Sighisoara, o alta Romanie

Sunt la Sighisoara si traiesc aceeasi senzatie speciala pe care o am mereu in acest oras al Romaniei. Pe buna dreptate, orasul supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei” merita laudele si uimirea vizitatorilor si face parte din aceeasi Romanie Reala despre care va povestesc mereu, dar care nu seamana mereu cu ce vad aici. Sighisoara ramane printre putinele orase-cetate locuite din Europa, dar si singurul locuit din Romania. Arhitectura remarcabila, pozitia geografica si, mai ales, faptul ca in acest burg medieval au convietuit in buna întelegere romani, maghiari, sasi si alte nationalitati, care s-au ajutat reciproc, dand nastere unei comunitati multiculturale, fac din Sighisoara un oras unic. Chiar daca arhitectura caracteristica oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu nu imi este familiara, aici ma simt mereu ca acasa.

Faptul ca este atat de bine conservat i se datoreaza primarului PSD, Dorin Dăneşan. Dincolo de folosirea potentialului turistic deosebit de ridicat, primarul a reusit sa invie si sa mentina vechile traditii in anumite ramuri industriale, dar si sa dezvolte productia de confectii. Sighisoara se poate lauda cu rata somajului relativ redusa, cu o retea bine dezvoltata a institutiilor financiar-bancare si cu o dinamica buna a indicatorilor economici pentru societatile reprezentative.

Ma aflu aici la Adunarea Nationala a Partidului Social Democrat unde s-a discutat strategia partidului pentru Banat si Ardeal, pe perioada urmatoare. La sedinta au participat, printre alti lideri PSD, Victor Ponta, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Liviu Dragnea dar si reprezentanti de organizatii locale şi parlamentarii PSD din Alba, Arad, Bihor, Bistriţa, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu şi Timiş.

Ii acord simbolic „Medalia de Onoare”* Sighisoarei, cu convingerea ca voi reveni curand sa revad „Perla Transilvaniei”!
* titlul filmului pe care tocmai l-am vizionat alaturi de colegii mei de partid

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: