Sfintii Constantin si Elena in Zi de Sarbatoare!

La Multi Ani tuturor Elenelor si Constantinilor crestin-ortodocsi ai lumii, astazi, in zi de mare sarbatoare! Va urez Sanatate si Noroc si o aniversare a numelui fericita, alaturi de cei dragi!

*

„Sfintii Imparati Constantin si Elena

Sfintii Imparati Constantin si Elena  

Sfantul Constantin a fost fiul imparatului Constantius Chlorus si al Elenei. S-a nascut la 27 februarie 272, in cetatea Naissus (astazi, Nis, in Serbia). Dupa moartea tatalui sau din 304, a fost proclamat imparat. Intra in conflict cu Maxentiu, fiul imparatului Maximian, pentru ca acesta dorea sa ocupe functia pe care el o detinea.

In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantin a vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie: In hoc signum vinces (prin acest semn vei birui). Noaptea, in vis, i se descopera Hristos si-l indeamna sa puna semnul sfintei cruci pe toate steagurile armatei sale. Constantin va iesi biruitor din lupta.

In anul 313 va da un decret prin care va opri prigonirea crestinilor si astfel, crestinismul devine religie permisa in imperiu. Religia crestina va deveni religie de stat, in vremea imparatului Teodosie cel Mare (379-395).

Amintim ca in vremea imparatului Constantin s-a tinut primul Sinod Ecumenic, la Niceea in anul 325, unde a fost inlaturata erezia lui Arie si s-au alcatuit primele articole din Crez.
Imparatul Constantin a murit in anul 337, la zece ani de la trecerea la cele vesnice a mamei sale.

Imparateasa Elena, mama sfantului Constantin, este cea care a descoperit pe dealul Golgotei, crucea pe care a fost rastignit Hristos. A zidit Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret si multe alte sfinte locasuri.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Anunțuri

Un răspuns to “Sfintii Constantin si Elena in Zi de Sarbatoare!”

 1. Ce vremuri Says:

  Moto : “Unde-i multă minte e şi prostie căcălău”.

  Fiţi siguri că va pricepe

  Este un adevăr pe care Mugur Isărescu nu-l dezminte, în condiţiile când cu toată lipsa de respect se exprimă categoric asupra pensiilor “asistaţilor” în raport cu salariile celor care susţin fondul de pensii. Tocmai el care în absenţa minimului discernământ academic, n-a intuit administrarea “banilor albi pentru zile negre” ce au fost încredinţaţi statului de hulita clasă muncitoare , odată cu avuţia naţională creată din sângele poporului român, pe vremea când publica broşura despre Reproducţia Lărgită…Sau poate Steaua României în grad de Colan cu care l-a uns Băsescu în chiar ziua de naştere a lui Ceauşescu din acest an (?!) i-a stimulat excesele.
  Este simgurul Leu (acum vechi de 60 de ani) care spre bătrâneţe a procreat un leu nou la 01.07.2005,
  a cărui cifră norocoasă -9- n-a încetat să-l urmărească ( născut în 1949, a lucrat 19 ani ceauşeşti la Institutul de Economie Mondială din Bucureşti, în 1990 a devenit Guvernatorul Băncii Naţionale a României, anul 1999 i-a adus funcţia de Prim Ministru, etc. ).
  Numele lui MUGUR ISĂRESU este anagrama tulburătoare a următoarelor trei cuvinte : ISUS, RUGĂM CERU’ (!!!) care nu pot fi ignorate..nici măcar de un academician.
  V-am dezvăluit suficient. Fiţi siguri că va pricepe. Şi încă repede !

  P.S. I-am urat La Mulţi Ani d-lui Guvernator cu ocazia zilei sfinte de ieri.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: