Impreuna cu Veteranii Calaraseni, de Ziua Lor

Astazi, la Calarasi, am sarbatorit alaturi de colegii mei din Organizatia  Judeteana PSD Calarasi si de oficialitatile locale, Ziua Veteranilor. Dupa cum stiti, acum 107 ani pe 29 aprilie 1902, Majestatea Sa Regele Carol I a semnat un Decret Regal care instituia calitatea de veteran de razboi pentru fostii  luptatori participanti la Razboiul de Independenta al Romaniei din anii 1877-1878. Deasemenea Guvernul Romaniei a stabilit printr-o Hotarare de Guvern in 2007 ca ziua de 29 aprilie sa fie desemnata Ziua Veteranilor de Razboi pentru toti cei care au luptat in Primul sau Al Doilea Razboi Mondial.

Astazi, la Calarasi a fost o zi frumoasa, o zi de sarbatoare, un prilej de a ne cinsti eroii si de a ne aminti de faptele de glorie si vitejie pe care veteranii de razboi romani le-au infaptuit pentru a pastra nestirbita identitatea noastra nationala, independenta si inviolabilitatea granitelor tarii. Ne-am amintit cu totii la Calarasi, Brasov, Constanta sau Bucuresti de victoriile repurtate de soldatii romani la Marasti si Marasesti la Cernauti si Soroca sau la  Ismail, Chilia Nouă si Vâlcov.  Ne-am reamintit faptele de vitejie de la Cotul Donului sau de luptele pentru eliberarea Budapestei. Am cantat cu totii Imnul Eroilor sau Treceti Batalioane Romane Carpatii. Ne-am simtit mandrii ca suntem romani si ca Romania exista si va exista gratie faptelor de vitejie pe care Armata Romana le-a infaptuit.

La Calarasi am avut deosebita onoare si imensa bucurie sa-i cunosc pe Sergentii  Marin Dobre si Chiru Nicolae care au “facut tot frontul” luptand cu eroism pana in Muntii Tatra si dupa 3 luni de mers pe jos au trecut mandri si demni pe sub Arcul de Triumf din capital tarii pe care au slujit-o cu devotement si abnegatie. Am ramas impresionata pana la lacrimi de tinuta lor morala, de mandria de a fi veterani ai Armatei Romane, de privirea lor vesnic tanara si acum, cand au implinit 88 de ani.
Inchei aceasta postare invitandu-va  sa ascultam impreuna emotionantul „Treceti Batalioane Romane Carpatii”.

6 răspunsuri to “Impreuna cu Veteranii Calaraseni, de Ziua Lor”

 1. Bibliotecaru Says:

  Poate istoria ne mai scapă de acest viitor în plină descompunere.

 2. Daniel Says:

  Inca o dovada atasament pentru Calarasi. Oana, esti din ce in ce mai iubita in oras. Lumea simte, oamenii vad. Ne-am saturat de pretentiile celor din vechiul regim. Astazi promovam tinerii. Curaj!

 3. mioriticul Says:

  In Calarasi lucrurile se transforma de la o zi la alta. Speram sa vad asta, mai ales de teama de-a ramane fara suflet. Apreciez aceasta investitie sentimentala din partea unui politician al carui drum e abia la-nceput. Ai grija la javre, Oana.

 4. contrabandistul Says:

  Vezi tu, si-n Calarasi ca-n mai toate marile orase din tara, capusele sunt asezate peste tot. Nu prea vad o posibilitate prin care o sa poti scapa de ele – de ei, dar o raza de lumina tot exista. Esti diferita, simpla si originala. D-asta iti citesc blogul.

 5. oana niculescu mizil Says:

  @Bibliotecaru, ar trebui sa invatam din faptele glorioase ale veteranilor, sa inavatam sa avem curaj, speranta si mai ales sa nu capotam in fata „dusmanului” oricare ar fi el.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: