Câteva cuvinte despre Alianța PSD – ACD

Pentru că toată lumea se vorbește despre eventuala Alianță dintre PSD și ACD, aș dori să vă transmit câteva cuvinte. Foarte mulți dintre colegii și prietenii mei din PSD Călărași m-au întrebat în ultimele zile ce cred eu despre această alianță, nu mai vobesc despre colegii mei social-democrați de prin toate colțurile țării, care vor să știe părerea mea. La fel de interesați de poziția mea cred că sunt și mai mulți lideri PNL de prin Călărași sau de prin alte colțuri ale țării. Pe toți aceștia, îi rog să citească cu atenție ce scrie mai jos.

În primul rând, eu personal, și o spun deschis, vreau ca această alianță să plece de la nevoile reale ale oamenilor. De la pensii și salarii incredibil de mici, de la taxele și impozitele obscen de mari care se plătesc fără rezultate în viața de zi cu zi a românilor.  Vreau o alianță care să aibă la bază un program solid, care să  poată să schimbe situația tuturor celor din Călărași și din țară care o duc din ce în ce mai greu. Dacă nu vom  avea această bază solidă, nu facem decât să vorbim vorbe și să vindem pielea ursului din pădure. Poate unii or face politică de dragul politcii, dar eu am o datorie față de călărășenii care m-au primit cu sufletul deschis.

Abia după ce vom avea acest program, ne permitem să discutăm despre cine unde candidează. Mai mult, înaintea oricărei discuții despre persoane, trebuie puse principiile și valorile.  Cei cu care vom veni în fața oamenilor nu pot să mai reia practicile corupte și clientelare care sunt astăzi atât de vizibile în spațiu public, care au dus până la urmă la situația în care cei puțini care conduc o duc bine, iar cei mulți rabdă și îndură, întrebându-se când le va veni și lor vremea să trăiască bine.

Toată lumea se întreabă ce ne facem cu candidaturile. Haideți să vă zic ce cred eu. Principiul după care ne vom alege candidații, în această potențială Alianță PSD-ACD, trebuie să fie susținerea oamenilor. Nimeni nu are locul garantat din start, doar pentru că a fost ales în 2008. Multe lucruri s-au schimbat de-atunci și oamenii vor fi cei consultați înainte de a fi bătute în cuie candidaturi.

Ca să fie lucrurile foarte clare, PSD Călărași este un partid mare, cu mult potențial, cu oameni de o mare valoare, cu mulți potențiali candidați de o reală valoare profesională și umană. Nu ne sperie luptele electorale și nu ne este frică de nimeni. Nimeni nu ne vinde și nimeni  nu negociază pe spatele nostru.

Nu aș vrea ca unii dintre politicienii din Călărași să se grăbească și să se apuce de sondaje de opinie care să arate că situația politică din județ arată cum vor ei să arate și că pe primul loc se află cel care plătește. Adevărul este următorul: indiferent ce sondaje vor scoate unii din pălărie în perioada următoare, votul călărășenilor de la ultimele alegeri, din 2009, arată foarte clar că PSD este pe primul loc, acesta este trendul pe care contăm când spunem că în 2012 vom face ca PSD Călărași să recâștige județul. Călărășenii au nevoie de o politică de stânga, au nevoie de noi la putere pe plan local și național. Restul e politică de bodegă, unde știu că unii dintre adversarii mei se simt puternici.

Anunțuri

6 răspunsuri to “Câteva cuvinte despre Alianța PSD – ACD”

 1. popateapa Says:

  Din păcate mai este și o alta opinie! Prea multa vorba strica! Oamenii s-au cam saturat de moțiuni pierdute,de show-ri televizate . Vor ceva concret! Vor cât mai repede o acțiune care sa duca fie la alegeri anticipate și trimiterea acestor criminali la locul lor,adică în pușcării! Răbdarea ,cel puțin a mea a ajuns la limita! In continuare te asigur de tot respectul și considerația,iar dacă voi mai trăi pana la viitoarele alegeri,votul meu rămâne PSD!

 2. Bibliotecaru Says:

  Eu cred că singura cale spre o alianţă de acest gen, care valorează, prin întinderea doctrinară completă, cât una uniune naţională, este aceea de a regândi, printr-un consens „la vedere”, fără precedent în România, întregul sistem. În lipsa unui astfel de obiectiv, această alianţă este o înşelătorie, ca atâtea altele de până acum, menită doar „câştigării alegerilor”.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/01/alianta-psdpcpnl.html

 3. Sibilla Says:

  VA LUA CINEVA ÎN SERIOS ??…

  Tovarasul Ionesie Ghiorghioni, prim vicepresedinte PD-L Caras-Severin, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin este si …. Presedintele Consiliului de Administratie al Composesoratului Silvic Bucova (???!!! )Proprietarii de terenuri primesc anual 10 lei/an/ha …. bataie de joc, pretul unei sticle de suc.
  Ce se intampla cu banii de la APIA nimeni nu cunoaste, mister total !
  Oamenii vorbesc de un Tun de 1 milion euro si se pune intrebarea daca PD-L Caras-Severin e sponsorizat si de pe acest fir ??!!!??
  Ce spun cărăşenii:

  „Unde sunt banii bucovenilor? Unde sunt miliardele de la APIA? Unde sunt miliardele de la Hidroelectrica? Unde sunt miliardele din vânzarea lemnului? Gheorghioni ne-a sărăcit, ne-a adus la sărăcie pe toţi. El se cară cu Mercedesul şi maşini scumpe, iar noi cu cizme de gumă pe uliţele pline de noroi. Pădurea lăsată de cei bătrâni o va lua Banca, Ghiorghioni şi Arabela (Axente Obrejan, om de afaceri din Bucova, apropiat lui Ghiorghion şi PD-L Caraş-Severin – n.r.). Unde sunt parcelele bucovenilor? Cum de are Ghiorghioni 43 de parcele (430 de hectare de pădure!)?. Acum aduce jandarmii plătiţi de noi, să ne bată la noi în sat. Până când? Ne dă 10 lei ca la milogi pentru un hectar de pădure. … *

  JURNALISTUL VALI POPOVICI BĂGAT ÎN SPITAL DE IONESIE GHIRGHIONI!!
  A fost odată un OM…
  Se numea ION PAICA… s-a opus furturilor de lemn şi… a fost ucis cu bestialitate…
  Se zvoneşte c-ar fi musai să moară cineva curând, un tată al cuiva care nu-şi ţine gura…
  AM SPUS !! Poate o auzii cineva…
  Oare câţi or fi cei ucişi pentru că au vorbit, în C-S… ? Cu siguranţă e un tartor care ştie, asta dacă n-o fi pierdut numărul!…
  Frunzăverde-și bagă… drujba-n lume, nasu-n damigeană, şi… circul CONTINUĂ, cu iz de ieuroi, damf de afaceri mafiote…
  Caraş-Severino, considerat aşadar * proprietate privată * de jmecherul cu pretenţii de tilictual, baronul Frunzăverde, continuă să… dea lecţii Centrului, actualei puteri de kkt… Lecţii de * moralitate *, * cinste *, * management *…
  Labe soioase, mâmjite cu sânge… se întâmplă în România lui Băsescu-Udrea-Boc, pe domeniile Donului * ayatollah * Frunzăverde, în Caraş-Severino… Twin Peakse-ul cărăşean unde bate frunza-n tăt ce * suflă * contra… Cum ? Simplu : amininţări la adresa vocilor ce se ridică: se aminteşte pe ton ferm cu iz de… multe… adică ce-ar putea păţii copiii, nepoţii, părinţii celor care NU tac ! Mafia lemnului a fost limpede de fiece dată : cine mai vorbeşte va păţi * ceva *… * absolut întâmplător *…
  Ei bine, s-au înmulţit vocile celor care strigă, vouă, celor care vă pasă, tuturor : UPOMOCI !!!…
  Cică s-a întocmit Lista neagră, conţine numele, adresele, datele familiilor incomozilor care * dăunează grav * bunăstării celor cu pricin(i)a…
  Suntem ţinte vii !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/01/17/frunzaverdeeee-potoleste-ti-lighioana-libidinoasa-suntem-tinte-vii-cam-da/

 4. Sergiu Says:

  Asa este! Calarasiul a fost si este un judet de stanga. Pe principiul „cand doi se cearta al treilea castiga” s-a castigat in 2008 dar in 2012 va fi altceva!

 5. Extreme Says:

  Orice alianta politica trebuie sa aiba un scop comun iar in acest caz este vorba despre debarcarea si lasarea la mal a marinarului Basescu iar pentru asta este nevoie de coalizarea tuturor fortelor politice din Romania. In schimb alianta nu trebuie sa reprezinte o forma mascata prin care un partid ce nu se afla in topul preferintelor electoratului in tara sau intr-un anumit judet sa obtina totul. Jocul democratic este insa dat de competitie si consider ca aceasta competitie trebuie sa fie definitorie in alegerea conducerii, mai ales in cadrul unui judet. Sufragiul marii mase de electori creeaza emulatia si increderea acelor persoane care sunt alese sa conduca. Nu sunt de acord cu hegemonia in pastrarea intereselor anumitor indivizi prin erijarea lor ca si conducatori de drept ai unui judet.
  Nu uitati ca: ‘Somnul ratiunii naste monstrii”

 6. Robert Says:

  SA FIE CLAR, Calarasiul este un judet psd-ist! Daca in 2008 Filipescu a stiut sa speculeze o anumita stare de fapt cu un PSD distrus de fosta conducere si cu un PDL prost administrat, asta nu inseamna ca avem un judet „galben”! De fapt s-a vazut la prezidentiale, unde PSD-ul a castigat la diferenta mare, in ambele tururi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: