Du-te, poete, … in Bulgaria!

Traian Basescu a vizitat comuna doljeana Cetate, la sfarsitul saptamanii trecute. Si-a luat obisnuitele autocare cu sustinatori si a mers in tara sa explice cum e cu mogulii din presa, cu libertatea de exprimare si cum isi doreste el bis la mandat. Ajuns la Cetate, in mijlocul oamenilor, presedintele a inceput sa intre in pielea victimei de campanie, hulita de presa si de critici care s-au dat cu alte partide. Figura centrala in comuna doljeana, poetul Mircea Dinescu, cel pe terenul caruia se organizase mitingul basescian , a mers si el la adunare. La vederea lui, Traian Basescu s-a intunecat. Una – doua l-a trimis pe poet acolo unde “îi e locul”…in Bulgaria. Motivul? Prea l-a criticat mult poetul in ultima vreme pe la televiziunile mogulilor. Mircea Dinescu si-a dorit un drept la replica. A urcat pe scena si a vrut microfonul . Basescu, insa l-a impins discret si a continuat sa-si vada de ale lui. Intelege el cum e cu libertatea de exprimare, dar ce-i prea mult strica.
Intamplarea mi-a amintit oarecum de vremurile in care bunicul imi povestea cum poetii erau ridicati fortat de la domiciliu pentru ceea ce spuneau sau scriau. El era marcat de aceste acte tocmai pentru ca, fiind un om de cultura, se lupta pentru drepturile poetilor, ale scriitorilor nostri si pentru tot ce insemna intelectualitate si oameni de arta si cultura. In cazul acesta, insa mi se pare cu atat mai grav cu cat s-a intamplat dupa 20 de ani de democratie si chiar in fata comunitatii din care poetul face parte. Personal imi este rusine de rusinea lui Traian Basescu si a lui Antonie Solomon. L-au atacat pe Mircea Dinescu, um om pe care il cunosc si il apreciez pentru calitatile personale si profesionale, dar si pentru verva pe care o manifesta in sustinerea oamenilor din zona in care traieste. Au atacat un simbol al jurnalismului liber din Romania. Aici nu se mai poate spune ca este vorba despre campanie electorala, ci despre oameni fara scrupule. Revolta pe care o manifest fata de acest comportament vine tocmai pentru ca am trait vremurile in care oamenii erau inchisi pentru ca-si exprimau opiniile si nu vreau sa le retraiesc acum.
Ma intreb cum ar arata tara intr-un nou mandat pentru Traian Basescu. Ar fi doua variante: fie sa traim cu spaima ca l-am putea supara pe Conducator, fie sa ne mutam toti in Bulgaria.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Du-te, poete, … in Bulgaria!”

 1. Bibliotecaru Says:

  Este evident că pentru anumiţi politicieni democraţia este un concept abstract.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2009/11/calatorii-prin-istoria-romaniei-sunt.html

 2. alex Says:

  d-na mizil, stim de unde proveniti. scutiti-ne. in ceea ce-l priveste pe dinescu-poetul, pot sa va spun ca este clovnul societatii poporului roman. am citit din toti marii clasici romani, dar dinescu nu intelege ca suntem in era internetului si nu mai poate sa faca pe „mihail sadoveanu”, pe „alecsandri” sau pe „creanga”. dinescu este un „bufon” al epocii moderne in care nu-si mai are rostul. romanii nu au nevoie de mosieri ca acest om, care cred cu adevarat ca are probleme psihice, dupa cum se comporta. l-am cunoscut pe regretatul nichita stanescu, care avea viziuni concrete in metafizica, dar acest clovn de dinescu, care spune ca a suferit???…din cauza comunismului este penibil prin multe, dar mai ales ca a ajuns putred de bogat in timpul lui iliescu, marele asasin comunist pe care dinescu il ura, dar acum ii pupa peste tot pe acesti gropari ai poporului roman adevarat, adica cima rosie psd-ista

 3. McGigi Says:

  Bunicul Dvs. va povestea cum prietenii si tovarasii sai ii ridicai pe poeti noaptea cu masina neagra? Era mandru?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: