Mesajul moral al sindicalistilor din Piata Victoriei

Respectul si demnitatea sunt doua repere care nu dispar din structura umana nici in astfel de vremuri cum sunt cele pe care le traim noi in aceasta perioada. Respectul nu este un atribut, nici o calitate. El face parte din natura omului. Respectul ni-l castigam si il meritam fiecare prin faptele noastre, prin caracterul si personalitatea noastra.
Ce ma face sa vorbesc despre respect si demnitate? Tocmai intamplarile din actualitatea recenta. Structura sociala pe care am construit-o este una care asigura fiecarui individ posibilitatea de a se face respectat si de a-si pastra demnitatea.
In contextul grevelor si mitingurilor care au avut loc astazi in Bucuresti am descoperit ca acesti oameni care au venit intr-un numar atat de mare din toate colturile tarii vor, dincolo de revendicarile lor, sa simta manifestul respectului pe care-l merita. L-au castigat prin munca cinstita si se vad brusc lipsiti de el. Sindicalistii au protestat astazi atat fata de comportarea abuziva si haotica a Guvernului, cat si fata de lipsa profunda de respect manifestata de o parte din clasa politica fata de cetateni.
Demnitatea pe care am vazut-o astazi pe chipurile manifestantilor din Piata Victoriei mi-a dat de inteles cat de sus se afla ei fata de aceia la adresa carora scandau. Se afla mult mai sus pentru ca au reusit sa-si castige un respect pe care il revendica. Intr-adevar acesta le apartine din plin!
Nu pot trece mai departe fara sa salut, in acest context, campania “Noi vrem Respect” a postului Realitatea Tv. Aceasta campanie in care despre respect ne vorbesc atat oameni simpli, cat si personalitati de mare anvergura puncteaza foarte bine ideea ca respectul este un merit care nu depinde de realizarile profesionale, de functii sau de salariul lunar.

Anunțuri

2 răspunsuri to “Mesajul moral al sindicalistilor din Piata Victoriei”

  1. SRA Says:

    Bonsoir,

    Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.”

    Cordialement

  2. loredana Says:

    de ce ies oamenii in strada?pt ca inca mai au speranta ca poate fi mai bine….si asta e un lucru bun…cand va muri aceasta speranta,ei bine,atunci va fi cu adevarat greu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: