Avem dreptul sa fim fericiti!

Incepand de azi-dimineata calarasenii au hotarat sa isi ia in consideratie dreptul de a… trai. Nu pare un lucru simplu „a trai”  intr-o tara al carei guvern este iresponsabil. Cineva imi scria pe Facebook ca i se pare nepotrivit indemnul actiunii pe care social-democratii din judetul Calarasi o propun romanilor: “Avem Dreptul sa Traim!” si propunea o completare: “Avem Dreptul sa Traim Mai Bine!”. Deja, aceste nuante sunt estompate din totala lipsa de speranta a oamenilor in aceasta perioada neagra romaneasca in care pana si  viitorul cel mai apropiat pune probleme majoritatii. Cu alte cuvinte, romanilor le este teamna, la propriu, ca nu vor mai avea cu ce sa-si hraneasca familiile, cu ce sa-si cumpere strictul necesar, cu ce sa-si plateasca medicamentele. Si asta imediat, nu la un moment dat.  Masurile propuse de guvern atenteaza la viata acestui popor si nu este vorba despre nicio metafora aici. Pur si simplu se orchestreaza un genocid. In aceasta situatie, dreptul de a trai primeaza celui de a trai mai bine. Doar nu a fost vreodata luata in seama promisiunea electorala a presedintelui… Sau a fost?!

Oricum, faptul ca cetatenii Calarasiului au fost dovedit ca isi cunosc si si sunt capabili sa isi ceara drepturile, m-a facut fericita.

 

Actiunea a inceput in forta si va continua atat cat va fi necesar. Calarasenii, romanii au nevoie sa isi spuna pasurile si sa hotarasca ce drum vom apuca in viitor. Doar este viitorul lor. Cel al guvernantilor este asigurat. In orasele judetului Calarasi, PSD a creat posibilitatea calarasenilor de a scrie, la propriu, ce anume ii supara, ii nelinisteste, ce nu le convine sau, deopotriva, ce le convine la modul in care este guvernata Romania. Opiniile lor vor ajunge la domnul Prim-Ministru si la guvernanti si, fireste, la reprezentantii calarasenilor in Parlamentul Romaniei, cei alesi de aceiasi calaraseni sa le asigure dreptul de a trai.

De la Calarasi am plecat catre Bucuresti, mai precis la Opereta unde dragele mele nepotele, Katia si Sofia, urmau sa danseze in “Pleasure of Dance”, spectacol oferit de scoala profesionista de balet  “La Silphide”. Erau foarte emotionate.. Spectacolul a fost frumos, cum era de asteptat. Frumusetea si puritatea copilariei poate fi cu greu intrecuta de altceva. Intr-adevar, nu iti trebuie mult sa fii fericit. Avem acest drept, cu totii!

Oana Niculescu-Mizil, Pleasure of dance5

Oana Niculescu-Mizil, Pleasure of dance4

Oana Niculescu-Mizil, Pleasure of dance2

Anunțuri

2 răspunsuri to “Avem dreptul sa fim fericiti!”

  1. Bibliotecaru Says:

    Păi şi filmul cu spectacolul? Sunt absolut convins că există şi o înregistrare… 😀

  2. oana niculescu mizil Says:

    Bibliotecaru, nu este si un film, dar sunt mai multe fotografii, deja pe contul meu de flikr si pe facebook. Te invit sa le vezi si ma bucur ca iti plac nepotelele mele. Le iubesc nespus.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: