Atentat la siguranta nationala?

Maine, Curtea Constitutionala a Romaniei va decide daca taierea pensiilor si salariilor bugetarilor reprezinta o decizie legala conforma cu litera si spiritul Constitutiei. Este poate cea mai importanta decizie a Curtii de la infiintarea sa. Am deplina incredere ca judecatorii Curtii vor opri acest genocid economic si social.

Romania este in aceste zile sub ape. Parca s-a suparat Dumnezeu pe noi. Astea ne mai lipsea acum. Dupa ce ca romanii au pensiile si salariile hacuite se revolta si natura. Imi amintesc de anul 2005 si de peregrinarile presedintelui Basescu in lzonele inecate de inundatii. Zecile de vizite la podul de la Maracineni cu toata presa dupa domnia sa, cu cizme de cauciuc in picioare si caciulita aceea simpatica pe cap. Era o adevarata intrecere intre premierul de atunci si presedinte: cine ajunge primul la napastuiti. Cu toate acestea, singurele masuri concrete au fost casele lui Gigi Becali de la Vadu Rosca si campaniile televiziunilor.

Din pacate, cred ca, dupa episodul Hoara, nu vom vedea picior de premier sau presedinte in localitatile sinistrate. Oricum, se pare ca Traian Basescu este preocupat de un cu totul alt cod portocaliu. Asa cum scria presedintele Adrian Nastase referitor la arestarea lui Dan Diaconescu , este vorba despre un “Cod portocaliu de atentionare pentru prietenii lui Traian Basescu” .
Arestarea lui Dan Diaconescu copiaza la indigo episodul Gigi Becali. In plina criza de imagine a puterii odata cu taierea pensiilor si a salariilor, poporul are nevoie de un nou circ mediatic ca sa treaca neobservata o eventuala decizie negative a Curtii. Nu voi comenta, pentru ca inca nu cunosc speta, arestarea lui Dan Diaconescu. Insa , nu pot sa nu ma intreb si sa va intreb: atunci cand Traian Basescu si Emil Boc faceau intrecere in campania electorala la numarul de aparatii la OTV, Dan Diaconescu nu reprezenta pericol public? Nu trebuia, el, oare arestat? Traian Basescu a castigat alegerile si datorita lui Dan Diaconescu si televiziunii lui populare! Si pentru ca tot vorbeam despre pericolul public, acesta este reprezentat in opinia mea de toti cei care au mintit poporul cu televizorul ca vor trai bine, ca pensia le va fi marita, ca salariile vor creste cu 50% si, dupa ce au castigat Puterea, i-au aruncat pe romani in mizerie.

Update: “fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora”, dar şi „presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului” reprezinta,in opinia CSAT , amenintari la siguranta nationala.

Intelegem acum acuzatia de santaj pentru Dan Diaconescu? Si inca o intrebare: Decizia Curtii Constitutionale de maine, in cazul in care ea ar statua genocidul social, poate fi un atentat la siguranta nationala?

24 răspunsuri to “Atentat la siguranta nationala?”

 1. marin badea Says:

  de ce te stresezi? hai la un suculet, ingeraş!

 2. nasul Says:

  De-asta l-au legat pe DD! Ca sa-l poata da exemplu presei si sa tranteasca o lege de sperietura care sa sune: „scrii rau de Base, esti legat”. Aveau nevoie de tam-tam, iar Diaconescu este exact personajul potrivit pentru a incepe vanatoarea de vrajitoare. Si cand te gandesti ca ei actioneaza simplu, dupa McLuhan, nimic in plus. Apasa aceeasi pedala primara care functioneaza mereu.

 3. tantza lu' marinica Says:

  @marin badea
  sigur ca merg cu tine la suculet, puishorule! chiar si la un dop de doi ochi albastri, ca sti cat te iubex, da de cemi scrii aici, pe blogul asta, nu e mai simplu sa ma suni. nu deaia ti-am luat cartela cosmote?

  Oana, este un articol bun si chiar ai dreptate. Tot ce nu va conveni dictaturii va fi trecut la „Atentat la siguranta nationala”.

 4. AndreiP Says:

  Eu sunt sigur ca Diaconescu este vinovat, daca e sa vorbim asa. Din nefericire, el a deschis cutia Pandorei. Mi se pare miscarea puterii excelenta. La inghesuiala, vor intra toti jurnalistii, iar, fara ei, nici mogulii nu mai pot exista. Iar pensiile si salariile… Cine mai vorbestre despre asta?!

 5. manu lupu Says:

  cititi tot, ca sa va linistiti
  http://www.realitatea.net/basescu-loveste-in-presa-prin-csat–exista-campanii-care-atenteaza-la-siguranta-nationala–vezi-documentul_719972.html

  marinica, merg si eu la suc, chiar daca sunt ingeras-barbat. faci cinste?

 6. popateapa Says:

  Din păcate nu mai cred în nimic bun atâta timp act politicienii de factura dvstra ne lasă balta! Ar fi trebuit organizate proteste în toată târa, Eu am încercat sa organizez ceva în Oltenita dar nefiind susţinut de nici un partid,sau organizaţie am fost sfătuit sa stau deoparte pentru a nu a fi acuzat de tulburarea ordinii publice. Ceea ce s-a discutat in CSAT ma ingrijireaza. Daca partidele de opozitie,nu actioneaza si pleaca in vacanta se vor intoarce intr-un stat totalitar. Cititi va rog http://ziarulluiipu/06/2010/Lehamite

 7. popateapa Says:

  Am spus „de factura dvstra” şi îmi cer scuze ,sesizând conotaţia peiorativa. Politicieni ca dvstra în care ne-am pus nădejdea. De cei ai puterii nu îmi fac probleme! Revin si cu blogul. http:/ziarulluiipu.blogspot.com/o6/2010/Lehamite

 8. Bibliotecaru Says:

  @ oana niculescu mizil
  Sunteţi parlamentar şi aveţi drept de dezbatere asupra acestui document CSAT şi drept de control asupra activităţii CSAT, eventual aprofundat prin Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Nu se poate interpela sau audia la comisie, membrii CSAT pentru a afla ce informaţii au condus la concluzia referitoare la „presa, ameninţarea naţională”?

  Cine comandă campanii de presă?
  De ce nu sunt arestaţi cei care răspândesc informaţii false (conform Codul Penal)?
  Cine beneficiază de avantaje de natură economică?

  Eu cred că răspunsul la aceste întrebări trebuie să le aflăm cât mai rapid să ştim să ne ferim.

 9. popateapa Says:

  @Bibliotecaru
  Eu sunt abonat la blogul http://devanewyork.blogspot.com, unde sunt spuse şi demonstrate lucruri grave despre activitatea terorista a şefului statului,cum a incendiat portul Rouen în 1981,etc. D-l Robert Horvath este ziarist de investigaţii în SUA. Ei bine şi acest fel de informaţii vor sa le controleze sub masca acestei gogoriţe. Au început sa se lege prea multe în afara inat vrea sa ne pună botniţa acest fiu de lele ,Băsescu. Din cauza aceasta cer sprijinul politicienilor

 10. Bibliotecaru Says:

  @ popateapa
  Cel despre care vorbiţi a făcut foarte mult spam pe blogurile mele relativ la acele „informaţii”. Nu m-a convins deloc. Sursele domniei sale sunt dubioase şi de loc certificate. Poate că cele spus sunt adevărate, dar nu sunt demonstrate ziaristic. Personal nu pot lua în seamă aşa ceva.

 11. andaa Says:

  @bibliotecaru
  Ai absoluta dreptate. Dar in niciun caz americanii nu considera asta un atac la siguranta nationala. Eventual ar trebui condamnat pentru spam, inselatorie, literatura de proasta calitate. Cam asa vad eu diferenta!

 12. Popateapa Says:

  O scurtă istorioară.
  Sunt pensionar,mai activ, și mai nemulțumit. Am cumpărat 30 de tricouri cu 5 roni, iar un prieten, a inscripționat pe ele în fata „Vrem sa trăim” , iar pe spate „Mulțumim din inima tradatoruli de neam Băsescu”. Totul l-am făcut legal ca persoană fizică.(N-am găsit nici o organizație să gireze acţiunea mea). Am avut chitanță de la magazinul de „mâna a doua” de unde am cumpărat tricourile,iar prietenul a trecut la sponsorizări imprimarea acestora. După ce le-am distribuit și am purtat și eu unul, am început sa fiu chemat,la Politie,la SRI, și întrebat de unde le am ( am arătat chitanța) cine le-a imprimat, iar prietenul are necazuri cu garda financiară pentru ca nu putea sponsoriza în acest fel o persoană fizică. Vedeți că se găsec tot felul de gogorițe pentru a renunța la proteste și de aceea eu vreau sa cred pe dl Horvath,care este mai vocal decât marea majoritate a politicienilor noștri. Mulţumesc de ascultare

 13. Elevul Radu dintr-a VI-a Says:

  Recent şi real

  La un concurs din programul „Vacanţa de vară” se cerea ca după lecturarea unui text, elevul să compună “Catrenul meu” folosind cuvinte cheie din acesta.
  Conformându-se, elevul Radu dintr-a VI-a a scris :

  Catren… cuminte

  Albi, portocalii, zei mici, pitici ;
  Miiroase tare a politică pe-aici.
  Mai bine hai să fiu copil cuminte,
  Altfel mă bate domnul Preşedinte !

 14. Bibliotecaru Says:

  @ Popateapa
  🙂
  Sper că e un banc faptul că v-a chemat la SRI să vă întrebe cine a făcut tricourile…

 15. popateapa Says:

  Nu este o gluma. Sunt o persoana mai vocala,şi mai bătăioasa! a fost o acţiune de intimidare. învăţat cu anchetele securităţii nu m-am speriat Citiţi şi vizionaţi: http://ziarulluiipu.blogspot.com.2010/06/Ceausecu 1983 despre arta si http://ziarulluiipu.blogspot.com.2010/06 presdintele basescu „despre presa scrisa” versus „blogurile”

 16. loredana Says:

  Proiectul a mai inaintat putin.Daca doresti sa ajuti la promovarea lui poti sa o faci postand pe blogul dvs articolul de la acest link in care apare si ceea ce spunea-ti dvs despre acest proiect.Va rog sa va uitati la acest link

  http://www.strada32.com/forum/idei-cu-radacini-tinere-proiect-pentru-romania_845.html

 17. jugarul Says:

  Toata lumea stie ai cui e Curtea.
  Spunea un tovaras :”Tara voteaza cu voda” Eu completez „Curtea la fel”.
  Dan mai are si el de stat la racoare(cand si daca o mai iesi sa-l intrebi de Adrian Nastase, sa-ti zica ce ne-o spus si noua..in direct). Ai lui Diaconescu se pot incuraja cu faptul ca pana acum DNA nu a finalizat in defavoarea paratului nici un dosar de tipul asta; totusi tare mi-e teama ca de data asta traditia sa nu se respecte..

 18. Bibliotecaru Says:

  @ jugarul
  Văd că aveţi o pasiune pentru jocul de bridge. Îl cunoaşteţi cumva pe domnul Nicolae Vintilă?

 19. Iluminatu Says:

  Sclipitor

  (R) Cu acelaş picior poporul român loveşte două funduri :
  al său, cu rotunjimea călcâiului şi al Preşedintelui
  TB, cu ascuţişul şpiţului.

 20. Rangă Says:

  Se-neacă Preşedintele

  S-a dat de mult alarma : om la apă !
  Semn că Traian Băsescu „se adapă”
  Cu oarece dejecţii fermentate ale crizei,
  Scăpate de la “urşi”, la marginea banchizei,
  Ce se topeşte-n arşiţa solară a răbdării
  Celor ce mişcă ceasul mut al răzbunării.

  Pe punte râde gloata arătându-i membru’,
  Specific latinesc într-un moment funebru.
  Ici-colo se lansează colaci cu lumânări
  Pe care să stea hoitul, plutind, pe subsuori.
  De-acum, catastrofal, se va porni vendeta;
  Norii de ură se golesc, de tremură planeta !

 21. marinica badea Says:

  ingeras, mergi la suculetul ala?

  iertare tuturor care intra aici si citesc prostiile pe care le scriu. eu sunt mai magar si nu stiu sa ma comport cu doamnele si mai sunt si destul de incoerent cand ma bate soarele in cap. de-aia vreau suculet de atatea zile si nu gasesc pe nimeni sa mi-l cumpere. nu conteaza varsta

 22. popateapa Says:

  Ce ma surprinde este faptul ca echipa oanei nu raspunde si ne lasa pe noi sa comentam aici

 23. oana niculescu mizil Says:

  Popateapa, iata ca va raspund acum. Am avut treaba multa in judet, zilele astea, si nu am prea mai avut timp de blogging. Am citit si comentariile anterioare si sunt oarecum mirata ca sunteti nemultumit de conducerea PSD Oltenita. Avem acolo oameni de toata isprava. Am lansat, impreuna, cu cei din municipiul Calarasi stangerea de donatii pentru sinistrati. M-as bucura sa ne cunoastem si sa ne ajutati, mai ales ca, din ce am citit, sunteti o persoana valoroasa. Si persoana la care faceati referire pe facebook este de valoare. Onesta si muncitoare. Garantez pentru astfel de oameni.

 24. Rangă Says:

  Traian Băsescu gândind cu voce tare:

  – Prea s-a grăbit şi Ăl de Sus cu implementarea planului amplu de irigare a României, inainte de asigurarea infrastructurii.
  Aşa se-ntâmplă când lucrezi de o veşnicie cu aceiaşi echipă de sfinţi nereformaţi.
  Instantaneu se porni a cădea din Cer puzderie de ouă de găină sub formă de gheaţă.
  – Asta trebuie să fie opoziţia. Bine că nu sunt clocite ! ( mai apucă să bâlbâie în timp ce i se umplu de stele verzi vidul minţii prezidenţiale).
  O profesoară lecuită de “ţaţisme”, aflată lângă TB, se jură că a asistat neputincioasă la miracolul luări de către viitura istoriei a celui mai mare rahat din enciclopedia puturoasă a vidanjei.
  Mare eşti Doamne ! +++


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: