Comemorarea a cinci ani de la disparitia lui Rafic Hariri

Zeci de mii de libanezi comemoreaza zilele acestea cinci ani de la încetarea din viaţă a marelui om de stat, Rafic Hariri. Premier al Libanului, Rafic Hariri a fost unul dintre marii lideri politici libanezi care au luptat pentru modernizarea statului, menţinerea păcii în Orientul Mijlociu şi stabilirea unor relaţii diplomatice fără precedent cu statele din Occident.
Rafic Hariri a fost un om politic pretuit în egală măsură atât de poporul său, cât şi de partenerii diplomatici. Eforturile sale pentru modernizarea statului libanez i-au adus atât pe timpul vieţii, cât şi la cinci ani de la moartea sa, respectul, admiraţia şi aplauzele libanezilor de pretutindeni, dar si pe acelea ale statelor occidentale.
În perioada mandatului lui Rafic Hariri, între Republica Libaneza şi România s-au stabilit relaţii diplomatice cordiale şi s-au pus la punct proiecte comune pentru o colaborare deosebită. Proiectele bilaterale şi multilaterale în care cele două state s-au angajat au dus la o apropiere între cele două popoare.
Grupul parlamentar al PSD doreşte în continuare menţinerea relaţiilor cordiale cu Republica Libaneză şi doreşte, de asemenea, să păstreze tradiţia unei colaborări moştenite de la Rafic Hariri.
Actiunile diplomatice au continuat şi după dispariţia lui Rafic Hariri. Fiul său, Saad Hariri, ajuns în funcţia de premier a oferit o primire călduroasă grupului de parlamentari social-democraţi aflaţi în vizită în Liban în vara anului trecut. De asemenea, grupul de prietenie al Parlamentului Romaniei şi Adunării Naţionale Libaneze îşi continuă activitatea prin vizite bilaterale si propuneri de proiecte care sa intareasca relatiile dintre cele doua state in domenii cum ar fi educatie, sanatate si armată. Grupul parlamentar PSD isi manifestă întreaga consideratie faţă de aceste acţiuni care continuă o tradiţie lăsată de un om politic şi un diplomat deosebit, Rafic Hariri.
Regretele noastre faţă de o dispariţie prematură şi nedreaptă a acestui mare om sunt imense. Republica Libaneză şi România au rămas cu o prietenie şi o colaborare pe care le vom duce mai departe, acesta fiind felul nostru de a-i mulţumi lui Rafic Hariri pentru eforturile sale diplomatice de reinnoire si reconstructie a relaţiilor tradiţionale dintre cele doua state.
Rafic Hariri, omul pentru care împlinirea datoriei de patriot a fost mai presus decât viaţa merita tot respectul si toata admiratia noastra.

Reclame

20 răspunsuri to “Comemorarea a cinci ani de la disparitia lui Rafic Hariri”

 1. oltenacu georgeta Says:

  D-na Oana va doresc insanatosire grabnica , sa mergeti la congres , si doresc din tot sufletul sa fie din nou ales presedinte d-nul Geoana .

  Va respectam si ne bucuram ca sunteti acum deputat de Calarasi si va asiguram de tot sprijinul
  nostru .

  multa , multa sanatate va dorim

 2. Eduard Stoica Says:

  Tara arde si baba se piaptana 🙂

 3. Mihai Barbu Says:

  Buna ziua,
  Mihai Barbu mă numesc, sunt membru al PSD Ilfov şi preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Ilfov, precum şi fost consilier judeţean în Ilfov în perioada 2004-2006.
  Site-ul Dvs. face parte din lista de site-uri ce le accesez cu placere.

  Daca considerati site-ul meu(http://mihaibarbu.ro )ca fiind interesant pentru ideile transmise as fi bucuros sa ma adaugati in lista dvs.

 4. misayoga Says:

  FRUMOASA OANA!!!!! Stiu ca ai scris articolul pentru ca esti casatorita cu un libanez……..INSA nu uita ca esti romanca!!! Treaba lor ce fac.Adeptii MISA te sustin!

  http://misayoga.wordpress.com/

 5. Robygreen Says:

  a trecut ceva timp decand nu ai mai postat nimic si vi acum sa ne vb de Rafic Hariri, in loc sa ne spui daca il mai susti pe Geoana la congres? Cumva ti-a facut Ponta cu ochiul?

 6. XXL Says:

  M-a scarbit discursul lui Iliescu la congres. Daca si-a amintit el de alegerile din 2005 cand a pierdut in fata lui Geoana inseamna ca ascunde multa ura.
  S-a vazut si dupa modul cum a spus-o si dupa grimasa .
  Nastase deasemenea se vede cu ochiul liber ca
  nu-l iarta pe Geoana pentru succesul acestuia din anul 2005. Acesta a uitat totusi ca si el a pierdut niste alegeri prezidentiale.
  Ca om obisnuit (nu fac parte din clasele privilegiate) vreau sa spun ca poate Nastase a avut oarecare realizari in perioada cand a fost prim ministru dar pentru omul de rand nu s-a facut nimic. Dar absolut nimic.
  S-au marit salariile unor clase privilegiate, s-au imbogatit unii politicieni si nu numai, prin privatizari frauduloase, au aparut baronii locali,
  coruptia a juns la cele mai inalte cote. S-au elaborat acte normative care au creat niste discrepante foarte mai intre aceleasi categorii profesionale, au aparut categoriile privilegiate la calcularea pensiilor (magistrati,parlamentari etc.) si multe altele.Toate acestea au fost pastorite de Nastase si Iliescu. Mai mult, amintesc doar atat: „Nastase sapte case”,” Matusa Tamara”.
  PSD a elaborat Legea 19/2000 o lege a pensiei foarte buna dar care n-a fost aplicata. Dublarea salariilor si recalcularea pensiilor s-a facut abia in guvernul Tariceanu la insistenta PSD-ului lui Mircea Geoana.
  Ma uit la televizor si-l vad pe Diaconescu. M-a impresionat profund Diaconescu. I-a cedat voturile lui Geoana. Aceasta spune totul. Pentru cine vrea sa inteleaga.

 7. Mega Says:

  Megaidee

  O a treia căsătorie a lui Ponta cu „frumoasa şi cerebrala” EBa ar fi o mişcare aparent stranie care i-ar asigura acestuia succesiunea sigură la scaunul prezidenţial, concomitent cu formarea unui partid social (ist) de 80 % din psd şi pd, lăsând opoziţiei un pnl plus aripa revenită la matcă; Adrian Năstase felicitându-se in oglindă pentru opera politică a vieţii sale – extraordinară (megaidee) – de la extraordinarul congres psd din 20/21.02.2010.

 8. Bibicu Says:

  Veche felicitare

  Că Victor Ponta-i maimuţoi, Băsescu zise,
  Precum citi-i recent într-un ziar ;
  Felicitare la nivel de oaie, pare-mi-se,
  Că de ceva mai nobil n-a avut habar.

  Bătrâne cimpanzeu, ca tată de maimuţe,
  Puteai să fi mult mai prevăzător…
  Să nu-i faci poftă de ceva lenuţe !
  Vai ţie, fă-ţi o cruce, lipsit eşti de umor!

 9. Kotormen Says:

  Megalit

  AN. pe vremea când era (azi îl vedem şi nu-i) a răpus 240 de mistreţi la o singură partidă criminală, cu invitaţi pe măsură, faptă de laudă consemnată pe megalitul personal, alături de altele şi mai şi, scrijenite, la-ndemâna cătătorilor prin puţiciunile istoriei.
  Bărbatul de stat, în fund, figurează pe aceiaşi chiatră cu o faptă demnă de caracterul lui (jos Nic.) : infestarea mânăstirii Meşterului Manole cu hoiturile lui carol secund – distrugătorul de neam şi ţară – alături de al târfei sale !!! Viteazul termo Pan , cel care poartă şliţ pe fundul izmenelor, are înscrisă pe megalit distrugerea din temelii a economiei naţionale, sub înaltul patronaj rromic al unchiului peşte ion de Kremlin.
  „AN-e-megalitul” sadic din fire lucrează la demolarea partidului demolatorilor, cu paşi calculaţi, unul care i-a ieşit din prima fiind cel din 20/21.02.ac.
  Căpitanul jubilează, şi la gândul că anemegalitul va supravieţui numai ca loc de micţiune istorică a diavolilor roşii !

 10. Kotormen Says:

  Mircică ai scăpat ieftin

  Rromii II şi AN alergici la oltenmeni (pe unul l-a ciuruit d-un Crăciun) au pus bilă de la bilă şi-ntr-o preacurvie specifică rasei lor abia de-i mai lăsă zile lui Gioană, cel care după ce umple ciştarul îl varsă dintr-o alunecătură de opincă.
  Mircică tu ai făcut performanţă în cei 5 ani cât păstorişi, şi numai din cauza celor doi n-ai reuşit pe deplin în 06.11.2009. Împreună cu Antonescu, ai construit cea mai fertilă opoziţie, care le-a stat în gât celor doi. Acum se va destrăma, atât opoziţia cât şi partidul ce bine-l conduseşi. Ca inginer ce eşti, fă pralelogramul forţelor împreună cu Voiculescu, independenţii şi ce-o mai pica, iar dacă rezultanta e ţapănă cugetă la o mişcare dosnică fără a părăsi ce a mai rămas din partidul actual. Infantele s-a angajat aseară, pe sticlă, să plece în 2012 dacă nu câştigă localele, şi ia… Ciuciu(c-Kainargi). Nu uita că „Fără Voiculescu nimic nu e !”
  România e de partea ta ! (că doar pe tine te alese ca Preşedinte).

 11. Publicitate Says:

  Gândire pozitivă

  Filipine face parte din Cercul de Foc al Pacificulu care “cerc de foc” se regăseşte organic la mai toate filipinezele active, inclusiv la bona cu pricina ce o substituie pe Daciana Ponta, conform fişei de atribuţiuni. Şi nici nu e scump 500 euro / lună ca să îngrijească de cei 2 + 1 micuţi !!!
  Gata cu speculaţiile. Angajaţi, cu probe de anduranţă, câte o bonă filipineză cu cerc de foc, să se bucure şi ăla micu…tăticule !

 12. Publicitate Says:

  A murit şi capra lui Gioană

  Ce s-au mai străduit găinarul din Cornu şi şandramaua stalinistă să-l răpună pe preşedintele României din interior, ales democratic în 06.11.2009, alias Mircea Gioană – singurul român neaoş preferat în această funcţie după 1989. Congresul psd din 20.02.2010 va rămâne ca un capitol murdar al Ţiganiadei, scris de nepoţii II şi AN ai lui Budai. Se vor cloci cărţi pe această temă, întunecatele adevăruri deversând din oala de noapte politică a unui partid confecţionat după chipul şi asemănarea celor doi rromi.
  Diaconescu-un mare domn ajuns aseară pe sticlă, într-n dialog cu inteligentul justiţiar Ciutacu, a lăsat să se înţeleagă că va părăsi viesparul dacă dovezile monitorizării sale premergătoare Congresului psd vor fi localizate acolo.
  Cam la aceiaşi oră un alt mare domn-Crin Antonescu se confesa “Gâdelui” că, de o cer interesele ţării, s-ar putea ca pnl să participe la guvernare, pentru a se salva ce se mai poate; cu alte cuvinte, fertila opoziţie condusă magistral de Gioană-Antonescu nu mai este funcţională cu acceptarea târfelor de mai sus.
  Motoarele lui Voiculescu duduie. Hai că mai sunt speranţe !

 13. Aghiuta Says:

  Ultimul Dragobete

  Octogenarul Iliescu, în zi de Dragobete,
  Sub duşul cald al băii gândeşte iar la fete.
  Aşa apare Doamna Cernită şi cu coasă,
  Şoptindu-i la ureche : haide la mine-acasă!

 14. Aghiuta Says:

  Hai să vă ameţesc

  Dacă Adrian Năstase ar prelua conducerea partidei rromilor, cu Iliescu de onoare, şi ar încropi un partid de un milion de membrii, sigur ar face legea în ţara lui Mihai Viteazu.

 15. Aghiuta Says:

  Dedicat d-lui Berceanu de către disponibilizaţi

  O mama statea in bucatarie, in timp ce fiul ei se juca cu trenuletul in living. La un moment-dat, mama aude trenuleţul oprindu-se si pe fiul ei spunand:

  -Toti pasagerii care coborati, duceti-va la mama dracului. Ceilalti care mergeti mai departe stati in p**** mamei voastre linistiti pe scaune ca pleaca trenul.

  Mama, stupefiata, merge in living si ii spune:
  – In casa asta nu se foloseste asemenea limbaj! Acum, treci in camera ta si nu iesi de acolo 2 ore. De-abia apoi te poti juca cu trenuletul din nou, dar numai daca nu vei mai folosi asemenea limbaj.

  Dupa 2 ore, copilul se intoarce din camera si incepe sa se joace cu trenuletul…
  In curand, trenul se opreste la urmatoarea statie si maica-sa il aude spunand:

  – Toti pasagerii care trebuie sa coboare, va rog nu uitati sa va luati toate bagajele. Pentru cei care urcati, va rugam sa asezati bagajele la locurile special destinate. Va reamintim ca nu se fumeaza in compartimente. Va dorim o calatorie placuta si relaxanta alaturi de noi.

  In timp ce mama incepe sa zambeasca, fiul adauga: – iar cei care v-ati enervat pentru cele doua ore de intarziere … puteti s-o trimiteti in p**** ma-sii pe aia din bucatarie…

 16. Manelist 99 % Says:

  Manea prezidenţială

  Ciociolino domnişoară
  Să te pup la subsuoară
  Şi mai jos, mai jos pe gambă
  Când se stinge mica „lambă”.

  Haide, haide, vin’ la ţaţa
  Să te fac să-ţi rozi mustaţa

  Vreau să stau pe piolet
  Sub cravata violet
  Să-ţi rod bine toată coaja
  Până nu se rupe vraja.

  Haide, haide, vin’ la Cotroceni,
  Haide Leano ca să rozi coceni.

  Notă : se repetă până-n dambla

 17. Revizorul tehnic Says:

  Soluţia salvatoare

  Impozitul pe flatulenţă şi eructare, conform declaraţiei ministrului Vlădescu făcută la Kanal tv, este numai o chestiune de timp, concomitent cu oblgativitatea purtării non stop, cu data de 01.04.2010, a filtrului cuantic euro-flat-eruc de protjare a mediului cosmic, anexă la CNP.
  Pensionarii beneficiază de o majorare simbolică a impozitului cu 65 % (vârsta de pensionare)
  datorită aeroalimentaţiei excesive. Guvernul Boc a “mirosit” soluţia, dând foarte verde normelor metodologice anexate la OUG.

 18. Vizionar Says:

  VicTOR n-are viiTOR

  Grupurile de parlamentari independenţi trebuie să atingă 9 feţe la Senat şi 22 feţe la Camera Deputaţilor, astfel ca până la Paşti, constituite într-un partid, să participe efectiv la guvernarea ţării şi la formarea majorităţii parlamentare neşantajabile de profitorul ultimilor 20 de ani, necesar parcurgerii fără riscuri a perioadei dificile pe care o traversează ţara.
  În această gândire pusă în operă, Ponta a fost aşezat de Năstase ca bomboana pe coliva pesedeului – propietatea lui Iliescu în retragere.
  Este posibil ca Cerul să fi hotărât şi modificarea de substanţă la cârma ţării, cu materializare în scurt timp.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: