Scrisoare deschisa – Domnule Boc, fiți om și dați-vă demisia de onoare!

Domnule prim-ministru, vă rog să aveți un dram de omenie și de decență și să vă dați demisia de onoare din înalta funcție pe care o dețineți. Acest mesaj nu este unul politic, ci unul care pleacă din suflet. Nu înțeleg cum puteți să rămâneți în funcție după ce ați văzut scena de astăzi din Parlamentul României, când un bărbat tânăr, cu familie, a decis să încerce să își pună capăt zilelor pentru că nu mai poate duce greul vieții de zi cu zi. Nu înțeleg cum de puteți să fi ascultat ce ați ascultat, cum de puteți să fi văzut ce ați văzut și să mai aveți neobrăzarea de a le spune românilor că o să fie bine. Ce o să fie bine domnule Boc? Ce înseamnă bine? Pentru cine domule Boc? Nu vedeți că românii nu mai au răbdare? Nu vedeți că românii nu mai pot? Nu vedeți că românii sunt disperați?

Criza economică nu este vina dumneavoastră domnule premier, dar modul în care i-ați tratat pe români este responsabilitatea dumneavoastră. Sunteți și ați fost mereu un cinic, vorbiți despre pensii și salarii, despre alocații și drepturi maternale, despre viață și despre moarte, fără ca un mușchi să vă tresare pe față. Sunteți acel tip de politician pe care cetățenii îl disprețuiesc, reușiți să faceți tot ce puteți să vă mențineți în funcție. Asta nu vă face însă un bărbat de stat. Acum 21 de ani, românii au murit la Revoluție în 1989 pentru libertate, nu ca să vă agățați dumneavoastră de scaun. Nu uițați că și astăzi, tânărul care a recurs la acest gest dramatic a strigat “Libertate!”

Aveți măcar decența să vă dați demisia de onoare. Moțiunea de cenzură de astăzi a picat, ați câștigat încă o bătălie în Parlament cu prețul destinului tânărului Adrian Sobaru, unul dintre cei mai buni tehnicieni ai TVR. Destul domnule Boc, destul! Vă rog, dați-vă demisia de onoare. De câte gesturi ca ale tânărului Adrian Sobaru mai este nevoie să vă convingeți că românii nu vă mai doresc? Vă rog, demisionați cât încă vă mai puteți salva sufletul!

Cu încredere,

Oana Niculescu Mizil

 

20 răspunsuri to “Scrisoare deschisa – Domnule Boc, fiți om și dați-vă demisia de onoare!”

 1. Darael Says:

  De fiecare data cand ascult sau citesc sunt surprins de modul de adresare. „domnul” boc ?

  De multe ori ma gandesc ca aceasta este marea noastra greseala. Ca noi suntem politicosi cu ei cand ei fura, mint, omoara, inseala. De ce e boc un domn ?

  Bocul nu o sa demisioneze. Pariem ?
  Dar maine voi o sa ii spuneti in continuare „domnul boc”. Asa cum hoatei de anastase nu ii spuneti hoata ci doamna. Pe bune ca meritam sa traim cum traim.

  Nota: sper sa moara cel care s-a aruncat. Macar asa o sa fie liber si nu o sa vada cum si maine bocul (acel domn cum ii spuneti voi) o sa ii ia mai mult din ceea ce castiga.

 2. Bibliotecaru Says:

  Cred că domnul Boc va spune precum domnul Băsescu… Să se sinucidă două trei milioane deodată pentru a fi luaţi în seamă… Reacţia celor de la PDL care, mai aveau un pic, şi spuneau că cei de la PSD şi PNL l-au pus pe acel om să sară, reacţia premierului care era mai mult preocupat ce se întâmplă cu Moţiunea… ca nu cumva votul să nu conducă la trecerea moţiunii… nu-mi vine în gând decât cuvântul „dezumanizare”.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/12/am-vazut-un-parlamenatr-plangand.html

  Doamnă deputat,
  Cum să-şi dea domnul Boc demisia? Cum să-şi dea domnul Băsescu demisia? Cum să demisioneze aceşti parlamentari când grija lor este cu totul alta? De cât o scrisoare deschisă mai bine o plângere penală…

 3. Bibliotecaru Says:

  PS.
  Iată unul dintre cetăţenii pentru care domnul Băsescu spune că statul nu are o obligaţie… De oamenii disperaţi vroia să scape domnul preşedinte.

 4. Sibilla Says:

  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului: “Aţi luat mâncarea de la copii!”
  S-a aruncat in gol din disperarea de a nu-si putea ajuta fiul autist
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Ipocrita, panarama blondă din dotarea mârlanului de la Cotroceni, e interesată de cum dă pesticlă, de * politizare *, nicidecum de gradul de disperare , de insuportabilitate al românilor,al celor mulţi !
  Teatrul ieftin al duduii Udrea în faţa camerelor nu face decât să ne sporească scârba faţă de ipocrizia acestei impostoare! Atentă la gesturi, buchetul de flori şi poşeta pe care bag seama că nu le-a scăpat din mână din pricina * afectării *, Nutzi-emblema guvernării Băsescu, care să NU uităm a abandonat cu luni în urmă dosarul unui copilaş autist pe băncuţa unui parc , şi-a continuat de ale sale * îndeletniciri *, să dea telefoane.
  * AŢI LUAT MÂNCAREA DE LA COPII ! *
  * NE-AŢI UCIS VIITORUL *
  * LIBERTATE ! *
  PRESA INTERNAŢIONALĂ RELATEAZĂ, TVR-SLUGA băsescului şi a jagardelei sale ipocrite… ei bine TVR a apelat la calupuri de publicitate, apoi la scuze şi explicaţii, nimic demn, nimic în favoarea angajatului lor !
  De ipocrizie dă dovadă şi duduia Crişu :
  Pentru un părinte care află că are un copil cu autism este foarte important să depăşească şocul. Însă domnul Sobaru nu a reuşit să facă acest lucru, era foarte afectat. L-am cunoscut acum câţiva ani şi atunci mi-a părut labil psihic, un om care putea uşor să cadă într-o extremă”, spune, pentru romanialibera.ro, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism (ANCAA), Georgeta Crişu.
  Dovada de * profesionalism * al duduii Crişu arată limpede că în România NU se acordănicio atenţie unui aspect extrem de important, cel mai important, anume: părintele unui copil autist depăşeşte şocul DACĂ e consiliat, ajutat, deoarece nu doar copilul autist trebuie să beneficieze de terapie ci ŞI părintele trebuie acompaniat cu maximă atenţie şi profesionalism ca să reuşească în demersurile ce decurg după stabilirea diagnosticului!!
  Duduia * terapeut * ar fi nimerita sa se ocupe de GUVERNUL BĂSESCU AUTIST ! PUNCT.
  BLESTEMAŢI FIE : BĂSESCU, NUTZI UDREA ,BOC !!!
  Potrivit colegilor din TVR, Sobaru are doi copii, iar unul dintre ei suferă de autism şi face terapie la un cabinet psihologic de patru ori pe săptămână, informeaza realitatea.net. Până de curând, spun colegii, tratamentul ar fi fost plătit din ajutorul primit de la stat pentru îngrijirea persoanelor cu handicap, însă prin intrarea în vigoare a noilor reglementări legislative Sobaru ar fi fost exclus de la aceste drepturi. Suma pe care Sobaru ar trebui să o plătească pentru tratamentul copilului său ar fi de 800 de lei pe săptămână, spun colegii.
  Colegii mai spun că Adrian Sobaru avea de plătit rate bancare şi că banii pe care îi câştigă nu sunt suficienţi şi pentru tratamentul copilului său.
  CNA, altă slugă a ticălosului dictator Băsescu, e chitit pe televiziunile care au difuzat imaginile incidentului, chipurile ca să protejeze minorii care minori oare nu trebuie să ştie cine sunt cei care i-au condamnat la sărăcie, le-au ciuruit părinţii şi le ucid bunicii, oare nu trebuie să ştie că mafia PDL le-a amanetat viitorul, că neruşinata blondă din dotarea Satanei de la Cotroceni a fost întotdeauna pusă deasupra intereselor copiilor românilor, oare nu trebuie să ştie că pentru copii guvernul premierului Băsescu NU are bani pentru copii în schimb are mereu pentru impertinenta Nutzi … ???
  TREZEŞTE-TE NAŢIE ROMÂNĂ!!!
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND….
  RUŞINE NESIMŢIŢILOR INDIFERENŢI PROSTOCALII * PARLAMENTARI * !!!SĂ NU ÎI IERTE DUMNEZEU !! JAVRE ORDINARE LA ORDINUL JAVREI ORDINARE DE LA COTROCENI !!
  Basescu & Udrea , PDL, UDMR, Minoritatile Nationale si scursorile de la UNPR, va vom judeca si condamna, pentru : GENOCID , Subminarea premeditata a economiei si nu in ultmul rand pentru INALTA TRADARE !
  “Cum nu vii tu Tepes, Doamne/ Ca punand mana pe ei/ Sa-i imparti in doua cete/ In nebuni si in misei?….”
  ADRIAN SOBARU… NU este suferind psihic cum afirmă slugile Cotroceniului, NU ESTE ADEVĂRAT !!! E doar unul din părinţii, unul din românii disperaţi sătui de ticăloşiile gubernului Băsescu-Udrea-Boc! În situaţii asemănătoare acestui ROMÂN CARE A STRIGAT * LIBERTATE ! * ŞI PENTRU NOI mai sunt alte milioane!!
  DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

 5. popateapa Says:

  Nu vedeți ca vorbiți cu morile de vânt.?De fapt vântul trece prin capul lor ! Soluția trebuie sa vina de la dumneavoastră politicienii,dar pentru a înlătura pe „Satan”,trebuie sa acționăm întâi noi iobăgimea, cai ei ne-au transformat iar în iobagi!!
  http://popateapa.wordpress.com/2010/12/23/remember-jan-palach/

 6. Remember Jan Palach. Adrian Sobaru un alt om de toata isprava! « Popateapa's Blog Says:

  […] Jan Palach (n. 11 august 1948, Mělník; d. 19 ianuarie 1969, Praga) a fost un student (la Universit… […]

 7. nicoletachiriac27 Says:

  Din pacate pentru noi si din fericire pentru el (ei) Acest „Domn” Boc nu isi va da niciodata demisia. Cum sa-ti refuzi posibilitatea de a „aranja” viata mai multor generatii dupa tine, intr-o tara in care nimeni nu pune intrebari, in care nimeni nu justifica, in care nu exista o justitie pentru cei ce ” ne conduc”
  Acesti oameni NU NE CONDUC. Acesti oameni ne UTILIZEAZA. Suntem precum elfii in Fabrica lui Mos Craciun. Doar ca acest Mos Craciun, nu daruieste tuturor copiilor, si doar alor lui 😦

 8. ancapopalap@yahoo.com Says:

  nu pot decat sa spun: traim aceste evenimente cu sufletele intunecate si amarate. mare pacat de acest popor naiv, cald.

 9. Manowar Says:

  Tu cine mai esti?

 10. Oana Mizil: Domnule Boc, fiți om și dați-vă demisia de onoare! | Revista Performanta Says:

  […] Scrisoare deschisa – Domnule Boc, fiți om și dați-vă demisia de onoare! […]

 11. Bibliotecaru Says:

  Sărbători Fericite!

 12. Sibilla Says:

  2010 – anul în care mitocanul băsescu Traian s-a răzbunat pe români !
  2011 – anul în care fufa blondă care se intitulează urmaşa mitocanului, se pregăteşte de campanie, pe banii grei, tăiaţi de la * prostime *, pompaţi în curul şi decolteul fufei, pardon, * soarele * pedelacheilor.
  Tăcem din gură
  Din tot, ne-a mai ramas aieve,
  acest zid grav, aceste dreve.
  Crunt ferecati în piatra dura
  cu pumnii strânsi, tacem din gura.
  Tacem, parc-am tacea de veacuri
  ca niste funduri vechi de lacuri.
  Si ferecat în bezna sura,
  de mii de ani, tacem din gura.
  Ei: ziduri, lanturi, temnicerii,
  noi, numai cremenea tacerii.
  Ei, biciuri cu batai si ura,
  noi, urias înghet pe gura.
  Deasupra vremii si genunii,
  tacem ca spinii si taciunii.
  Tacem ca lama de custura,
  tacem mereu, tacem din gura.
  Ne linge frigul pe ciolane,
  ei, foame, cuie si ciocane
  si orice zi e-o muscatura.
  Scrâsnind din dinti, tacem din gura.
  Tacem ca lacatul pe use,
  tacem ca focul sub cenuse,
  tacem… dar noaptea sub celule,
  vuiesc torente nesatule.
  Un zgomot bubuie departe,
  se darma parca ziduri sparte
  si parca lanturi cad în zgura.
  Noi asteptam, tacem din gura.
  ( Radu Gyr – Închisoarea Aiud )
  Se tot acumulează… ură ? Vuiesc… vuiesc prea surd ? vuiet de … ură ?… continuăm, tăcem din gură… Până-ntr-o zi… sătui de toate, toţi, minciună…
  Continuăm… tăcem din gură… deasupra ţărişoarei, nori… De ură.
  Ei semănat-au vânt de ură şi tot ei, culege-v-or … furtună…
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/12/27/noi-asteptam-tacand-din-gura/

 13. michelle Says:

  Oana Niculescu Mizil este o femeie de onoare, crescuta si educata in spiritul adevarului. eu nu mi voi calca niciodata promisiunile!….ce frumos!!!

 14. În curul gol Says:

  ALOCUŢIUNE TELEVIZATĂ (în direct)

  Micuţul Emil – gol puşcă, la gât cu tradiţionala cravată indigo – interpretând rolul Anului Nou 2011 este desemnat de Traian Băsescu să rostească traditionala alocuţiune de la cumpăna anilor, urcat pe un taburet la înălţimea microfonului, moment în care se stinge lumina :
  – Fraţilor ! asta este moştenirea politicilor pnl-psd. Aşa ne cunoaşte lumea – cu ruşinea la vedere. Atât îşi poate permite Statul-(Palmă-Barbă-Cot), doar cravata (care substitie pilula cu cianură). Acum înţelegei rolul aparent superfluu al frunzei de lipan în brandul de ţară. Preş.Traian Băsescu fiind plin de bube rele m-a desemnat pe mine, constituţional, să vă « şoptesc » tradiţionalul « Să mai trăiţi bineee ! ». Putea s-o facă, mult mai profesional, d-na Elena Urdea, dar dânsa, după cum aţi aflat, plimbă ursul încă din 26.12.2010, în interes naţional, evident.
  Mi-am asumat răspunderea pentru Legea nr.1/2011 a interzicerii “săritului”, cu două excepţii : al caprei şi al coardei.
  Un singur sfat : Mai uşurel cu expusul la soare !!!
  Şi nu uitaţi : Noi suntem urmaşii lui Traian Băsescu…

 15. popateapa Says:

  Văd că nu s-a înțeles postarea mea anterioară acele cuvinte sunt un link către o petiție!

  Domnule Basescu si Domnule Boc

 16. Fault Says:

  Motto : Titanul contemporan cu Mârlanul?

  SONETUL NR. 66
  De Shakespeare

  „Sunt istovit, şi-n tihnă voi să mor
  decât să-l văd slăvit pe ticălos
  iar pe sărman de râsul tuturor,
  să văd tăgăduit pe credincios,
  pe vrednicul de cinste, oropsit
  şi pe femei batjocorite crunt,
  pe cel făr’ de prihană pedepsit
  şi pe viteaz răpus de cel mărunt
  şi artele sub pintenul despot,
  să văd prostia doctor la deştepţi
  şi adevărul „vorbă de netot”
  şi strâmbul poruncindu-le la drepţi:
  mă uit scârbit la tot şi… Bun rămas!
  Dar dacă mor, iubirea-mi cui o las?”

 17. alice Says:

  Felicitari pt atitudinea dv.fata de acesti oameni care ne conduc.

 18. Bibliotecaru Says:

  @ Fault
  Mi-aţi înseninat ziua.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: