OANA

Sunt…
…Oana Niculescu-Mizil Stefanescu Tohme
si am 33 de ani. Fiecare dintre cei mai apropiati membri ai familiei mele si-au lasat amprenta pe caracterul si formarea mea ca om intre oameni, de aceea am pastrat si numele mamei mele Lidia Niculescu-Mizil, pe cel al tatalui, Coman Nicolae Stefanescu si, fireste, il port si pe al sotului meu Jimmy Tohme. Chiar daca am atatea nume, va invit pe toti cei care intrati pe blogul meu sa imi spuneti simplu, Oana.

Pana sa va raspund la intrebarile pe care sunt sigura ca mi le veti pune…
…va mai spun despre mine ca sunt o femeie de afaceri careia ii merge bine. Nu imi e rusine sa recunosc asta. Sunt o “leoaica” optimista, muncitoare, tenace si cu o familie numeroaasa, chiar daca nu am avut, inca, sansa sa am propriul meu copil. Pana il voi avea pe al meu dar si dupa aceea, ii consider ca si copiii mei pe toti tinerii din Colegiul 20, colegiu in care candidez la actualele Alegeri Parlamentare, pentru Camera Deputatilor, din partea PSD-ului. Cu alte cuvinte, sunt o femeie de afaceri prospera, cu convingeri de stanga inca din copilarie si nicio moda politica nu ma va face sa mi le schimb.

Este bine sa stiti ca sunt microbista…
… iar, daca va intereseaza, va voi spune si cu ce echipa tin. Imi place muzica buna, literatura (deseori scriu in revista Monden) si, uneori, mi se spune ca sunt o bucatareasa excelenta. Imi gasesc timp sa gatesc, mai ales retete romanesti, libaneze si italienesti. Imi place sa “inventez” propriile retete. Dupa o zi de munca ma relaxeaza o cina gatita de mine, cu Jimmy si numerosii nostri prieteni, pentru ca avem multi si vechi prieteni buni.

Ma consider un om norocos si o femeie implinita…
…cu micile exceptii de rigoare. La marile incercari ale vietii – si am avut destule – intotdeauna am fost sustinuta de oameni generosi, de caracter, cu care am ramas in bune relatii. De la fiecare am primit ceva, am invatat cate ceva. E timpul sa ofer, la randul meu, celor care au nevoie. Sper sa mi se permita asta. Se stie ca bucuria de a oferi este cu mult mai mare decat aceea de a primi.

Sper ca vocea mea sa se auda…
…chiar daca nu vorbesc nici mult si nici tare. Prefer sa tac si sa fac si, din cand in cand, sa va scriu pe acest blog care va deveni jurnalul meu. Tot aici vor scrie si prietenii mei vechi, veti scrie si voi, cei care sper sa deveniti curand noii mei prieteni.

Pentru toti cei care au solicitari sau intrebari, iata si coordonatele mele:
Telefon: 0733.445.445

E-mail blog: onm_blog@yahoo.com
E-mail: oana@oananiculescumizil.ro

Disclaimer

Comentariile nu vor fi moderate. Vor face exceptie (pana la interzicere definitiva) cele injurioase, cele cu caracter obscen, cele denigratoare,  cele prezentate sub diverse identitati de pe acelasi IP, cu alte cuvinte, cele care depasesc limita bunului simt.

Multumim,

echipa ONM

76 răspunsuri to “OANA”

  1. oananiculescumizil Says:

    Gabriela Savitsky
    octombrie 29, 2008 la 10:54 pm · Editează
    Aşteptăm prima postare.
    Ne-am văzut printre uşi, o secundă. Astă-vară, în 7 sau 8 iulie. Eu mă externam de la un spital, tu veniseşi în vizită la cineva drag ţie cu care am schimbat câteva vorbe.
    Demult nu m-a impresionat un om fără să spună ceva. Doar cu ochii, cu atitudinea, cu aerul lui de lord din altă epocă…
    Eşti foarte frumoasă şi distinsă.
    Şi cred că eşti un om bun, ţi-am văzut gesturile rotunde, atunci.
    Nu ai cum să-ţi aminteşti de mine. Eu te-am reţinut, pentru că eşti remarcabilă.

    Închide ochii şi aruncă-te. Braţele şi plămânii vor face ce trebuie. Sunt peste 40 000 dr bloguri şi nimeni n-a păţit nimic.

    @Gabriela Savitsky
    A fost necesar sa sterg „Hello Word!”, chiar daca si eu zic asta tuturor, si am transferat comentariul tau aici. Multumesc pentru urarea de bun-venit! Cu siguranta voi „pati” numai lucruri bune printre voi.

  2. gabicretu Says:

    @Bine ai venit in blogosfera Oana! Sper sa si ramai. Da rau la bloggeri, ti-o spune o batrana in spatiul virtual, sa dispari dupa campanie. Se simt utilizati si tradati. Nu se face de catre o social democrata!
    In rest, vei avea de furca cu mine daca reusesti sa castigi si nu transformi acest castig in avantaj pentru femei. Suntem prea putine pentru a ne permite luxul risipei…
    Mare succes si ai in mine o tovarasa (inclusiv de campanie) daca e nevoie.

  3. piticu21 Says:

    ma intreb ce dracu sa fac … sa ma tavalesc pe jos de ras? sau sa incep sa plang?

  4. Catalin Stochita Says:

    Pacat ca te bagi in politica, o lume murdara.

  5. Insuportabilul Gigi Says:

    Kafka era mic copil pe langa absurdul romanesc.
    Inca un scuipataor(are) in fata neamului.
    In locul dumitale as incerca sa trec neobservat.
    Un minim de bun simt. Da’ chestia asta, bunul simt,
    a disparut in 1947 (sau chiar un pic mai inainte)
    Jalnice vremuri si patetici oameni ies la iveala.
    Salutare umbra veche.

  6. manu Says:

    De ce politica?

  7. Mariana Says:

    Oana ma bucur mult ca vrei sa faci ceva pentru viitorul vostru,al tineretului,sper sa si reusesti. As dori sa vii pe str.N.D.Cocea nr.122-124 din sectorul 5.Eu sunt o femeie de 54 ani, operata de cancer de 28 ani, mama a 4 copii avind copii la rindul lor pe care i-am crescut cu ajutorul lui Dumnezeu. Locuiesc de un an in acest sector si sunt ingrozita de ceea ce vad si se intampla. Astept sa ma contactezi in cazul care iti doresti cu adevarat sa vezi si sa poti ajuta atunci cind vei fii la putere. Multumesc;M.I.

  8. George Bubueanu Says:

    Nu credeam ca voi mai auzi numele (destul de sonor) de Niculescu-Mizil implicat in politica Romaniei si s-ar putea ca aceasta rezonanta sa te traga un pic in jos oricum iti urez multa bafta si la mai mare mai ales ca am fost impresionat de initiativa de infiintare a unui serviciu de ambulanta sociala.
    In incheiere ce pot spune doar: trecut-au anii…………

  9. Das Says:

    Daca iti vei pune si inteligenta in slujba cetateanului (si nu numai frumusetea pentru a seduce in campanie) atunci cred ca va fi bine … Cu aceasta speranta votez !

  10. pagini colorate Says:

    PSD… 😐 Am avut numai experienţe neplăcute cu oameni din acest partid. Până şi pe net sunt comunişti, săracii. Nu-mi plac, câh!

    Mai bine stai acasă şi ocupă-te în continuare de afaceri.

  11. Suporter Steaua Says:

    Succes Oana……………..-……..Thome,si ai grija sa nu te mai dai cu Volvo ca e periculos !

  12. orator Says:

    oamenii in ziua de azi viseaza sa se faca auziti numai prin politica…a devenit un mudt have pt majoritatea. de ce oare?

  13. Nu votez, nu exist | McGogoo’s Hell - Blogu' lu' McGogoo Says:

    […] Dan Dumitrescu idealist. – Oana Niculescu Mizil  sexy, frumoasa si […]

  14. Pe cine mai votam? | Orator Says:

    […] Scris in November 9, 2008Categoria politica | Imi place sa caut pe blogurile celor care candideaza ideile lor, imi place sa-i inteleg, atunci cand este cazul si de cele mai multe ori sa vad ceea ce au in cap, in sensul de ce vor face cand o sa ajunga sa roada sin ciolanul puterii. Ieri eram uimit ca Luminita Anghel candideaza, azi am descoperit o alta femeie, de care spun sincer ca nu am auzit pana acum, care se vrea sa fie mare politician, Oana Niculescu Mizil. […]

  15. stefan Says:

    oana, stii de ce am sa te votez? Nu pentru ca ai sa fii un bun politician ptr ca nu ai experienta, nu ptr ca ai sa reusesti sa faci ceva ptr ca nu a sa ai cum din cauza monstrilor din politica, am sa te votez doar si numai doar in memoria bunului meu prieten Razvan niculescu Mizil, Dzeu sa-l odihneasca. Votul meu si al prietenilor mei ptr tine este un omagiu adus prietenului nostru Razvan cu care am mers de nenumarate ori cu motoarele la munte, cu care am stiut sa fim prieteni si de care noua cei pe doua roti ne este in fiecare zi dor de el. Ptr el vei avea cel putin 100 de voturi Oana.

  16. Esa Says:

    Unde pot gasi programul dvs electoral??

    Multumesc

  17. oananiculescumizil Says:

    Ma bucur sa va gasesc aici. Asta inseamna ca v-am trezit interesul. Va multumesc tuturor, indiferent de opinii. Pe parcurs, va voi raspunde la toti, mai ales ca acest blog nu se va sfarsi la finalul campaniei. Oricum, sper ca pasul meu urias sa reprezinte macar un mic pas pentru omenire.

    ONM

  18. nicu Says:

    bafta si sa te tii de promisiuni

  19. valentin vasilescu Says:

    N-ar fi rau sa revedeti, recititi lucrurile astea, in conditiile in care majoritatea candidatilor la aceste alegeri nu numai ca nu cred intr-o astfel de abordare, dar nici macar n-au auzit despre ea : http://www.svedu.ro/curs/isp/c10.html

  20. Cristina Flenchea Says:

    Buna ziua …… Oana!

    Te-am vazut intr-o seara la o emisiune, din fuga baietelului meu, Matei, de un an si o luna. De cand il am pe el, viata mea acasa s-a transformat intr-o joaca permanenta si o fericire imensa!
    Sa iti dea Dumnezeu un copil, pentru ca abia atunci vei simit ca esti cu adevarat implinita!
    Dar, sa revin…. la emisiune: mi-ai placut ENORM. Si nu o spun cu subiectivismul altei pesediste (cam de departe, ce e drept, tocmai de la Roman, din Neamt) ci cu vocea si spiritul de analiza al unei femei avocat. De mult nu mi s-a mai intamplat sa imi retina atentia o femeie politician tanara (ca, de cand cu dna. Udrea si Elena Basescu), cu …. succesurile lor electorale si mondene, ne-am pierdut credibilitatea parca…. Mult succes si un strop de noroc! Sa ai o duminica fericita iar dimineata de luni sa te gaseasca invingatoare!
    Cristina

  21. Catalin I. Says:

    Am auzit ca ai fost ieri pe strada Baciului.Nu am putut sa vin.Rugamintea mea este pentru un loc de joaca modern pentru copii pe aceasta strada (modernizarea celui existent),folosirea spatiilor libere pentru comert la parterul blocurilor si a terenului viran din statia lui 220 (cum se vine de la Soseaua Giurgiului).Un proiect mai mare ar fi un parc sau un stadion pe campul viran de la capat de la Zetari (din cate am auzit a fost un proiect mai vechi pentru un stadion acolo).

  22. Ana ("palarier") Says:

    Draga Oana,

    Ma numesc Ana; acum vreo 5-6 ani am venit la tine

  23. scenarista Says:

    fii invingatoare si tine-te de cuvant! fa ceva pentru oameni, asa cum ai promis! iti tin pumnii.

  24. rupa vili Says:

    VREAU SA SCHIMB CODUL PENAL DUPA CEL DIN OLANDA SAU DIN SUEDIA

    PERSECUTAT SI TORTURAT DE POLITIA SI JUSTITIA DIN HUNEDOARA 1998

    AM FOST ARESTAT FARA PROBE,UN DOSAR SE JUDECA DUPA PROBE NU DUPA VORBE . FARA SA POATA FI PROBATE. AM FOST BATUT DE SAREA SANGE DIN MINE CA DIN ROBINET,AM FOST LEGAT IN LANTURI LA MAINI SI PICIOARE SI O BARA DE FIER LEGATE DE LANTURI TIMP DE 81 DE NOPTI,NU AVEAM DREPTUL SA FAC UN DUS,CAND MERGEAM LA WC,COLEGI DE CELULA MA STERGEAU LA FUND,PENTRU CA EU NU PUTEAM CA AVEAM MAINILE LEGATE DE LANTURI SI CATUSE,AM FOST VIZITAT DE CATRE COLONELUL COJOCARU DE LA PARCHETUL MILITAR CRAIOVA,CARE MA VAZUT LEGAT IN LANTURI LA MAINI SI LA PICIOARE SI O BARA DE FIER LEGATA DE LANTURI,ACEST COLONEL COJOCARU,MA PUS SA DAU O DECLARATIE,AM MAI FOST VAZUT LEGAT IN LANTURI DE CATRE PROCURORUL HERBAN DE LA PARCHET DEVA,SI ACESTA MA PUS SA
    DAU O DECLARATIE, N-AM MANCAT NIMIC ZECE ZILE NUMAI APA AM BAUT,SI ACUM MA JUDEC LA CEDO UNDE CEREREA MEA A FOST ADMISA,CRED CA DUPA CAT AM FOST SUPUS TORTURII SI MAI MULT AM FOST AMENINTAT CA O SA FIU INPUSCAT SI ARUNCAT IN BARAJ CA MANCARE PENTRU PESTI DE CATRE COLONELUL COZMA DE LA POLITIA DEVA,AM DREPTUL LA UN PROCES ECHITABIL INTRUN STAT DEMOCRAT.
    CU RESPECT VILI RUPA DIN HUNEDOARA
    TEL.0721758747
    PS.
    CREDETI CA ESTE NORMAL.VREAU SA FAC UN FILM DESPRE ACEST CAZ

  25. andreea Says:

    in liceu ca si in generala, era o persoana intangibila
    nu ii puteai ajunge cu batul la nas…doar deh era nepoata de scula de bascula la vremea aia
    o fetita caruia nu i-au lipsit niciodata banii, nu a avut vreodata neajunsuri samd
    CUM VA STI EA CE ARE OMUL DE RAND NEVOIE, CAND E NU CUNOASTE ACESTE DEFICIENTE PRIN CARE TOTI AM TRECUT PE VREMEA COMUNISTILOR????

  26. McGogoo Says:

    vily rupa, nu mai spama… ai certificat ca ai „sisi la mandolina”… pui oamenii pe drumuri degeaba nebunule care esti 🙂

  27. Onu Ionescu Says:

    Oana,
    Am citit plin de curiozitate,cateva comentarii.Sunt surprins ca nu s-au napustit asupra ta; cu cateva exceptii, inerente multimilor, ai impus prin forta personalitatii tale care, asemeni lui Napoleon, a dovedit ca stie, vrea si poate tot ce-si propune.
    Mi-au impus calmul, tactul si politetea cu care ai
    tratat unele reactii viscerale; le-ai inteles suferinta incurabila. Am senzatia ciudata ca, si ma intreb cum, ai mostenit cate ceva de la Richelieu si Talleyrand. Sa fie Misterul Naturii? Succes deplin si confirma!

  28. Andi Caragea Says:

    Oana,
    Dumnezeu să-l ierte pe bunicul tău. A fost un om demn. Știu asta bine. Am aflat-o în singura întâlnire avută cu mama ta. (Lidia mă ține sigur minte – a fost o întâlnire focalizată pe soarta bunicului tău!).

    Te felicit din inimă că i-ai facut cinste bunicului tău! Ce poate fi mai frumos pentru un socialist decât să mori mândru de un urmaș al tău?

    Salut-o pe mama ta!

  29. George Bubueanu Says:

    Oana nu am avut intotdeauna timp sa citesc toate articolele aparute pe blogul tau si comentariile dar am incercat sa citesc cate ceva din fiecare.
    Ma uimesc unele comentarii cum al fi cel al @Andreei care comenteaza direct descendenta ta (in primul meu comentariu asupra acestui lucru ti-am atras atentia ca s-ar putea sa te traga in jos) cat despre cunoasterea deficientelor si problemelor cu care se confrunta omul de rand eu consider ca nici un politician actual nu le cunoaste asa ca…….
    Valentin Vasilescu a pus in comment un link f interesant si sper ca toata lumea care a vizitat blogul tau sa fi vazut linkul si sa citeasca acel articol.
    Intr-un comment al tau mi-ai pus o intrebare raspunsul meu este da dar doar partial, detalii sper ca reusesc sa iti dau pe email(care dintre cele 2 emailuri de pe blog care sunt trecute la contact le citesti tu?)

  30. Bobaru Says:

    Draga Oana,nu sunt sigur ca ai ales bine Partidul,dar sunt sigur ca esti „altceva” decit oribilii „omuletzi” nesatui de BANI si PUTERE !Eu am ales sa fiu departe de oribilul sistem creeat de ei-si in mod sigur-imi voi creste fetita aici,departe de Romania!SPER sa ai puterea de ai recunoaste,condamna si incerca sa ai excluzi din viatza politica-locul de unde fac RAU intregii natziuni! SUCCES !

  31. Bobaru Says:

    Draga Oana,iti doresc Sarbatori Fericite-si sper sa imi raspunzi cind ai timp.

  32. Bobaru Says:

    Oanaaaa !

  33. oananiculescumizil Says:

    Cristina, sa-ti traiasca Matei si sa fie sanatos si fericit! Sa aveti cu totii un An Minunat! Urarea ta este mai mult decat binevenita. Eu si Jimmy ne dorim foarte mult un copil.

    Valentin, am citit cu atentie interventiile tale si iti multumesc enorm pentru ele. Am retinut toate links. Intr-adevar, imi sunt foarte utile. Un sfat bun este intotdeauna bine primit.

    Nicu, Catalin, Ana, Scenarista, Rupa, Andreea, McGoogu, Onu, Andi, George, Bobaru, ma bucur ca ma cititi si imi lasati opinii pertinente pe blog. Fiti convinsi ca iau in seama ce imi transmiteti si invat de la fiecare cate ceva. Inca sunt noua in blogosfera dar ma simt, deja, ca acasa.

    Andi, multumesc pentru condoleante. Nu-l voi uita niciodata pe bunicul meu. Iata prima granita dintre ani pe care sper sa o trec cu bine, fara el.

    Un An Bun tuturor!

    ONM

  34. ROMANIA INEDIT » Blog Archive » Una scurta Says:

    […] timp ce Mircea Geoana vrea sa-si multumeasca soacra , Oana Niculescu Mizil , sau echipa ei de campanie , scrie despre traditii de sarbatori […]

  35. romina Says:

    Esti atat de tanara si frumoasa si atatea realizari!Felicitari pentru realizarile atat de marete pe care le ai intr-un timp atat de scurt!Felicitari pentru valorile pe care le porti in suflet, pentru sustinerea copiilor si pentru ca esti una dintre putinele persoane care sustin FAMILIA ca entitate sacra a societatii!Din pacate din ce in ce mai putin oameni promiveaza acest lucru….
    Imi pare rau ca am citit atatea comentarii rautacioase,ca oamenii au in suflet atat de mult venin si sunt atat de frustati pentru ce a fost si nu vad de ce…Viata are atatea aspecte frumoase pe care multi tind sa le piarda datorita cufundarii intr-o mare de frustrari…
    Nu sunt din locul pe care tu il reprezinti,pe oamenii pe care ii reprezinti,dar apreciez enorm munca ta si tot ceea ce ai scris pana acum.Sper ca tot ceea ce ti-ai propus sa se indeplineasca in viata politica si sa fi lasata sa faci tot ceea ce ai vrea.As vrea sa cred ca le poti aduce putina alinare celor care traiesc in Ferentari si mai ales copilasilor fara un viitor.
    Te apreciez fiindca esti femeie si te impui intr-o lume,aparent, a barbatilor…atat in afaceri,cat si in politica.
    Mult succes si numai sanatate!

  36. oananiculescumizil Says:

    Romina, imi face bine comentariul tau si te asigur, cu riscul sa-ti schimbi opinia despre mine, ca fragilitatea mea este aparenta. In momentul in care am inteles ca am devenit persoana publica, mi-am asumat si bune si rele, si aprecieri si rautati. Multumesc pentru urari si te mai astept!

    ONM

  37. Oana Gheorghiu Says:

    Stimata doamna,

    Vreau sa va cer ajutorul pentru salvarea vietii unui tanar de 18 ani, Dragos Croitoru, bolnav de leucemie. Mama acestui baiat se lupta de 4 luni cu sistemul birocratic din Romania si se uita neputincioasa cum i se stinge singurul copil.Dupa sute de mailuri si cateva plimbari intre directia sanitara si Ministerul sanatatii, s-a obtinut acordul Ministerului sanatatii ca acest baiat sa fie supus unui transplant in strainatate.Pentru asta insa este nevoie de redactarea unei hotarari de guvern, lucru pe care trebuie sa-l faca Min sanatatii, apoi sa fie trimisa la Min Muncii. Dupa ce se da viza celor doua ministere, hotararea va merge la Cancelaria Guvernului si aici va astepta la rand… Moartea este implacabila si nu stie sa stea la rand.Dragos nu va supravietui acestui procedeu exagerat de birocratic. Pe dosarul lui Dragos scrie Risc maxim de exitus!!!!. Trebuie ca astfel de situatii urgente, in care fiecare zi conteaza, sa aiba proceduri urgente de aprobare. Aceasta birocratie are in spate un cimitir intreg! Faceti ceva ca acest lucru sa se schimbe! Fiti politicianul care se uita catre cei fara ajutor. Pentru detalii o puteti contacta pe mama lui Dragos, Cornelia Croitoru, tel 0742052179

  38. oana niculescu mizil Says:

    Doamna Gheorghiu, imi pare rau ca nu am mai citit de ceva vreme comentariile de pe blog fiind extrem de ocupata dar promit ca, cel putin, ma interesez cum s-ar putea proceda ca sa-l ajutam pe Dragos. Nu ar fi prima oara cand intervin in astfel de cazuri dar nici nu cred ca voi putea participa la toate financiar, fiind foarte multe. Promit, deci, ca ma voi ocupa doar lasati-mi ceva timp. Intre timp, va sugerez sa lansati apelul si pe blogul unei doamne de o inalta tinuta morala, Isabela, blog citit de foarte multa lume cu suflet mare: http://www.isabellelorelai.wordpress.com

  39. isabellelorelai Says:

    Oana, am preluat mesajul pentru Dragoş acum o săptămână, l-am primit de la Aociaţia PAVEL.
    Am văzut la tv că eşti în Italia, de aceea nu te-am „atenţionat”, ca să zic aşa.
    Dacă vrei să vezi despre ce este vorba:
    http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/03/23/stelutele-de-mare-dragos-croitoru-un-licean-a-carui-mama-vrea-sa-schimbe-legea-in-romania

  40. Oana Gheorghiu Says:

    Stimata doamna Mizil,

    Nu va cerem sustinere financiara. Ceea ce dorim este in primul rand schimbarea procedurilor de aprobare a unor astfel de dosare pentru bolnavi in stare grava, nu numai pentru Dragos.
    In acest moment, dosarul a primit viza Ministerului Sanatatii si A Ministerului familiei, dar pentru ca „o simpla” functionara cum s-a autointitulat nu stia sa intocmeasca o nota de fundamentare, s-a pierdut sedinta de guvern de saptamana trecuta!!! Deci Dragos a pierdut o saptamana si poate sansa la viata. Situatia lui este foarte grava, boala avanseaza rapid si din pacate nu cunoastem pasii ce urneaza sa-i facem dupa ce iese Hot de Guvern. Marea problema este ca nu exista transparenta si pasi clari de urmat….
    Aici poiticienii pot interveni, numai asa sistemele pot deveni eficiente…

  41. oana niculescu mizil Says:

    Am inteles, acum. Am citit si la Isabellorelai pe blog. Este, deja, in agenda!

  42. Oana Gheorghiu Says:

    Va multumesc

  43. Oana Gheorghiu Says:

    Astazi i-a fost semnata condamnarea la moarte lui Dragos Croitoru.
    Guvernul a respins azi dosarul lui pentru lipsa unor avize!!! Vorbim de un dosar depus din ianuarie si dupa 3 luni, in ciud faptului ca am primit asigurari ca a plecat de la Ministerul Sanatatii cu toate avizele… azi aflam ca de fapt unele avize lipsesc!!! Nu ma pot abtine sa ma intreb in ce tara traim? Ce fel de oameni decid pentru vietile noastre? Cine va raspunde pentru viata acestui tanar? In tara asta avem o lipsa cronica de responsabilitate… nimeni nu raspunde pentru nimic!!!!

  44. mirela Says:

    as avea si eu o intrebare..Am citit blogul d-voastra,vam vazut la alegerile pt parlamentare,ai si castigat…dar,Ai fi reusit toate astea daca nu ai fi avut in spate oameni puternici care sa te sprijine?De ce ai ales tocmai cariera asta?nu cumva tea influientat trecutul familiei?
    Le admir din suflet pe femeile care sunt independente si care doresc sa reuseasca singure…dar totusi sa fim seriosi…fraza”viitorul suntem noi”cred ca ar trebui sa vina doar din gura odraslelor de fosti ministri,presedinte,eventual copii oamenilor de afaceri..nu vad si eu un tanar care sa reuseasca in politica fara a fi fiul unui altui om politic la randui…”succesiunea la tron pe cale ereditara”

  45. mirela Says:

    ps:nu este un comentariu malitios…doar o intrebare ce ma macina de multa vreme si as vrea sai aflu raspunsul

  46. Cosmin Says:

    Buna Oana.
    Unde te-ai nascut?

  47. oana niculescu mizil Says:

    Mirela, nu am luat intrebarea ta la modul peiorativ, ci ca pe una retorica. Sa-ti spun si de ce. Pentru ca, statistic vorbind, politicienii ne-fii sau ne-nepoti de alti politicieni sunt cu mult mai multi decat ceilalti, la care tu faci referire, numai ca cei din urma sunt mai mediatizati, tocmai pentru a li se reprosa originea. Aprecierile (pozitive sau negative) asupra caracterului cuiva ar trebui sa fie obiective si sa nu alunece pe panta subiectivismului. Pe de alta parte, asa cum in familii de actori sau de medici, copiii tind sa urmeze meseriile parintilor sau chiar sunt daruti nativ pentru ele, de ce nu s-ar intampla asta si in cele de politicieni?! Alt lucru la care trebuie sa te gandesti: sunt si copii de politicieni care sunt buni politicieni dar si copii de ne-politicieni care sunt nepriceputi sau corupti. Vom mai polemiza pe acest subiect, dupa sarbatori. Pana atunci, Paste Fericit si tie si lui Cosmin, caruia ii raspund ca m-am nascut in Bucuresti!

  48. Shadow Says:

    Multumesc pentru raspuns. Totusi, nu ai nici o legatura cu comuna Fulga?

  49. Shadow Says:

    p.s.: acelasi cosmin

  50. dadatroll Says:

    Super tare. Pe fica ta o sa o cheme Mizil Niculescu Stefanescu Thome Bengeanu si pe nepoata ta o sa o cheme Mizil Niculescu Stefanescu Thome Bengeanu Popescu. Numai daca nu se casatoreste cu Mihaita Pop Popescu Radulescu Munteanu Dobrea Dobrescu si atunci o sa o cheme Mizil Niculescu Stefanescu Thome Bengeanu Pop Popescu Radulescu Munteanu Dobrea Dobrescu. O sa trebuiasca doo pagini de catalog sai treaca numai numele si pe a treia prenumele.

  51. loredana Says:

    Buna doamna Oana , as vrea sa va prezint un proiect care are ca scop dezvoltarea spiritului de initiativa si implicare a tinerilor in problemele tarii….poate veti fi interesata sa va implicati in proiect si sa ajutati la realizarea lui.Daca doriti date despre proiect va rog lasati-mi mesaj pe blogul meu sau pe mailul de pe blog
    Cu respect,Loredana

  52. oana niculescu mizil Says:

    Loredana, te rog sa trimiti acest proiect pe adresa de mail onm_blog@yahoo.com. Dupa ce il voi citi, daca este cazul, vom stabili si o intalnire. Asa cum am spus, se afla in lucru o noua pagina a siteului care va gazdui absolut toate propunerile si ideile cititorilor. Iti multumesc pentru ca te implici.

  53. addrian Says:

    Salut Oana,
    Tot din comisia de politica externa faci parte sau ai trecut in alta comisie?

  54. blue2403 Says:

    Mai funcţionează târgul acela de voturi unde v-aţi cumpărat manadatul (am văzut imagini la tv).
    Nu de alta dar aş vrea să ştiu cam cât mai costă un vot.

  55. oana niculescu mizil Says:

    Buna Addrian, sunt in continuare membru in comisia de politica externa. Fac parte acum si din comisia pentru afaceri externe.

    Blue2403, nu stiu de existenta niciunui astfel de targ. In ceea ce ma priveste, mi-am castigat mandatul in mod onest, prin votul locuitorilor din colegiul in care am candidat.

  56. blue2403 Says:

    Hehehe … „şi uitarea-i scrisă-n legile omeneşti”…
    Nu-i bai. Noi să fim sănătoşi…
    Băştinaşii din cartier erau adunaţi undeva în sectorul V intre nişte blocuri. Vorbeau la Realitatea tv de 5-700.000 pe care urmau să-i ia…
    La cum a evoluat prestaţia Realităţii probabil că a dispărut acea înregistrare.
    Poate cineva de aici (ceva mai sus ) să poată face rost de acele înregistriri din ziua alegerilor.
    http://anchete.realitatea.net/update–png-cere-anularea-votului-in-sectorul-5-invocand-un-material-difuzat-de-realitatea-tv_333352.html
    ….
    În altă ordine de idei, o întrebare la care chiar aştept un răspuns la modul cel mai serios.
    Întrebarea este oarecum un fel de lămurire. De ce ne iau de tămpiţi colegii dumneavoastră când afirmă că au fost aleşi în urma unui vot uninominal? Asta ar fi însemnat să nu fie implicate nici un fel de liste (Ca la primari, ca să fiu mai scurt).

  57. Sandina Georgescu Says:

    Bună ziua,

    Ma ingrozeste gandul ca fiul meu(8ani), ar putea fi pus la zid, in cazul in care va alege mai tarziu o cariera publica , pentru faptul ca eu ma straduiesc sa -i ofer ceea ce e mai bun, acum.Cum sa preintampin asta? Sa-l infometez si sa-l trimit zdrentuit la scoala?
    Sa hranesc si sa imbrac toata scoala, nu imi sta in puteri.:(
    Divagam, fireste…
    Daca , totusi, primesc raspunsuri afirmative de la ceilalti bloggeri la intrebarile de mai-sus,rog sa mi se spuna si daca sa-l arunc putin in foc!=)

    -Oana, respecte pentru curajul de a-ţi târâ şi asuma -istoric- toate numele pe eşafodul politicii romaneşti.

  58. blue2403 Says:

    OK, să nu divagăm.
    Să punem o întrebare aplicată. Mai ales având în vedere ceea ce spune Sandina, îngrozită de viitorul fiului ei?
    Ce caută într.un partid (partidul care îl conţine pe Ion Iliescu) partid care a condus România din 48 până acum cu excepţia perioade în care Milcă a fost Preşedinte. Mai întâi PMR, apoi PCR, FSN, FDSN, PDSR, PSD. E acelaşi partid dar cu uşoare cosmetizări, fiind zice-se partid de sorginte social democrată, deci un partid care trebuie să aibă grijă de oameni. Ce-i drept, are, dar de oamenii de la fâtful piramidei sale ale căror conturi sunt deosebit de prospere.
    Doar pentru că bunicul (Dumnezeu să-l ierte a fost ministrul de finanţe al lui Ceauşescu?)
    Ştii cât avea pensie un fost CAP-ist căruia comuniştii, înaintaşii politici ai Oanei?
    Sau on tenor 2 al corului Filarmonicii din Cluj?
    CAP-istul: 150 de lei, tenorul 2000, iar un miner din cei chemaţi la Bucureşti de Iliescu când a întrerupt meicul de fotbal al CM (Bulgaria nu mai ştiu cu cine) avea 8000-10.000 lei.
    Sandina, dacă eşti bugetară şi nu îţi iei luna viitorei salariul roag-o pe Oana să transmită mulţumirile tale colegilor săi că au refuzat formarea unui Guvern şi FMI-ul nu poate elibera fondurile necesare (banii trebuiau să ajungă demult).
    Întreab-o ce avere au colegii săi, de exemplu ce avere are fiul securisatului Geoană, ori Năstase ori Dan Ioan Popescu, şi câţi bani au câştigat din salarii. Ai să te miri despre ce diferenţă rezultă. Normal n-ar trebui să fie putrezi de bogaţi, sunt sociali democraţi. Dar sunt.
    Mai întreab-o dacă ştie câte ţări are UE.

  59. Sandina Georgescu Says:

    Blue, conteaza ca Oana respecta traditia familiei. Ca orientare, si PSD si PCR sunt partide de stanga. Conteaza cum au fost vremurile, doar ca si pilda de viitor. Altfel,Oana e a l e a s a ca deputat de catre o comunitate. Au ales-o asa cum e:cu rude, cu colegi, cu oricate tari ar avea UE.

    Nu sunt bugetara.Lucrez intr-o multinationala si sunt retribuita proportional cu gradul de realizare al planului comunicat de actionari.

    Am cautat blogul Oanei in speranta unor dialoguri constructive. In speranta unui schimb de informatii dintre oameni de diverse categorii sociale, din diferite areale de activitate.As vrea sa putem colabora,pentru binele fiecaruia dintre noi.

  60. blue2403 Says:

    În mod normal, partidele social-democrate sunt partide de centru stânga, partidele comuniste sunt partide de extremă stângă, diferenţa este ca între partidele de centru dreapta, să zicem partidele conservatoare europene şi partidele fasciste.
    În democraţia noastră originală, mumia-simbol încă vie, Ion Iliescu, comunist până în fundul genomului, a construit o struţocămilă care la început s-a numit FSN. Practic e PCR-ul cu denumirea schimbată, toţi nomenclaturiştii şi urmaşii lor şi-ai găsit locul acolo. Fără supărare Oana provine din această nobilime comunistă.
    Prin duplicitarismul acestui partid, făcut după chipul şi asemănarea creatorului său au blocat drumul României spre o societate europeană normală. Asta face ca după doăzeci de ani de la lovitura de stat care l-a înlăturat pe Ceauşescu România să fie ţara cu cel mai scăzut nivel din UE.
    Peste acest duplicitarism s-a suprapus acţiunile unor oprtunişti de tipul lui Patriciu care au pus mâna pe ecomonia românească.
    Preţul?
    Există oameni ca şi tine care privind la copii lor se întreabă dacă aceştia au un viitor.
    În zilele acestea vedem cea mai clară dovadă a faptului că în românia nu contează doctrinele politice sau interesul României.
    Vedem o alianţă imposibilă oriunde în lume, PSD-PC, deci stânga-dreapta, la noi e posibil pentru că ambele partide sunt gazdele foştilor comunişti şi ale foştilor securişti.
    De urmaşii membrilor serviciilor secrete nu e scutit nici PNL.
    Tăriceanu a fost crescut de un de un liberal convertit într-un „ciripitor”, Orban e fiul unui ofiţer de securitate, Olteanu e nepotul Giselei Vass, agentă a NKVD-ului.
    Principii politice? Rahat. Bani şi putere.
    Sistemul funcţionează.
    De ce oare a fost ales Johannis? Fain ficior.
    Pentru că e şantajabil. Trecutul lui e legat de o mulţime de afaceri dubioase în judeţul Sibiu, numele său a fost implicat de presa vremii şi în traficul ilegal de copii.
    Apoi se tot vorbeşte de o majoritate parlamentară. Nu există aşa ceva. Ar exista dacă s-ar legaliza la tribinal, or asta ar face imposibilă participarea la alegeri a mai multor candidaţi. Ar putea participa Geoană sau Antonescu sau Honor, nu şi şi şi…
    În altă ordine de idei.
    Constituţia spune că Preşedintele desemnează un candidai al unul partid dacă acest partid are minim 50%+1vot. Nimeni nu are. Dacă nu, se crează o majoritate (Aceasta e recunoscută ca atare doar dacă există un document în acest sens. Nu există, deci nici nici majoritatea respectivă nu e în spiritul Constituţiei.)
    Se mai vorbeşte forţăndu-se limitele logicii de 65% (O majoriate de 65%). Sărim ceea ce am spus anterior. Acest procent este mai mic decât cei 75% pe care i-a avut Băsescu la referendum. Dacă o luăm pe logica parlamentarilor, Băsescu are mai multă legitimitate decât toată „gaşca nebună” ( ca să fiu plastic) luată la un loc.
    Am înghiţit multe în viaţă, dar să fiu luat de tâmpit cu am înghiţit niciodată.
    Dacă ne uităm cine e şeful PSD- Bucureşti avem şi explicaţia lipsei de logică a comportamentului acestui partid.
    Vanghele, e şeful PSD-Bucureşti. E cel mai deştept probabil … hehehe. Am o satisfacţie deosebită când mă gândesc la asta.
    Mai gândeştete dacă e o laudă în afirmaţia:
    „Ai fost PCR-ist, eşti PSD-ist”.
    Ca fapt divers, comunismul românesc la final a început să urmeze pas cu pas pe cel din Corea de Nord.
    Acolo viitorul copiilor e asigurat, dacă nu sunt mâncaţi din cauza foametei, ajung nişte entităţi care se tem să se privească în oglindă…
    Asta e faţa reală a comunismului.
    Bineânţeles, nomencalatura din care provine şi Oana nu avea aceste probleme, pentru ei nu existau legi şi oprelişti.
    Poate ai văzut azinoapte destăinuirile lui Serghei Mizil. Descria o lume grotescă fără legi, fără reguli, chiara dacă cineva murea nu păţea nimeni nimic.
    Faptul că Oana e o femeie frumoasă e incontestabil, partidul din care face parte, relaţiile care au promovat-o politic, îi pun anatema de parvenitism. Dur, dar asta e…

  61. Sandina Georgescu Says:

    Bun. Cu ce ma ajuta pe mine culisele istoriei politice? Pe mine care,nici nu stiam ce e aia NKVD(am google-it acum dupa el si am aflat!)
    Pragmatismul meu are nevoie de alt soi de informatii:

    -De ce Romania mea,tara preponderent agrara, nu are o bursa a cerealelor functionala?
    Traiesc in inima Baraganului.Aici unde, agricultorii vand porumbul cu max. 0,50 lei/kg.In magazinele noastre(tot in Baragan), se vinde malai unguresc cu 4 lei/kg.Sunt niste pungi transparente, pe care scrie cumva”kukoricadara”, ambalate la 1/2. Altfel, alta marca,nu se gaseste.In timp ce, acum 3-4 ani, cand era 20 bani /kg de porumb, taranii l-au bagat iarna la foc,pentru uz casnic. Pretul incalzirii cu lemne era mai mare decat cel al incalzirii cu porumb.

    -De ce Romania mea, alearga lesinata dupa investitori bancari straini?Credite persoane fizice?
    Avem un deficit de locuinte.Generat de mosteniri comuniste de migrare a satului catre oras, de lipsa noilor constructii…etc.
    Am luat un credit de la banca ptr. a cumpara un apartament construit o data cu nasterea mea.Am de plata fix de 4 ori suma.Inginerii financiare, scrise marunt,dae, euribor,comisioane si dobanzi care mai de care.Realitatea e ca: apartamentul exista, eu presupune sa muncesc sa achit, iar finantatorul sa pocneasca de huzur( in tara lui) pe munca mea.Sa fereasca Domnul sa ma-mpiedic vreodata in atatia ani, ca am niste clauze acolo, care imi dau „dreptul” de a nu fi avut nimic!
    Ce sa fi ales intre a fi jefuita si a locui pe banca, in parc?
    Avem nevoie de legi care sa faciliteze accesul la locuinte.In conditii decente.Avem nevoie de schimbare a mentalitatii pe proprietar al romanului.Clar ca, daca o chirie e egala cu rata de cumparare, preferam proprietatea.

    -Ce inseamna 42 lei pe luna alocatie pentru copil?
    Nici nu stiu cu care sa incep.
    Medicamentele.He,he..compensare. Asta e numai daca te imbolnavesti la inceputul lunii. Mai apoi, s-au epuizat fondurile.De cele mai multe ori,medicamentul recomandat nu se gaseste pe stoc, iar inlocuitorul nu e trecut in reteta , deci, il platesti.Desi,copilul meu, -indiferent ca il doare urechea, tuseste, ii supara burtica, face febra…orice-are intotdeauna acelasi diagnostic: rosu in gat.Asta e codul pe care l-a invatat doctorita de familie. Si tratamentul e mereu acelasi: augmentin.Ce daca a devenit imun la efectele lui?
    Imbracaminte.Variante: chinezisme ieftine,( la incaltari,nu,ii deformeaza picioarele) sau calitate la preturi de mari case de moda.Stii? E 100 -120 lei o pereche de pantofiori de piele care, de la un sezon la altul, nu-i mai vin.Noroc cu vara!
    Alimentatie. Aici,nu se pune. Unde mananca unul, mananca si 7!Desi, ne cam rupe cosul zilnic.
    Scoala: rechizite .Cumpar 5-6 stilouri sa nimeresc unul bun.Si sunt asa frumos colorate pe raft, si atat reclama li se face…si atat n-avem nici un drept de a cere calitate in ceea ce ni se ofera. Ba da! Putem cere, pe banii nostri, dupa ce le-am luat, incercat( l-am mazgalit, nu se mai primeste inapoi). Sa pierzi timp pe la OPC zilnic, ptr. fiecare ciubucica de 5 lei?Sa dai apoi n-spe mii de declaratii?Parca suntem mai seriosi si mai ocupati decat atata .
    Tot la scoala(in afara alocatiei) mai avem si programa scolara.Uite asa, dupa ce atatea generatii am invata tabla inmultirii in clasa a -2-a , acum se invata in a-3-a.
    Ce daca acum avem capacitate de absorbtie a informatiei?

    Mai departe:
    locul de munca. E, nu e. Daca muncesti si ai noroc, e.Acum, ca angajat mi se opresc 1/3 din venituri ca si dari. CAS, somaj, pensii… etc.Ca nu prea beneficiez de intoarcearea favorului , nu-i bai. Dar, cum sa n-ai bani de pensii?Unde sunt? Noi i-am platit.Lasa ca in spitale(mai prin provincia mea) te imbolnavesti de sobolanism cronic.
    Mai nou, le veni patronilor nostri asta cu externalizarea serviciilor. Adica: noi, astia care muncim acum,ne privatizam si prestam aceeasi munca ptr. una singura firma( asta la cre lucram). Facilitati: nu mai platim darile la stat aferente carti de munca. Nici angajatorul nu le mai plateste, nah!
    Facturam prestarea, platim doar impozitul de 16%( daca nu-l deducem) si luam mult mai multi bani decat ca salariati. Si patronul, la fel. Fraierit: statul.Sau, nu?Sa fie fraieriti pensionarii nostri?
    Aici, eu cred ca ar trebui sa avem stat.Nu fiecare se face patron pe bucata lui de Romanie si lucreaza dupa propriile pofte.Sau, dupa anomalii legislative care le permit asta.

    Cam astea ma pot ajuta pe mine.
    Mai mult decat cine ma va ajuta.

  62. blue2403 Says:

    Ţi-am răspuns pe larg dar … văd că răspunsul… nu-i.
    Pe scurt.
    România arată aşa pentru că oameni provenid din „nobilimea de partid” şi Secu, profitând de relaţiile antrioare lui 89 au concentrat prin şmecherii politice resursele şi mijloacele de producţie, ca şi profiturile.
    Blocând accesul investitorilor străini se blochează dezvoltarea României.
    De ce trebuie ca nivelul de trai să fie în România de neimaginat pentru Europa actuală?
    Ai senzaţia că mititeii şi ţapul de bere date de Vanghele ar mai atrage pe cineva dacă salariul minim ar fi de 1000 de euro iar pensia minimă să zicem de 7-800 de euro? Mita electorală ar costa prea mult ca să mai merite să rişti să investeşti.

  63. oana niculescu mizil Says:

    @blue2403, Sandina, am citit comentariile si am si replica, dar discutia este mult prea ampla pentru a-mi permite sa o abordez acum, pentru ca maine am o zi grea si va trebui sa ma odihnesc. Promit ca voi reveni, poate chiar intr-o postare separata.

    Primavara frumoasa si grabnica si un an bun!

  64. blue2403 Says:

    Desigur … amplă…
    :::::::::::::
    „Promit ca voi reveni, poate chiar intr-o postare separata.”….
    :::::::::::::
    Felicitări, Oana Niculescu Mizil devine politician adevărat… promite … 😀
    P.S. Niciodată nu mă supăr când o femeie frumoasă face o promisiune pe care ori nu o respectă, ori întârzie în a o pune în aplicare… Face parte din farmecul lor … 🙂

  65. blue2403 Says:

    Scuze…
    Idem cu Primăvara … 🙂

  66. oana niculescu mizil Says:

    @blue2403, va trebui sa mai ai rabdare. Placerea mea de a teoretiza este mult mai mica decat aceea de a actiona!

    Cu bine,

  67. blue2403 Says:

    Oho…action-women … super. 🙂
    De obicei, teoria ca teoria, dar … practica ucide.

  68. blue2403 Says:

    Sper că nu am fost înţeles greşit, doream să sune a compliment… 🙂

  69. Marius Says:

    Oana am si eu o intrebare? De ce vrei sa candidezi in Calarasi? In Ferentari oare este numai lapte si miere? Nu te gandesti ca nu ai facut nimic pt noi. Ne-ai mintit cu Vanghelie pana nu ai ai mai putut. Tu crezi ca te numesti lutatoare??? Luptatoare in ce??? Du-te la Calarasi sa ii mai minti si paia ca p noi …

  70. gina Says:

    Marius , pentru Calarasi , Oana Mizil a facut multe lucruri bune de cand a venit la noi in organizatie si pe timpul campaniei nu am ce zice.Chiar este o luptatoare.E un om foarte puternic.

  71. gina Says:

    In judetul Calarasi are foarte multi sustinatori care au incredere in fortele ei si chiar merita o sansa.Nu putem sa acuzam pe cineva fara ai da sansa de a ne demonstra ce poate.Ionela

  72. aaaa Says:

    eu nu am incredere in tine,atita vreme cit la mai putin de un an ai uitat de electoratul din colegiul unde ai candidat si ai ajuns deputat de as crede ca intentionezi sa faci treba in calarasi? Unde ii lasi pe cei care te-au sustinut in 2008?Au fost buni doar sa dea votul acum ce mai conteaza ca asteapta poate sa si faci ce ai promis ca vei face dar intre timp tu iti faci campanie prin Calarasi.Si de ce ar vrea Calarasiul un presedinte atit de neserios?

  73. hahalere Says:

    copilasi, nu mai bateti apa in piua cu oana mizil si ferentariul, ca nu tine. va zice unu’ care a sta niste ani buni acolo. daca pana acum nu v-ati prins ca vanghelie imparte apele prin ferentari si nu poate niciun parlamentar sa faca nimic de el, oricat si-ar dori, inseamna ca habar nu aveti ce se intampla in jurul vostru. de ce ar vrea oana mizil sa mearga la calarasi daca ar putea sa faca acelasi lucru in colegiul ei? nu va puneti si intrebarea asta? ati vazut voi prin colegiu ca e vreun cabinet de parlamentar? voi nu va uitati la televizor? nu vedeti ce se intampla? doar sa va plangeti stiti. bine ca face ceva pentru tara asta.

  74. hahalere Says:

    @aaaaaaaaaaaa, da’ in cineva care se numeste ca o gura cascata de prostovan cine sa aiba incredere? daca ai sange scrie-ti numele, pune-ti blogul la vedere, sa vedem cine esti.

  75. Angelica Restea Says:

    Doamna Mizil, nu puneti la inima prostiile asta pe care vi le scriu tot felul de activisti ca cei de mai sus (probabil oamenii contracandidatilor dumneavoastra). Sunt calaraseanca si studenta in Bucuresti, dar merg periodic acasa si aflu destule. Stiu ca sunteti pe punctul de a ne aduce medic la spital si ca incercati sa rezolvati problema cu apa. Macar atat si este destul. Mai stiu ca ati mers cu vidanja in Ferentari si ati facut destule pentru colegiu. Daca cei care nu stiu asta si nu-l cunosc nici pe Vanghelie cum este, e clar ca nu sunt din Ferentari, sunt doar niste manipulatori.

    Mergeti inainte!

    Apreciez ca se pot scrie comentarii fara moderare pe blogul dumneavoastra, nu ca pe celelalte bloguri de politicieni care lasa doar ce este lauda.

    Angelica


Comentariile sunt închise.