Guvernul râde și românii plâng

Dragi români,
Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi vă rog să o tratați deopotrivă ca pe un semnal de alarmă cât și ca pe un apel la responsabilitate și la revenirea la normalitate. Cred că ne-am săturat cu toții de această comedie a absurdului în care trăim. Cred că lucrurile au mers prea departe. Mai deunăzi am asitat cu toții la o campanie triumfalistă a Guvernului, care, bucuros, ne anunța că am ieșit din recesiune și că suntem cu un picior în afara crizei. Adevărul este că românii sunt cu un picior în groapă. Nu știu de unde atât triumfalism guvernamental, când este evident că viața românilor se înrăutățește. Cel mai recet sondaj CURS spune că 88% din români cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar mai bine de două treimi susțin că o duc mai prost sau mult mai prost în comprație cu anul trecut. Haideți să vă dau o veste stimați colegi de la Putere și dragi guvernanți, care vă tot lăudați cu rezultatul deciziilor voastre: unul din trei români susține că veniturile gospodăriei nu-i sunt suficiente nici măcar pentru strictul necesar. Puteți înțelege asta de pe scaunul din dreapta al limuzinei cu șofer? Sau din elicopter cum sustine „mai marele nostru Presedinte? Puteți înțelege asta din confortul locuinței dumneavoastră de sute de metrii pătrați? Puteți înțelege asta de pe plajele exotice unde vă petreceți vacanțele stimați colegi? Puteți înțelege asta voi toți care spuneți la televizor că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de rele pe cât le descrie mass-media? Voi toti care nu vreti sa mai traiti in Romania reala, care nu coborati printre oameni sa le vedeti nenorocirea pe care o traiesc zi cu zi!

Adevărul este că economia reală nici măcar nu dă semne de revigoare, rândurile șomerilor sunt îngroșate pe zi ce trece. Știați că România are acum cei mai puțini salariați din istoria sa recentă: doar puțin mai mult de patru milioane de cetățeni? Știați că avem cea mai ridicată inflație din Europa? Dar știați că mâncarea se scumpește de la o lună la alta, asta în timp ce reprezentanții Puterii susțin cu gura plină că nu este cazul pentru o scădere a TVA la alimtentele de bază?

Vă lăudați cu reformele curajoase pe care le tot luați. Ce înseamnă reforme dle Boc? Faptul că românii câștigă mai puțin, plătesc mai mult pentru mâncare și pentru întreținerea locuinței și sunt ignorați atunci când ies în stradă să-și strige păsurile? Ce curaj domnilor miniștri? Vreau să vă aduc aminte dle prim-ministru că mai ieri fugeați de reporteri prin parlament și râdeați că aveți o condiție fizică bună. Vi se trage probabil de la cât de mult fugiți de români. Când ați vorbit ultima oară cu un cetățean? Vorbit serios, stat de vorbă cu alegător și să-l ascultați când vă povește cât de greu îi este? A trecut ceva timp, nu? Cam de prin 2004 când erați în campanie pentru primăria Clujului, nu?

Dar dumneavoastră domnilor miniștrii, ce aveți curajul să luați decizii nebănuite și neînțelese de români! Cât curaj aveți? Cât curaj aveți dle Cseke? Vă invit de mai bine de două luni la Călărași, la spitalul de la Budești, să vedeți ce impact au deciziile dumneavoastră asupra oamenilor și fugiți de călărășeni ca dracul de tămâie?

Stimați colegi,
Adevărul este că suntem conduși de o șleahtă de lași, care mă mir că mai au timp să și respire la cât de preocupați sunt să-și îngroașe portofelul. Vestea bună este că tot acest circ nu mai are cum să ţină mult. Românii au înţeles ce le poate pielea acestor lăcuste portocalii. 77% se îndoiec de faptul că Guvernul ar putea să scoată ţara din criză şi nu este de mirare, căci nici măcar dl Boc nu crede că este în stare de ceva, darămite să scoată o ţară din criză. Cei mai mulţi români cred că România îşi va reveni din criză în trei ani. Au dreptate, atunci ne vom reveni cu toţii din criza în care ne-a aruncat Traian Băsescu acum 7 ani de zile. Dar din criza guvernării vom ieşi mai devreme, în 2012, când îi vom înlătura de la Putere pe aceste lăcute, pe aceşti îmbuibaţi portocalii care nu fac altceva decât să amărască viaţa românilor.

Îndemnul meu pentru români este să unească rândurile şi să mai aibă puţină răbdare. Mesjaul meu pentru colegii de la Putere: căiţi-vă cât încă mai aveţi timp, altfel istoria o să vă ţină minte ca fiind generaţia de politicieni care a distrus o ţară şi a nenorocit câteva generaţii de români. Şi vreau să vă mai rog ceva, pe voi, parlamentarii puterii: făceţi-vă curaj şi ieşiţi printre oameni, ascultaţi-i şi uitaţi-vă atent la feţele lor atunci când vă vorbesc. Poate aşa o să vină gândul cel bun înainte să mai votaţi ca oile în turnă, şi poate aşa o să reuşiţi ca atunci când vă terminaţi mandatul de parlamentari şi nu vă veţi mai crede buricul pământului, să puneţi liniştiţi capul pe pernă şi să nu aveţi coşmaruri. Nu uitaţi că oamenii v-au trimis aici, în Parlament, ca să îi apăraţi, nu să vă baţi joc de ei.

Anunțuri

5 răspunsuri to “Guvernul râde și românii plâng”

 1. Bibliotecaru Says:

  Ceea ce se întâmplă în România este aberant chiar şi pentru aberaţia cu care deja ne-am obişnuit. Întrebarea mea este de ce oare mai avem oameni care să conducă statul dacă nimeni, absolut nimeni, nu poate îndepărta aberaţia. În acest moment am funcţiona mai bine fără stat, într-o formă tribală, măcar acolo existau nişte reguli clare şi aplicabile într-o normalitate funcţională.

 2. Misery « Rinder Razvan Catalin Says:

  […] Ei bine, in seara aceasta as vrea sa atrag atentia asupra unui alt tip de slujbas, care prin natura muncii sale serveste interesul public la fel ca si un om al legii, dar este ajutat nu de pistol, […]

 3. Adonim Says:

  guvern golanii PD-L, se va sinucide singur prin cate zile v-a mai sta la guvernare. Un sondaj facut si de mine, si de altii arata ca PD-L nu intra in parlament in 2012.

 4. oana niculescu mizil Says:

  este inacceptabil ceea ce se intampla in tara. am urmarit sondajele si am vazut cum pe zi de trece, PDL-ul si actualii guvernanati, prin masurile anti-sociale, trec pe locuri codase. Dar, teama mea cea mai mare este ca isi vor fortifica sistemul de furt electoral si vor miza pe castigarea alegerilor prin mita electorala!

  mi-as dori ca romanii sa nu uite toti acesti ani de suferinta, de promisiuni incalcate si de faptul ca acesti guvernanti de la care au primit o mica atentie in ziua votului, nu mai au nici un pic de respect si de jena fata de oameni!

 5. oana niculescu mizil Says:

  Catre Bibilotecaru: ma cunosti deja, nu sunt o persoana care sa renunte atat de usor! ei au castigat o batalie, dar romanii vor castiga razboiul!
  Sfat daca imi permiti: sa nu cedam! suntem tineri! viitorul este al nostru!

  eu cred in continuare in stat si in functionalitatea lui! de aceea doresc sa provoc tinerii la o tematica pe un forum cu intentia de a aduce idei, solutii, platforma pentru un stat si o guernare functionala! Aceasta este o masura anti aberatie!!! Astept vesti!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: