De la Ziua Nationala a Chinei la Licitatia de la Opera Romana

M-am simtit onorata sa primesc invitatia Excelentei Sale Domnul Ambasador al Chinei in Romania, Liu Zengwen, cu ocazia Zilei Nationale a Chinei, ieri, in prima zi de octombrie, la receptia aniversara de la Ambasada Chinei din Bucuresti. China, o tara uriasa, cu un popor numeros si muncitor, cu o crestere economica uimitoare si o veche cultura este una dintre marile puteri mondiale.

Cu domnul Ion Iliescu

Toate astea nu mai sunt un secret pentru nimeni si nici eu nu am facut secret din faptul ca bunicul meu Paul Niculescu-Mizil a fost cel care a deschis relatiile politico-economice si culturale cu China, iar Excelenta sa nu uita sa-mi reaminteasca acest lucru de fiecare data cand ne vedem.

Cu domnul General Marin Dragan

La receptie, m-am revazut cu ceilalti invitati, multi dintre ei persoane care au inseamnat si inseamna ceva pentru viata mea si a familiei mele si m-am bucurat sa ii intalnesc calmi, chiar daca nu foarte increzatori in viitorul Romaniei in formula guvernamentala actuala. M-a mirat lipsa Presedintelui, a domnului Basescu, dar mi-am amintit ca nu a fost prezent nici la receptia aniversara a Statelor Unite si m-am gandit ca treburile tarii ii ocupa tot timpul, asa cum si noua celorlalti ne ocupa tot timpul actele si faptele prezidentiale.

Cu domnul Nicolae Vacaroiu

Mi-a facut placere sa stau de vorba cu domnul Mircea Ionescu-Quintus, un om adevarat si un politician valoros, caruia ii raman vesnic indatorata pentru prietenia pe care i-a aratat-o bunicului meu in momente cand ceilalti il rastignisera pe stalpul infamiei.

Cu domnul Mircea Ionescu Quintus

De la Ambasada Chinei am pornit spre Opera Romana, tot un loc drag mie si foarte familiar datorita faptului ca, inca de copil, in fiecare duminica mergeam la spectacole, nu ratam niciunul. Acest obicei minunat mi-a ramas, inainte de inchiderea stagiunii trecute revazand Nabucco si Spargatorul de Nuci.

De data aceasta nu am fost la un spectacol de balet, ci la licitatia organizata la Opera Romana Bucuresti de Casa de licitaţii Artmark. Chiar daca nu am facut nicio achizitie, m-am bucurat de pictura de buna calitate, de arta adevarata a maestrilor. Sunt o mare iubitoare a artei plastice si, in plus, am avut si sansa uriasa de a ma bucura de colectia de panze a bunicului meu, singura lui agoniseala in afara arhivei pe care tot eu am mostenit-o.

Cum spuneam, nu am fost la un spectacol, dar am avut parte de o seara spectaculoasa pentru ca un Grigorescu precum “Car cu Boi” nu se vinde in fiecare zi, mai ales pentru suma de 155.000 de euro. Si iata o modalitate eleganta de a castiga un ban pentru visteria nationala, organizarea de licitatii de arta.

Fireste ca unora li se pare mai interesant sa impoziteze nunti, botezuri si cumetrii. Dar asta este alta poveste, una hilara, pentru inveselirea “mogulilor”.

Reclame

4 răspunsuri to “De la Ziua Nationala a Chinei la Licitatia de la Opera Romana”

  1. Bibliotecaru Says:

    Dar nici Grigorescu nu a făcut prea multe Care cu Boi…
    Ce mai făcea domnul Văcăroiu, chiar nu am mai auzit nimic despre domnia sa de când cu noul loc de muncă.

  2. GENUNEA ALIS BONGIOIANU Says:

    O FIGURA APARTE IN PEISAJUL POLITICII ROMANESTI ESTE DISTINSA POSESOARE A ACESTUI BLOG.
    CE NU INTELEGE NIMENI DIN CLASA POLITICA SAU SE FACE CA NU INTELEGE CA E MAI SIMPLU, E CA EXISTENTA LOR IN PARLAMENT, FIE CA SUNT MAI DISTINSI , FIE CA NU, SE JUSTIFICA ATUNCI SI NUMAI ATUNCI CAND NOI AVEM CE PUNE PE MASA. SAU ATUNCI CAND, DIN RATIUNI LESNE DE INTELES NU AVEM CE PUNE PE MASA , NI SE EXPLICA FARA PREA MULTE NEOLOGISME, IN BUZUNARELE CUI SE DUC BANII NOSTRI , ATAT LEGAL CAT SI ILEGAL. CA SUNT DESTULE CHELTUIELI LEGALE FACUTE ABSOLUT AIUREA. EXEMPLU: PLIMBATUL SENATORILOR SI INTRETINEREA UNOR INSTITUTII CARE NU -SI INDEPLINESC ROLUL


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: