La multi ani Mihail si Gavril !

Tuturor celor ce va serbati astazi ziua numelui va doresc din suflet sanatate, liniste si impliniri sufletesti alaturi de cei dragi !

Reclame

27 răspunsuri to “La multi ani Mihail si Gavril !”

 1. Bibliotecaru Says:

  Crucea în stânga şi spada în dreapta… ca în viaţă.

 2. americanu Says:

  Depinde cine are Sabia…….

  Stimata Doamna,

  A intrat dracu in PSD…..ce a-ti avut cu Geoana? atita timp ci mai traieste Iliescu nu va fi pace in acest partid, asta este un om sclerozat, mintal azi spune una si miine alta nu mai poti pune baza pe un om terminat
  Lasai frate in pace si dute si viziteaza lumea…..om la 80 de ani i-si trage basinile de il cauta moartea pe acasa si el face politica

 3. Aurelio Texanu Says:

  În vizorul lui Ponta a intrat şi Oana Mizil, şefa PSD Călăraşi, şi ea în relaţii bune cu Marian Vanghelie. Susţinătorii lui Victor Ponta au încercat să o debarce de mai multe ori, dar, deocamdată, nu au reuşit
  Stimata Doamna,
  Rupeti rindurile si ceii care sunteti cu Domnul Geoana dati-le un suht in cur la totii dealui Ponta viteazu…..

 4. Aurelio Texanu Says:

  Stimata Doamna,
  Va rog vreau sa i-au legatura urgent cu Domnul Vanghelie, urgent va rog ajutati-ma dati adresa mea este singurul primar care poate sa le bage pumnu in gura la totii, am un proiect aprobat de Congresul American sa construim 1 milion de case ecologice, cu otel din Germania si materiale din partea americana, care au reprezentantza in Germania
  Elibereaza orasele marii, case care se dau cu chirie pe 25 de ani $ 200 chiria, case care se construiesc oriunde, cu canalizare propie, incalzire electrica si apa calda toata ziua, oamenii nu mai trebuie sa stea in costiuge comuniste, in blocurii care necesita intretinere prea mare si fara nici un randament, case cu curte unde omul poate sa creasca o pasare, un porc, un rasa doua de legume, un pom fructifer
  Neaptarat faceti-mi legatura cu Domnul Vanghelie, si da de munca si la peste 100000 de oamenii si merge la Prezidentiale daca ma asculta

 5. Aurelio Texanu Says:

  Comunitatea Rominilor din Texas ii poate face o invitatie aici daca doreste sa vina cu varul meu revolutionarul ZAINEA care a fost aici in Texas, si discutam aici despre acest program

 6. Aurelio Texanu Says:

  Uite aşa l-am exclus noi pe Geoană
  M.N.: Păi să vă spun că ne induceţi din nou în eroare? Aţi încurcat decizia 601 cu decizia Curţii Constituţionale şi declaraţi neconstituţionale nişte articole din Regulamentul Senatului. Domnule preşedinte, eu sunt membră a acestei comisii de drept. Eu o asemenea situaţie abuzivă n-am întâlnit.

  D.Ş.: Doamna Negoiţă, vă rog să păstraţi decenţa acestei şedinţe!
  M.N.: O păstrez. Dar nu înţeleg să-mi invocaţi o decizie care ar fi stat la necons tituţionalitatea textelor de lege pe care …

  D.Ş.: Vă spun a mia oară. Nu veţi reuşi să distrugeţi această şedinţă! Să se consemneze! Stimaţi colegi, vă supun la vot propunerea Biroului Comisiei prinvind propunerea către CEx a excluderii din partid a domnului Mircea Geoană.
  M.N.: Nici n-aveţi voie să propuneţi măsura…
  D.Ş.: Avem voie!

  M. N.: Nu aveţi voie!

  D.Ş.: Cine este pentru?
  M.N.: Vă rog frumos! Daţi-ne textul din Statut… Păi sigur că da, daţi-ne textul de lege… În baza cărei legi din statut aveţi voie să propuneţi?
  D.Ş.: Cine se abţine?

  M.N.: Vă bateţi joc de noi! Chiar în halul ăsta?

  D.Ş.: Întreb: cine se abţine?
  M.N.: Daţi-ne textul…

  D.Ş.: Întreb: cine este împotrivă?

  M.N.: Daţi-ne textul din statut… Că pe 165…

  D.Ş.: Sunteţi împotrivă?
  M.Ş.: Pe procedură…
  D.Ş.: Vă rog să consemnaţi rezultatul votului:43 de voturi pentru, 5 împotrivă! Votul s-a dat…
  M.N.: (către Toni Greblă): Sunteţi preşedinte de comisie juridică la Senat. De ce nu spuneţi corect? Noi nu plecăm. Sunteţi jurist de talie, da? Preşedintele comisiei juridice la Senat… De ce nu spuneţi că nu putem să propunem noi sancţiunea…O propunem acum şi vreţi să rezolvăm contestaţia? E corect? (…) Dar e posibil aşa ceva? Uite aşa l-am exclus noi pe Geoană…”

  „Eu n-am vorbit 20 de ani, dacă ies să vorbesc, dvs. cu Ponta… mai vedeţi dacă mai rămâneţi în PSD. Voi sunteţi pisi“.
  MARIANA NEGOIŢĂ, membru al Comisiei de Integritate a PSD

  Citiţi mai mult: Stenograma execuţiei lui Mircea Geoană – Partide > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/stenograma-executiei-lui-mircea-geoana-954215.html#ixzz1dwpcPKZB
  EVZ.ro

 7. gabryela Says:

  astept sa faceti cat mai mult pentru a impiedica adoptarea legii asistentei sociale in forma initiata de pdl.
  aceasta lege este un genocid impotriva persoanelor cu handicap.

 8. Aurelio Texanu Says:

  Daca Geoana ramane presedinte al Senatului, Ponta isi va fi demonstrat neputinta, bine-nteles dupa ce va fi tarat PSD si USL intr-un razboi intern de toata frumusetea. Daca Geoana pierde presedintia Senatului, ea va reveni cu siguranta unui senator al arcului guvernamental, deci Ponta va provoca PSD-ului si USL-ului pierderea singurei functii de varf detinute in stat. Sa arunci in aer propriile redute e probabil contributia geniala a lui Ponta la o noua teorie a politicii de opozitie.

  Importanta in aceasta disputa nu e in primul rand atitudinea lui Geoana, ci cea a lui Victor Ponta. Un lider puternic ar fi incercat si ar fi reusit sa rezolve “problema Geoana” (daca exista o astfel de problema pentru PSD) intr-o maniera care nu afecteaza partidul pe care-l conduce. Ranchiuna si frustrarile personale l-au facut insa pe Ponta sa arunce in aer propriul partid, eventual sa riste o sciziune, doar ca sa se razbune pe Mircea Geoana. Pacatele lui Geoana? Probabil acela ca nu si-a prezentat omagiile in fata lui Che Guevara de Bucuresti plus scepticismul in fata geniului marelui lider al revolutiei useliste.

  Daca face asa cu partidul pe care-l conduce, ma intreb cat de distructiv ar fi Ponta pentru Romania, daca va ajunge vreodata sa detina o functie importanta in stat?! Sper sa nu ajungem vreodata sa testam pe viu aceasta ipoteza.

 9. Sile Says:

  Dna Oana, va stiu un om curajos. Ati dovedit-o si atunci cand l-au schimbat in mod abuziv pe Vanghelie.
  Acum nici un cuvant despre circoteca provocata de Iliescu, Nastase si Ponta ? Despre neputinta si raul enorm facut nu numai acum dar si cu alte ocazii de „specialistul” jurist Sova ? Oare pesedistii, cu exceptia doamnei Negoita, sunt in asa masura de lasi, de oportunisti si de interesati pentru ciolan ca voteaza sau aproba tacit toate ineptiile si abuzurile facute de Ponta? Unde va e constiinta ? Puneti la zid un om care vrea sa salveze partidul in pierderea functiei de sef al Senatului. PSD-ul vrea sa-l excluda in conditiile in care se straduiesc din rasputeri sa gaseasca motive, le schimba de la o zi la alta si nu se stiu nici acum, si culmea nu la stie nici Geoana. Ponta e catastrofal ca sef de partid. Dupa ce a pierdul electoratul lui Geoana acum vrea sa piarda si din cel al partidului. Culmea nesimtirii este si la Iliescu si Nastase. Il urasc pe Geoana mai mult ca pe Basescu. Ii pretind lui Geoana sa fie mai retinut dar ei la fiecare aparitie in public il ataca.
  Mi-e greata de PSD.
  Totusi va apreciez ca afisati si comentariile nefavorabile. Nastase si Sova nu le afiseaza.

 10. Bibliotecaru Says:

  @ Oana Niculescu Mizil

  O pauză lungă în postări… S-a întâmplat ceva?

 11. gabryela Says:

  am inteles ca azi a fost adoptata legea asistentei sociale in camera deputatilor.asta inseamna moartea persoanelor cu handicap!

 12. Aurelio Texanu Says:

  Dupa cateva zile (vreo doua saptamani) am ajuns sa cred ca undeva intre intervalul 2 noiembrie (cand Ponta a zis ca el nu va repeta greseala de la demiterea lui Nastase) si 7 noiembrie (cand a aparut brusc chestia cu “rocada”) pesedistii au aflat ceva. Ceva ce nu pot spune (!!!) dar nu pot ignora. Ceva care explica toate prostiile facute de Geoana si care (TOATE) l-au ajutat pe Basescu sa castige – mi-am amintit si de chestia cu “platforma Magurele” din campania la Primarie din 2004 (sau il confund cu Diaconescu, ca nu mai stiu), prea a mers Basescu la fix cu o intrebare tampita de fapt.
  Nu cred ca Ponta a pornit brusc un razboi personal cu Geoana, exista un fel de armistitiu dupa suspendarea de anul trecut, se obisnuisera unul cu altul si nu aparuse niciun element nou (dealtfel asta intriga in toata chestia cu suspendarea lui Geoana – pare ca s-a trezit dimineata Ponta cu fata la perna si s-a hotarat sa-l suspende, dar nu cred ca e asta).
  In sfarsit, un alt motiv e acela ca Ponta, sfatuit gresit, a pornit campania asta convins ca exista in acea hotarare a CC secretul care-l poate ajuta sa scape de Geoana fara a pierde sefia Senatului. Iar ulterior n-a fost suficient de destept ca sa accepte ca a gresit (a-ti accepta greseala mi se pare dovada de inteligenta, dar nu toti o vad astfel).
  Astea ar fi cele 3 motive posibile pentru a-mi explica ce s-a intamplat. Sincer, Geoana nici nu merita atata taraboi. Daca intr-adevar a fost coloana a cincea pedelista(basista) in PSD (cel putin atata intelegere si compasiune pentru Geoana din partea PDL ca-n ultimele zile eu n-am vazut nici pentru primarii lor saltati de DNA) va vedea cat de mult il va “rasplati” Basescu daca va ajunge la concluzia ca nu-i e de niciun folos.
  Omul e si de-o vanitate ridicola (chestia cu 5 milioane de voturi, bine spusa, ca si aia cu pierderea a 20% din procente daca pleaca el).
  Singurul lucru pe care-l regret e pierderea sefiei Senatului. Un “agent acoperit” care sa tradeze “cu fereala” era mai bun decat un pedelist care sa n-aiba astfel de scrupule. Dar asta e!

 13. Aurelio Texanu Says:

  STIMATA DOAMNA NU RESPUNDETI DELOC?

 14. gabryela Says:

  ma bucur ca usl contesta legea asistentei sociale la curtea constitutionala!

 15. BOIENICA FARA FRICA Says:

  O FI GEOANA PROSTANAC..DAR NICI CU PONTA NU NE PLINGEM PONTA ESTE PACALA IAR ANTONESCU ESTE TINDALA.ILIESCU ESTE MASCARICIU IAR NASTASE ESTE POPONARU PSD ULUI IL ARDE BINE PACALA LA POPOU LA BALAMUC CU TOTII NENOROCITILOR COMUNISTII IMPUTITII LASATI REGELE SA I-SI FACA TREABA.PLECATII PINA NU SE RASCOALA STUDENTII LAPADATURILE COMUNISTE CE SUNTETII ALEGESAR PRAFU DE VOII IN FRUNTE CU ILIESCU POPOR ROMAN TREZITI-VA SI IESTI IN STRDA SA SE ALEAGA LA REFERENDUM INTRE REPUPLICA CU COMUNISTII S-AU REGALITATE CU REGE

 16. boienica fara frica Says:

  cind eu v-am spus ca mircea geoana este calu troian…..l-au dat afara din partid si totodata sin din senat motivul sa bage discutie intre UDMR si PDL UDMR VREA FUNCTIA SI PDL NU O DA UDEMR IESE AFARA DIN COALITIE SI FACE SUSPENDAREA LUI BASESCU…..BUNA IDEE A AVUT ILIESCU CU SECURITATEA LUI

 17. Ceausescu Nicolaie Says:

  Dragii tovarasii si prieteni,
  Clasa muncitoare din Romania trebuie sa se uneasca in jurul PARTIDULUI COMUNIST….numai acest partid poate schimba viatza oamenilor din Romania

 18. Popateapa Says:

  Aştept să ne vedem la Olteniţa.

 19. Bibliotecaru Says:

  S-a făcut deja o lună şi nici o postare… Hmmm

 20. gabryela Says:

  heloooooooooooooooooooooooooooooooooooo!doamna……………………………unde ai disparut?sterge blogul!

 21. boienica@yahoo.com Says:

  Asta este in p.u.l.a. ii arde de f.u.t.u.t o doare uin p.i.z.d.a. de Blog

 22. Popateapa Says:

  Ca să pot înțelege mai bine, ce a însemnat Václav Havel pentru mine, voi face referire la anumite momente din viaţa mea, dar şi la scrisoare trimisă de acesta, în octombrie, anul acesta, celor ce au sărbătorit ziua sa de naştere, în cadrul Centrul de Cultură al Republicii Cehia la Bucureşti, sub titlul „La mulţi ani, Václav Havel!”, scrisoare citită de domnul Jiří Šitler, ambasadorul Republicii Cehe în România, pe 5 octombrie. Înainte a avut loc o gală cu un spectacol cu piesele de teatru scrise de sărbătorit.
  Mi-aduc aminte de Cehoslovacia, din copilărie când urmăream serialul „Patru tanchişti şi un câine”
  Următoarea amintire se leagă de primăvara de la Praga. Ascultam alături de părinţii mei, copil fiind știrile difuzate de Europa Liberă. Aşa am aflat de Jan Palach, de arestarea lui Alexander Dubček de către sovietici lui Leonid Brejnev. Sunetul tancurilor sovietice de pe străzile din Praga, aşa cum erau transmise de diferite posturi de radio, îmi sună în minte.
  Îmi aduc aminte cum pe 16 ianuarie 1969, studentul Jan Palach și-a dat foc în Piața Wenceslav (Václavské námĕstí) din Praga, în semn de protest față de noua suprimare a liberei exprimări. Dubček a fost înlocuit din funcția de Prim Secretar cu Gustáv Husák.
  Undeva, în căutările mele despre acestă perioada am găsit scrisă următoarea frază: „Occidentul nu a acordat nici un sprijin semnificativ reformiștilor cehi.” Mi-am amintit de perioada celui de-al doilea război mondial când începând ziua de 15 martie 1939, trupele germane au ocupat Boemia și Moravia. Statul cehoslovac a dispărut de pe harta politică a Europei pentru aproape șase ani. „Wikipedia-Istoria Cehoslovaciei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial” ! De fiecare dată occidentul a lăsat pradă un stat aliat.
  Şansa Cehoslovaciei a fost în 1989 când după data de 17 noiembrie când a fost creat Forul Civic, condus de dramaturgul Václav Havel. De data aceasta Cehoslovacia nu a mai avut nevoie de sprijinul occidentului pentru că, după greva generală din 27 noiembrie 1989 și în lipsa sprijinului aliatului sovietic, Partidul Comunist cehoslovac a abandonat puterea. Vaclav Havel a ajuns la șefia Statului iar Alexander Dubček , scos din uitarea istoriei, la președinția Parlamentului.
  Soarta a fost dura cu Cehoslovacia şi de data asta. În 1993 preşedintele Václav Havel a pierdut în faţa secesioniştilor. A urmat separarea Republicii Cehe și Slovaciei, în urma Divorțului de Catifea. Vaclav Havel a devenit primul președinte al Cehiei, iar Vaclav Klaus a preluat funcția de premier.
  Iată şi scrisoarea sus amintită:
  „Dragi prieteni,

  Pentru că starea de sănătate nu-mi permite să călătoresc, daţi-mi voie să vă salut măcar de la distanţă şi să vă mulţumesc că v-aţi amintit cea de 75-a mea aniversare. Nu e ceva care să se întâmple foarte des şi de aceea mă încântă şi mă emoţionează.

  Îmi amintesc cu mare plăcere de vizita mea la Bucureşti, din 1994, şi de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa pe care l-am primit din mâna Rectorului Universităţii, Emil Constantinescu, care a fost şi ales preşedinte la scurt timp după asta. Dacă este printre cei prezenţi azi, îi transmit salutările mele cordiale. Pentru discursul meu de atunci mă gândisem, în urma celor cinci ani scurşi, la soarta pe care o are un slogan revoluţionar şi la diferenţa dintre un ideal şi o iluzie. Idealul pe care îl atinsesem era că am contribuit la prăbuşirea regimului totalitar comunist şi că am făcut posibilă reîntoarcerea libertăţii în ţara noastră. Dar, din păcate, a fost la scurt timp înlocuit cu iluzia calculului cinic, cu iluzia profitului rapid, cu iluzia că toate celelalte lucruri în afara câştigului material sunt de fapt iluzii. În acelaşi timp, idealurile, emanate din spiritul creativ şi din gândirea critică, au devenit o povară şi un lucru de luat în râs. Sunt de părere că exact asta ar trebui să avem în vedere data viitoare când diverse grupări politice caută voturile noastre.(Oare va asculta cineva aceste îndemnuri, ale unui om trecut prin puşcăriile comuniste, dar şi pe la vremelnica funţie de şef al statului?)

  Astăzi, nu doar ţara noastră, ci întreaga Europă tinde să cadă pradă iluziei unor soluţii tehnocratice rapide. Cu toate acestea, criza băncilor şi cea a datoriilor nu sunt altceva decât criza omului care şi-a abandonat idealurile şi a capitulat în faţa iluziei că omul poate avea totul fără sacrificiu şi fără întârziere.

  Este simţământul de disperare, de nimicnicie în faţa speranţelor pierdute, pentru cei mai mulţi dintre noi. Am trăit în alt veac ţi în alt mileniu parcă mai lent şi mai uman.

  Dragi prieteni, în secolul XX, legăturile dintre ţările noastre au fost bogate. România a jucat un rol important în Mica Antanta între cele două războaie mondiale, în timpul eliberării Cehoslovaciei de sub nazism, ca să nu mai vorbim de solidaritatea de care a dat dovadă România faţă de opoziţia din Cehoslovacia din trecut. Şi acestea au fost expresia victoriei idealului asupra iluziei că suntem mai câştigaţi dacă ne vedem doar de treaba noastră.

  Noi încă păstrăm amintirea refuzului clar al României de a lua parte la invazia ruşinoasă a Cehoslovaciei de către armatele Tratatului de la Varşovia în august 1968. Şi, de asemenea, aş vrea să amintesc de marile personalităţi din România care au avut o influenţă nu doar asupra mea, ci şi a altora, şi care au îmbogăţit cultura lumii: Tzara, Ionesco, Brâncuşi sau Eliade, ale căror nume se regăsesc în teatrul din Na zábradlí, de la mine de acasă. În concluzie, aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care păstrează sau ajută la păstrarea relaţiilor apropiate dintre ţările noastre. Mulţumirile mele sunt şi pentru traducătorii, editorii, cititorii şi spectatorii mei din România.

  Mă despart de dumnevoastră azi cu urarea pe care v-am făcut-o şi în urmă cu 15 ani: Adevărul şi dragostea trebuie să învingă minciuna şi ura!

  Al vostru,
  VH”

  Am înşirat câteva evenimente istorice care m-au marcat, nu din alte motive decât acela că nu poţi să te gândeşti la Václav Havel decât prin prisma unui participant activ la istorie şi făuritor al acesteia, un contemporan simplu care a considerat idealul său mai presus de orice în viaţă. Nu l-am cunoscut niciodată! Nu l-am văzut niciodată în carne şi oase. După ce a trecut în lumea drepţilor, simt cum îmi va lipsi. Nu pot transmite condoleanțe pentru că n-am cui. Nu cunosc pe nimeni din prejmă-i. Dumnezeu să-l odihnească!

  Alte articole legate de decesul lui Václav Havel, din presa scrisă, care m-au impresionat: Vaclav Havel, prietenul meude Adam Michnik , A murit Václav Havel de SÎNZIANA STANCU, Romania lui I. Iliescu și Cehia lui V. Havel , Cehia pierde un preşedinte, Europa o conştiinţă. Simbolul Revoluţiei de Catifea iese din scenă şi încă altele o mie. Pentru mine a murit o personalitate care a marcat şi momente din viaţa mea, prin suflul adus de știrile vremii, dar pe care îl voi avea alături, mult mai aproape, prin opera sa literară.

 23. Aurelio Texanu Says:

  Craciun Fericit si sa auzim de bine

 24. gabryela Says:

  LA MULTI ANI SI MULTA FERICIRE IN 2012!

 25. Kartouche Says:

  Opozitia chiar nu vede disolutia statului si dezmembrarea tarii ??

  Pentru că rapoartele lor privind situaţia Ţinutului Secuiesc, a iredentismului maghiar şi a imixtiunilor politice ale politicienilor din Ungaria în treburile interne ale României sunt ignorate de autorităţi, ofiţeri sub acoperire îşi publică informaţiile pe forumul Wikileaks.
  Într-una din postările pe forumul Wikileaks, un ofiţer dezvăluie faptul că deşi a trimis sute sesizări şi memorii către autorităţile române cu privire la Ţinutul Seciuesc şi la matrapazlâcurile produse de maghiari şi de liderii UDMR, însă au fost igonrate cu desăvârşire.
  Disoluţia autorităţii statului român (şi probabil a statului în sine) poate fi observată cu certitidine în poziţia oficialităţilor vis-a-vis de problema Ţinutului Secuiesc. Îndrăznesc a o numi problemă, întrucât chiar de la începutul anilor ’90, SRI şi SIE avertizează constant factorul politic (şi uneori organele de urmărire penală competente a aborda problema din punct de vedere juridic) de pericolul reprezentat de iredentismul maghiar şi acţiunile ilegale întreprinse de UDMR, organizaţiile paramilitare maghiare, cetăţenii români de etnie maghiară şi cetăţenii maghiari aflaţi pe teritoriul României.
  Trebuie să fim conştienţi de resursele financiare, materiale şi umane relativ consistente alocate de serviciile de informaţii româneşti pentru această chestiune, resurse care provin din buzunarul nostru, al tuturor. Rezultatele muncii ofiţerilor de informaţii în această chestiune sunt considerabile şi deloc de neglijat. Acestea sunt comunicate constant factorilor responsabili, şi mai ales factorului politic care… tace!
  Motivele pentru care, din anii ’90, partidele politice au ignorat toate avertizările serviciilor de informaţii pe această chestiune, sunt pe cât de clare, pe atât de josnice: păstrarea puterii politice, dată fiind alianţa cu UDMR. Alianţa cu o organizaţie culturală al cărei statut de partid politic este în cel mai bun caz incert. Dacă privim problema din punct de vedere strict legal, UDMR nu este (încă?) un partid politic aşa cum o cer legile româneşti. Şi asta în timp ce altor partide româneşti li se resping cererile de înfiinţare… Oricând, oricine poate invoca această situaţie în faţa legii. Nu o face nimeni! Există instituţii care chiar au această obligaţie. Aceeaşi indolenţă vinovată!
  Şantajul politic constant şi scenetele regizate de UDMR (recunosc, cu multă abilitate politică) la adresa tuturor guvernelor la care a fost parte, se pare că sunt destul de eficiente. Politicienii români cedează uşor, pentru a-şi păstra locul la putere.
  Lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc trebuie sprijinită material de Ungaria – susţine chiar vicepreşedintele Parlamentului maghiar. Afirmaţia a fost facută la o serbare secuiască desfăşurată în judeţul Mureş.
  Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan, din partea formaţiunii de extremă dreaptă Jobbik, a declarat că Guvernul Ungariei ar trebui convins să sprijine lupta pentru autonomie, nu numai moral, ci şi material. Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan a făcut aceste declaraţii în faţa câtorva sute de persoane participante la „serbarea secuiască” de la Ghindari, judeţul Mureş.
  El a subliniat că Guvernul şi Parlamentul Ungariei trebuie convinse să sprijine lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, arătând că, apoi, Executivul ţării vecine ar trebui să sprijine acest proiect „nu numai moral, ci şi material”.
  Ofiţerul recomandă şi măsurile ce trebuiesc luate de autorităţile statului cu privire la problematica maghiarimii:
  – reprezentanţii Parchetului ar trebui să se sesizeze din oficiu (au această obligaţie legală, sesizarea din oficiu nefiind o alegere, ci o obligaţie de serviciu!) de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul Penal şi legile speciale în vigoare (Codul penal, partea specială, titlul I – Infracţiuni contra siguranţei statului şi Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României). Competenţa materială şi teritorială o au Parchetele din judeţele în care sunt savârşite faptele penale amintite mai sus. Niciun procuror din cadrul acestor Parchete nu s-a sesizat niciodată din oficiu cu privire la
  aceste fapte, încălcându-şi grav obligaţiile de serviciu. Aceeaşi indolenţă profesională se manifestă şi la nivelul Parchetului General, care nu înţelege a trage la raspundere procurorii care aveau obligaţia legală de a întocmi sesizări din oficiu cu privire la faptele penale despre care vorbim. De asemenea, reprezentanţii Parchetului sunt obligaţi a proceda la efectuarea de acte premergătoare sau la începerea urmăririi penale (după caz) în toate cazurile în care SRI a trimis informări cu privire la aceste fapte. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. De ce?
  – Ministerul Afacerilor Externe trebuie să îşi exprime poziţia oficială cu privire la acest subiect şi să acţioneze în consecinţă. Inerţia acestui minister este monumentală.
  – Aleşii noştri din Parlamentul European ar trebui să îşi exprime poziţia în legatură cu Ţinutul Secuiesc. Nu o fac, deşi toţi ştiu că au susţinerea colegilor din acest for. Şi nu o fac în virtutea unor înţelegeri politice meschine care vizează… aţi ghicit, menţinerea puterii, machiată ca menţinere a alianţei politice.
  Orice cetăţean român şi orice persoană juridică română se poate adresa instanţei de judecată pentru constatarea neconformităţii UDMR cu Legea partidelor politice. Dezbaterile pe această temă sunt ample, însă rezolvarea este simplă şi la îndemână instanţelor de judecată.
  Legislaţia română ne oferă suficiente pârghii pentru demararea tuturor acestor acţiuni, iar ignorarea lor cu bună ştiinţă de către organele competente reprezintă infracţiuni cu privire la îndeplinirea sarcinilor de serviciu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: