Pelerinaj la Manastirea Sfantului Charbel

De 14 ani, de fiecare data cand vin in Liban, la familia sotului meu, urcam la Manastirea Sfantul Charbel. Sfantul Charbel si Sfantul Nicolae sunt sfintii mei protectori. Sfantul Charbel mi-a fost si el alaturi, de fiecare data cand am avut nevoie. Corpul calugarului Charbel s-a pastrat intact, iar mormantul lui este loc de pelerinaj datorita minunilor pe care le face, precum vindecarile miraculoase.

Această prezentare necesită JavaScript.

La manastire sunt nenumarate scrisori de multumire trimise de cei ajutati de Sfantul Charbel in momentele grele ale vietii. Multe scrisori sunt si din Romania. Trupul calugarului se pastreaza aproape intact, iar panza cu care acesta a fost infasurat dupa moarte pastreaza urmele trupului. Doctorul Georges Choukrallah, care a examinat de 37 de ori cadavrul calugarului, in decurs de 27 de ani, scrie: “Dupa ce am examinat de mai multe ori acest cadavru intact, am fost intotdeauna mirat de starea lui de conservare si mai ales de acel lichid rosu, care picura. E un fenomen absolut unic, incat practic nici un medic nu a mai vazut vreodata ceva asemanator…”

5 răspunsuri to “Pelerinaj la Manastirea Sfantului Charbel”

 1. popateapa Says:

  Ma bucur de faptul ca totuși credința iți liniștește cât de cât sufletul!

 2. La ce ne aşteptăm « Popateapa's Blog Says:

  […] Scandalurile, în parte politizate, au afectat imaginea fostului capitan de nava, desi el ar mai put… […]

 3. Gura bate curu! « Popateapa's Blog Says:

  […] Nu e  nici o greseala, titlul este adevărat. Frustrat de vestea că aderarea ţării lui la spaţi…(În unele ziare bulgărești “omida” a fost incorect tradus ca viermii.*) “Nu vom accepta să rămânem ca omizile (ramele), cum am fost sfătuit pe mulți, pentru ca acestea sunt marile state ale UE. Da, sunt mai mari, dar 22 milioane de români au dreptul de a fi respectați”, a spus Traian Băsescu pe 6 ianuarie. Aceasta este traducerea exactă, română este aproape ca limba mea maternă*. Cu acest discurs, Traian Băsescu l-a făcut praf pe Boiko Borisov, ale cărui tactici, probabil la sfatul  mentorului sau Angela Merkel, au fost tocmai pentru ca sa stea ca o omidă, sau  să  tacă  ca la un interogatoriu comunist. Borisov nu a ripostat  nici la  expulzarea absolut discriminatorie a rromilor  bulgari şi români  din Franţa, şi în fapt, în acest caz Schengen, Franţa şi Germania au inceput sa  schimbe jocul în UE. La aceasta s-a  opus Polonia, România, dar nu şi Bulgaria. […]

 4. Anna Dinut Says:

  Sunteti catolica?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: