PRIMAVARA SOCIAL DEMOCRATA

Tocmai m-am intors scoala de pregatire politica a Tineretului Social Democrat – editia de primavara – de la Geoagiu-Bai. Atmosfera a fost una foarte placuta, amicala si relaxanta. Tinerii nostri politicieni au adresat intrebari directe si extrem de pertinente seniorilor din PSD care au raspuns la fel de deschis. Intalnirea nu a fost una “regizata”. Dimportiva, a fost una interactiva si extrem de constructiva.

Photobucket

Pana la concluzii si premierea participantilor care au avut loc ieri, in ultima zi, workshop-urile stabilite in program, au avut mare succes tocmai pentru ca a functionat foarte bine comunicarea intre generatii, atat de greu de stabilit in alte conditii, dupa cum se stie. Temele au fost diverse dar toate vizau implicarea tinerilor in politica TSD si in cunoasterea “pachetului social”, atat de important in orientarea ideologica a partidului. Tinerii au stat de vorba si cu ministrii PSD de la guvernare si au venit cu idei si propuneri pentru perioada de criza. In aceeasi directie dar cu orientare europeana, s-au purtat discutii despre pozitionarea Romaniei in relatiile cu tarile membre in UE, dupa doi ani de la aderare.

Amintesc aici si schimbul de replici intre doi lideri marcanti ai partidului nostru, domnii Mircea Geoana si Adrian Nastase, inca o dovada de reala democratie in partid. Pentru ca in PSD absolut toti membrii au dreptul la libera exprimare si isi pot sustine ideile in conformitate cu propria lor constiinta si verticalate. Fireste, respectand disciplina de partid, conditie necesara pentru ca Partidul Social Democrat sa reziste atacurilor succesive ale celor care vad in PSD un adversar de temut si in ideologia social-democrata, singura solutie pe care romanii o vor avea la problemele stringente ale societatii romanesti.

In urma acestei intalniri tinerii social-democrati au inteles ca nu trebuie sa fii “fata lui taticu’” pentru a accede in viata politica, la varf. Important este sa ai, printre altele, viziune de stanga, putere de munca si spirit de echipa. Partidul Social Democrat a demonstrat ca promoveaza constant tinerii, atat in functii de conducere in teritoriu, cat si in partid, dar le asigura si locuri eligibile la alegerile locale, parlamentare sau euro-parlamentare dupa criterii strict obiective.

Iar daca tot se vorbeste de nevoia de intinerire a clasei politice, PSD-ul este singurul partid care face ceva in acest sens. Si, ca exemplu concludent, va spun ca, alaturi de mine, in Parlamentul Romaniei mai sunt inca 26 de tineri parlamentari PSD.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Anunțuri

13 răspunsuri to “PRIMAVARA SOCIAL DEMOCRATA”

 1. eficent byogaz Says:

  Sunt mândru ca sunt Român, avem un Presedinte care ne onoreaza in lume.

  Traian BASESCU, singurul Presedinte al Românilor de pretutindeni, îl asiguram de tot respectul nostru si vom mobiliza opinia internationala la solidaritate cu natiunea noastra.

  Romania plateste in prezent factura guvernarilor incompetente a regimurilor Iliescu si Constantinescu.

  Guvernarea Tariceanu a continuat ingenunchirea tarii in fata clientelei politice.

  Simata Oana,

  Sângele apa nu se face, cultura si educatia MIZIL, isi va gasi locul in activitatea Dvs.

  Sper ca in colegiul Dvs veti continua solidaritatea de la cei bogati, de la administratia locala si veti fi un exemplu in activitatea parlamentara.

  Bien Cordialement,

 2. eficent byogaz Says:

  Mai aproape va pozitionez de Geoana decât de nastase.

  nastase Apartine unei perioade care face RUSINE Romaniei, este epuizat si depasit.

  Se asteapta dela Dvs mult mai mult, Marian VANGHELIE va face incredere, de altfel el tot ce ne-a promis a respectat.

  Bien Cordialement

 3. bursazvonurilorpolitice Says:

  Am urmarit si noi Scoala TSD de la Geoagiu, sa vedem dupa toate aceste „intepaturi” mai ales si dupa cele ale lui TB de aseara ce se va intampla!

 4. George Bubueanu Says:

  http://sebastian-corn.tapirul.net/370/scrisoare-deschisa-ministrului-sanatatii-un-autodafe/
  Mda tara arde si tineretul social democrat se piaptana , nimic nou in Romania……….
  Doamne ajuta sa reusim sa emigram in Africa!!!!!!

 5. Stefan RADOVEANU Says:

  Concerne : FMI

  Acest imprumut vine dupa guvernarile incompetente de dupa dec 89 care au frânat reforma, democratizarea si modernizarea ROMANIEI sistemului de administratie publica locala si centrala.

  Fara a mai face istorie, Traian BASESCU este singura sansa pentru ROMANIA.

  Répartition des pouvoirs

  Le mode de décision du FMI, comme celui de la Banque mondiale, est basé sur une répartition des droits de vote en fonction du montant de la cotisation des Etats membres, selon le principe “1 dollar, 1 voix”.
  Les quotes-parts des principaux contributeurs du FMI se répartissent comme suit, après le relèvement des quotes-parts de la Chine, de la Corée du Sud, du Mexique et de la Turquie en septembre 2006 :

  Quotes – parts Droits de vote

  Etats-Unis 17,09% 16,79%
  Japon 6,13% 6,02%
  Allemagne 5,99% 5,88%
  France 4,94% 4,86%
  Grande-Bretagne 4,94% 4,86%
  Chine 3,72% 3,66%
  Italie 3,25% 3,20%
  Canada 2,93% 2,89%
  Russie 2,74% 2,70%
  Pays-Bas 2,38% 2,34%
  Belgique 2,12% 2,09%
  Inde 1,91% 1,89%
  Mexique 1,45% 1,43%
  Espagne 1,40% 1,39%
  Brésil 1,40% 1,38%
  Corée du Sud 1,35% 1,33%
  Afrique du Sud 0,86% 0,85%
  Turquie 0,55% 0,55%

  Les droits de vote différent légèrement des quotes-parts, un minimum de droit de vote étant attribué à tous les pays, même les plus petits.
  Pour modifier la charte du FMI, il faut 85% des voix. Les Etats-Unis, qui détiennent 16,79% des voix, possèdent donc une minorité de blocage.
  Les pays en développement dans leur ensemble, quant à eux, détiennent la minorité des voix, 46 pays africains n’étant représentés que par deux des 24 administrateurs du Fonds.

  Les prêts du FMI :

  Les Accords de confirmation sont remboursés sur une période de 18 mois à cinq ans.

  Les Accord élargis sont des plans sur trois, quatre ans, avec remboursement de quatre à dix ans.

  La Facilité de réserve supplémentaire est un complément de ressources aux deux types d’accords précédents, destinée à apporter une aide à un pays qui rencontre des difficultés de balance de paiements exceptionnelles.

  Facilité pour la réduction de la pauvreté et pour la croissance (FRPC)

  Créée en septembre 1999, la FRPC est une facilité de crédit du FMI qui a remplacé la Facilité d’ajustement structurelle (FAS) et structurelle renforcée (FASR) créées en 1986 et 1988 pour fournir des prêts à des taux très bas afin de soutenir des réformes structurelles.

  En contrepartie, les autorités nationales doivent proposer un document de stratégie de réduction de la pauvreté.

  La Facilité de financement compensatoire et de financement pour imprévus (FFCI) est un mécanisme spécifique destiné à un pays confronté à une crise temporaire.

 6. harbuz Says:

  In urma acestei intalniri tinerii social-democrati au inteles ca nu trebuie sa fii “fata lui taticu’” pentru a accede in viata politica, la varf.

  daca tu esti exemplu ca privilegiul de a avea un sprijin deosebit din partea familiei nu exclude existenta calitatilor personale necesare pentru a ocupa o pozitie, nu inseamna ca in alte cazuri privilegiul e suficient sa urci in politica romaneasca in conditiile in care nu ai nici o treaba cu activitatea asta.
  imi pare rau ca tinerii sunt convinsi ca adevaruri evidente nu sunt acceptate de dragul „visului frumos” . nepotismul e in floare in romania, trebuie sa acceptam asta ca o problema, nu ca pe o
  falsa supozitie universala.
  suntem intr’o criza globala, in contextul asta e si mai paguboasa o asa abordare .

  toate cele bune

 7. Stefan RADOVEANU Says:

  Andrei Nastase, fiul lui Adrian nastase ar fi bun la europalamentare, a facut studiile la noi, este foarte diferit de tatal sau.

  Ce ar fi sa veniti cu el si uitat batrânul nasatase

 8. Stefan RADOVEANU Says:

  Intârzierea reformei structurale din ROMANIA a adus tara in faza aceasta falimentara.

  Presedintele Traian BASESCU, repeta si iarasi repeta, toti se fac ca nu inteleg, iata FMI vine si ne pune cutitul pe masa.

  adrian nastase si ion iliescu Au intârziat reformele si prin sustinerea din umbra a guvernarii tariceanu.

  Bien Cordialement

 9. Stefan RADOVEANU Says:

  Preluat din EVZ, Miron MITREA spune ADEVARUL si confirma ideea expusa in mesajul precedent.

  Mitrea: România are nevoie de FMI din cauza politicienilor

  Alexandra-Livia Dordea
  Miercuri, 11 Martie 2009

  „Din cauza crizei economice globale, dar mai ales din cauza noastră, a politicienilor, România are nevoie de acordul cu FMI. Cheltuirea nesăbuita a banilor publici, angajările făcute pe criterii politice în administraţia centrală şi locală, proasta guvernare din ultimii ani, amânarea la nesfârşit a reformelor din sectoarele bugetare ne-au adus în situaţia să avem nevoie de banii FMI”, recunoaşte Miron Mitrea într-o postare de pe blogul său.

  Potrivit social-democratului, FMI ne pune o serie întreagă de condiţii şi restricţii bugetare:

  salarii îngheţate în sectorul bugetar,
  reduceri serioase de personal în administraţie
  mărirea unor taxe, cum ar fi TVA-ul.
  Însă, scrie Mitrea, politicienii fug de aceste măsuri „ca de dracul”. Tocmai de aceea el împarte clasa politică în trei, în fucţie de poziţia faţă de acordul cu FMI:

  politicienii responsabili care înteleg că măsurile nepopulare, dure, trebuie să le luam noi, înainte să ni le impună FMI-ul.
  politicienii mai puţin curajoşi, care înţeleg că avem nevoie de acordul cu FMI, dar nu vor să luăm noi masurile.
  politicienii laşi şi profitori, care se opun unui acord cu FMI găsind tot felul de motive mincinoase, cum ar fi grija faţă de nivelul de trai al populaţiei.
  „Însă nu de grija poporului mor ei, ci de grija lor. Ei ştiu că un acord cu FMI nu le va mai permite să-şi facă jocurile pe buget, adică să direcţioneze anumite sume din buget către grupurile lor de interese”, argumentează Mitrea.

 10. Onu Ionescu Says:

  Oana,
  Pe prima pagina din ziarul Gandul, Basescu il trateaza pe Geoana, cu urechea dreapta. Ma poate lamuri cineva? Presedintele Senatului, interimarul Presedintelui Statului, trebuie tratat cu atata grosolanie? Presedintele PSD nu are pic de mandrie(elegant spus)?
  Chiar, te rog mult, priveste pagina respectiva! Eu , tremur de indignare! Pur si simplu, imi retrageam mana.Sunt convins ca Vanghelie, asa ar fi procedat!Ba i-ar fi zis si una. Si, ar fi fost:bravo lui!
  Trebuie sa terminam odata cu marlania in Tara asta!
  Chiar pana acolo mergem cu mitocania ?

 11. oana niculescu mizil Says:

  ONU, Traian Basescu se afla intr-o perpetua campanie electorala. Limbajul domniei sale face parte, deja, din folclor.
  Domnul presedinte Mircea Geoana i-a dat un raspuns extrem de elegant. Adica, asa cum se dialogheaza intre doi oameni de stat.

  Stefan Radoveanu, ceea ce imi semnalezi este opinia domnului Miron Mitrea, un membru important al Partidului Social Democrat. Pluralitatea de opinii si de idei face din PSD un partid democratic, un organism viu. Fiecare membru al partidului nostru are dreptul la propria sa opinie care coinicide sau nu cu opinia oficiala a PSD. Insa, ceea ce conteaza cu adevarat este punctul de vedere oficial al partidului si nu opiniile noastre personale.
  Despre imprumutul FMI am vorbit in ultima mea postare.
  Andrei Nastase este un tanar remarcabil. Daca va alege sa intre in politica, va fi un castig pentru clasa politica. Un castig autentic.

  Harbuz,despre cum am intrat in politica am mai vorbit. Prefer sa nu ma repet si sa nu-ti raspund la rautati gratuite.

  Eficient…, nu raspund clonelor.

  Bursa, te asigur ca PSD-ul este cel mai puternic partid din Romania.

 12. harbuz Says:

  sper sa nu existe o neintelegere, pe mine ma bucurat foarte mult ca ai intrat in politica si ca apar si astfel de oameni in politica.
  spuneam doar ca nu putem exclude realitatea ca nepotismul e la mare pret in romania (vezi fata de gradu unu, nepoata de gradu 5 si partenrele intalnirilor de gradu 0).
  problema nepotismului exista deci si trebuie luata in serios.

 13. oana niculescu mizil Says:

  Harbuz, stii ce anume face diferenta dintre „nepot” si „valoros”? Votul cetateanului. Nici macar calitatile tale intrinsece nu sunt atat de importante ca nevoia pe care poporul o are de serviciile tale. Simplu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: