Declaratie politica – 11 mai 2010

Oana Mizil

Declaratie politica – 11 mai 2010

Doamnelor si Domnilor,

 Astazi va voi vorbi depre judetul Calarasi, asa cum il cunosc acum, dupa ce i-am intalnit oamenii si am strabatut aproape fiecare localitate a lui, fie ca a fost sat, comuna sau oras. Multe dintre cele pe care vi le voi dezvalui sunt, cu siguranta, cunoascute si de dumneavoastra, pentru ca judetul Calarasi nu se deosebeste cu mult de celelalte, iar problemele lui sunt, daca nu identice, asemanatoare cu ale celorlalte judete.

 Calarasenii sunt oameni muncitori si au avut sansa unei asezari geografice ofertante, cu o posibila agricultura de succes, cu deschidere la Dunare si cu un fost Combinat Siderurgic care a fost dat la fier vechi, si la figurat si la propriu, dupa inchiderea lui din anul 2005. Cu toate acestea, calitatea viatii calarasenilor este scazuta si problemele cu care ei se confrunta sunt mari.

 Chiar daca judetul Calarasi este situat în bazinul dunarean, iar potentialul lui hidrografic este urias, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare lasa de dorit. Dreptul la apa potabila de calitate ar trebui sa fie prioritar si, cu toate acestea, pensionarii calaraseni inca mai cara apa cu galetile.  Si in mediul urban si in cel rural este aceeasi situatie care nu mai lasa loc de fantezii precum extinderea sistemului de canalizare la sate. Familiile satenilor traiesc in conditii mizere, iar sansele ca ele sa evolueze economic sunt nule avand in vedere lipsa locurilor de munca, imposibilitatea de reconversie sociala si profesionala si viitoarele scaderi drastice ale salariilor si pensiilor.

In judetul Calarasi sunt copii care nu au acces la sistemul de sanatate si nici la invatamant. Multe scoli se darama, ca si bisericile, alte scoli, proaspat renovate, nu pot fi folosite din diverse motive, precum lipsa unui pod catre scoala respectiva, soselele sunt pline de gropi, iar drumurile de tara nu sunt practicabile dupa ploaie. Si, ca si cum toate acestea nu ar fi suficiente, exista localitati in Calarasi in care, cine nu apartine sau nu simpatizeaza cu gruparea politica de la conducere, este blamat, nu primeste autorizatie de construire, i se stinge lumina pe strada, este ostracizat.

Imaginati-va ca in anul 2010, in Lehliu, un oras dintr-o Romanie europeana, am intalnit oameni care mi-au marturisit ca, de foame, au mancat din gunoaie. Ce-as mai putea adauga la asta, domnilor si doamnelor?!

Oana Niculescu Mizil, deputat

Reclame

4 răspunsuri to “Declaratie politica – 11 mai 2010”

 1. Maria Apostolescu Says:

  Doamna Oana, Calarasiul este la pamant. Oamenii de aici sufera, sunt convinsa ca ati sesizat si dumneavoastra acest lucru. Sunteti ceea ce orasul asta nu a avut niciodata, un politician tanar si drept, capabil sa schimbe ceva aici. Va rog frumos sa nu ne lasati acum si sa trageti in continuare pentru noi.

 2. Vasilescu Says:

  Imi place de tine, Oana. Esti pe drumul cel bun. Politica inseamna mai mult decat sfaturi. Inseamna sa te implici trup si suflet, iar tu o faci fara sa ceri nimic in schimb. Iti suntem recunoscatori!!!

 3. Iftimie Says:

  Oana, ai dreptate. Lucrurile astea trebuie sa se schimbe urgent, nimeni de aici nu mai face fata asediului de hiene. Esti singura impotriva maharilor astora insa ai de partea ta un oras intreg. Cred ca nu vei avea nici o problema in a obtine ceea ce ti-ai propus…

 4. Andrei Zamani Says:

  Trebuie sa recunosc ca m-a cam pus pe ganduri declaratia ta. Situatia este din ce in ce mai greva, iar noi am devenit sclavii unor ticalosi. Nu stiu cum vom iesi din situatia asta, insa cred cu tarie ca daca suntem uniti – vom reusi!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: