A trecut Pastele, Lumina Invierii a ramas

Iata ca au trecut si zilele de Paste. Ca in fiecare an, am petrecut Sfintele Sarbatori Pascale in familie, alaturi de cei dragi. Mama, Jimmy, nepoatele mele iubite, cu totii am participat la slujba de Inviere de la Biserica Ghermanesti. Katia si Sofia au cantat „Cristos a inviat din morti / Cu moartea pre moarte calcand / Si celor din morminte / Viata darundu-le…” si sufletele noastre s-au umplut de lumina. Cu lumina sfanta am plecat acasa si ea inca palpaie in noi toti.

Mi-a placut dintotdeauna sa merg la biserica, mai ales de sarbatori, sa fiu impreuna cu oamenii locului, sa ii privesc si sa ii ascult. Fiecare dintre noi are nevoie, din cand in cand, de curatenia sarbatorilor si de linistea lacasului sfant, biserica. Mereu am considerat ca marea taina a comuniunii cu Dumnezeu este discretia si intimitatea.

Apropierea de Divinitate se face cu smerenie si cred ca transformarea celei mai importante sarbatori crestine in spectacol de sunet si lumina (mai ales lumina adusa, contra-cronometru, cu avionul de catre un presedinte de consiliu judetean, sau de pe mare, cu salupe si vaporase) este mai mult decat o impietate. Personal am preferat sa petrec noaptea cea sfanta a Invierii Domnului alaturi de familie, in Biserica de la Ghermanesti.

Inca o data, Cristos a inviat!

3 răspunsuri to “A trecut Pastele, Lumina Invierii a ramas”

 1. mihaella1 Says:

  Adevarat a inviat!! Oana, azi cinstim pe Sfantul mare mucenic Sf.Gheorghe. Daca ai sarbatoriti, sa-ti traiasca!!

 2. nasii Says:

  Si pentru noi, Pastele e un moment de taina si rugaciune. Recunosc ca prefer biserica de Paste, nu corturile de pe plaja unde sunetistii lui Goran Bregovic pipaie fetitele de Mamaia ca sa vada daca sunt bune de dat la produs la inceput de sezon. Mme ministru a dat paine si circ unui popor hamesit, abia iesit din post. Bine ca nu a invitat poporul la un concert Evanescence. Voturile erau importante acum, nu spiritul Pastelui.

  Adevarat a inviat!

 3. oana niculescu mizil Says:

  Mihaela, ar fi minunat sa facem din fiecare zi o zi sfanta si sa ne bucuram de fiecare crestineste! Multumesc pentru urari!

  Nasii, este de-a dreptul cinic sa te folosesti de ce are omul mai sfant, pentru interese pragmatice. Oare scopul chiar scuza mijloacele?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: