Oana Niculescu-Mizil | Scrisoare deschisa catre parlamentari

„Dragă coleg parlamentar,

Mă adresez ție astăzi cu speranța că, oricâte greșeli ai fi făcut în trecut susținând măsurile Guvernului Boc, vei avea tăria de a te ridica la înălțimea și responsabilitatea poziției pe care o deții. Sunt momente în care trebuie să abandonezi mentalitatea de mercenar politic și să exersezi, chiar dacă pentru scurt timp, atitutinea de om de stat.

Începând cu 2008, Guvernul pe care îl susții și-a asumat răspunderea de 11 ori, un record în istoria noastră parlamentară post-decembristă. Ca parlamentar, ai primit palmă după palmă din partea Executivului și te-ai limitat la a întoarce obrazul, stând cuminte în bancă și cu privirea în pământ. Așa au trecut pe lângă tine, fără reacție, tăieri de pensii și salarii, majorări de TVA, legi defecte ale educației și ale salarizării, bugete destinate clientelei politice. Ai ales să te refugiezi în clădiri de partid, pentru nu fi pus în situația de a vorbi deschis cu oamenii cărora le-ai cerut votul în 2008. Totuși, întoarcerea la popor se apropie și cu ea, într-un fel sau altul, cu toți suntem datori. Mizez pe o brumă de bună-credință din partea ta, pe capacitatea de a spune o dată și o dată „ajunge”.

Ai șansa astăzi de a pune capăt potopului de nenorociri pe care l-ai abătut asupra românilor prin votul sau, mai precis, prin indiferența ta. Modul în care va arăta Codul Muncii este fundamental pentru viaţa milioanelor de români, salariaţi de azi sau de mâine. Prin forma adoptată însă de Guvern, care a decis şi de această dată că, noi, ca parlamentari, şi îndeosebi tu, ca parlamentar ai puterii, nu contăm, nu există speranţă de mai bine pentru angajaţi, ci premisele unor evoluţii deosebit de nefavorabile. Orice formă de securitate şi predictibilitate pentru angajat va dispărea, prin încurajarea contractelor de muncă temporare sau pe perioadă determinată, salariaţilor le va fi foarte greu să facă grevă pentru că îşi pot pierde fără explicaţie locul de muncă, iar numărul orelor de lucru va crește. Alături de diminuarea importanţei sindicatelor, care asigurau o minimă protecţie şi reprezentare a angajaţilor, Codul Muncii pregăteşte scăderea salariilor şi creşterea profiturilor patronilor. Într-o ţară în care se trăieşte tot mai greu, în care preţurile cresc şi veniturile scad, ceea ce propune Guvernul, în lupta sa împotriva statului social, nu poate fi acceptat de niciun om responsabil.

Ca deputat, am vorbit în ultimul timp cu sute de oameni îngrijoraţi de ceea ce aduce acest Cod al Muncii. Am vorbit atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele, care împărtăşesc acelaşi sentiment. Sunt sigură că aceleaşi cuvinte le-ai auzit şi tu de la români. Pentru a arăta că reprezinți oameni și nu meschine interese de partid, este de datoria ta să votezi astăzi moţiunea de cenzură depusă de Uniunea Social Liberală în numele a milioane de români.

Este de datoria ta să te faci glas al nemulțumirii oamenilor, așa cum este datoria unui om simplu care se trezeşte cu noaptea în cap să meargă la serviciu pentru câteva sute de lei pe lună. Acel om se aşteaptă ca tu să nu-i întorci spatele acum şi să votezi bine, în favoarea demiterii Guvernului Boc. Te rog ca de această dată să îți dea Dumnezeu gândul cel bun şi să nu-i mai dezamăgești pe români!

Cu încredere,

Oana Niculescu-Mizil

Un deputat de partea oamenilor”

Anunțuri

6 răspunsuri to “Oana Niculescu-Mizil | Scrisoare deschisa catre parlamentari”

 1. TRAIAN TANASA Says:

  Parlamentarii opozitiei nu cunosc REGULAMENTUL CAMERELOR REUNITE.

  Asa ca, motiunea o sa pice pe mana lor!!! Nu pentru ca nu au dreptate, ci pentru ca, dupa cum v-am aratat mai sus, nu cunosc REGULAMENTUL CAMERELOR REUNITE.

  Parlamentarii puterii chiar daca “vor fi prezenţi la şedinţă, dar nu se vor apropia de urne”, nu pot fi luati in calcul la stabilirea cvorumului sedintei, conform regulamentului :

  Art, 36, din REGULAMENTUL CAMERELOR REUNITE, stabileste in mod imperativ cum se executa votul secret prin bile.
  Dispozitiile acestui articol nu permit:
  – considerarea ca prezenti a celor care nu participa la lucrarea CAMERELOR REUNITE de exercitare a votului, chiar daca sunt prezenti in sala, chiar si pentru faptul ca dezvaluie modul de votare, prin nerespectarea secretului votului ;
  – nu permite exercitarea votului cu bilele la vedere;
  – nu permite efectuarea apelului pentru stabilirea prezentei sau a modului de votare sau pentru declararea refuzului de a vota;
  Doar numarul celor care participa la vot conform dispozitiilor art. 36 stabileste cvorumul de participare la lucrarea de votare, care trebuie sa fie de cel putin jumatate plus unu din … .
  Nu poate cineva sa fie prezent la votul secret prin bile, stand in sala lucrarilor si neparticipand la ele. Exercitarea votului e principala lucrare din ansamblul de lucrari ale CAMERELOR REUNITE!!! La aceasta lucrare nu se poate dormi sau neparticipa ca la luarile de cuvat, la dezbateri.
  Multe alte articole vin sa intareasca imperativitatea prevederilor acestui articol. Chiar si modul de exercitare a votului secret la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale vin sa intareasca cum se stabileste cvorumul de participare la vot.

  (Cand am votat la alegerile prezidentiale si respectiv la referendum, nu mi s-a permis, la solicitarea mea, sa votez cu buletinul de vot la vedere. Nici parlamentarii nu au voie sa se abata de la ceea ce inseamna votul secret. Am solicitat sa fiu considerat ca prezent pentru faptul ca doar m-am prezentat, fara sa votez si tot nu am fost lasat. S-au distrat cu aluziile pe care le-am facut la adresa parlamentarilor.)
  Cred ca sut bun de politician: tema-i una, eu v-am spus alta.

 2. Bibliotecaru Says:

  Mă bucur că aţi revenit în forţă.

 3. Bravo Orban Viktor! Bravo UDMR! Traiasca Ungaria Mare! « Popateapa's Blog Says:

  […] Oana Niculescu-Mizil | Scrisoare deschisa catre parlamentari […]

 4. neofit84 iulian Says:

  in acest caz oana trebuie sa-si dea demisia din partidul in care este si sa actioneze ca absolut independenta.este sigura de simpatia electorilor unde vreti sa candidati?

 5. bedwetting Says:

  interesanta „scrisoarea”, nu vreau sa dezvolt prea mult subiectul. sa spun in mare cam tot ce trebuia

 6. oana niculescu mizil Says:

  Eu sunt un om de stanga, crescuta si invatata sa gandesc de stanga pentru oameni, in plus educatia mea care se bazeaza pe valori morale si etice nu-mi permite sa ma mut dintr-un partid in altul, nici sa-mi parasesc partidul pentru ca in acest moment noi cu otii suntem o echipa unita care ne luptam pentru oameni.

  Va multumesc pentru increderea pe care mi-o acordati ca om politic.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: