Referendumul – o alta pacaleala prezidentiala

Inceputul campaniei electorale a aratat ca Traian Basescu mizeaza pe referendum ca pe ultima sursa de voturi. In noaptea de joi spre vineri cand s-a dat startul campaniei, tara a fost impanzita de afise electorale care îi cheama pe romani sa voteze referendumul. Surse sigure din interiorul tipografiilor care i-au tiparit materialele publicitare lui Traian Basescu mi-au confirmat ca acestea au fost comandate cu mult timp in urma. Acest lucru arata clar ca Presedintele – Jucator isi bate joc inca o data de Parlament, arata ca referendumul era o decizie luata cu mult inainte ca majoritatea parlamentara sa-şi fi manifestat dreptul constitutional de a da un aviz, cu mult inainte ca decretul sa fie semnat. Arata clar ca Traian Basescu asculta doar de sine insusi si uita ca Romania este un stat democratic in care institutiile politice ar trebui respectate, iar deciziile majore ar trebui luate in consens.
In ciuda acestor evidente, Emil Boc isi convoca ministrii interimari pentru a discuta problema organizarii votului spunand ca a aflat din presa ca presedintele va semna decretul. Fatarnicia lui Traian Basescu si a democrat-liberalilor, dar si sfidarea pe care acesti oameni o manifesta fata de institutiile democratice ale statului si fata de vointa alegatorilor ma duc cu gandul spre vremurile de dinaintea lui ’89 cand un singur om facea legea. Aceasta este dorinta clara a lui Traian Basescu, dorinta care reiese si din mesajul lui de campanie care este o instigare impotriva celui mai inalt For Legislativ din Romania.
Fatarnicia si ipocrizia portocalie nu s-au oprit, insa la aceste probleme. Traian Basescu a gasit de cuviinta sa foloseasca tertipuri pentru a desfasura o campanie dubla: pe de o parte in calitate de candidat din partea PDL, pe de alta parte in calitate de presedinte in functie. Asa se face ca, fara a plati niciun ban, referendumul lui Traian Basescu va fi promovat gratuit de televiziunea si radioul public. Referendumul este, intr-adevar, o masura institutionala. Nu inteleg, insa de ce mesajul de informare privind votul de consultare este impachetat in portocaliu, iar imaginea candidatului Traian Basescu apare pe toate materialele care promoveaza o problema de interes national. Noua gaselnita a presedintelui nu este altceva decat una dintre multele sale manevre prin care incearca sa pacaleasca electoratul si sa fure din timpii de campanie alocati contracandidatilor sai care, spre deosebire de el, au programe viabile si nu incearca sa se foloseasca de tertipuri pentru a murdari campania electorala.
Din pacate, pentru Traian Basescu, romanii nu mai pot fi pacaliti cu mesaje fara nici o valoare. A trecut vremea cand minciunile prezidentiale îi scoteau pe oameni la vot. A venit timpul ca realitatea sa bata pacaleala si minciuna, iar realitatea arata ca referendumul nu va aduce nici locuri de munca, nici programe sociale, nici redresarea economiei si, implicit, nici succesul lui Traina Basescu pe 22 noiembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: