„Juram, juram, juram pentru Ardeal”

Constitutia Romaniei stipuleaza fara drept de apel la articolul 1: “Romania este stat national, suveran si indivizibil”. Cu aceasta Constitutie, Romania a intrat in marea familie europeana alaturi de Ungaria, Austria, Germania, alaturi de Franta, Grecia si de celelalte tari din Uniune.

Steagul national al Romaniei este drapelul ros’-galben-albastru. El a fost fluturat de romani in batalia de la Selimbar, in timpul revolutiei de la 1821, a fost simbolul national in lupta de pe Dealul Spirii, a fluturat la Alba Iulia in anul propasirii nationale, 1918. Ostasii romani au dus acest drapel si la Budapesta. Atunci in ‘919 am eliberat capitala Ungariei. Am fost, am eliberat si am plecat! Drapelul national a fost pana la Sevastopol, a fost ingenunchiat la Cotul Donului, dar nu a murit. Drapelul ros’-galben-albastru nu moare si nici nu se preda. El ne-a fost simbol si drept si ideal, vorba poetului nostru national Adrian Paunescu.

Ii inteleg pe maghiari. Incearca si ei marea cu degetul, cum se spune. Poate, poate, Romania adoarme, in virtutea drepturilor minoritatilor. Poate, poate, ca Statul National Unitar Roman isi va lasa romanii din Harghita si Covasna prada lui Tokes si ai lui, extremistii de serviciu. Il scriam lui Tokes sa ne lase in pace, inca din 2011.

Am tot respectul pentru cetatenii romani de etnie maghiara. Am multi prieteni maghiari care respecta drapelul romanesc si legile Statului Roman, Independent, Unitar si Indivizibil. Am trait in buna pace cu fratii nostri maghiari, atat timp cat nu au uitat ca mama noastra comuna este Romania! Am aceptat UDMR-ul la guvernare, am fost de acord cu drepturile maghiarilor la limba si obiceiuri, am facut tot ce este omeneste posibil ca maghiarii sa se simta cetateni romani si europeni.

Steagul secuimii (ale carui culori nu le stiu si nici nu ma intereseaza) poate fi arborat de oricine doreste, maghiar, roman, turc, tatar. Poate fi arborat pe case, pe masini, in baie sau in orice loc intim. El nu poate fi arborat pe cladirile institutiilor nationale ale Statului National Unitar Roman. Constiututia Romaniei, legea fundamentala, in virtutea careia UDMR este in Parlament, nu ne lasa sa ne batem joc de institutiile Romaniei.

Salut atitudinea ferma a Primului Ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta! Trebuie sa aratam tuturor ca statul roman isi apara identitatea nationala si Constitutia!

versuri: „Juramant pentru Ardeal”, Adrian Paunescu

11 răspunsuri to “„Juram, juram, juram pentru Ardeal””

 1. mihai din covasna Says:

  Felicitari Doamna Deputat! Ati dovedit ca sunteti singura voce parlamentara care ne apara pe noi romanii!

 2. Oalade Ion Says:

  Ma intreb cam ce reactie ar avea oficialitatile ungare daca romanii din Micherechi, un sat predominant romanesc si-ar cere autonomia.

 3. Stefan Dinu Says:

  Doamna deputat, va felicit pentru atitudinea ferma in aceasta problema!

 4. Gabi Fuior Says:

  E loc pentru toti in Romania, inclusiv pentru maghiari! Doamna Oana Mizil aveti o atitudine eleganta, dar profund patriotica in aceasta problema .

 5. Vali Serban Says:

  Va doresc mult succes, doamna Oana Mizil. Nu m-am inselat, stiam ca sunteti o buna romanca, iar aceasta este inca o dovada!

 6. Mihai Francu Says:

  Doamna deputat, cand oare vor intelege si liderii maghiarilor ca nu se glumeste cu simbolurile nationale ale Romaniei?

 7. anca Says:

  Ca deputat, incercati sa promovati pacea si armonia in tara, doamna Mizil. Nu avem nevoie de dezbinare, de nici un fel. Succes pe acest drum!

 8. Ionel Badiu Says:

  Doamna Mizil, aveti tot respectul meu pentru aceasta abordare curajoasa a acestei probleme!

 9. Alex Andrei Says:

  Corect, doamna deputat! Toleranta romanilor are limite, e timpul ca sa se inteleaga acest lucru.

 10. Elena Ghita Says:

  Toate iesirile in presei ale doamnei Mizil sunt oportune. Felicitari pentru aceste declaratii, in care multi romani se recunosc!

 11. case de marcat Says:

  adevarat graiesti!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: