Octav Cozmanca nu mai e cu noi

Autosuspendarea si, mai apoi excluderea lui Octav Cozmanca din PSD a insemnat pentru multi dintre noi o veste uluitoare. Declaratia prin care domnul Octav Cozmanca isi renega partidul pe care l-a cladit alaturi de lideri marcanti ai stangii romanesti m-a facut sa ma intreb daca mai putem avea repere in aceste vremuri. Octav Cozmanca, de altfel un profesionist extraordinar, a reusit sa uimeasca prin felul in care a lovit, chiar in pragul campaniei prezidentiale, in partidul pentru care era unul dintre parintii fondatori si in colegii care i-au fost alaturi timp de atatia ani.
Desi sunt recent intrata in politica, am inteles repede ca una dintre regulile de aur ale unei mari familii politice, asa cum este PSD, este ca totul se discuta, nemultumirile se exprima liber si solutiile se cauta in interior.
Aceasta intamplare ma intristeaza ca atat mai mult cu cat este normal ca noi, tinerii politicieni, sa ne asteptam sa gasim in seniorii partidului niste modele de necontestat. Ce ne facem, insa cand valorile si principiile fac loc unor orgolii de moment si lasa in urma un gust amar?

Anunțuri

4 răspunsuri to “Octav Cozmanca nu mai e cu noi”

 1. Codrin Scutaru Says:

  O analiza politica despre ce ar putea insemna efectele scrisorii lui Cozmanca pentru PSD este disponibila aici:
  http://www.pointpa.ro/blog/2009/09/21/analiza-politica-21-09-scrisoarea-lui-cozmanca-va-scinda-psd/
  Va reusi oare sa se scindeze PSD?

 2. oana niculescu mizil Says:

  Sub nici o forma plecarea lui Octav Cozmanca din PSD nu va insemna scindarea partidului. Din contra, aceasta plecare ne-a unit si mai mult si sunt convinsa ca partidul va trece cu bine peste acest eveniment.

 3. Neagu G. Says:

  Orice s-ar spune, dl. Cozmanca a afirmat adevaruri dureroase la care subscriu. Evenimentele ce au urmat congresului din 2005 comfirma cu prisosinta faptul ca PSD si-a ales un lider pe placul dreptei din tara si exterior, nu si membrilor si simpatizantilor de stanga, social-democrata, partidul e tot mai mult dominat de baroni locali, iar MG si-a recomfirmat eticheta de prostanac, in plus pe cea de orgolios si nedemocrat incercand eliminarea din partid a greilor acestuia. Toate cele spuse de O.C. sunt comfirmate de cei mai multi electori si de sondajele de opinie care il situiaza pe M.G. cu mult sub scorul partidului. In aparitiile lui e tot mai oscilant si necredibil. Este regretabil ca nici in ceasul al doisprezecelea nu se renunta la o candidatura ce va duce partidul tot mai jos. Eu consider ca nu OC este vinovat de actuala situatie din partid ci actualii lideri care nu vor sa vada o realitate evidenta si se cramponeaza pe o linie facila in loc sa se aseze la masa, analizand cu luciditate situatia si sa mearga pe o intelegere electorala cu toate fortele anti-basescu, cu un candidat unic. Sa se abandoneze orgoliile in interesul tarii !

 4. oana niculescu mizil Says:

  Domnule Neagu, stiu ca sunteti un om care este alaturi de PSD si imi pare rau ca aveti aceste opinii in ceea ce priveste candidatura presedintelui Geoana. Nu pot sa fiu de acord cu dumneavoastra. PSD are un lider pe placul social-democratilor pentru ca, in 2005, alegerea presedintelui Geoana s-a facut in urma unui vot democratic la care au participat membrii partidului. In ceea ce priveste problema conducerii PSD de catre baronii locali consider ca, odata cu venirea lui Mircea Geoana, PSD si-a schimbat eticheta de partid dominat de baroni locali.
  In ceea ce priveste confirmarea etichetei de prostanac nu pot fi sub nicio forma de acord cu dumneavoatra. Asta pentru ca il cunosc personal pe presedintele Geoana, am vazut care ii este pozitia in partid. Presedintele Geoana este un om care, asa cum am mai spus, a reusit sa mentina echilibrul intr-un partid foarte mare, cu membri foarte activi si cu lideri cu personalitate. Aceasta nu poate fi decat urmarea unei abilitati politice deosebite care nu concorda nicidecum cu eticheta de prostanac. Cu atat mai putin pot fi de acord cu afirmatia ca Mircea Geoana ii face sa plece pe liderii cu state vechi in PSD. Alaturi de presedintele nostru se afla seniori cum ar fi Ion Iliescu sau Adrian Nastase ceea ce este o dovada certa ca nu poate fi vorba despre sabotarea vechii garzi a PSD.
  PSD are un candidat unic care este sustinut, asa cum bine s-a vazut si la Congresul de zilele trecute, atat de la centru, cat si din teritoriu. Nu orgoliile, ci chiar interesul pentru reglementarea situatiei in care se afla tara ne-a facut sa ne mobilizam pentru a sustine aceasta candidatura. Orgolii au fost in 2004 si rezultatele acelor orgolii le vedem si le-am vazut pe parcursul intregului mandat al actualului presedinte.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: