Arta Pentru Viata in Anul Tigrului Alb, Anul Visurilor Indraznete

2010 este an mondial de criza, un an in care fiecare dintre noi, fie ca suntem politicieni, pensionari, afaceristi sau tineri care pornesc in viata, trebuie sa facem eforturi pentru a depasi situatia, pentru a merge mai departe cu curaj. Nu vreau sa ma refer aici la hotararile guvernului Boc sau la discursul Presedintelui Basescu, nu readuc in discutie miscarile de strada din Grecia si nici opiniile analistilor economici si politice. O voi face intr-o alta postare.

Vroiam sa va povestesc despre Gala ”Artă pentru viata” la care am participat si care a fost organizata joi, de Fundaţia Renasterea, sub inaltul patronaj al Ambasadorului Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Liu Zengwen si, mai ales, sub semnul Tigrului Alb, semn al belsugului si al visurilor indraznete. A sasea editie a evenimentului, cea de la Ambasada Chineza, a avut ca scop strangerea de fonduri, prin vanzarea unor lucrari de arta donate atat de de artisti cat si prin donatii facute direct catre fundatie, pentru a sprijini lupta impotriva cancerului de san, prin continuarea campaniilor de informare, a programului social (mamografii, ecografii şi consultatii la san gratuite), dar si pentru demararea celui mai amplu proiect al Fundatiei, si anume achizitionarea primei Unităţi Mobile de Diagnostic pentru San şi Col Uterin, din Romania.

Am fost onorata de invitatia Excelentei Sale, Domnul Ambasador Liu Zengwen. Am discutat destul de mult si cu mare placere despre bunicul meu, Paul Niculescu-Mizil, care a contribuit atat de mult la construirea relatiilor bilaterale, romano-chineze, atat economic, cat si cultural. A fost o seara minunata, o incursiune in arta si cultura chineza dar si o seara plina de amintiri despre un om minunat care mi-a marcat, in mod esential, viata.

 
Anunțuri

3 răspunsuri to “Arta Pentru Viata in Anul Tigrului Alb, Anul Visurilor Indraznete”

  1. Bibliotecaru Says:

    Sunteţi extrem de „zgârcită” cu pozele. 😀
    Aş fi vrut să văd instantanee şi cu arta chineză. Ştiu că astfel de manifestări au, uneori, exponate de excepţie.

  2. oana niculescu mizil Says:

    Bibliotecaru, din nefericire, nu am avut o camera foto la mine, fotografiile de aici si din ALBUM pg, mi-au fost trimise. Promit ca nu voi mai scapa ocazia, alta data.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: