„Mai intai oamenii” – aceeasi directie pentru Departamentele PSD

Pot spune ca astazi a fost una dintre “acele” zile. O zi istovitoare, in care evenimentele s-au succedat cu repeziciune, o zi in care am invatat destule lucruri si, mai ales, cum poti pune in practica proiecte grandioase dar absolut fezabile daca esti un bun profesionist, energic si bine organizat.

Inca de la prima ora am participat la a doua sedinta a Departamentelor PSD, sedinta condusa de domnul Adrian Nastase, cu siguranta un bun profesionist, energic si bine organizat (si foarte foarte matinal). Pe ordinea de zi au fost, cum era si firesc, problemele care tineau de reorganizarea Departamentelor PSD si programul activitatilor pentru viitorul foarte apropiat, miercuri fiind urmatoarea sedinta. S-a discutat in mod special despre initiative si proiectele sociale aplicate pe fiecare departament in parte si despre valoarea oamenilor care le pot pune in aplicare, pentru ca sunt multi membri PSD care pot initia si duce la bun sfarsit astfel de proiecte cu certa orientare sociala.

Structura Departamentelor PSD nu s-a schimbat foarte mult, doar cateva mici modificari care tin mai mult de titulatura.
Toate sunt perfect lucrative si au o larga deschidere catre zona imediata a socialului, cum sunt, de exemplu, departamentele care se ocupa de: agricultura, silvicultura si politica rurala, sanatate si familie, politici sociale si ocuparea fortei de munca, aparare, ordine publica si siguranta nationala sau egalitate de sanse si combaterea discriminarii.

S-au dezbatut teme relevante pentru Romania, s-au vehiculat idei si solutii, s-au pus in discutie programe pentru energia verde, constructia de campusuri universitare, crese si dispensare. Tara noastra are nevoie acum, mai mult decat oricand, de astfel de proiecte care sa se poata infaptui rapid si cu minimum de capital. Pe de alta parte, si PSD-ul are nevoie de un contact permanent cu mediul social, cu nevoile publicului.

Un alt punct important al sedintei a fost discutia despre “Manifestul PES”. „Mai intai oamenii. O noua directie in Europa” reprezinta linia directoare a social-democratilor din intreaga Europa privind prioritatile cetatenilor ei. Manifestul se refera, in mod special, la relansarea economiei si prevenirea crizelor financiare si are sase prioritati de baza pe care le amintesc aici.
1. relansarea economiei si prevenirea unor noi crize financiare;
2. realizarea Noii Europe sociale, care sa constituie o oferta echitabila pentru oameni;
3. transformarea Europei intr-o forta globala in lupta impotriva schimbarilor climatice;
4. promovarea egalitatii de gen in Europa;
5. dezvoltarea unei politici europene eficiente in materie de migratie;
6. cresterea rolului Europei ca partener pentru pace, securitate si dezvoltare.

Ziua a continuat cu sedinta de Plen. Cand a intrat domnul prim-ministru Boc pentru a anunta programul anti-criza, eu imi faceam planuri si imi schitam amendamentele pentru a atrage finantele necesare colegiului 20. In Ferentari este o nevoie stringenta acum de proiecte pentru sanatate si educatie.

Oricum, sper ca acest blog sa devina un spatiu virtual de dialog social si, astfel, fac invitatia oricarui roman care poate da o mana de ajutor prin idei, sugestii si opinii, sa o faca nestingherit. Pana la urma si mai intai de toate, OMUL este tot ceea ce conteaza!

5 răspunsuri to “„Mai intai oamenii” – aceeasi directie pentru Departamentele PSD”

 1. Darael Says:

  Ce pot sa iti spun decat succes ?
  Orice vei face, va fi mai mult decat nimic.

  Ca sugestie, daca tot ai cerut:
  Sa nu iti fie rusine sa ceri ajutorul cand o sa-ti fie greu. Si…. sa ai grija pe cine ai langa tine si cu cine impartasesti ceea ce cunosti si ceea ce vrei sa faci.

 2. Onu Ionescu Says:

  Oana,
  Fara a fi un repros,n-am prea inteles entry-ul tau;l-ai scris ca deputat, ca membru PSD?; erati in Camera sau la Sediu?;viitorul apropiat include si probleme curente(de actualitate cotidiana)?Sau a fost de fapt un fel de brainstorming? Daca dl.Boc a venit in sedinta de Plen sa vorbeasca despre programul anti-criza,pot intelege ca este vorba de Camera?Fara nici o aluzie, cateva cuvinte de explicitare erau necesare, macar pt puterea de comunicare a mesajului .

 3. Neagu G. Says:

  Iti multumesc de invitatie la dezbateri. Bine ar fi sa si primim parerea ta la postarile noastre, chiar daca sunt critice. Sa nu faci ca dl. A.Nastase care nu raspunde celor care critica PSD. Eu critic pe liderii acestui partid, tocmai pentru ca sunt social-democrat, dar nu dintre cei ce s-au vandut lui Nero, nu dintre cei care inghit orice, spre exemplu acest buget de DREAPTA. Sunt unul din cei ce te-au votat si am mari asteptari din parte-ti, mai ales ca esti o urmasa a celui pe care l-am pretuit mult, Paul Niculescu Mizil. Sa fiu sincer, parca te-ai departat de idealurile pentru care s-a dedicat bunicul tau. Ti-as propune , pentru inceput, sa studiezi cu mare atentie studiul Fundatiei Ov.Sincai, despre neo-cezarism si poate impartasesti ideea creerii unei ample miscari de aparare a democratiei si statului de drept. Daca esti cu adevarat patrioata, trebuie sa realizezi ca pericolul cel mare pentru tara este instaurarea dictaturii. Voi , oamenii politici, care mai ganditi in interesul national, ar trebui sa faceti corp comun pentru apararea democratiei, indiferent de ideologii si partide. Oamenii, chiar si psd-istii, ne-am saturat de minciuna, de tradare si discursuri sforaitoare, ne-am saturat de geoana, de ilie sarbu, de mitrea si altii ca ei. Nu pot fi de acord cu ideia de aparare a disciplinei de partid in jurul tradatorilor. Mergi printre oamenii care te-au ales si prin organizatiile PSD si vei vedea cata incredere mai au in liderii nostri. Mediteaza si vezi pe ce drum mergi si cum te vor aprecia alegatorii tai. Succes !

 4. Ion Ghinea Says:

  mai oana dupa ce iau astia banii de la fmi apuca-te si tu de fura cei 600000 euro cati ti-ai propus ! ca doar nu i-ai declarat degeaba in avans in declaratia de avere!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: