Tu, Ardeal …

Romania este atacata astazi pe fata, fara niciun fel de rusine, de catre extremistul numarul unul al maghiarilor, Lazlo Tokes. Statul roman, national, unitar, independent si indivizibil este pus in pericol de acest veritabil Inamic al Statului Roman.. Poate ca pare un termen dur, dar Lazlo Tokes asta este: inamicul Constitutiei si al Romaniei.

Actiunile sale din ultimii 20 de ani incepute la Timisoara si culminand cu declaratiile de astazi confirma afirmatiile de mai sus. Lazlo Tokes are o problema cu Romania.

Am auzit voci care spuneau ca declaratiile extremiste ale lui Tokes reprezinta doar un punct de vedere al unui cetatean roman. Ca Lazlo este vocea iredentismului maghiar si ca el oricum nu reprezinta punctul de vedere oficial al maghiarilor. Poate ca asa si este. Insa, nu trebuie sa uitam ca el este vicepresedinte al Parlamentului European si presedinte al de onoare??? al UDMR. Intr-un fel sau altul aberatiile pe care le trambiteaza , pot avea, tinand cont de calitatea oficiala a liderului maghiar, o cu totul alta greutate.

De ani de zile facem concesii ideii si principiului de Stat National. Fie ca a trebuit sa intram in Uniunea Europeana sau in NATO autoritatile statului au trecut cu vederea toate declaratiile revansarde ale extremistilor maghiari. Fie ca a fost vorba de autonomie culturala sau de studierea Istoriei Romaniei si a Religiei Ortodoxe in limba maghiara, am inchis ochii si am fost de acord cu toate doleantele lor, asta in detrimentul romanilor din Harghita si Covasna care au devenit pe zi ce trece straini in propria lor tara. Dar parca niciodata pana acum Romania nu a fost in mai mare pericol de dezintegrare teritoriala.
Este stiut ca Lazlo Tokes a ajuns vicepresedinte al Parlamentului European cu sprijinul PDL. Constatam cu totii lipsa de reactie a Guvernului si a Presedintelui fata de aceste declaratii dusmanoase la adresa Statului Roman. Lazlo Tokes a cerut nici mai mult nici mai putin decat ca extremistii maghiari sa iasa in strada avand ca model Kosovo. Nicio autoritate a Statului Roman nu a avut vreo reactie, probabil din teama de modificare a algoritmului majoritatii parlamentare.

Asa cum am spus si in comunicatul pe care l-am dat publicitatii, in ceea ma priveste , in dubla mea calitate de Parlamentar Roman si membru al Comisiei de Politica Externa voi veghea la respectarea Constitutiei si a legilor tarii, dar mai ales la inviolabilitatea teritoriului national. Milioane de romani au murit pentru Ardeal si este de datoria noastra sa nu uitam in vecii vecilor jertfa si faptele lor de vitejie.

12 răspunsuri to “Tu, Ardeal …”

 1. World of Solitaire Says:

  Oana,
  Acestui râmător, la temelia Constituţiei, nu i se poate pune-n rât, o sârmă ghimpată diplomatică? Sau, şi-a adulmecat vreun acolit? In acest caz, poate sondajului favorabil al demiterii, cu 65%, ar trebui să i se dea curs? Dar pentru asta, ar fi necesară, inteligentificarea celor doi lideri ai opoziţiei? Să renunţe la râcile egotice, dintre ei? Să mai revadă şi ei, înţelepciunea proverbelor care spun clar:”interesul poartă fesul?!”Toate bune!

 2. relu din ardeal Says:

  sa se initieze demiterea lui din parlamentul europpean pe motiv ca atenteaza la constitutia romaniei CU ASTA NU NE JUCAM
  SUA ati vazut ce a facut,acelor opozanti care cereau iesirea statului sin confederatie
  boc doarme?
  este ardelean,sa initieze demiterea

 3. relu din ardeal Says:

  romanii ardeleni au cerut unirea cu romania, noi nu am cerut iesirea din afara statului roman
  daca tokes era roman demult era arestat
  dar el debiteaza prostii la adresa statului roman
  iar romanii tac
  de la guvernare stiu sa puna forfetar sa omoare firmele sa traiasca bine tokes prin europa
  multi nu mai vor asta
  nu inteleg guvernantii?
  unde sa ne adresam?

 4. Eurodeputatul PDL Cristian Preda scrie aberatii « Hai ca se poate! Says:

  […] NU DOMNULE EUROPARLAMENTAR, NU ESTE ADEVARAT CE AFIRMATI. […]

 5. Oare cât …s-ar economisi ?! « World of Solitaire's Blog Says:

  […] te cutremuri, cititorule, când afli de ce nu creşte PIB în România ? Când poate şi tu, împreună cu invalizii tăi, contribuiţi la acest jaf naţional ? Dar, ca […]

 6. De ce nu pot eu sa mananc eu paine cu ceapa? Raspuns corect: de grija relatiei lui Basescu cu PDL « Hai ca se poate! Says:

  […] Moraru preia si raspandeste o tema foarte draga presedintelui Basescu Traian. Ma refer la vinovatia pensionarilor. Deci dupa Basescu Traian CEL CARE A PIERDUT ALEGERILE PE TERITORIUL ROMANIEI vinovati ca Romania nu […]

 7. De ce nu pot eu sa mananc paine cu ceapa? Raspuns corect: de grija relatiei lui Basescu cu PDL « Hai ca se poate! Says:

  […] Moraru preia si raspandeste o tema foarte draga presedintelui Basescu Traian. Ma refer la vinovatia pensionarilor. Deci dupa Basescu Traian CEL CARE A PIERDUT ALEGERILE PE TERITORIUL ROMANIEI vinovati ca Romania nu […]

 8. Bibliotecaru Says:

  Nici măcar o postare de vacanţă? Măcar din când în când?

 9. Bibliotecaru Says:

  E criză şi pe bloguri 😀

 10. claudiu d Says:

  calaraseni va multumesc pt prezenta dumneavoastra…de ziua marinei:))))

 11. Bibliotecaru Says:

  Nu se mai termină vacanţa?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: