Declaratie Politica, marti, 16 noiembrie 2010

Declaraţie Politică

Doamnelor şi Domnilor,

 În România înfometarea face victime omeneşti. Familii întregi au rămas fără loc de muncă, părinţii nu mai au cu ce să-şi hrănească copiii, sunt din ce în ce mai multe cazuri de sinucidere a celor fără speranţa în ziua de mâine, România fiind pe primul loc în Europa la cazuri de depresie. Lipsa orizontului şi sărăcia decimează populaţia ţării noastre, iar o redresare a situaţiei este din ce În ce mai greu de presupus. Niciun semn optimist din partea guvernanţilor , nicio decizie care să redea speranţa cetăţenilor. 

Dar, în România nu numai copiii mor de foame, mulţi dintre ei părăsiţi de părinţii plecaţi din ţară pentru o viaţă mai bună. În România mor de foame şi animalele. Şi nu orice fel de animale. Cai de rasă pură care pot valora chiar şi zeci de mii de euro unul. 

Probabil nu vă este cunoscută situaţia armăsarilor din grajdul de la Fierbinţi, Ialomiţa. Animalele nu sunt hrănite,  nu sunt adăpate, în jur de 20 au murit şi alte 30 abia se mai ţin pe picioare. Proprietarul acestor cai, Dorin Cristian Dragoi, un prosper om de afaceri, refuză să-i hrănească, în condiţiile în care a fost amendat de mai multe ori. Legea nu permite ca animalele să-i fie luate, chiar dacă trăiesc în condiţii greu de imaginat şi sunt hrănite cu biscuiţi şi pufuleţi şi nu li se da nici măcar suficientă apa. Aici vorbim despre armăsari de rasă Shagya Arabă.

 În România, dacă un părinte aduce prejudicii de vreun fel copilului lui minor, părintele este pedepsit, iar copilul este trecut în grija statului. De ce nu s-ar întâmpla aşa ceva şi în ceea ce priveşte aplicarea de rele tratamente asupra animalelor!? Numai o amendă dată stăpânului nu rezolvă problema de fond. Caii mor în grajduri şi nimeni nu poate face nimic?

Mă adresez domnului Prefect de Ialomiţa, domnul Petru-Mădălin Teculescu şi îl rog în numele tuturor iubitorilor de animale din România să ia în consideraţie acest caz şi să îl treacă pe ordinea de zi a Prefecturii. Rezolvarea urgentă a situaţiei ar fi un bun semnal pentru toţi proprietarii de animale din ţară, dar şi pentru oficialităţile Comunităţii Europene.

 Deputat Oana Niculescu-Mizil

marti, 16 noiembrie 2010

*

Printre cai, la Aldis, judetul Calarasi

Anunțuri

4 răspunsuri to “Declaratie Politica, marti, 16 noiembrie 2010”

 1. Bibliotecaru Says:

  Iată, judeţul Călăraşi are un copil suspect de gripă porcină.

 2. ady Says:

  @bibliotecarul
  caii sunt infometati in mod intentionat si din acelasi motiv nici nu sunt vanduti: pentru banii de asigurare. hrana lor pe termen lung costa f mult iar sa-i vanda acum in stare in care sunt nu ar scoate la fel de multi bani pe spinarea lor. asa ca mai bine asteapta pur si simplu sa moara…

 3. oana niculescu mizil Says:

  Caii sunt, acum, in grija statului. Proprietarul a fost decazut din drepturile asupra lor. Sa speram ca nu prea tarziu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: