Susțin protestul din Budești! Ministrul Sănătății trebuie să vină la fața locului!

Doresc să-mi afirm solidaritatea și sprijinul față de locuitorii orașului Budești care au ieșit astăzi în stradă să protesteze față de transformarea spitalului lor în azil de bătrâni. Alături de colegii din conducerea organizației PSD Călărași doresc să condamn decizia irațională și de-a dreptul criminală de a transforma spitalul din Budești în azil de bătrâni. În același timp, doresc să-I transmit ministrului Sănătății și factorilor de decizie din Ministerul Sănătății că spitalul din Budești se află în responsabilitatea consiliului local al localității, care a decis în unanimitate să preia insituția spitalicească. Doresc să le aduc aminte celor din Ministerul Sănătății că spitalul nu are niciun fel de datorie, ba chiar se află într-un proces de renovare ce este în grafic, până acum fiind realizate mai bine de trei sferturi din lucrări, inclusiv camera de gardă. Lucrările de renovare au fost făcute cu respectarea tuturor normelor UE.

Cel mai important lucru pe care dorim să-l aducem la cunoștiință factorilo de decizie din Ministerul Sănătății este că spitalul de la Budești asigură tratament pentru 40.000 de suflete din zonă, acționând ca un filtru pentru tratamentul persoanelor din zonă, în așa fel încât tratamentul să se defășoare cât mai aproape de cetățean și spitalele din București să nu devină sufocate. Dacă spitalul din Budești este desființat, atunci pentru locuitorii din Plătărești, Fundeni, Gălbinași, Sohatu, Vasilați, Frumușani și Șoldanu vor trebui să se deplaseze zeci de kilometri, până la spitalul din Oltenița sau alte zeci kilometri, până în București. Această situați este inacceptabilă!

De aceea, solicităm deplsarea de urgență a Ministrului Sănătății Cseke Attila la Budești pentru a rectifica imediat situația. De asemenea, vom sprijini acțiunile de protest ale cetățenilor din Budești, până când Ministrul Sănătății va veni să stea de vorbă cu călărășenii și cu liderii comunității locale. Astfel, ministrul sănătății va avea ocazia să afle propunerile de reprofilare pe care le-a elaborat managementul spitalului, care sugerează ca din cele patru secții câte are acum unitatea să rămână doar două: una de tratament intern, prin comasarea secției de tratament intern cronic și una de pediatrie, urmând ca secția de TBC să fie tranformată în secție de îngrijire paleativă.

 

 

Președinte PSD Călărași

Oana Niculescu Mizil

 

Anunțuri

25 răspunsuri to “Susțin protestul din Budești! Ministrul Sănătății trebuie să vină la fața locului!”

 1. Liberalul Mihail Says:

  Daca-l sustii tu, treaba e ca si rezolvata ! Poate te mai ajuta si Vanghelie. Ca la alegeri. Apropos, stiai ca Vanghelie e, si el, 1/2 tigan ? Mai, sa fie, cate coincidente !…

 2. Uniunea Social-Liberala, pastila amara pe care liberalii braileni trebuie sa o accepte « Says:

  […] face loc in mintea mea, cand ma gandesc la acel proverb si vad pe micile ecrane cum un mucos, ca altfel nu imi pot permite sa ii zic, a ajuns peste noapte sa devina ditamai “doamna de Capitala”, cu […]

 3. andrei Says:

  doamna mizil vreau sa va felicit pentru blog si pagina de facebook. am citit pe impactnews.ro (impactnews.ro/Politic/Cine-este-cel-mai-tare-politician-de-pe-Facebook-48577) un articol despre conturile pe facebook ale politicienilor. Nu stiu daca l-ati vazut sau nu.

 4. Felicitari TNL Braila pentru premiul castigat « Adevarul e dincolo de noi Says:

  […] organizatiei Braila au facut o figura frumoasa, reusind sa castige premiul pentru cel mai bun material de campanie intitulat, “Ghidul de initiere al tanarului liberal“, conceput de Cristian […]

 5. adidasi Says:

  dar cu etnobotanicele ati rezolvat?
  ca asa am vazut la Tv ca ati zis dumneavoastra ca o sa le inchideti
  ori este ori nu este?

 6. Bibliotecaru Says:

  Stimate Parlamentar,
  Mi-aş dori o Comisie Parlamentară de Anchetă care să cerceteze suspiciunea folosirii instituţiilor statului cu scopul unei activităţi de „Poliţie Politică”.

  http://bibliotecarul.blogspot.com/2011/02/vreau-o-comisie-parlamentara-de-ancheta.html

  PS.
  Mă aştept ca şi alţi comentatori să susţină această cerere a mea.

 7. popateapa Says:

  Te-am suparat cu ceva ? vad ca nu mai publici pingurile si comentariile mele?
  http://popateapa.wordpress.com/2011/02/16/apel-catre-bloggeri-interesati/

 8. alexandra Says:

  Am si eu o intrebare cand s-a dat proiectul de lege de ce nu a comentat nimeni dintre luminatii astia de guvernanti? Am o intrebare de ce va lansati in diferite sustineri acum cand este an pre electoral? Mi-e sila de toti care sunt in guvern, nu stiti decat sa va faceti voua un bine… Parerea mea!

 9. Daniela Zaharia Says:

  Buna seara,
  Este adevarat ca nu am primit niciodata raspuns la ce am trimis legat de acest subiect, dar nu voi obosi sa sper…
  O sa ma intrebati – de ce ? Iar eu am sa va raspund : daca as obosi copii mei ar insemna sa moara, asa ca nu am de ales si nu trebuie sa obosesc – priveste si spune-mi daca ati fi eu, ce ati face, ati continua, sau ati obosi :

  http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-doua-surori-gemene-au-urgent-nevoie-de.html

  Multumesc ca macar mi-ati dat sansa sa sper ca n-am sa obosesc…
  Daniela Zaharia
  tel.0763664224

 10. adriana Says:

  ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite prezentul ordin.

  Art. 1. — Se aproba Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
  Art. 2. — Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
  Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

  Anexa – Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale

  Procedura-de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.

  Art. 1. — (1) Decizia de reevaluare emisa de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va fi transmisa directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pe baza careia aceasta suspenda dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, pana la incheierea procesului de reevaluare, prin decizie a directorului executiv.
  (2) Modelul deciziei privind suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap este prezentat in anexa nr. 1.
  Art. 2. — (1) In situatia in care in urma reevaluarii se mentine incadrarea in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite decizia privind incetarea suspendarii dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, al carei model este prezentat in anexa nr. 2
  (2) In situatia prevazuta la alin. (1), prin decizie a directorului executiv al directiei generale asistenta sociala si protectia copilului, persoana cu handicap va primi drepturile aferente perioadei suspendarii.
  Art. 3. — In situatia in care in urma reevaluarii se constata ca persoana nu este incadrata in gradul de handicap corespunzator sau, dupa caz, aceasta nu se mai incadreaza in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare apersoanelor adulte cu handicap dispune, prin decizie, incadrarea in gradul de handicap corespunzator ori anularea certificatului de incadrare in grad si tip de handicap si solicita directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului emiterea unei noi decizii pentru stabilirea drepturilor in conditiile noii incadrari in grad de handicap sau, dupa caz, incetarea acestora.
  Art. 4. — (1) Deciziile Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap vor fi transmise in termen de maximum 5 zile atat directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pentru a fi aduse la cunostinta serviciului de evaluare complexa, care va modifica si completa corespunzator planul individual de servicii, dupa caz, cat si persoanelor cu handicap carora le sunt aplicabile.
  (2) Punerea in executare a deciziilor prevazute la art. 2 se face de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului care a dispus acordarea prestatiilor sociale.
  (3) Deciziile directorului executiv al directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului se aduc la cunostinta agentiilor pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si a beneficiarilor, in termen de maximum 5 zile de la emiterea acestora.
  Art. 5. — Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta procedura.

  Puteti consulta Anexele 1 – 2 la Procedura in fisierele atasat
  -de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii

 11. adriana Says:

  stimata doamna oana mizil guvernul a emis ordinul1739/2011 cu intentia dea face economie pe spinarea persoanelor cu handicap mai precis la cetgoria persoanelor cu handicap dobandit sau mai bn zes false persoane cu handicap dobandit.
  cum in lege nu exista o separatie clara intre persoana cu handicap nativ si cel cu handicap dobandit ordinul1739/2011 loveste din plin si in persoanele cu handicap nativ.
  daca in lege exista aceasta diferentiere cel cu hasndicap nativ nu mai intra sub incidenta ordinului1739/2011 si nu mai era tarat pe la comisia superioara doar pentru a vedea ca acel om nu se mai vindeca
  acum sper ca intelegeti in sfarsit cat si clasa politica cat rau face confuzia din lege persoanelor cu handicap nativ grav cu grad permanent.
  spre exemlu o persoana cu handicap din nastere grav cu grad permanent este chemata la comisie si asfel se face o cheltuiala inutila ba mai rau prersoane cu handicap grav din nastere cu grad permanent risca sa ramana fara dreptrui din cauza confuziei din lege.
  daca aceasta lege avea o separatie clara intre persoana cu handicap grav nativ si cel cu handicap dobandit. persoanele cu handicap grav cu grad permanent nu mai pateau ce patesc acum.
  daca se doreste cu adevarat curatenie sa se merga la cei cu handicap dobandit si sa se fada cati din acestia au cu adevarat handicap dobandit si cati nu.
  asadar stimata doamna iata de ce era si este necesara separatia in lege intre persona cu handicap dobandit si ceea cu handicap grav nativ cu grad permanent. pentru ca fara aceasta separatie sunt tarate pe la comisie persoane cu handicap grav nativ cu grad permanent.
  poate ca aum intelegeti si des si toata lumea ce consecinte grave are aceasta confuzie din lege intre persoana cu handicap nativ si cel dobandit.
  persoanele cu handicap nativ grav nu au ce sa caute acolo pentru ca nu se mai vindeca dar cum in lege nu exista nimic care sa specifice o distinctie clara intre cele doua catgorii guvernul si toata clasa politica ne-a bagat pe noi cei cu handicap grav din nastere in aceasi oala cu cei cu handicap dobandit care majoritatea mint ca au handicap dobandit.
  de fapt la categoria celor cu handicap dobandit s-a vrurt sa se ajunca dar cum legea este nedreapta acum merg toti la comisie ceea ce este nedrept.
  este nedrept sa tarasti pe la comisie persoane cu handicap din nastere grav cu gad permanent doar din cauza unor oamenii care au stricat o lege.
  intrebarea vine puteti face ceva sa impiedicati ca in urma ordinului1739/2011 sa fie chemate la comisie persoane cu handicap grav nativ cu grad permanent.

 12. adriana Says:

  va rog din inima mea sa faceti tot ce se poate sa impiedicati aceste lucruri nedrepte ordinul la care fac referire intra in vigoare la 1 martie asa ca timpul este scurt si acest ordin vine ca un tavalug peste noi.
  va rog din suflet sa gasiti posibilitatea sa faceti o campanie masiva in presa despre acest lucrru sa se vada toata tara la ce umilinte sunt supuse persoanele cu handicap grav din nastere din cauza unei legi proaste si ce le pregateste din martie dl botis.
  va rog din suflet sa faceti ceva cat mai urgent pentru impiedicarea acestor abuzui nu lasati acesti criminali sa omaore persoanele cu handicap din nastere grav cu grad permanent prin imfometare si sa le umileasca doar din cauza unei lege strambe care da posibilitatea la abuzuri.

 13. Oana Niculescu Mizil « Românica blues Says:

  […] Susțin protestul din Budești! Ministrul Sănătății trebuie să vină la fața locului! […]

 14. mariana Says:

  Ma numesc Cirstoiu Mariana din Petrila,jud. Hunedoara si am un baiat de 22 ani cu handicap grav suferind de distrofie musculara progresiva forma duchenne si se afla intr-un scaun cu rotile.Acest guvern nenorocit a emis prin ministerul munci un nenorocit de ordin 1739/2011 care intra in vigoare de la 1 martie.Poate intre timp fiului meu iau crescut muschii ca la” Popeye”.O bataie de joc v-a fi,acesti oameni nu mai au scrupule.
  ordinul1739/2011 loveste si in persoanele cu handicap ca fiul meu care are acest defect genetic din nastere.
  daca se doreste cu adevarat curatenie sa se mearga la cei cu handicap dobandit dubios si sa se vada cati din acestia au cu adevarat handicap dobandit si cati nu.Puteti mediatiza pe media sau sa impiedicati ca in urma ordinului1739/2011 sa fie chemate la comisie persoane cu handicap grav nedeplasabili cu grad permanent?

  in legea 448 se face o mare nedreptate persoanelor cu handicap grav din nastere. in aceasta lege se face o confuzie grava intre persoanele cu handicap grav din nastere si persoana cu handicap dobandit.

  exemplu o persoana munceste in campul munci 35 de ani apo iese la pensie pe caz de boala (pensie de invaliditate de la locul de munca) apoi aceasta persoana merge la comisia de handicap si optine si indemnizatie de handicap grav dobandit asfel respectiva persoana cumuleaza doua pensii de invaliditate de la locul de munca si de handicap grav dobandit.

  persoana cu handicap grav din nastere are un singur venit indemnizatia de handicap in valoare de 290 lei si nu se mai vindeca niciodata si nu va putea sa munceasca vreodata.

  datorita liipsei separatiei din lege cei din clasa politica cred ca toate persoanele cu handicap cumuleaza doua pensii si de aceeanu s-a mai marit indemnizatia de 290 lei de 8 ani.

  aici sunt fraudele la categoria persoanelor cu handicap dobandit si aici trebuie facuta curatenienu la cei cu handicap din nastre grav cu ugrad permanent care asa se naste asa moare si nu poate sa munceasca si va depinde toata viata de aceasta indemnizatie de 290 lei.

  va rog din inima mea sa aduceti aceste lucruri la cunostinta tuturor din clasa politica aceste lucruri ministrului botisi poate intelege unde este gresala si nu mai loveste in cei cu handicap grav din nastere cu grad permanent.
  aceasta confuzie trebuie eliminata si trebuie sa se faca ceva pentru ca toti sa inteleaga ca persoana cu handicap nativ cu grad permanet nu are si nu va avea alte venituri in afara de aceasta indemnizatie de 290 lei.
  sa se intelaga ca persoanele cu handicap se impart in doua categori cu handicap grav nativ si cu handicap dobandit.
  de asemenea sa se inteleaga ca cel cu handicap dobandit cumuleaza si alte venituri si nu depinde de indemnizatia de handicap dobandit.
  persoana cu handicap din nastere grav cu grad permanent nu se mai vindeca nu alte alte venituri pentru ca nu o sa poata sa munceasca niciodata si va depinde tot restul vietii de indemnizatia de handicap de 290 lei.
  asaadar doamna alina gorghiu copilul meu este dezavantajat de doua ori foarte grav de aceasta confuzie.
  odata pentru ca este tarat pe la comisie si umilit si inca odata la nivelul venitului si anume la nivelul indemnizatiei de hndicap care nu se mai mareste de ani buni tocmai pentru ca se confunda cele doua categorii si se crede ca toate persodicap au si alte venituri in afara de indemnizatie.
  ceea ce este fals cel cu handicap grav din naastere are ca venit doar indemnizatia de 290 de lei.
  de aceea cred ca trebuie o distinctie si la nivelul indemnizatiei intre persoana cu handicap natv si ceea cu handicap dobandit .
  va rog sa faceti demersurile ca indemnizatia de handicap a persoanei cu handicap din nastere sa se mareasca in raport cu indemnizatia persoanei cu handicap dobandit in situatia in care cel din urma cumuleaza si alte venituri.
  sper ca va veti gasi timpul sa si raspundeti stimata doamna.

  ministrul muncii, familiei si protectiei sociale emite prezentul ordin.
  Art. 1. — Se aproba Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
  Art. 2. — Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
  Art. 3. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.
  Anexa – Procedura de suspendare a dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, in situatia reevaluarii ca urmare a recomandarilor cuprinse in documentele intocmite in urma unor actiuni de control dispuse prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale
  Procedura-de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.
  Art. 1. — (1) Decizia de reevaluare emisa de catre Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap va fi transmisa directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pe baza careia aceasta suspenda dreptul la asistenta sociala sub forma de prestatii sociale, pana la incheierea procesului de reevaluare, prin decizie a directorului executiv.
  (2) Modelul deciziei privind suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap este prezentat in anexa nr. 1.
  Art. 2. — (1) In situatia in care in urma reevaluarii se mentine incadrarea in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap emite decizia privind incetarea suspendarii dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale a persoanelor adulte cu handicap, al carei model este prezentat in anexa nr. 2
  (2) In situatia prevazuta la alin. (1), prin decizie a directorului executiv al directiei generale asistenta sociala si protectia copilului, persoana cu handicap va primi drepturile aferente perioadei suspendarii.
  Art. 3. — In situatia in care in urma reevaluarii se constata ca persoana nu este incadrata in gradul de handicap corespunzator sau, dupa caz, aceasta nu se mai incadreaza in grad de handicap, Comisia superioara de evaluare apersoanelor adulte cu handicap dispune, prin decizie, incadrarea in gradul de handicap corespunzator ori anularea certificatului de incadrare in grad si tip de handicap si solicita directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului emiterea unei noi decizii pentru stabilirea drepturilor in conditiile noii incadrari in grad de handicap sau, dupa caz, incetarea acestora.
  Art. 4. — (1) Deciziile Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap vor fi transmise in termen de maximum 5 zile atat directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului, pentru a fi aduse la cunostinta serviciului de evaluare complexa, care va modifica si completa corespunzator planul individual de servicii, dupa caz, cat si persoanelor cu handicap carora le sunt aplicabile.
  (2) Punerea in executare a deciziilor prevazute la art. 2 se face de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului care a dispus acordarea prestatiilor sociale.
  (3) Deciziile directorului executiv al directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului se aduc la cunostinta agentiilor pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, precum si a beneficiarilor, in termen de maximum 5 zile de la emiterea acestora.
  Art. 5. — Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta procedura.
  Puteti consulta Anexele 1 – 2 la Procedura in fisierele atasat
  -de-suspendare-a-dreptului-de-asistenta-sociala-sub-forma-de-prestatii-sociale-a-persoanelor-adulte-cu-handicap-in-situatia-reevaluarii.

 15. Legalizarea prostitutiei, o idee buna sau rea? « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] ar putea fi pastrata o evidenta a prostituatelor care practica aceasta […]

 16. Un Martisor si o dedicatie pentru ca de maine incepe oficial primavara « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] Martisor merge catre: Alina, Cristina, Diana, Gabriela, Mika, Ramona, Roxana, Corina, Theodora, Oana, Cookie, Madi, Mirela, Andreea, Elena, Monica, Florentina, Aura si nu in ultimul rand, tuturor […]

 17. Petitie « Popateapa's Blog Says:

  […] , Dispecer Blogosfera , Exasperat , Framentarium , Madi şi Onu Blog , Mariana Ciutacu , Oana , Sfinx , Theodora […]

 18. Petitie « Popateapa's Blog Says:

  […] , Dispecer Blogosfera , Exasperat , Framentarium , Madi şi Onu Blog , Mariana Ciutacu , Oana , Sfinx , Theodora […]

 19. Politica « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] Tricolorul, Alex, Alina, Cristina, Gabriela, Mika, Mihai Voicu, Roxana, Ion Iliescu, Corina Cretu, Oana, Theo, Baricada, Marian, blog monarhist, Caius, Cookie, Vania, Madi, Mirela, Popa Teapa, Sfinx, […]

 20. Bibliotecaru Says:

  Nici o postare de mai bine de o lună?

 21. Ultima Ora « Popateapa's Blog Says:

  […] Laurentiu,Exasperat,Florin Moldovan,Marcus 64,Fragmentarium Politic,Mana Ciutacu,Ioan Usca,Oana Niculescu Mizil,Plano 10,Braila,Sibilllla,Italia,Theodora,Nea Costache,Termistu, Starea Natiunii, Vlad cel […]

 22. Verificare mai atenta a tuturor liderilor PSD,incepand de la cel mai mic nivel! « Popateapa's Blog Says:

  […] Adrian Nastase, Alina Gorghiu , Aliosa , Marinescu , Victor Ponta ,Victor Ponta , Sibilla , Oana , ?p=157, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: