Romania, Din Nou Spre Prapastia FMI

Traian Basescu a recunoscut astazi, inca o data, falimentul in care el si camarila au bagat Romania. Ceea ce nu a reusit Inalta Poarta prin domniile fanariote, ceea ce nu a reusit URSS in 50 de ani de influenta politica, reuseste acum Basescu. Inrobirea financiara a Romaniei pentru zeci si zeci de ani de acum incolo. Pentru ca, daca guvernele sunt vremelnice si personaje sinistre de teapa lui Boc vor disparea din istorie, datoria catre FMI va ramane pe capul amaratilor de romani. Generatii vor trebuie sa plateasca taxa pe incompetenta si jaful Guvernului Basescu- Boc. Romanii nu numai ca sunt ingenunchiati de impozite aberante, de taieri de salarii si disponibilizari dupa ureche, ei vor fi inrobiti de imprumuturile succesive de la FMI, imprumuturi ai caror termeni si conditii nu se cunosc.

Poporul roman a cunoscut de-a lungul istoriei sacrificiile pe care a trebuit sa le faca pentru a reusi sa ne achitam datoriile externe, infinit mai mici decat cele facute intr-un singur an de actualii guvernanti. Va amintiti ca Romania reusise sa fie singura tara din lume fara datorii externe, un fapt care devenea un precedent periculos pentru marii finantisti. Cu toate astea, romanii au sanctionat dur masurile impuse de achitarea acestor imprumuturi.

Istoria se repeta, domnilor guvernanti!
Declaratia de astazi a presedintelui Basescu, privind un nou imprumut de la FMI, coroborata cu remanierea Guvernului Boc, (au fost remaniati Vladescu de la Finante, Berceanu de la Transporturi, Videanu de la Economie, Seitan de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, asadar Boc a considerat ca politicile economice si performantele acestor ministri au fost deficitare) arata ca Romania se cam duce dracului, incet dar sigur!

Fac precizarea ca banii luati de la FMI sunt luati in interesul clientelismului politic portocaliu iar plata creditelor va fi facuta de romanii disponibilizati, de romanii cu salariile si pensiile taiate, de romanii ajunsi in pragul disperarii.

Ma pronunt clar si fara echivoc impotriva acestor imprumuturi si ma voi manifesta ca atare.

Am sa inchei cu un citat din Pascal Bruckner: “Creditul escamoteaza suferinta obligatiei de a plati pentru a obtine; iar cartea de credit, da iluzia gratuitatii. S-a ispravit cu calculele penibile: golirea intempestiva a buzunarelor nu ne mai taie pofta noastra grozava. Ipotecarea viitorului e putin lucru fata de ametitoarea fericire de a avea imediat tot ce poftesti. Iar plata efectiva, cu cruzime intr-o zi sub forma instiintarilor, a penalizarilor, a portareilor, a sechestrului, acum este amanata intr-un viitor indepartat fara chip si fara forma, care se numeste “maine” si pe care infierbantarea de moment il inlatura fara mila.”

Anunțuri

3 răspunsuri to “Romania, Din Nou Spre Prapastia FMI”

 1. ps Says:

  Corecta analiza d-na deputat, acest nou imprumut va duce la inrobirea, pe multi ani, a Romaniei. Pacat de bunicii si parintii nostri care au inteles ca au imprumutat tara de la noi, dar acum unii dintre noi sunt departe de acest vechi proverb.

 2. Dr. Mihnea GEORGESCU-DOBROGEA Says:

  Mulţumim pentru frumosul citat din Pascal Bruckner!

 3. Bibliotecaru Says:

  Aoleu… Avem un preşedinte mai dur decât 50 de ani de comunism rusesc şi sute de ani de imperiu otoman?

  Să nu exagerăm, nu este Traian Băsescu un Ceauşescu, nu are toată puterea în mână. Este doar o conjunctură. Partidele Politice poartă şi ele o vină în dezastrul de astăzi al României.

  O informare corectă ar fi un lucru bun în acest moment, dar de unde informaţii?
  De exemplu, ar fi atât de interesat de ştiut cât are România de plătit datorii scadente pe anii viitori…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: