Raspuns pentru „pagini colorate” dintr-o lume cenusie

Ce drăguţ… şi, ce-aţi vorbit? Că, deh, asta era important, nu pozele…

 

Iata ce am vorbit cu oamenii din colegiul 20 si iata cateva dintre problemele lor. Nu voi nominaliza, spicuiesc doar cateva situatii din agenda cu urgente.

– 4 familii locuiesc intr-o singura casa, nu au lemne ptr. incalzire, nu au haine, nu au lapte pentru copii, au datorii la gunoi si la lumina. Sotul este bolnav de cancer, un copil este handicapat, are pensie; beneficiaza de 2 ajutoare sociale dar banii nu le ajung, au copii la scoala. Nu au telefon pentru contactare.

– 11 persoane in 2 camere, nu muncesc cu carte de munca (doar zilieri), unul dintre copii este handicapat (tetrapareza spastica). Pentru copil are nevoie de ajutor de specialitate, transport (carucior) pana la clinica, haine, mancare, nu au bani de medicamente, nu au bani pentru scoala, cumpara paine pe datorie. Casa cade pe ei!

– are sotul bolnav de cancer si 4 nepoti orfani de tata, fara surse de venit, pensie mica.

– administrator: nu exista calorifere in tot blocul, nu au caldura.

– tata si fiu handicapati. Tatal are handicap de gradul 1, sta cu chirie intr-o casa aflata in litigiu, le-a fost taiat curentul. Pensia de handicapat a fiului este foarte mica. Mentiune: in ciuda conditiilor precare de existenta, fiul a fost campion national la jocurile speciale de tenis de masa si a absolvit scoala profesionala.

– administrator: subsolul blocului inundat si cu sobolani.

– 2 copii + tata. Tatal munceste ca bodyguard si pe la vecini, cu ziua; mama i-a parasit, traiesc in conditii mizere, nu au gaze, nu au lemne, nu au apa, nu au televizor, nu au telefon sau calculator; fata cea mica a ramas repetenta de 3 ori, trebuie gasita o solutie sa mearga la scoala; baiatul cel mare are 18 ani si munceste ca sa isi termine scoala.

– are un sot orb, o fiica bolnava de hepatita B. Locuiesc 6 persoane intr-o casa igrasioasa. Primesc ajutor social doar doua persoane.

Oamenii din colegiul 20 inteleg ca un candidat la Alegerile Parlamentare nu le poate DA ce ei AU NEVOIE dar poate face ca, ales fiind, ceea ce ei solicita sa devina posibil.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Raspuns pentru „pagini colorate” dintr-o lume cenusie”

  1. adevarulabsolut Says:

    Nu las nici un raspuns.

  2. gogu Says:

    da’ tata lor vanghelie ce-a facut de cand e primar acolo ? credeam ca treburile astea se rezolva cu primaria de sector.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: