Pensionarii Romaniei, pe primul plan

Doi dintre ministrii social-democrati, chiar daca au initiative de stanga, au pasit cu dreptul in noua guvernare. Ma refer la Marian Sarbu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

Una dintre categoriile defavorizate ale populatiei Romaniei este, fara indoiala, cea a pensionarilor. Ei sunt cei care, dupa o viata de munca, ar trebui sa isi duca in demnitate traiul. Cativa dintre ei au avut parte de ilustrele pensii uriase care au facut obiectul dezbaterilor de prima pagina a presei romanesti, o buna bucata de vreme, dar cei mai multi, majoritatea pensionarilor tarii, abia reusesc sa traiasca la limita subzistentei.

Domnul ministru Marian Sarbu s-a tinut de cuvant in privinta pensionarilor printr-o prima masura sociala. Ordonanta de Urgenta din 18 februarie 2009 introduce pensia sociala minim garantata. Peste 800.000 de pensionari din sistemul public vor beneficia, intr-o prima etapa, de pensii sociale minime de 300 lei incepand cu data de 1 aprilie 2009 urmand ca, incepand cu luna octombrie 2009, pensia sa creasca la 350 de lei, iar numarul persoanelor care vor beneficia de acest drept va fi de peste un milion.

Trecand peste plata intretinerii, a facurilor curente si costul cosului zilnic, tot pensionarii sunt cei care au cel mai des nevoie de medicamente. Iata ca, incepand cu 1 martie, pensionarii cu un venit mai mic de 600 de lei pot cumpara medicamente compensate in proportie de 90%, in limita unui plafon lunar de 100 de lei de persoana, masura luata prin programul social propus de Ministerul Sanatatii, mai precis al domnului ministru Ion Bazac. Compensarea va fi asigurata prin sume provenite din taxa de viciu, fara a afecta bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate alocat medicamentelor compensate.

Partidul Social Democrat da startul unui guvernari sanatoase, prin masuri sociale in care beneficiarii sunt pensionarii Romaniei.

Spor la treaba, doamnelor si domnilor guvernanti!

Photobucket

Photobucket

fotografii cu pensionarii din Ferentari

Anunțuri

4 răspunsuri to “Pensionarii Romaniei, pe primul plan”

 1. Neagu G. Says:

  Deci, ati avut grija de cei cca 1,5 milioane de pensionari care aveau sub 3milioane lei pensie. Cine sunt acestia? cei mai multi sunt batrani care nu au contribuit la fondul de pesii, de regula pentruca nu au muncit sau f. putin, chiar din mediul rural. Ce faceti in sa cu pensionarii cu 6-7 milioane lei, care au contribuit la fondul de pensii? Ei pot muri linistiti, din spirit de solidaritate.Dar dece apreciati voi ca pensionarii militari, care au pensii de cca. 30 milioane,sunt pensionari de lux? Ei nu au contribuit in mod corespunzator la fondul de pensii? Tu nu ai citit legea nr. 19, care stipuleaza principiul ca pensia are la baza contributia la fondul de pensii? Voi va laudati cu marea voastra realizare, contrapunand pe unii pensionari contra celorlalti. Divide et impera. Chiar voua nu va mai este rusine? Pe cine prostiti voi? Eu ma consider un social democrat, dar, trebuie sa-mi pierd mintile ca sa va mai votez. O sa te demasc de fiecare data cand vei mai incerca sa ne arunci praf in ochi.

 2. bzp Says:

  Bun da cu punctul de pensie cum ramane? Si cu salariile profesorilor?

 3. Onu Ionescu Says:

  Oana,
  O impresie! In probleme insurmontabile, trebuie procedat ca in zicala:”nu vorbi de franghie, in casa spanzuratului!”
  Spun asta, pentru ca raspunsul pertinent al dlui Neagu G., pentru mine , desi pe alocuri partinitor,este convingator. Oare sa nu se inteleaga neputinta guvernului, in problema bugetului? Ce vina gaseste incercarii tale de a estompa neputinta, cugetand? Oricum,comentariul dansului este bun, si retine lectia primita!

  Si o intrebare: in prima poza, esti tu? Daca da, Mica esti Doamne! Asta ma face sa ma gandesc la adevarul:”mic de stat, Mare in Stat!

  Dar si o apreciere:foarte bine procedezi cu aceste intalniri:oferi bucuria clipei; ceea ce conteaza foarte mult! F.i., mie, desi sunt destul de scortos,asemenea evenimente, imi incalzesc sufletul; si, iarta-mi precizarea, asta-i asul din maneca al lui Basescu; la care, „salt and pepe”este empatia studiata si prelucrata la nivel de naturalete.

 4. micu octavian Says:

  doresc ca primarul sa isi faca treaba pentru care a fost ales de catre cetateni sectorului – sa rezolve problemele omenilor nu problemele p.s.d. de la centru deoarece asa NU VOM SCHIMBA FERENTARIUL cum ati promis in campanie va multumesc anticipat


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: