De vorbă cu călărășenii, despre probleme și soluții reale!

Cred că de ceva timp în spațiul public a apărut o tendință periculoasă: aceea de a vorbi cu multă hotărâre și emfază despre ce vor, ce doresc și ce au nevoie cetățenii, fără a-i asculta însă în prealabil. Cred și am crezut mereu că un politician onest trebuie să asculte întâi și să vorbească apoi. Și mai cred că nu poți să spui că reprezinți cu adevărat pe cineva dacă nu ai stat de vorbă măcar câteva minute cu acel om sau cu alții ca el.

A venit momentul să reintroducem dialogul real cu cetățenii în viața politică și să-i ascultăm din nou pe cei cărora le cerem de fiecare dată votul și încrederea. E nevoie să arătăm că suntem capabili să ne exprimăm intențiile nu doar la televizor, ci de față cu oamenii, chiar dacă nu suntem în campania electorală propriu-zisă.

Îmi doresc ca, începând de pe acum, la PSD Călărași să intrăm într-o etapă a dialogului în fiecare zi cu călărășenii, pentru a le cunoaște problemele și a le spune ce le propunem. Așa cum am făcut și până acum, voi continua să bat în lung și în lat acest județ, pentru că am credința că se poate face cu mult mai mult decât acum.

De aceea, vreau să anunț, cu bucurie și un sentiment plăcut de anticipare, o amplă campanie de dialoguri județene, în care, alături de colegii mei, mă voi deplasa în fiecare localitate din județ și nu voi face altceva decât să ascult ce au de spus oamenii din Călărași, despre cum merg lucrurile, despre cum ar trebui ele să meargă și despre ce cred ei că este de făcut.

Vreau să mă văd cu profesori, cu medici, cu agricultori, cu șomeri sau cu pensionari, cu cei care lucrează la stat sau la privat, cu cu cei care lucrează din greu pentru tot mai puțini bani. Mă interesează să stau de vorbă cu cât mai mulți călărășeni pentru că știu că fiecare are o părere despre cum ar trebui să arate Călărașiul și știu că fiecare are un cuvânt important de spus în acest sens.

Știu că sunt mulți oameni care muncesc cinstit, onest, cu sârg, iar munca lor, alături de efortul unor politicieni bine intenționați, este cheia care poate să facă din Călărași un județ care să reprezinte un pol de investiții. Știm cu toții că este multă sărăcie la noi în județ, știm cu toții că este multă nedreptate, știm cu toții că este multă inegalitate și știm cu toții că aceste lucruri trebuie remediate. Pentru prosperitatea oamenilor și pentru șansa unei vieți mai bune pentru fiecare, Călărașiul nu mai poate continua să fie unul dintre județele cu cea mai mică contribuție la PIB-ul României (0,8% în 2009). Doar împreună putem reuși să îndreptăm ceea ce este strâmb la noi în județ. Abia aștept să aud, privindu-ne față în față, ce aveți de spus!

Anunțuri

8 răspunsuri to “De vorbă cu călărășenii, despre probleme și soluții reale!”

 1. Bibliotecaru Says:

  Eu mi-aş dori ca politicienii să nu ceară votul pentru a fi alegeri, ci să facă proiecte pe care cetăţenii să le aleagă.

  Altfel vom ajunge ca reporterul să întrebe cetăţeanul… Ce părere aveţi despre noul proiect legislativ? Şi cetăţeanul va răspundă… Habar nu am, dar votez partidul X.

  Democraţia înseamnă că cetăţeanul alege modalitatea în care funcţionează societatea şi nu oameni sau partide. Părerea mea.

  Pe de altă parte, în pre-campanie electorală politicienii trebuie să afle cu ce probleme se confruntă societatea românească şi să pregătească toate proiectele normative menite să le promoveze în următorul mandat, ca să aibă ce prezenta cetăţenilor pe timpul campaniei electorale.

 2. Cum pierdem investitorii,ca urmare a birocratiei basesciene « Popateapa's Blog Says:

  […] dizabilitati. Pai cum sa crești baza de impozitare dacă tu refuzi crearea de noi locuri de munca? Chiar ca gândesc cu curul și nu cu capul! 14.113847 […]

 3. marian Says:

  buna seara doamna oana mizil numele meu este marian si am discutat cu dws de cateva ori despre problemele persoanelor cu handicap grav din nastere.
  a ramas ca o sa tinem legatura ori de cate ori este posibil.
  am revenit cu cateva completari: trebuie sa va spun ca indemizatia persoanei cu handicap din nastere in valoare de 290 nu se mareste din urmatoarele motive: clasa poitica face o confuzie grava voita sau nu intre persoana cu handicap grav din nastere si pensionarii de invaliditate de la locul de munca.
  sunt extrem de multe persoane care au muncit o perioada in campul muncii apoi au iesit la pensie pe caz de boala de la locul de munca(pensie de invaliditate) apoi merg si la comisia de expertiza pentru persoanele cu handicap de unde obtin un certificat de handicap si obtin si indemnizatia de 290 asfel persoana respectiva cumuleaza doua venituri. in vreme ce o persoana cu handicap grav din nastere are ca venit doar indemnizatia de 290 lei.
  datorita acestor oameni care au si pensie de invaliditate de la locul de munca dar fac si dosar fraudulos de handicap. noi cei care am avut nesansa sa ne nastem cu un handicap grav si ireversibil avem de suferit.
  apelez cu incredere si speranta la dumnevoastra sa faceti cunoscuta colegilor dwas aceasta confuzie voita sau nu intre pensionarul de invaliditate de la locul de munca si persoana cu handicap din nastere.
  trebuie facut ceva ca persoana cu handicap grav din nastere sa fie protejata de asfel de persoane care pacalesc legea si datorita carora noi suntem prejudiciati.
  sa se faca o specificatie in legea 448 sa spuna clar ca o persoana cu handicap grav din nastere are ca singur venit aceasta indemnizatie.
  datorita acestor confuzii noi cei cu handicap din nastere avm o groaza de controale pe cap de la comisia de expertiza constituita de guvern cu scopul sa ni se ia drepturile.
  as intreba eu de ce vine comisa de expertiza la mine in control care sunt persoana cu handicap de cand m-am nascut ma mai vindec eu imi mai creste mie mana sau piciorul peste noapte?
  de ce nu se duc la cei care au intrat fraudulos in sistem si cumuleaza doua venituri ilegal.
  aceasta este marea nedreptate care se face in lege celor cu handicap din nastere si va rog sa faceti cunscut tutror acest lucur.
  daca reusim cu ajutoril dws si al colegilor sa modificam legea asfel in cat sa se separe clar cel care s-a nascut cu handicap grav si are ca singur venit aceasta indemnizatie de 290 de lei de cei care au pensie de invaliditate de la locul de munca dar si dosar fraudulos de handicap statul va avea de castigat.
  odata facuta aceasta separatie se va putea vedea care are cu adevarat nevoie si care nu.
  va multumesc din suflet pt tot ce ati facut si urmeaza sa faceti in acest sens.

  CU STIMA MARIAN

 4. marian Says:

  datorita motivelor expuse mai sus este necesara in legea 448 distinctia clara, ferma intre persoana cu handicap inascut si persoana care dobandeste un handicap in decursul vietii. la inceput aceasta lege a fost facuta special pentru persoana cu handicap din nastere numai ca diverse persoane au modificat-o provocand aceasta confuzie intre invalizii de la locul de munca care au si dosar de handicap grav capatat in decursul vietii.
  este o grava inechitate facuta persoanei cu handicap din nastere care nu o sa poata sa munceasca niciodata si va depinde de aceasta indemnizatie toata viata.
  eu cred persoanele care in decursul vietii au muncit au acumulat vechime si apoi au iesit la pensie pe caz de boala(pensie de invaliditate de la locul de munca) trebuie sa fie separate urgent de persoana cu handicap din nastere.
  persoana sus numita cumuleaza 2 venituri pensie de invaliditate de la locul de munca dar si indemnizatie de handicap grav dobandit de 290 de lei.
  eu cred ca este o inechitate grava si tocmai datorita acestei amestecaturi din lege noi cei din nastere nu am mai beneficiat de indexarea venitului unic de 290 lei.
  de asemene cred ca persoana cu handicap dobandit care are si alte venituri in speta si pensie de invaliditate de la locul de muna nu trebuie sa ia o indemnizatie de handicap egala cu cel care s-a nascut cu handicap.
  cred ca cel care are handicap din nastere trebuie ajutat mai mult pt ca nu se mai vindeca nicodata si nu va putea munci.
  de aceea este necesara aceasta distinctie in lege.
  va scriu toate astea cu increderea si speranta ca veti face tot ce puteti sa ajutati la nedreptatea din lege facuta noua persoanelor cu handicap din nastere.
  va multumesc din inima si astept cu speranta oe lege mai buna o lege care sa sprijine mai mult persoana cu handicap grav din nastere.

 5. Rafael Says:

  Legile din Romania sunt facute de parlamentarii fara expertiza in CONSTITUTIA Romaniei. Parlamentarii care stiu sa faca Legii nu ajung in parlament. 90 de la suta de parlamentarii din perioada 2008-2012, fac afacerii cu Statul Roman si nu fac Legii in folosul romnilor si defapt muncesc la cresterea saraciei???

  De asta nu ajunge PSD la guvernare, ????

 6. Capi BOR şi-au vândut sufletul Diavolului? « Popateapa's Blog Says:

  […] -Ă, mireni, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care nu aparține clerului; laic. – Din sl. mirjaninŭ. Sursa: DEX ’98 | Adăugată de ana_zecheru | Greșeală de tipar | […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: