“Sa nu uitam de unde plecam”

Duminica a fost pentru mine una dintre cele mai pline zile din ultimul timp. Calarasiul nu este greu de descoperit daca ii intalnesti oamenii, ii cunosti si ii asculti. Intotdeuna, o zi de duminca iti dezvaluie mai mult despre sufletele semenilor tai pentru ca atunci ei sunt in mijlocul familiilor lor, dupa oboseala saptamanii. Dar sunt si multi pentru care duminica nu este zi de odihna.

La Vlad Tepes, un localnic imi spunea ieri, cu tristete in glas: “Muncesc pamantul de o viata . Ma simt ca un animal subjugat. Muncesc de luni pana luni pe un  salariu de 50 lei. Nu mai am timp nici sa gandesc”. Barbatul are 3 copii si nicio alta varianta, mai buna, pentru a-i intretine. Si in Vlad Tepes, ca si in Frasinet sau in multe alte localitati ale Calarasiului sunt probleme destule. Cu fondul funciar, cu lipsa locurilor de munca sau lipsa asistentei sociale.  Saracia este la vedere, dar nu este “purtata” cu fala. Calarasenii nu au cinismul de a face din saracie un blazon. Sunt oameni muncitori si nu le este deloc la indemana sa fie saraci. La Frasinet, romii nu se sfiesc sa te asalteze cu cersitul. Sunt multi si infometati. Despre programe de educatie civica sau chiar simpla scolarizare nici nu poate fi vorba.

Domnul Laurentiu Grigore, membru de baza al PSD Lupsanu, a vorbit in numele intregii comune despre sansa de care au nevoie copiii Calarasiului. Despre faptul ca cei mai multi politicieni uita de unde pleaca, isi uita prietenii si colegii, dar cel mai grav, uita problemele prin care au trecut, ei si familiile lor. Parea satul de “vorbele frumoase”  ale conducatorilor, vorbe fara continut, promisiuni fara acoperire. Tot dumnealui a facut un apel la crestinii Calarasiului, la crestinii Romaniei, pentru salvarea bisericii din satul Razvani, biserica importanta care contine multe valori de patrimoniu si care sta sa cada peste enoriasi.

Impresionant a fost discursul tanarului Ionut Udescu, presedintele TSD Lupsanu, discurs pe care il puteti citi direct de pe blogul lui.

Duminica s-a incheiat tot intre calaraseni. Am fost invitata de domnul Victor Constantin, primarul din Dragalina, la nunta fiului lui Ionut Catalin cu Roxana, carora le urez, inca o data, iubire, copii multi si frumosi si casa de piatra in care sa-I stie in siguranta. A fost o nunta ca-n povesti, fara fasoane, cu calaraseni veseli si pusi pe glume, care au uitat, pentru cateva ore, de problemele vietii de zi cu zi.  Am sporovait cu nuntasii, am dansat si am mancat cele mai bune sarmale.  Cat de curand voi posta si un filmulet de la nunta. E bine sa vezi cat mai des si cat mai multi oameni fericiti!

Un răspuns to ““Sa nu uitam de unde plecam””

 1. Rapsod Says:

  Motto: Pentru un PSD reformat şi revitalizat.

  Unde-i clasa muncitoare ?

  E Unu Mai 2010, dar Piaţa Mare e pustie,
  Nu-i nici ţipenie de om, măcar „Ilie de la sculărie”.
  S-au năruit, tare demult, tribunele de altă dată,
  Clica de şefi spoiţi sa-nlocuit cu alta mai spurcată.

  Eram în şortul alb, abia strunind, cu greu, oţelul,
  În ritm cu ea, la pas sportiv, transpus în iubiţelul.
  Şi aş fi mers aşa, în dulce arminden, o veşnicie,
  De n-ar fi apărut (blestem) unul, Ilie de la sculărie.

  Mergeam apoi la iarbă verde, cu mici şi o berică;
  Acu’… stau sub măslini, hulit, pe „limba” Iberică.
  Sunt amărât până la Cer, în piept cumplit mă doare
  Că am pierdut, cea mai frumoasă clasă muncitoare.

  Acasă am şapte băieţi, orfani de mamă, la bunici,
  Pe care-i ţin, după puteri, din ce câştig, cu greu, aici;
  Să-nveţe carte , meserie şi omenie, s-ajungă mari,
  Puternici, drepţi, rebusolaţi, în uragan de proletari.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: