Interesele private accelereaza desertificarea Romaniei

Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare RA – societate cu traditie, avand ca domeniu de activitate irigatiile, desecarile, apararea contra inundatiilor, combaterea eroziunii solului, este in prezent supusa unui proces de suprimare condus de actuala guvernare.

20111102-215407.jpgDaca in anul 1990 ANIF avea la nivel national 60.400 de angajati, in 2011 am ajuns la doar 5040 angajati. Guvernul Romaniei a propus o ordonanta prin care si acest numar va fi redus la doar 1500 de angajati. De asemenea, guvernul a propus transferul GRATUIT al statiilor de pompare din proprietatea ANIF catre Organizatia Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) si catre proprietari de terenuri persoane fizice, dar fara a transfera si personalul calificat din cadrul ANIF. Acesti oameni, pentru ca au varste apropiate pensionarii, nu vor mai putea sa se angajeze sau sa se recalifice profesional in alte domenii de activitate.
O alta consecinta extreme de grava este inceputul desertificarii in sudul Romaniei. Daca in judete cu relief mai inalt principala problema o constituie eroziunea solului, in Calarasi, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanta, judete unde principala activitate este agricultura, incalzirea climatica se face simtita mult mai acut. In loc sa sprijinim sistemul de irigare si astfel sa luam masuri impotriva desertificarii, Guvernul distruge si putinul pe care il mai avem.
Un exemplu concret este Unitatea de Administrare Calarasi a ANIF, unde 58 de statii de pompare pentru irigatii vor trebui intretinute de doar 30 de oameni! In acest fel Guvernul nu doar sprijina distrugerea acestei tari, ci o accelereaza!

4 răspunsuri to “Interesele private accelereaza desertificarea Romaniei”

 1. Bibliotecaru Says:

  Cum am putea să lovim mâinile întinse hulpav spre bogăţiile României dacă există întotdeauna ceva politicieni ce legalizează jaful pe uşa din dos a României?

 2. OvidiuB Says:

  cand mai prezentati date statistice, nu mintiti prin omisiune. astfel induceti ideea ca jaful s-a produs in ultimii ani, desi putem la fel de bine suspecta ca s-a produs in perioada in care propietatea privata era considerata un „moft”. dar cum asta este in linie cu afirmatia ca interesele private accelereaza desetificarea…nu va suspectez de lipsa de consistenta.

 3. Lucian E. Says:

  Foarte bun articolul si un semnal de alarma tras la timp! Sper ca cineva sa ia seama… Mult succes in continuare!

 4. Falciu Says:

  E cam partinitor pentru ca nu incepi cu cei care au condus in 1990 , cum ar fi Petre Roman si terminind cu Basescu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: