Scurte consideratii despre buget

Bugetul pe 2009 este fara indoiala un buget de criza. El nu respecta nici primul program de guvernare prezentat de aceasta coalitie dar nici nu prezinta solutii pentru realizarea promisiunilor facute in campania electorala de partidele aflate la guvernare.

Astazi, in plin proces de dezbatere a bugetului pe 2009, a fost ultima zi pentru depunerea de amendamente. Impreuna cu mai multi colegi din grupul parlamentar al PSD, am depus si eu un astfel de amendament privind Educatia si bugetul alocat pentru educatie.

Fireste ca raportat la problemele din colegiul Ferentari, probleme simptomatice si pentru alte zone din tara, acest buget ar fi trebuit sa contina multe modificari. Ar fi trebuit acordate mai multe resurse bugetare pentru Invatamant si Educatie, pentru Sanatate si Protectie sociala.

Trebuie, insa, sa intelegem ca acest buget este unul de criza, iar principalul scop al Guvernului si Parlamentului, al statului in general este depasirea starii de recesiune care se gaseste in toate economiile statelor lumii.

Anunțuri

29 răspunsuri to “Scurte consideratii despre buget”

 1. Aya Says:

  (Off topic)

  DEMONTAREA “DUBLEI” STIRI HOTNEWS (si “autorul”!!!)

  Miercuri 11 februarie 2009, Agentia Hotnews a publicat, LA ACEEASI ORA (pe acelasi flux, mai exact- ora 12,55) doua stiri contradictorii (a doua, botezata “rectificare”), despre acelasi subiect.
  Le citez:

  “Miercuri, 11 februarie 2009, 12:55 Actualitate | Politic
  Deputatii minoritatilor s-au intalnit miercuri dimineata (11 februarie 2009, n.A.) cu presedintele Traian Basescu. Conform surselor Hotnews.ro, seful statului i-a invitat la Cotroceni pe reprezentantii minoritatilor pentru a le reprosa votul data in Comisia Juridica impotriva urmaririi penale a lui Adrian Nastase. Reamintim ca deputatul care reprezinta minoritatea italiana, Mircea Grosaru, a votat in comisia juridica pentru neinceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase in dosarele Tamara si Zambaccian 2.”

  “Rectificare: Intilnire Basescu – reprezentantii minoritatilor la Cotroceni
  de R.H. HotNews.ro
  Miercuri, 11 februarie 2009, 12:55 Actualitate | Politic (N.B. la aceeasi ora?)
  Rectificare: La intilnirea de miercuri dimineata dintre deputatii minoritatilor nationale si presedintele Traian Basescu nu s-a luat in discutie votul dat in Parlament pentru neinceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase, asa cum declarasera anterior surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.
  Intilnirea a avut loc la initiativa grupului minoritatilor nationale, care au facut o cerere oficiala la Administratia Prezidentiala, dupa cum a precizat pentru HotNews.ro deputatul Varujan Pambuccian.”

  Problema este mult mai serioasa decat pare la prima vedere. Nu e vorba pur si simplu despe “surse mincinoase” (indiferent de nuanta implicata aici) ci de parte a unei dezinformari (subliniez, dezinformare, nu doar “misinformation”- folosesc cuvantul din limba engleza tocmai pentru a sublinia diferenta pe care Occidentul, de exemplu, nu a cunoscut-o multa vreme- nu exista nici in dictionare- pana in anii ‘80, confundand “dezinformarea” cu “gresita informare”, intentionata sau nu).
  Mai clar, “sursele mincinoase” actioneaza cu scopul precis de a mistifica realitatea si a o prezenta, pe cea deformata, ca fiind autentica.

  In cazul de fata, s-a actionat dezarticulat, ceea ce denota disperare.
  La aceeasi ora au fost lansate doua stiri care se contraziceau, despre aceeasi situatie. Adevarul pe care s-a construit totul a fost intalnirea de la Cotroceni (intre Basescu si reprezentantii minoritatilor) si ora la care s-a desfasurat.
  Scopul pentru care a fost data “rectificarea” (practic, stirea contradictorie fata de prima aparuta- succesiunea avand importanta ei majora) si faptul ca a fost data LA ACEEASI ORA cu stirea initiala este clar: teama agentiei de a nu fi actionata in judecata de catre cei implicati in “discutii” (Presedintie si grupul minoritatilor) situatie in care ar fi aparut chiar o problema nu numai de credibilitate pentru Hotnews.

  Faptul ca intentia a fost de a se acredita ideea (falsa, din punctul meu de vedere- voi explica de ce afirm asta) ca la Cotroceni s-ar fi discutat despre votul din Comisia juridica a Camerei Deputatilor transpare clar din aceea ca stirea respectiva este prima transmisa (se stie ca prima informatie se retine, iar dezmintirea- in cazul de fata botezata “rectificare”- nu face altceva decat sa o intareasca; este, de multe ori, efectul psihologic pervers al dezmintirii – valabil in cazul de fata).
  Disperarea (denotata de modul dezarticulat de actiune) indica, fara dubiu, faptul ca pentru “SURSA” (nu e doar sursa- e chiar o persoana de referinta pentru Hotnews, vom vedea, ulterior, cine ar putea fi; daca nu ar fi asa, inseamna ca redactorul- sau, dupa caz, redactorul sef- a asumat un imens risc, situatie care imi pare extremissim de putin probabila) este esentiala lansarea stirii ca Basescu ar fi dat, indirect, ordinul ca in Camera Deputatilor sa se voteze conform solicitarii procurorilor (ceea ce NU este adevarat- voi spune, ulterior, de ce).
  In mod egal, este un mesaj la distanta NU pentru lectorii “obisnuiti” ai stirii (implicit presa, care urma sa preia stirea- in acest caz mizandu-se pe nebagarea de seama, sau pe “atentia selectiva” si preluarea informatiei doar din prima stire) ci pentru ALTCINEVA (una sau mai multe persoane, dispersate spatial) care urmau sa transmita acea asa-zisa “vointa politica” unor “grupuri”, legitimand totul prin PRIMA stire Hotnews (”omitand” sa o prezinte si pe a doua).
  Scopul era inducerea unui anumit tip de atitudine si actiune care, odata declansate (fara existenta unor semne prealabile) ar fi dus la situatia “faptului implinit” inainte de a-si putea da seama cineva cum, cand si de ce s-a produs.
  (De exemplu, ar fi trebuit sa-si faca efectul si printre membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor- dar nu numai!- si nu ma refer doar la cei ai PD-L, desigur!!!; Dar nu este vorba doar de Biroul Permanent- efectele trebuiau sa se produca si in teritoriu- y compris Bucursti!- la nivel politic).

  De ce afirm ca stirea falsa nu a venit de la Basescu (ca a existat interesul sa se induca ideea ca ar fi avuit macar girul lui, este clar, dar asta este cu totul altceva)?
  Dupa depunerea juramentului de catre Dan Nica, la Cotroceni, Basescu s-a adresat Guvernului pe diverse teme.
  Una dintre teme NU AVEA legatura (cel putin, nu aparent!) cu Executivul. Destul de prin invaluire, Basescu a transmis ca “anumiti moguli” (evident, de presa) actioneaza astfel incat sa fie discreditate institutiile statului.
  Un ascultator mai putin atent, ar fi crezut ca este vorba doar de faptul ca, insistandu-se, la anumite posturi TV, pe sitiri negative “concetrate”, intr-un anumit fel profesionist, pe infractiuni, de exemplu, s-ar putea crede ca atacul era, de fapt, la justitie si la ordinea publica (acelasi lucru putandu-se spune despre scoala, despre sanatate etc).
  O ureche mai “sensibila” si mai “exersata” realiza, insa, ca mesajul lui Basescu viza MAI ALES ceva personal.
  Mistificarea stirii Hotnews- in care, prin el, era implicata Presedintia (care, daca stirea ar fi fost reala insemna nu doar ca s-ar fi amestecat in probleme ale Parlamentului, ci ca, mult mai grav, ar fi cerut socoteala ca nu s-a dat un vot imperativ) este “cheia”.

  Asa dupa cum, din punctul meu de vedere, este clar nu numai ca acele discutii (mentionate in prima stire- cea falsa) nu s-au purtat, dar si ca informatia nici nu este data de si nici nu are girul lui Basescu, este la fel de clar ca, totusi, “sursa” cu care SE CONSULTA Hotnews legat de “tinte” este cineva asociabil, pentru “receptorii” stirilor, cu Basescu sau cel putin cu cineva apropiat lui Basescu, de natura a putea fi considerat- desi fals- o curea de transmisie.

  Sa vedem cui apartine, de fapt, Hotnews (aspect deosebit de important).
  Oficial (”aparenta” are importanta ei, in context) actionariatul este (citez din stirile preluate de pe Google): Manuela Preoteasa, Diana Tereza Salisteanu, Cristian Sima, Ionel Margarit Timbolschi şi Andrei Woinaroski (…) Collie Prodcom S.R.L. este fostul proprietar Hotnews, ACTUALUL PROPRIETAR fiind Hotnews.ro S.R.L.

  Al doilea “plan” mult mai apropiat de realitate este ca Agentia Hotnews apartine Trustului Ringier.

  Planul real, cel mai bine ascuns, este ca Hotnews.ro (proprietarul Agentiei Hotnews) este un “PUI” al RINGIER, facut cu banii lui VANTU (iata o tipica dezinformare, realizata in straturi suprapuse).

  Unul dintre “mogulii” la care s-a referit Basescu a fost “cel care si-a facut trustul cu bani luati de la FNI”. Stim cu totii ca acesta e Vantu!

  E necesar sa spun cine (persoana care, acum, se afla in Parlament, din partea PD-L) este “sursa” Hornews, credibila, care stie foarte bine sa construiasca mistificari de presa (cu acoperiri inteligente) si care, fie si indirect, este creditata cu maximala incredere in privinta “cunoasterii secretelor” Cotrocenilor (sau ca le-ar putea afla de la un “domn” ajuns un fel de “interfata” la Cotroceni- domn care, ca si propriul sot, este tot un fel de “sotul sotiei” si nimic mai mult)?

  Sa mai spun ca despre acea persoana s-a spus (nu lipsit de fundament) ca s-ar afla pe “statele secrete” de plata ale lui Vantu?
  (Acelasi lucru s-a spus si despre sotul ei, care a ajuns, la un moment dat, pentru scurt timp, in fruntea unei institutii foarte “sensibile”).

  Sa mai spun si ca, fara a fi neaparat de rea intentie, “doamna” respectiva indeplineste (cu inteligenta, mistificand bine realitatea pentru a transmite mesaje) ordinele sefului ei real, SOV (ea avand libertatea totala de a construi modul de actiune, important fiind doar efectul)?

  Cel mai probabil, in cazul de fata, ordinul lui Vantu a fost de genul “fa sa se afle stirea ca Traian Basescu a dat ordin ca in Camera Deputatilor sa se voteze solicitarea procurorilor, in privinta dosarelor lui Adrian Nastase” (fiind clar ca “ordinul” fals, transmis la distanta, trebuia sa se adreseze, credibil, atat celor de la PD-L cat si “unor anumiti” de la PSD, mizandu-se pe faptul ca nu se vor duce sa “verifice” la Basescu acest lucru).
  Cum a procedat “doamna”?
  Simplu.
  In primul rand, a cautat pretextul credibil (pe care l-a gasit – ii e simplu, doar e in Camera Deputatilor): vizita minoritatilor, la Cotroceni.
  A lansat “dubla stire” (era prea riscant sa o lanseze doar pe prima si sa dea “dezmintirea” ulterior- a estimat corect ca s-ar fi putut sesiza cineva, intre timp, actionand ferm). Pe de alta parte, este clar ca se afla in criza “de resurse”, fiind la limita cu fortele persuasive.
  Din punctul ei de vedere, sansele de succes trebuiau sporite de faptul ca stirea venea (pe o intamplare reala- numai discutia fiind mistificata) exact inaintea sedintei de Birou Permanent, cand se lua in discutie si raportul Comisiei juridice (cel mai probabil, avusese grija ca stirea sa ajunga la reprezentantii PD-L si la “cei interesanti” din PSD, inainte de sedinta).

  Pentru “fortarea mainii” grupului minoritatilor, (legat de decizia finala a Camerei Deputatilor fata de solicitarea procurorilor in legatura cu dosarele lui Adrian Nastase) in stirea Hotnews a strecurat informatia (deturnata ca motivatie, aceasta fiind importanta, in context) ca bugetul minoritatilor s-a redus in urma votului dat de Grosaru in Comisia juridica.
  NU s-a asteptat la contrareactia ferma (care a dus la negarea stirii, in mod direct, de catre Grosaru si Pambuccian).

  Basescu stie cu ce se ocupa fostii lui oameni de incredere?
  Stie ca, de fapt, atacul este si la el (firesc, “doamna” are sa-i plateasca “polite”- avand totala sustinere “morala” si nu numai a sefului sau, SOV)?

 2. Neagu G. Says:

  Nu, Oana, nu este un buget de criza ci un buget de adancirea crizei si de imbogatire a mafiei imobiliare si a regilor asfalturilor, toti apropiati ai lui TB , Videanu si altii. In loc sa se investeasca in primul rand in agricultura, care aduce venituri intregii tari, concomitent cu reducerea importurilor, deci si o imbunatatire a cursului valutar, se baga bani in sosele care nu aduc bani, si asa se reduc constant transporturile auto. In materie de transporturi trebuie investit in reabilitarea transportului feroviar, mult mai ieftin decat cel rutier. Si dupa cel de al doilea razboi mondial, sectorul care ne-a salvat a fost agricultura.
  In alta ordine de idei, ti-a placut tinuta de slus, ca niste catei, a dlor. GEOANA si Nica, aseara la Cotroceni? Toti ascultau relaxati pe Zeus, numai cei doi LACHEI erau in pozitie de drepti. Asa sta partidul nostru in fata lui Nero ! Cum de il mai acceptati si nu luati pozitie? Tot disciplina de partid? Iesiti odata in fata si repudiati pe acesti tradatori, cat nu e prea tarziu !

 3. Darael Says:

  Din nefericire, doar 20% din bani vor fi folositi asa cum trebuie.
  Restul, de 80% vor fi irositi, pierduti, furati, folositi aiurea….. si cred ca sunt optimist cand spun ca 20 5 vor fi folositi bine.

  Stii care e problema bugetului ?
  Ca nimeni nu isi pune problema ca din banii pe care ii avem sa facem alti bani. Toti isi pun problema cum sa ii foloseasca. E o diferenta enorma intre cele doua atitudini…

 4. Aya Says:

  (Off topic)

  Parlamentul Romaniei- bataia de joc a Europei?

  Am asistat, joi 12 februarie 2009, la o jalnica “manifestare” a unei institutii europene.
  Un domn (pe care ma voi feri sa il descriu, pentru a nu se spune ca opinia mi-ar fi putut fi influentata de argumente estetice) a dat citire unui asa-zis Raport referitor la Romania.

  Nu mi-am putut imagina ca UE este in stare sa trateze un stat membru ca pe o provincie de ultim rang sau ca pe un tzarc in care sunt “stransi” niste indivizi fara capatai, redusi mintal, a caror identitate nu conteaza, buni, in cel mai fericit caz, pentru a fi trimisi sa raneasca la vite.

  Acea Comisie a calcat in picioare principala institutie democratica a Romaniei – Parlamentul- spunandu-i de la microfon, cu penibila suficienta, ce ar trebui sa faca pentru a-i multumi pe ei, “cei de prim rang”.
  Si-a permis sa ridiculizeze, prin modul de abordare, principiul separatiei puterilor in stat, vorbind despre Romania.
  A improscat cu mizerie ordinea constitutionala din Romania, stabilind, printr-o incalificabila atitudine, ierarhii institutionale dupa principiul bunului plac.

  O Uniune Europeana care are incredibilul tupeu de a defila cu principiile declarate ale Revolutiei franceze, traduce, cand e vorba despre Romania, libertatea prin supunere fara crancnire la capriciile sale de stapan (oare s-a gandi daca noi recunoastem “stapanul”?), egalitatea prin lipsa dreptului de a ne aplica in totalitate legile intre granitele unui stat independent si suveran si fraternitatea prin amenintarea ca nu vom primi nici macar firimiturile de la pranzul sau, daca nu ne vom supune diverselor sale pohte.

  Imi pun o intrebare pe care si-o pun multi, cu siguranta: ar fi avut respectiva Comisie indrazneala sa incerce sa impuna (practic, despre asta e vorba) printr-un Raport, Parlamentului Frantei sau Parlamentului Angliei- pentru a ma opri doar la doua exemple- sa se subordoneze unei institutii a statului, pe care, de fapt, o controleaza, prin statutul sau?
  Admitand ca ar fi avut inconstienta de a proceda astfel, care ar fi fost replica Parlamentului Frantei sau a Parlamentului Angliei? Cumva, supusa?
  Nu trebuie sa aiba cineva multa imaginatie pentru a realiza ca onor “domnilor” de la Comisie le-ar fi “crescut urzici in urechi” (vorba unui personaj din “Principele” lui Barbu) daca, prin absurd, ar fi facut un asemenea gest nesabuit.

  Invit Parlamentul Romaniei- format din oameni care au ajuns acolo primind investitura noastra de incredere, in sensul ca ne vor apara SI demnitatea de neam- sa dea Comisiei o replica demna si ferma, prin care sa anuleze, respingand, acele inadmisibile imixtiuni in ordinea de drept a Romaniei.
  Daca nu o va face, atunci- dupa cum a spus un jurist pe care il respect (ma refer la Lucian Bolcas) meritam sa avem soarta unui pres de sters picioarele “distinsei” Comisii si, in general, picioarele “mai marilor” UE.

 5. Aya Says:

  Rectificare

  Din graba, in postarea referitoare la Hotnews am gresit numele partidului pe care il reprezinta, in Parlament, „doamna” care se ocupa cu deformarea realitatii via mentionata agentie de stiri.
  Ea reprezinta in Parlament PNL, nu PD-L, asa cum am scris.
  (Ar fi putut reprezenta PD-L daca nu se despartea, definitiv, Basescu atat de ea cat si de sotul ei- de fapt, un fel de „sotul sotiei”).

 6. Onu Ionescu Says:

  @AYA,
  Cu simpatie matinala:
  -In stilul „Darael”:Graba cere rectificare.
  – Ai niste sintagme foarte basesciene:( de fapt, un fel de „sotul sotiei”);ar trebui sa-l intelegi!;
  -Substanta activa a drogului tau sufletesc este care?
  Sper sa nu te superi pe bioundele empatice receptionate de la tine, conform legii…stim noi care!
  „O zi plina de „fara graba”!

 7. bzp Says:

  Greu cu bugetul asta!

 8. Onu Ionescu Says:

  De fapt, cum sa fim respectati, daca noi insine n-o facem? Priveste, for instance,produsul oficinei lui Voiculescu”Sinteza zilei”,unde batjocura la adresa politistilor, a devenit fel de baza?Cum sa nu ne dispretuiasca, daca un parlamentar, interfata Guvern- Parlament,a devenit o prezenta agasanta, a unor programe tv pe masura?Fara nici un aport benefic pentru PSD, parte importanta a Parlamentului Nostru. Sau, daca pe unii, aceleasi tv. i-au transformat in subiecte de rating(niste Ciumaci, Ogica, Sexy braileanca s. a., s. a., pe care-i inteleg a avea sinapse inerte).
  OANA, fiindca veni vorba, te implor, din virtual, sa nu te compromiti in asemenea ipostaze; stiu ca nu-ti plac sfaturile mele,dar frumoasa creola(deputat) din poza, trebuie protejata, oricum!

 9. marian Says:

  (niste Ciumaci, Ogica, Sexy braileanca s. a., s. a., pe care-i inteleg a avea sinapse inerte).
  OANA, fiindca veni vorba, te implor, din virtual, sa nu te compromiti //) DAR CE AI PROMIS IN CAMPANIE MAI TI MINTE SAU MACAR ZONA CARE T’EA VOTAT ? NU TOATE MINCINILE PE CARE LE-AI SPUS .RUSIIIIIINEEEEEEEEEEEEE

 10. Bibliotecaru Says:

  Aş vrea ca toată lumea să se întrebe, meditativ, câteva secunde… de ce activitatea comisiilor nu este prezentată integral prin înregistrări video pe site-ul Parlamentului României, mai ales în această delicată perioadă a discuţiei Bugetului de Stat?
  Din păcate nimeni nu se întreabă real ce se întâmplă, nimeni nu are o atitudine a voinţei civice. Din ce în ce am impresia că românii sunt condamnaţi să aştepte îndrumări comportamentale de la un lider perfect venit pe un cal alb şi năzdrăvan, precum Făt-Frumos din lacrima durerii naţionale. Tristeţea mea izvorăşte precum aceiaşi sursă mitologică, atât din apă vie cât şi din apă moartă.

 11. Onu Ionescu Says:

  @ B.,
  Indemnul spre concretete si deschidere a activitatii Parlamentului pentru a-i cunoaste identitatea reala, onoreaza si personalizeaza blogul Oanei.Ma jenez, ca nu mi-a trecut prin minte,nici macar in gluma, ideea!
  Dar s-o sustinem! Sa rugam de la aceasta tribuna, conducerile celor doua Camere, sa incerce o antamare a inspiratiei tale! I-o deranja? Ar fi imposibila?. Nu cred; daca sunt capabili si responsabili! Felicitari! si sper ca ai creat o crevasa in indiferentismul civic national. Ca si ei, alesii sunt tot niste bieti cetateni, aruncati conjuctural, pe culmile puterii de catre concetatenii pe care-i trateaza cu secretomania pe care ai constatat-o!

 12. Bibliotecaru Says:

  @ Onu Ionescu
  🙂
  Cer astfel de lucruri, tuturor mărimilor politice, de câţiva ani încoace. Nu am încetat să sper, dar nu mai sunt optimist.

 13. johny english Says:

  oana
  ce e mai bun? comunismul sau socialismul?

 14. alegator inselat Says:

  ADMIN . O N M , Tu sti cat am alergat noi in campanie si cate am patimit sa poata iesi , deputat OANA N M ?VREI SD-UL CU LUPTELE DE STRADA CARE LE’AM DUS ? le avem si pot dovedi implicarea in aceasta campanie .
  Acum ca tot sant suparat , promit ca nu il vom mai asculta pe vanghelie si te vom anunta pe cine vom hotara sa trimitem noi sectorul 5 si 6 in parlamentul European.

 15. Bibliotecaru Says:

  @ alegator inselat
  Este de admirat efortul domniei voastre şi al colegilor domniilor voastre pentru susţinerea unui candidat în care credeţi cu adevărat. Din păcate (sau din fericire) politica nu ar trebui să aibă nici o legătură cu lupta de stradă, ci cu dezbaterea de idei, concepte, doctrine, modele sociale, construcţii hegemonice cu oameni competenţi. Lupta de stradă înseamnă impunerea unui punct de vedere printr-un act violent, adică exact opusul politicii.
  Din câte ştiu eu, votul pentru Parlamentul European a rămas tot pe liste, cu alte cuvinte, cine intră în Parlamentul European se hotărăşte la centru prin numirea pe primele 10 locuri, cele eligibile ale listei. Important este deci să alegeţi o persoană competentă, dar care să fie şi susţinută la centru. De aceea cred că v-a fi de folos ca înainte de a hotărî pe cine va trimite sectorul 5 şi 6 candidat pentru PE, ar trebui să vă gândiţi şi ce şanse are acest candidat de a fi măcar pe locul 12 sau 13, acolo unde se aude incertitudinea, în condiţiile în care acţionaţi împotriva domnul Vanghelie. Cu un candidat ales de domniile voastre şi plasat „strategic” pe locul 30, nu vă va fi „mai cald”, chiar dacă ar fi un act de forţă şi independenţă.
  Cam aceasta este părerea mea de om din afara partidelor politice. Desigur, dumneavoastră şi ceilalţi membri de partid veţi lua decizia optimă.

 16. Onu Ionescu Says:

  @alegator inselat,
  Prevenitor: de cand cu societatea virtuala, mi-am pierdut din politetea care ma caracteriza, precum pe Bibliotecar(daca nu cumva o foloseste circumstantial, fapt tot laudabil); asta nu exclude respectul cuvenit, acordat interlocutorului. Deci, „a. i”., cu ce greseste Vanghelie? Personal,fie si pt faptul ca este un oponent invederat al lui Nero, (cu deosebirea ca Nero a dat foc Romei, in timp ce la noi, se mocneste incendierea Constitutiei, fapt mult mai grav, nu crezi?), Vanghelie este un personaj politic mult prea valoros, ca sa se bucure de atata ostilitate.Ba, ca sa te sicanez un pic, eu as spune ca,pentru a reda PSD vigoarea social- democrata, specifica, el , Vanghelie, ar trebui sa conduca destinele acestui Partid. Mi-a sunat foarte convingator, o zicere de-a lui, ceva in genul: „Pentru ca Becali m-a scos din sarite, am sa-l scot si eu din politica!”Promitator, nu? Daca s-ar extrapola ideea lui, ar fi rau? Ori din cate stiu eu, Nero a creat de mult precedentul scoaterii din sarite a lui Vanghelie. Sper sa nu ma judeci prea aspru; in fapt, este un gand al meu, ca o dorinta de bine si pentru Tara noastra. De ce duritatea lui Vanghelie? Pentru ca Geoana este prea delicat; nu stie sa spuna un nu categoric. S-a creat un complex de inegalitate de forte/influente, de care actuala Coalitie, profita copios. Cu bine!
  @B.,
  Nu putem abuza de toleranta onorabilei noastre gazde!Putem comunica si electronic? ID-ul meu este abid.ionescu.; domeniul, yahoo.com. La fel, cu bine!

 17. alegator inselat Says:

  @Onu Ionescu Sper sa nu ma judeci prea aspru; . Deci, “a. i”., cu ce greseste Vanghelie? Daca ma apc sa scriu , ar iesi un roman . asa mai bine tac .//Nu putem abuza de toleranta onorabilei noastre gazde!Putem comunica si electronic? ID-ul meu este abid.ionescu.; domeniul, yahoo.com. La fel, cu bine!//dar onorata noastra gazda , poate face un topic ? scrisori de la cei ce m’au ales , ce vor alegatori mei sau ceva de genul acesta ?? sal

 18. alegator inselat Says:

  @Onu Ionescu Sper sa nu ma judeci prea aspru; . Deci, “a. i”., cu ce greseste Vanghelie? Daca ma apc sa scriu , ar iesi un roman . asa mai bine tac .//Nu putem abuza de toleranta onorabilei noastre gazde!Putem comunica si electronic? ID-ul meu este abid.ionescu.; domeniul, yahoo.com. La fel, cu bine!//dar onorata noastra gazda , poate face un topic ? scrisori de la cei ce m’au ales , ce vor alegatorii mei sau ceva de genul acesta ?? sal

 19. Onu Ionescu Says:

  @alegator inselat,
  Pentru efortul de a-mi fi raspuns cumpatat, incerc sa te delectez cu bancul primit azi pe e-mail. El suna asa: Alo!- Da! -Institutul de astrofizica, spectroscopie nucleara,prospectiuni intergalactice, studiul quasarilor si determinarea universurilor ciclice cu structura toroidala?-Da, noi suntem! -Cu Gogu de la cazane, va rog.
  Desi eram nauc, citindu-l , m-am refrisat brusc!
  Pilda: ca d-aia mi-a placut: Fata de preocuparile complexe ale PSD, isi mai au loc”goguismele” gen Vanghelie sau Basescu?
  Altfel spus, cum ar cita Darael, Tara moare, si baba se piaptana! Merita sa reflectam! Cu prietenie!

 20. alex Says:

  un blog despre politica doar aici

 21. Ruxandra Lungu Says:

  Bugetul se bazeaza pe sufocarea IMM-urilor si cred ca ar trebui sa iei pozitie in aceasta problema.
  Falimentarea micilor intreprinderi va trimite in somaj si pe angajatori si pe angajatii lor. Toti au au o groaza de credite la banci si isi vor pierde afacerea si casele.
  In rest, de acord cu Neagu G. Prioritatea nr. 1 este securitatea alimentara, ca de cea energetica am scapat!

 22. Onu Ionescu Says:

  @Neagu G.,
  N-am remarcat o atitudine precum spuneti in finalul comentariului,dar de cand am citit despre negocierile de la Cluj, am intrat la banuiala crearii unui complex de subordonare „Nero-PSD”;si ma bucura observatia din finalul comentariului dv. Noroc de dna Ruxandra Lungu; mentionandu-va numele, am recitit comentariul, spre edificarea supozitiei mele.Problema este ca eu nu accept duplicitatea, de nici un fel; daca Ilie Sarbu este de la Cluj, reiterez faptul ca tot de la Cluj, cu alte complicitati vindicative,i se trage PSD-ului, lipsirea de aportul managerial politic al lui Ion Iliescu,spre a se ajunge la pozitia de sluj, pe care ati remarcat-o in comentariu.Si, desi risc sa supar pe cineva, ce-ar fi sa se gandeasca toti membrii PSD, la un lider PSD,vaccinat anti -Nero?Eu l-am mentionat pe Vanghelie.Daca am inteles de la sal, ca V. are o multime de pacate, oare ele nu cantaresc mai putin decat ruperea acestei dependente? Si Miron Mitrea este un caracter puternic; va amintiti cum la Stirea zilei, i-a trantit-o sec, lui Videanu?:”Te rog sa nu fii nesimtit!” ,cand exuberanta celuilalt, il intrerupea permanent si nu-l lasa sa vorbeasca? Cam atat! PSD, gandeste-te:Vanghelie sau Mitrea versus Nero! Nu voi repeta a treia oara apelul.
  @Ruxandra Lungu,
  Ochisorii din prime-time-ul blogului, merita sacrificiul din moto! Mai ales ca au si idei nastrusnice. Doamne-ajuta!

 23. alegator Says:

  @Onu Ionescu //”Da, noi suntem! -Cu Gogu de la cazane, va rog.”–„Pilda: ca d-aia mi-a placut: Fata de ” etc .deci in tot acest amalgam figureaza si Gogu de la cazane . intrbare ,daca se supara Gogu de la cazane ,mai e nevoie de Nero ?

 24. Gogu de la cazane Says:

  @Onu Ionescu ESTI CUMVA ADMIN ? DAI RASPUNSURI NUMAI PRINTRE RANDURI !?

 25. Gogu de la cazane Says:

  AM COMIS’O PROST MAI SANT , CHIAR GOGU . SCUZE.

 26. Onu Ionescu Says:

  @Gogu cazangiul,
  Nu te-am ignorat,dar am asteptat de la tine un raspuns, vizavi de propunerea mea; sa stiu si eu, spun prostii mari? este cazul sa ma opresc?”Pen-ca”, toti tac la idei care vizeaza esentialul; este drept, asta implica putin curaj de opinie, dar cine sa-l exprime, mai in cunostinta de cauza, daca nu cei din mediul respectiv?
  Raspund intrebarilor tale, rugandu-te sa nu te mai bashici(l-am citat pe G. Becali), pana la a spune lucruri necugetate!:1.Si gogu, si Nero sunt necesari societatii; adica,Tara are neaparata nevoie de cazangii,cum are si de Presedinte.Problema este sa-si faca fiecare, treaba corect.”Goguismele” era o licenta verbala, prin care spuneam sa nu ne ocupam de fleacuri; adica sa tinem seama de proportia supraunitara a efectelor benefice implicite (in raport cu necazurile actuale sau in perspectiva), si de operativitatea lor; reciteste comentariul meu, fara sa te incingi, inainte de a-l deslusi, prin prizma acestei explicatii. Cu bine, si calm politic!
  2. NU sunt ADMIN! Ce inseamna?

 27. constantinescu ionel Says:

  Oana, cred ca este cam tarziu sa se mai faca ceva cu bugetul deja votat de Parlament !
  Totusi ma adresez si tie, dupa ce am trimis in „timp util” si „celor care puteau sa se iplice sa nu ajungem sa avem un „buget de criza” fara alocarea banilor necesari pentru pentru a ne lupta cu criza ! Daca te uiti pe datele rezultate, dupa atatea zbateri si dezbateri, constati ca actualul buget „de criza” nu prevede un sfant in plus fata de un buget normal!
  Pentru a se misca si la noi ceva si a se aloca niscaiva bani ..(fata de alte tari in care se actioneaza cu zeci sau sute de miliarde), am tras de la alte ministere, taind din obiectivele programului de guvernare ! Halal solutie !

  Ca sa intelegi, ce voi spune in continuare, voi arata suscint, semnificatia capitala pe care o are bugetul, in buna functionare a oricarui stat .
  a.ale statului(cap.venituri), dau culorea politica a oricarei guvernari .
  Daca dreapta, are ca viziune minimalizarea statului, „stanga”, social democrata, are ca mijloc de de a-si indeplini obiectivelor sociale, o implicare largita a statului, prin atragerea unor venituri publice, consistente( ca suport financiar), pentru alicarea unor politici sociale ample !
  Cu toate acestea, observam ca bani atrasi la buget de o guvere de coalitie (Stnga~Dreapta), prevede venituri bugetare mai mici decat veniturile proiectate ( toamna2008 pentru 2009), de fostul guvern de dreapta !!!!!!!!
  Pe langa prezenta PSD la gvernare, cresterea veniturilor statului se impunea pentru accelerarea proceselor de reforma asumate prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeana !
  Obiectivele „Lisabona”, dupa ultimile date EUROSTAT , pozitioneaza Romania, ca performante, pe ultimul loc in cadrul tarilor noi aderatere. Nu putem sa nu obsevam ca aceasta pozitie „codase”,este legata de faptul ca Romania atrage la buget cele mai mici venituri dinUE!

  Cat de mare este diferenta fata de „practica ” din UE pe care ne-am asumat s-o urmam si … n-o respectam(!!!) ?
  Iata cifrele. Daca in medie in UE, se atrage la buget cca 46 % din PIB, materie de politici bugetare (Suedia , guv.de stanga 54 % !!!), in Romania media se cifreaza in jurul a 31 %? !
  In expresie nominala, diferenta, numai in ultimii 4 ani se ridica la cca 50~60 miliarde de euro, adica`… 50~60 miliarde mai putin la bugetul de stat, adica … de 50~60 miliarde euro mai putine reforme, politici publice, sanatate,scoala, mediu..si ne mai intrebam de ce suntem ultimii dintre ultimii !!!
  Sa ne uitam pe statistica PNUD(ONU), Raport 2008-2009, din pdv. al ne aflam pe poz.60 in lume, dupa ..Trinitat et Tobabo si Tonga(!!!), la 7 pozitii dupa Bulgaria(poz53) si la 15-20 de pozitii fata de celelalte tari central europene care au aderat recent la UE !!!!!!!!!!!!!
  In UE politica se face pentru cetateni, iar statul intervine pentu „a corecta esecurile pietii”, principiu stabilit de Consiliul European de la Barcelona (2002),
  Obligativitatea respectarii PRINCIPIILOR UE, de catre Romnia, este prevazuta in art.3 al.2 Tratat de Aderare a Romaniei laUE.
  Dumnezeule, politicienii nostri nu respecta nimic, nici Constitutie, nici prevederile Tratatului .. „Romania … trebuie sa ia toate masurile care se gasesc necesare pentru a le aplica deciziile Consiliului European si Consiliului…”
  ORI ..o astfel de masura (fara bani sunt blocate toate , sau facute cu jumatati de masura, era alocarea de la nivel european si asta prin „legea bugetului”,
  Dar s-a ratat si acest an si ne indepartam si mai mult de „SISTEMUL SOCIAL EUROPEAN”in care (doar)”declaram ” ca vrem sa ne integram !!!
  Si consecinta … , suntem „cetateni europeni” doar cu titlul, … nu si in privinta nivelului de trai sperata de tot romanul dupa aderare !!!

  I.Constantinescu – cercetator
  (telefonul meu este 0742488321 ). Te rog sa ma suni, mesajul tau politic trebuie fundamentat pe o realitate economica si sociala adevarata, ; pot sa-ti pun la dispozitie aceste date !

 28. Bibliotecaru Says:

  @ constantinescu ionel
  Stimate domn,
  Am început să citesc şi m-am oprit la nivelul:
  „Cu toate acestea, observam ca bani atrasi la buget de o guvere de coalitie (Stnga~Dreapta), prevede venituri bugetare mai mici decat veniturile proiectate ( toamna2008 pentru 2009), de fostul guvern de dreapta !!!!!!!!”

  Trecând despre teza nefundamentată despre care vorbiţi, anume că stânga înseamnă venituri mari la buget şi dreapta venituri mici…

  Păi stimate domn,
  Dumneavoastră nu aţi văzut că actualul guvern a crescut fiscalitatea cu o singură excepţie, acea taxă pe primă înmatriculare sau de poluare, cum se mai numeşte ea? Veniturile bugetare sunt mai mici dintr-un motiv care este ţipat de câteva luni încoace… dumneavoastră nu aţi auzit de criză?

  Probabil că fiscalitatea va creşte şi mai mult, din punctul acesta de vedere nu este nici o contradicţie ideologică, problema este că va fi o colectare a taxelor şi impozitelor, fie prin scădere economică, fie prin evaziune, fie prin faptul că oamenii nu vor mai avea bani să cumpere (TVA-ul este sursa principală de venit). Pentru luna ianuarie deja încasările sunt cu aprox. 30% mai mici. Deci cum aţi vrea să fie crescute încasările, prin ce metode?

 29. Miu Miu Shoes Says:

  Thankfully some bloggers can write. Thanks for this article!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: