Un program de stanga pentru o lume dreapta

Astazi a fost dat publicitatii programul de guvernare al viitorului Executiv. Este un program anti-criza si contine masuri ferme care trebuie aplicate riguros, pentru ca romanii sa resimta cat mai usor unda de soc a recesiunii mondiale. Programul de guvernare va fi definitivat in urmatoarele zile, cand se va stabili si componenta guvernului.

Cu toate ca au existat voci care au condamnat aceasta alianta de guvernare dintre dreapta si stanga era imperios necesar ca Romania sa fie condusa de un guvern cu o larga majoritate in parlament. Intreaga lume traverseaza cea mai mare criza economica de dupa primul razboi mondial si, de aceea, compromisul politic pentru binele romanilor trebuia facut.

Chiar daca premierul desemnat este de la un partid de dreapta, programul de guvernare este unul de stanga, social-democrat, in care se regasesc promisiunile facute de partidul nostru in campania electorala.

“Stabilirea salariului minim brut pe tara garantat in plata, la valoarea de 600 RON, incepând cu 1 ianuarie 2009, cresterea punctului de pensie, incepand cu 1 ianuarie 2009, la 45% din salariul mediu brut prognozat pe economie, asigurarea unei pensii sociale minime garantate care sa completeze pensia pana la 350 lei lunar pentru toti pensionarii cu cuantumul pensiei sub aceasta suma, finantata din bugetul de stat, incepand cu 1 iulie 2009, dublarea alocatiilor pentru copii incepând cu 1 iulie 2009, cat si reducerea TVA la alimentele de baza” reprezinta puncte de vedere ferme ale PSD.

Referitor la cota unica de impozitare, una din discrepantele de baza ale PDL si PSD, partidul nostru a mentionat explicit ca pentru populatia cu venituri mici vor fi acordate compensatii si reduceri fiscale.

In ceea ce ma priveste, am promis alegatorilor mei din Colegiul 20 ca ma voi ocupa indeaproape de problema abandonului scolar si a imbunatatirii sistemului de sanatate pentru eradicarea unor boli grave cum ar fi TBC-ul si cele cu transmitere sexuala . Aceste lucruri au fost prinse in programul de guvernare. Viitorul guvern va avea in vedere “eliminarea abandonului scolar din invatamantul scolar obligatoriu, cel putin 85% dintre elevi sa fie absolventi de studii liceale, cuprinderea tuturor copiilor cu nevoi speciale şi din grupuri vulnerabile în învăţământul special sau de masă.” Deasemenea:
“Îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, creşterea calităţii vieţii în condiţiile compatibilizării sistemului sanitar românesc cu cel din Uniunea Europeană. Aprobarea strategiei naţionale de dezvoltare a serviciilor sanitare pe o perioadă de minim 8 ani. Creşterea graduală a resurselor alocate din PIB pentru sănătate, în cicluri bugetare multianuale, astfel încât până în 2012 să se ajungă la 6 % din PIB. Oferirea şi garantarea accesului tuturor cetăţenilor la servicii de sănătate de înaltă calitate.Dezvoltarea programelor de prevenţie şi de depistare precoce a bolilor. Redresarea şi dezvoltarea asistenţei medicale din mediul rural.Creşterea veniturilor salariale ale personalului din sistemul sanitar. Participarea personalului sanitar la un program de educaţie continuă garantat de către stat.”

Alegatorii trebuie sa stie ca, in ciuda promisiunilor cu tenta vadit sociala din perioada alegerilor, promisiuni facute de absolut de toate partidele spectrului politic romanesc, numai Partidul Social Democrat isi mentine adevarata identitate ideologica. Suntem un partid de stanga pentru o lume dreapta.

Anunțuri

8 răspunsuri to “Un program de stanga pentru o lume dreapta”

 1. andrei preda Says:

  Cat crezi ca va rezista acest guvern? E ca o „monstruoasa coalitie”, sa vedem impotriva cui?
  Oricum felicitari pentru blog!

 2. oananiculescumizil Says:

  Andrei, nu toate coalitiile sunt monstruoase, iar guvernele, ca si oamenii, au destinele lor, cele oranduite de cetatenii cei multi. Multumesc pentru aprecieri.

 3. Mariana Says:

  imi pare tare rau de ce se intimpla in tara noastra.imi pare rau ca am fost la vot pentruca s-au ales tot ei.Exact ca atunci cind au fost rupte voturile lui M.Vanghelie ca sa poata ajunge primar Videanu.Sunt curioasa daca sotia acestuia din urma a platit pariul cu sticla de tarie asa cum a promis.Oricum m-am convins:cel mai amarit sector este 5 si singurul care totusi ajuta oamenii necajiti.

 4. Mariana Says:

  as dori sa ajung la o simpla audienta la d-l M.Vanghelie.Cine ma poate ajuta?sunt cetatean al ROMANIEI.

 5. titi amzar Says:

  Oana draga, daca imi permiti sa-ti spun asa, stii ce nu pricep eu nici in ruptul capul?… cum naiba se face ca o persoana foarte educata – slefuita ca un diamant chiar – cu o imagine personala foarte relevanta de burghez sau, ma rog, de capitalist de succes, este „atasata” ideologic de un partid a carui valenta social-democrata este precum o limonada preparata cu sare-de-lamaie… Sincer, asa cum nici bunicul tau, Dumnezeu sa-l odihneasca, nu s-a bagat in mocirla acestor partide de hiene, nici tu nu trebuia sa te amesteci… Una peste alta, iti doresc mult succes in postura de parlamentar… Imi place mult blogul tau. Atat ca look cat si ca structurare a informatiei. Si nu in ultimul rand ca stil al comunicarii. Salutari de la un concitadin.

 6. George Bubueanu Says:

  „….programul de guvernare este unul de stanga, social-democrat, in care se regasesc promisiunile facute de partidul nostru in campania electorala”
  foarte frumos spus si continui cu niste vorbe si mai frumoase din care as remarca :“Îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, creşterea calităţii vieţii în condiţiile compatibilizării sistemului sanitar românesc cu cel din Uniunea Europeană”, dar concret poti sa ne spui ce proiecte de lege are partidul din care faci parte?Ce are de gand PSD-ul incepand cu luna ianuarie pentru a respecta toate acele promisiuni minunate de mai sus?
  Ce proiecte de lege va initia incepand cu luna ianuarie PSD pentru eliminarea abandonului scolar?
  Ce se va face pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei?Oana statisticile europene legate de Romania apropie tara noastra de o tara africana dpdv al sanatatii. La nivelul Romaniei foarte multe statistici legate de sanatatea populatiei au fost clasificate .
  Sper sa nu revenim la o guvernare prin ordonante de urgenta si parlamentul sa isi ia rolul in serios acela de a da legi pe care Guvernul sa speram le va respecta si aplica.

 7. George Bubueanu Says:

  Sper ca , comentariul meu de adineaori sa apara si sa nu intimpine vreo problema in a fi citit de toti vizitatorii acestui blog, altfel vizita pe acest blog mi-ar lasa cel putin un gust amar daca nu mai rau….

 8. Onu Ionescu Says:

  OANA,
  Ma plictisisem sa citesc unele comentarii inepte, cand am descoperit articolul tau „Un program de stanga pentru o lume dreapta”; m-a incantat cu aspiratiile sale naive. Intru in aceasta discutie de pe pozitia utopica a increderii in expresia „Salus populi suprema lex esto”.Expresia ar trebui sa se afle pe frontispiciul sediului oricarui partid, sa constituie moto-ul oricarui Program politic, sa fie alfa si omega ratiunii existentei oricarui roman din perioada gestanta a mamei, pana la ritualul bisericesc al oricarui moment vital omenesc.
  Ca sa fiu concis, il voi parafraza, cu ingaduinta sa, pe nasul tau(gresesc?), care cu amaraciune nedisimulata, ofteaza:”hai sa fim seriosi, ca sa faci asta, trebuie sa vrea si Grivei!”. Articolul tau, zic eu, vine intr-un moment , cand trebuie pus punctul pe”I”.Ce sa ne mai ascundem dupa deget si sa ne dam mari si omnistienti! Trebuie sa ne apucam de treaba, asa cum ne curg apologiile si invectivele din gura, de parca am fi uneori, instalatii de vidanjare. Fiecare paragraf al articolului tau, valoros prin indemnul pestalozzian pe care-l sugereaza, trebuie analizat sociologic- medical, ca sa-i fie relevata profunzimea(paradoxal, individuala). Daca accepti provocarea”Salus populi suprema lex esto”,printr-o apreciere determinista, realista si obiectiva(social-democrata), voi incerca sa fiu vioara I-a, in concertul pe variatiuni sociologice, dat pe scena blogului tau. Cat priveste promisiunile tale politice doresc, si sper sa reusesti macar sa le antamezi. Daca gesesc, te rog sa ma atentionezi, prompt! Vorba lui Cesare Pavese”sunt om, si nimic din ce-i omenesc, nu mi-e strain”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: