Daniele Dondé printre staruri

Ieri l-am intalnit pe profesorul Daniele Dondé, iniţiatorul curentului “faux art”. Am fost invitata la conferinta de presa de la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, dupa care am tras o raita printre starurile hollywoodiene care ma priveau din tablouri. De data aceasta, artistul nu a mai expus vestitele sale falsuri, “copii legalizate” ale capodoperelor universale, dupa picturile lui Van Gogh, Monet, Renoir, Modigliani, Da Vinci sau Klimt.
La ideea lui Frank Sinatra, dupa cum afirma artistul, noua lui orientare a fost catre pictura autentica. Cuvantul de ordine al expozitiei a fost “glamour”. Portretele vestitelor staruri americane au fost intarsiate cu metale pretioase si cristale Swarovski. Marilyn Monroe, Liz Taylor, Brigitte Bardot şi chiar Ludwig van Beethoven au primit omagiul lui Donde intr-o luxurianta prezentare. Tablourile, in sine, sunt niste staruri pline de stralucire, in lumina reflectoarelor, niste vedete fastuoase si putin kitsch, dupa cum epoca exacerbarii imaginii o cere.
Interesant este ca artistul militeaza pentru “globalizarea si democratizarea” artei, referindu-se nu atat la opera, in sine, cat la pretul ei. Tabloul nu este, deci, un obiect de lux pentru colectionarii bogati. Ar trebui sa-si permita sa-l poata achizitiona oricine, oricine are dreptul de a avea un “Donde” pe perete. Ar fi multe de spus aici dar intentia este onorabila.
Artistul este, ca si opera lui, luminos, deschis si stralucitor, un solar cu zambetul pe buze, un barbat cu o imagine frumos construita, al carui portret ar sta foarte bine alaturi de ale celorlalte staruri din expozitie.

 
Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Multumiri doamnei Carmen Mihaela Visalon si domnului Silviu Covaci

Reclame

4 răspunsuri to “Daniele Dondé printre staruri”

 1. carmen visalon Says:

  Buna ziua,

  Am citit articolul si la randul meu va multumesc pentru prezenta la expozitia pictorului Daniele Donde. In plus, as dori sa fac niste precizari si sa propun un concurs.
  Am primit de la domnul Silviu Covaci o fotografie pe care as dori sa vi-o trimit prin e-mail ca sa o postati pe blog. Fotografia, reprezinta una dintre lucrarile expozitiei, respectiv tabloul dedicat unei actrite care ne-a incantat in nenumarate pelicule printre care si „My fair lady”. Este evident, vorba despre portretul lui Audery Hepburn. De ce am ales sa va trimit acest portret pentru ca exista o trasatura de carater care va aseamna. In cazul in care vizitatorii dvs vor ghici in ce consta asemanarea atunci vor castiga un poster cu semnatura pictorului Donde. Atentie daca sunt mai multe raspunsuri corecte, desemnarea castigatorului se va face prin tragere la sorti pentru ca din pacate am un singur poster cu semnatura maestrului.

 2. adrian grauenfels Says:

  e rar sa mai vezi un com. semnat Visalon Carmen.. criticul meu preferat..
  AG

 3. Oana Niculescu Mizil sau homo universalis | Constant inteligent, inteligent constant Says:

  […] pune în valoare adevăratele calităţi. Oana scrie despre alagerile din SUA, Oana scrie despre artă, Oana scrie despre derbyul Rapid-Steaua. Ea de fapt scrie despre Steaua-Rapid, ca şi cum meciul […]

 4. carmen visalon Says:

  adrian,
  ma bucur sa ne intalnim si aici. sper ca de acolo din israel sa sustii candidatura oanei. un gand bun conteza.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: