Raspuns pentru un Pensionar Trist

Pensionar trist
martie 10, 2010 la 7:42 pm

Buna seara!

Am citit articolul dumneavoastra si am fost sincer miscat, in calitatea mea de pensionar dar si de reprezentant al unei federatii nationale de peste 1.300.000 membri din care peste 40% au venituri mai mici de 400 lei.

In aceasta caltate, m-ar bucura si sigur si cei in numele carora vorbesc s-ar bucura daca ati putea sa ne faceti o vizita, la sediul nostru din strada Amurgului nr. 53 – sect. 5 Bucuresti. Sunt sigur ca ati avea posibilitatea sa cunoasteti mai bine drama unor persoane/familii care, saptamanal, in fiecae zi de marti, miercuri sau vineri stau la coada sa primeasca doua paini gratuit ca sa supravietuiasca si care se bucura cu lacrimi atunci cand noi resusim, cam rar este adevarat, sa le oferim si un pachet de alimente pentru supravietuire.

Stiu sigur ca situatia pensionarilor nostri nu este singulara, dar este in Bucuresti, apropae de Parlamentul Romaniei si poate fi cunoscuta.

Azi, 10 Martie, am fost la Parlamentul Romaniei sa ne manifestam durerea si intristarea pentru faptul ca suntem tratati cu dispret si indiferenta, ca “o medie” sau “limita inferioara” a veniturilor in Romania, fara ca cineva, din sfera politica sa vina si se vada ca in spatele cifrelor stau oameni cu traume morale si familiale. Nu vrem sa fie nimeni umilit in aceasta tara, toti cerem dreptul la respect si demnitate, asa cum s-a votat prin constitutie si s-a acceptat prin tratatul de aderare la U.E. Nimeni nu cere pomana, cere dreptate si echitate, cere respect pentru calitatea de pensionar.

Cineva spunea, direct sau voalat, ori pensii ori autostrazi si noi ne-am simtit ca un boxer in pozitie de K.O.. Cum poate cineva sa faca egalitate intre doua pere si doua gaini, doi papagali si doi boi, doi pensionari si doua autostrazi? Dumneavostra ar trebui sa reactionati cu mult mai multa putere decat o fac pensionari care, desi au peste 5.500.000 de alegatori nu sunt reprezentati de nimeni in Prlamentul Romaniei, iar asta iarasi doare: avem minoritati de toate felurile reprezentate in parlament iar pensionarii, care asa cum spune Guvernul, sunt majoritari in aceasta tara nu au pe nimeni care sa le sustina demnitatea in Parlament.

Ma opresc aici, spre a nu va obosi, dar cu speranta ca intr-o zi veti gasi cel putin o ora din timpul dumneavoastra sa ne vizitati. Veti vedea si veti intelege mult mai mult despre pensionari.

Cu stima si urari de cat mai bine pentru dumneavoastra si cei alaturi de care luptati,

Aurel Gangu,

Director Programe (sociale) – Asociatie de ajutor reciproc pensionari

Domnule Gangu, din pacate aveti perfecta dreptate. Pensionarii Romaniei, cei care au trudit o viata pentru bunastarea acestei tari, fiind zeci de ani eterna generatie de sacrificiu sunt inca o data sacrificati de un guvern iresponsabil.

Aduceti-va aminte ca s-a vorbit de impozitarea pensiilor una din celebrele aberatii servite aproape zilnic de domnul Boc sau domnul Vladescu. In opinia domniilor lor li se pare normal dubla sau tripla impozitare, pentru ca pensionarii au fost impozitati o data cand activau in campul muncii iar acum guvernantii doresc sa faca acelasi lucru cu pensiile. Traim in tara lui Impozit Voda ca sa-l citez pe colegul meu Adrian Paunescu.

In Romania sunt 4.000.000 batrani care au o pensie sub pragul minim de saracie (70% din pensionarii de asigurari sociale si toti pensionarii agricultori) iar pensia in Romania este de 5 ori mai mica decat media din UE. Nu mai vorbim de Legea Unitara a Pensilor care prin adoptarea ei va duce inerent la scaderea valorii punctului de pensie la 30% din salariul mediu pe economie, acest lucru insemnand o sacadere dramatica a puterii de cumparare.

In tot acest timp Emil Boc se adreseaza Parlamentului spunand ca duduie economia, Traian Basescu este preocupat de modificarea Constitutiei iar senatorii PDL si cei independenti vor presedintia Senatului ,ultimul bastion democratic in calea instaurarii “basescianismului” Ma intrebati ce face PSD?

In primul rand Partidul Social Democrat a reusit asa cum spunea domnul presedinte Adrian Nastase la sedinta Consiliului National, sa se innoieasca, sa redevina o forta sa se resusciteze din mers: “Competitorii s-au radicalizat, vor să slăbească, prin dezertări şi trădări, partidul nostru pentru că simt ameninţarea unui suflu nou, mai puternic, mai viguros, mai dinamic. Este pentru prima dată în ultimii ani când i-am luat nepregătiţi. Le convenea starea de băltire şi disoluţie lentă din partidul nostru. Era foarte simplu pentru ei să spună că suntem partidul flăcării violet şi al atacurilor energetice. Derizoriul în care intrasem ne ducea direct spre dezastru”. Apoi, va spun ca specialistii nostri lucreaza la initierea unui referendum privind garantarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, acesta fiind propunerea noastra la care nu renuntam. Deasemenea pe cale parlamentara vom introduce o motiune de cenzura daca Legea Unitara a Pensiilor va fi supusa votului in forma initiala. Va asiguram ca nu vom abdica de la principiile solidaritatii sociale si ca vom face o opozitie activa in sprijinirea fara echivoc a milioanelor de pensionari din Romania.

Va promit ca in scurt timp voi lua legatura cu dumneavoastra si vom discuta toate aceste probleme fata in fata.

Cu stima,

Oana Niculescu-Mizil

Anunțuri

12 răspunsuri to “Raspuns pentru un Pensionar Trist”

 1. Bibicul Says:

  Bunicu şi caricatura

  Salut cu admiraţie responsabilitatea, modul de abordare şi bunul simţ pe care-l manifestaţi constant în relaţia om-om necăjit.
  Ultima majorare consistentă a pensiilor poartă tot marca psd fără a neglija aportul aplicativ al pnl.
  Bunicul meu păstrează în album o caricatură f. sugestivă ce-l reprezintă pe un tînăr bărbos cu lulea în gură, cam de 30 de ani, ce stă călare pe umerii unui bătrăn cobiliţat, caricatură sub care autorul a scris : “De dragul lui, la 3 ani, l-a luat în spinare, micuţul uitând să mai coboare !” Guvernanţii actuali şi slugile lor se comportă cu pensionarii aidoma tânărului din caricatură, uitând că roata se-nvârte, şi uneori… cu schimbare de sens !

 2. beldiman Says:

  Oana, nu-i lasa sa te dobaoare! Lupta sa razbesti! Tara asta s-a saturat si de cefe groase si de Udre si de incompetenti. Si mai ales nu te lasa tarata prin mahalalele politicii. Ai grija de batranii astia. fara ei, noi nu existam.

 3. Sextant Says:

  Formula Udrea-Goebbels-Boc

  „Dacă n-ai un bătrân, să+l cumperi !”
  – Dar dacă ai 5,8 milioane ?
  – Foloseşte formula sacrosanctă Udrea-Goebbels-Boc ce converteşte minciuna în adevăr : „daţi-i în plata Cerului”, cu amănuntul sau angro !!!

 4. Alex Says:

  O prezenta feminina ,plina de farmec,ca o adiere de primavara in politica romaneasca:prima impresie,placuta pe care o face Oana Niculescu Mizil.Dar sub aparenta fragilitate,se ascunde un politician ferm cu principiile sale,devotat pe deplin ideilor de stanga.

 5. Elena Says:

  Constat cu bucurie,ca desi tanara,draga Oana,continui traditia familiei care a crezut mereu in valorile de stanga.Multi pensionari necajiti din cartierul meu isi pun speranta in tine.

 6. Dumitru Says:

  A venit ceasul afirmarii celor din generatia ta! E timpul sa te faci auzita si vazuta.Arata-ne ca meriti sa fi deputatul unui partid de stanga.Nu renunta la ideea referendumului privind punctul de pensie!Nu ii lasa sa ne extermine,pe noi ,pensionarii!

 7. Georgeta Says:

  Oana,in alegerile din 2008 ai reusit ce nu credea multa lume:sa castigi in fata lui Becali.E timpul sa demonstrezi ca esti mai mult decat o tanara speranta a stangii din Romania!Nu ne uita pe noi,pensionarii.In oameni ca tine ne e nadejdea!

 8. Andrei Says:

  De oameni ca tine avem nevoie, Oana. De tineri competenti, capabili sa schimbe in bine traseul neghiob al basestilor. Speranta ne-o punem in voi, in capacitatea voastra de a rezista cu fermitate nenorocitilor portocalii si a firmelor capuse pe care acestia le conduc.

 9. Valeriu Dragoi Says:

  Oana, esti un politician de stanga puternic. Imi place ca lupti din rasputeri si nu te lasi influentata de nici un adversar. Cu Becali a fost un fleac, pentru ca esti o femeie cu integritate, echilibru si statut. Ei bine greu abia acum incepe si se pare ca tu ti-ai luat un elan considerabil fata de adversarii tai. Era de asteptat. Noi sustinem demersurile tale si apropierea ta fata de pensionari.

 10. Cernat Marian Says:

  Oana, eu te admir. Desi esti inconjurata de hiene, te descurci si duci mai departe valorile de stanga in care credea bunicul tau. Ai devenit un politician abil, recunoscut si apreciat. Pensionarii trebuie ajutati si asta o pot face doar oamenii care sunt apropiati de multime, de cei de jos. Parlamentarii din ziua de azi umbla cu nasul pe sus, fumeaza trabucuri si conduc bolizi. Tu ai ramas langa noi, iti faci in continuare treaba cu profesionalism si tarie de caracter. Nu ne lasa, avem nevoie de tine!!!

 11. Cernat Marian Says:

  Romania se misca, este pe maini bune. Avem pe cine sa ne bazam de acum inainte si noi si copiii si nepotii nostri. Oana, pensionarii iti sunt recunoscatori. Pensionarii te iubesc. Pensionarii te apreciaza si te respecta. Esti mai mult decat un politician, esti o prietena. Multumim!

 12. ZARA Says:

  Oana draga, se pare ca esti unul din putinii politicieni care are bune intentii si care intradevar vrea sa reprezinte stanga, adica aceea patura sociala care are cea mai mare nevoie de sprijin. Apreciez incercarea ta de a te apropia de acesti oameni, de a fi deschisa si deosebit de sensibila la suferinta semenilor. Totusi nu sunt catusi de putin de acord cu afirmatiile tale legate de PSD-ul inoit, care se va resuscita din mers ajungand un partid puternic. Sa fim seriosi PSD-ul niciodata nu a actionat ca un partid de stanga. N-a facut nimic, dar absolut nimic pentru oamenii de rand dimpotriva, in vremurile lui Nastase au aparut baronii locali, s-au facut cele mai frauduloase privatizari, coruptia s-a dezvoltat si extins in toate domeniile de activitate.
  Atunci au aparut acele legi speciale neconstitutionale, care dadeau drepturi suplimentare unor categorii de clase sociale, si ma refer la pensiile calculate in mod avantajos fata de ceilalti muritori de rand, dar si alte drepturi. Aceasta in conditiile in care Constitutia prevede la art. 16 ca nimeni nu e mai presus de lege si ca nu se admit privilegii si discriminari. Pentru pensionarii de rand ce-a facut PSD-ul ? Au dat o ordonanta de urgenta prin care s-au creat decalaje enorme intre pensionarii care aveau aceleasi functii dar pensionati la date diferite. Parca-l vad pe M.Sarbu explicand mereu „de ce nu poate….”
  Reglementarea problemei s-a facut abia in perioada guvernului Tariceanu prin aplicarea si recalcularea pensiilor potrivit Legii nr.19/2000 si asta la insistenta si conditionarea sustinerii guvernului de catre PSD-ul lui Geoana. Tot atunci s-a stabilit ca valoarea punctului de pensie sa fie de de 45% din salariul mediu. Ei, tocmai acest lucru ii reproseaza Nastase si Ponta lui Geoana, faptul c-a sustinut guvernul Tariceanu.
  Doamna Oana, ma deranjeaza deasemenea cand se dau citate din Nastase de la CN sau din alta parte. Automat imi amintesc de „Nastase-sapte case” de Matusa Tamara si altele.
  In ce-l priveste pe Ponta in acest an la insistenta lui s-au majorat din nou salariile magistratiiler cu cca 30%. Cel putin lui Geoana se pare ca nu aveau ce sa-i reproseze in privinta actelor de coruptie iar in rest cred ca unii membrii PSD au luptat mult sa nu ajunga presedinte al Romaniei (Mitrea a si recunoscut pe blogul lui)
  In ce priveste impozitarea pensiilor consider ca ea este chiar necesara in cazul unor pensii asa zis nesimtite.E singurul mod de a le reduce ,fara a se putea castiga in instanta in cazul contestarii reducerii.
  PSD-ul dac-ar fi un partid social democrat ar sustine desfintarea cotei unice de impozit si introducerea impozitului progresiv, care avantajeaza pe cei cu salarr mici si obliga la plata unor impozite mai mari pe cei cu salarii mari.
  Inca nu mi-am dat seama de pozitia PSD-ului vizavi de aceste probleme.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: