Campania SPUNE NU DROGURILOR! continua in Calarasi

COMUNICAT PRESĂ

ORGANIZATIA JUDETEANĂ CĂLĂRAŞI

22.11.2010

În data de 20.11.2010 si 21.11.2010 tinerii social democraţi împreună cu preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, doamna Oana Niculescu Mizil au fost prezenţi in piaţa Orizont din Municipiul Calarasi in încercarea de conştientizare a populaţiei privind riscurile existenţei „magazinelor de vise” din oraşul Călăraşi. Demersul acestei acţiuni are ca finalitate iniţierea unei hotărâri a Consiliului Municipal Călăraşi prin intermediul consilierilor PSD pentru închiderea definitivă a acestor agenţi economici care printr-o formă mascată de oferire a unor produse de natură vegetală nu fac altceva decât să comercializeze substanţe toxice de natura psihotropă ce pun în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor oraşului. Doamna Oana Niculescu Mizil a declarat public in întâlnirile pe care le-a avut cu simplii trecători: „Nu putem să rămânem indiferenţi la drama socială pe care o reprezintă consumul de droguri de orice natură şi care afectează intr-o formă mai mică sau mai mare chiar ordinea de drept a societăţii. Sănătatea populaţiei este un deziderat major al oricărui stat constituţional iar noi, ca reprezentanţi aleşi ai acestui popor nu trebuie sa ne dam înapoi pentru eradicarea din faşă a unui fenomen ce se poate transforma foarte uşor într-un viciu cu grave consecinţe. Voi milita alături de toţi cetăţenii acestui oraş pe care ii aştept alături de mine pentru desfiinţarea imediată şi necondiţionată a ceea ce reprezintă un pericol real la adresa lor şi copiilor lor, renunţând imediat la tot ceea ce reprezintă existenţa unor astfel de magazine în oraşul reşedinţă de judeţ”

Acţiunea, prin natura şi complexitatea ei a reuşit să creeze o emulaţie de solidaritate a cetăţenilor care într-o proporţie covârşitoare au fost de acord cu demersul tinerilor social democraţi conduşi de Sergiu Manole, unii dintre ei propunând chiar masuri drastice fata de aceste magazine. Poziţia Organizaţiei Partidul Social Democrat Călăraşi faţă de aceste opinii publice este aceea de respectarea legii şi a procedurilor legale, asigurându-i totodată pe aceşti cetăţeni ca faţa de acest flagel ce a început să cuprindă Municipiul Călăraşi, consilierii social-democraţi vor face front comun în adoptarea celor mai juste decizii.

In acelaşi timp această acţiune a reprezentat pentru seniorii partidului care şi ei au fost în număr foarte mare alături de tineri o bună oportunitate de a sta de vorbă cu cetăţenii în legătura cu problemele curente cu care se confruntă, găsirea celor mai bune soluţii pentru ieşirea din marasmul social economic în care se zbate România şi ceea ce este mai important faţă de problemele cu care se confruntă cetăţenii călărăşeni. Găsirea şi identificarea acestor probleme şi nemulţumiri reprezintă startul pe care Organizaţia Partidului Social Democrat îl are in vedere in încercarea de a ieşi în întâmpinarea doleanţelor marilor mase de oameni care de cele mai multe ori işi au rădăcinile în nemulţumirile individuale.

În aceasta zile s-a reuşit strângerea a aproximativ 1800 de semnături, ceea ce înseamnă că această situaţie reprezintă de fapt o problemă de fond a călărăşenilor ce işi simt ameninţate însăşi fundamentul existentei lor si anume „familia” ca celula de bază a societăţii.

Acest demers care prin excelentă este de fapt unul civic şi mai puţin unul politic chiar daca a fost iniţiat de PSD va continua şi în zilele următoare in Municipiul Călăraşi, cu aceasta ocazie Partidul Social Democrat lansând oficial invitaţia ca si celelalte organizaţii nonguvernamentale sau politice sa se ralieze acestei acţiuni într-un scop comun care este de fapt CETĂŢEANUL si FAMILIA.

Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi

8 răspunsuri to “Campania SPUNE NU DROGURILOR! continua in Calarasi”

 1. Cosmin Paun Says:

  Felicitari!!!!!

 2. Bibliotecaru Says:

  Mie îmi este un pic neclar. De ce luptă PSD contra ceva ce este oricum împotriva legii? Nu ar fi mai banal să se aplice legea, pur şi simplu?

 3. GEORGE Says:

  Bravo TSD Calarasi! Tineti-o tot asa!

 4. oana niculescu mizil Says:

  Bibliotecaru, „magazinele de vise” nu sunt ilegale, atat timp cat ele exista cu acte in regula. Faptul ca etnobotanicele sunt niste droguri este marea problema. Aceste magazine sunt un mod foarte legal de a face contrabanda cu droguri. Simplu.

 5. Bibliotecaru Says:

  @ Oana Niculescu Mizil
  Stimată doamnă,
  Există o listă, cât se poate de exhaustivă, cu substanţe interzise comercializării. Dacă un magazin, la un simplu control, are aceste substanţe la comercializare (atenţie, nu mă refer la produse în general, ci la substanţe comercializate sub orice denumire comercială), în mod logic legea se încalcă, magazinul se închide, se fac arestări. Practic să închizi un magazin, orice magazin, care vinde substanţe psihotrope şi stupefiante ilegale… este foarte simplu. De aceea şi zic, nu ar fi mai simplu să se aplice legea printr-un simplu control al magazinului?
  Iată, acum câteva zile l-am văzut pe domnul primar al sectorului IV cum chiar asta făcea, mergea prin magazine cu poliţia după el, descoperea substanţe interzise, şi cu asta gata, soluţia era aplicată. Dacă poliţia ar fi foarte hotărâtă, în câteva luni „magazinele cu vise ar dispărea”.

 6. Bibliotecaru Says:

  PS.
  Poate că ar fi mai util ca, în calitate de deputat, să faceţi o comisie care să studieze cine acoperă politic aceste magazine.

 7. oana niculescu mizil Says:

  Bibliotecaru’, cum spuneam, exista un proiect de lege referitor la subiect, dar ideea unei comisii este foarte buna. Da! Pe de alta parte, banuiesc ca aceste substante nu sunt chiar in vitrinele magazinelor… Intelegi la ce ma refer. In Calarasi sunt stranse peste 3000 de semnaturi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: