De la Moratoriul Oratoric Prezidential la Lucruri Serioase

Traian Basescu a descins astazi in inaltul for al Romaniei, Parlamentul acestei tari si a cerut un un moratoriu! Speriat ca Legea Educatiei nu a trecut si ca  ii va rapi sprijinul UDMR, Traian Basescu incearca surogaturi procedurale, morale si nu numai.  A coborat “din colbul lui de cronici” si asta inseamna ca Traian Basescu este un colos ( de 9 %)  cu picioarele de lut ale Robertei Anastase (hoata hoatelor din Camera Deputatilor) , cerand ca PSD si PNL sa fim complici la dictatura sa personala indreptata impotriva traiului de zi cu zi al poporului roman.

Am refuzat moratoriul oratoric prezidential, ca si colegii mei de partid, si am hotarat sa ma ocup de lucruri serioase.  Astazi am fost la doua intalniri importante. In primul rand am fost prezenta la Ambasada Chinei la o lectie de economie tinuta de Vicepresedintele Adunarii Nationale Populare a Republicii Populare Chineze, domnul Simay Tieliwaerdi. China se misca si o face bine. A investit in infrastructura si in industrie, a creat un program social prin care 3 miliarde de cetateni nu mai au grija zilei de maine. De la o crestere economica de 9% in 2009, in 2010 a ajuns la 10%. China, pe plan extern este pe cale sa devina un garant al pacii in bazinul conflictogen din zona Pakistan, India, Afganistan.

A doua intalnire a fost cu domnul Geanfranco Fini, presedintele Camerei Deputatilor din Italia. Domnia sa considera ca Romania are un cuvant de spus in arealul politicii externe comunitare. Derapajele Frantei in problema romilor sau alte tendinte contrar politicilor umaniste din Uniune nu fac decat sa trezeasca unele practici nationaliste. Romania trebuie sa confirme ca era in Europa inca din Evul Mediu. Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihai Voda Viteazul, ca sa enumar doar cativa din romanii care au fost paznicii latinitatii si ai ai crestinatatii intr-o mare slava si musulmana! Romania trebuie sa intre in spatiul Euro si in spatiul Schengen. Suntem sprijiniti, dar trebuie ca politica externa a Romaniei  sa reprezinte, in primul rand, nazuintele acestui neam si nu dementele dictatoriale ale unui vremelnic presedinte!

Repet: Romania nu se dezvolta in aceasta perioada. Avem un prim-ministru marioneta si un presedinte veleitar, iar scaunul Robertei este mai important decat pensiile si salariile romanilor. Ce trebuie inteles este ca orgoliile prezidentiale nu tin de foame nimanui, nici macar Presedintelui.

11 răspunsuri to “De la Moratoriul Oratoric Prezidential la Lucruri Serioase”

 1. Mihai-Emil Pana Says:

  Excelent! Pai ne co,param noi cu China. Basescu este un presedinte genocid! Nu i-ar fi rusine.

 2. Bibliotecaru Says:

  Domnul Geanfranco Fini vorbeşte despre derapajele Franţei… Domnia sa, italian fiind, nu a remarcat ceva derapaje şi în Italia?

 3. Vassyle Says:

  Fini este exponentul unui partid extremist italian care dorește separarea Italiei de Nord de Sudul mai sărac.

 4. DEUS EX MACHINA « Popateapa's Blog Says:

  […] MORATÓRIU1 ~ie (~ii) Care acordă un termen de plată (amânat). /moratorio, lat. moratorium, germ. Moratorium Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink […]

 5. Bibliotecaru Says:

  @ DEUS EX MACHINA « Popateapa’s Blog

  Am totuşi o părere uşor diferită…

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/11/presedintele-se-exprima-poetic-in-fata.html

 6. Oana Mizilic Says:

  De unde nu e nici Dumnezeu nu cere, se spune… Totusi, un pic de decenta n-ar strica ! Lasa-te de sportul asta, madame, esti mult prea jos !

 7. Economia bulgara in recesiune creaza locuri de munca! « Popateapa's Blog Says:

  […] Directorul executiv al agenţiei, Rositsa Stelyanova, a declarat miercuri că aproximativ 14.000 de persoane cu handicap au fost înregistrate în birourile ocuparea forţei de muncă în ultimele 10 luni, care este de aproximativ 3,9% din numărul total de şomeri în ţară. […]

 8. TR Says:

  Ba baieti, sunteti mici! Doamna Deputat le spune pe nume! Dar de ce nu raspunde?

 9. oana niculescu mizil Says:

  @emex, esti fenomenal! Nu, nu noi facem rau Romaniei. Intreaba-i?

 10. oana niculescu mizil Says:

  @zoom, Acusica ii raspund. Nimic nu ramane fara raspuns. Mai ales ca atacul nu-si avea rostul. Dar..asta e. Cine seamana vant culege furtuna!

 11. oana niculescu mizil Says:

  @Oana Mizilic, pe ce te bazezi? Putem discuta!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: