Sarabanda gafelor lui Baconschi

„MCV-ul este folosit în alte domenii şi devine un handicap. Şi trebuie să ne gândim foarte serios dacă mai merită să continuăm acest lucru.”

„Haideţi să privim la situaţia Croaţiei. Noi susţinem orice extindere a UE, dar nu putem accepta să se facă fără MCV.”
Teodor Baconschi
ministrul de externe

1. Declaratia de mai sus nu este semnata de Gigi Becali si ignorata (in mod asteptat) pe plan international si de oricine altcineva inafara ziarelor de scandal. Din pacate ministrul Baconschi ( implicit statul roman) este responsabil pentru cele de  mai mai sus. Raspunsul iritat al Comisiei Europene si o foarte probabila racire a relatiilor diplomatice cu Croatia si aliatii acesteia (nu putini) sunt singurele rezultate concrete ale gafei ministrului. Aceste declaratii sunt complet deplasate, ele continuand seria de gafe impardonabile ale acestui guvern.

2.    Prin asertiunile lui Theodor Baconschi, probabil ca PDL-ul a dorit sa castige electorat, aratand romanilor ca ministrul sau de externe are si muschi nu numai discursuri lascive la nu stiu ce alegeri de organizatii municipale. (Sper ca va mai amintiti osanalele si plecaciunile facute de distinsul domn ministru si care m-au dezgustat, cu toate ca sunt femeie?).

3. Intentia cetateanului Baconschi poate fi vazuta ca una buna la o analiza superficiala. Romania are intradevar nevoia de a se pozitiona mult mai curajos in Uniunea Europeana si a isi asuma atat drepturile dar si responsabilitatile pozitiei ei ca a saptea putere (la vot) in institutiile UE. A ameninta Croatia pentru a atrage atentia Germaniei si Frantei nu poate fi decat in cel mai bun caz o  dovada ingrijoratorare de neprofesionalism. Tehnic mesajul catre Comisie este gresit si a fost rapid sanctionat de Comisie.

Reactiile internationale nu au intarziat sa apara. Ma refer la replicile date de experti ai Comisiei Europene,apoi reprezentantul Comisiei Europene a explicat că nicio tara membra a Uniunii Europene nu poate denunţa unilateral MCV. Răspunsul lui Mark Gray îl pune într-o situaţie cel puţin jenantă pe ministrul de Externe Teodor Baconschi, la fel ca si declaratia oficialilor unguri si croati.

3.    Prin aceste declaratii, facute in numele Romaniei, ministrul de externe pune in pericol si atragerea de fonduri europene pentru ca un astfel de gest poate avea ca si explicatie mentinerea coruptiei. (Foarte interesanta este si declaratia presedintelui care a spus textual “Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu Romaniei”

„As vrea sa descurajez speculatiile gratuite care s-au facut. Toate afirmatiile mele din interviul pe care l-am acordat ziarului „Adevarul” sunt cat se poate de limpezi. Nu au nicio legatura Croatia. In toata discutia asta, eu am spus acolo cu titlul de exemplu: ca un viitor stat membru va intra fara MCV, in timp ce noi am intrat in al cincilea an de apartenenta la UE si, in ciuda progreselor in justitie recunoscute de Comisie, nu avem un orizont de timp pentru finalizarea MCV. Pe de alta parte, constatam ca anumite state membre ar dori sa motiveze amanarea intrarii Romaniei in Schengen pe argumentul MCV”

4.    Ati ghicit. Theodor Baconschi o coteste ca la Ploiesti. O da l-a-ntors, mai pe romaneste. Barbatia din el s-a evaporat, s-a “topit”, ca sa-l parafrazez. (Referindu-ma, fireste, la Duminica alegerilor cu un singur candidat). Luand act de declaratiile presedintelui Basescu, domnia sa a dat inapoi.

5.    Theodor Baconschi a arattat lumii intregi degringolada acestui guvern, lipsa de coerenta a mesajelor si nu in ultimul rand amatorismul de care da dovada conducerea actuala a Romaniei.

Declaratiile de ieri incununeaza cea mai neagra perioada a politicii externe romanesti in ultimii 40 de ani.De la Kogalniceanu, Titulescu, Stefan Andrei pana la Petre Roman si Adrian Nastase, ministrii de externe au gestionat profesionist in concordanta cu interesul national. Ei s-au dovedit a fi personalitati puternice care au adus respect si consideratie a Romaniei pe plan international. Din pacate, aceasta guvernare portocalie a aruncat Romania in haos atat pe plan intern dar din pacate si pe plan extern.

Romania are nevoie de aliati pentru a iesi din criza economica. Avem nevoie sa ne impunem punctele de vedere in Uniunea Europeana dar asta va veni ca urmare a competentei si nu a retoricii confuze.Reusim sa absorbim 0.38% din Fondurile Structurale, nu avem nicio nisa diplomatic clara, am pierdut expertiza in lumea araba iar China si India sunt decat destinatii exotice pentru guvernantul roman plictisit. In mod normal reactia lui Baconschi ar trebui sanctionata dar data fiind incoerenta agendei externe, lipsa de oameni capabili si relatiile foarte bune cu Cotroceniul, probabil ca nota de plata va fi platita ca de obicei de fiecare dintre noi!!!

Anunțuri

5 răspunsuri to “Sarabanda gafelor lui Baconschi”

 1. popateapa Says:

  Imi cer scuze dar atat am gasit depre MCV. puteti explica termenul.
  The mean corpuscular volume, or „mean cell volume” (MCV), is a measure of the average red blood cell volume that is reported as part of a standard complete blood count.
  Am vazut ca Romania doreste sa boicoteze, posibilitatea ca germania sa aiba trei parlamentari in plus. Va accepta acest lucru daca va intra in Schengen
  La sata se refera MCV

 2. bibi Says:

  Mecanismul de Cooperare si Verificare

 3. oana niculescu mizil Says:

  Da, Mecanismul de Cooperare si Verificare. Din pacate, se pare ca ministrul nostru a uitat ca nu poate fi denuntat unilateral..

 4. Sibilla Says:

  * MEDIOCRITATEA ISTEAŢĂ CU PROBLEME MORALE *- băsescu Traian, NU poate fi doborât decât de popor! Cine afirmă că n-ar pricepe… e fie de-al lui, fie la mâna lui, punct.
  Mârlanul de la Cotroceni primeşte felicitări… De la FMI. Că-n rest…
  Au obosit românii şi să-l suduie şi să-l blesteme, apel la * raţiune * via băsescu, mai fac numai câţiva cufuriţi-sanchi politicieni, adicătelea nişte papagali cu scheletele-n dulapurile Cotroceniului. Că de-aia s-a înaripat zăusul încornorat, ( nu peste noapte, evident ) pentru că mulţi, prea mulţi şi de toate coloraturile sunt nemernicii cu morcovu-n cur şi trecuturi cu damf…
  Nah, că era să * uit *, se mai chinuie şi limbricul Volodea Tismăneanu , ca să mai câştige de-o pită, prăpăditul, să-l albească pe mârlan, cică… Şi schelăie trădătorul, scuzaţi, ajentul Volodea împroşcând la ordinul Cotroceniului, desigur, disperat la rândui că va crăpa * neînţeles *, mamelucul. … ( … )
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/01/09/uite-cine-hahaie-piratul/

 5. popateapa Says:

  Pai nu stiu ce sa nu ne mai mire la actuala putere! Ma mira insa de ce o mai acceptam!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: