PRIETENII MEI

„Oana Niculescu -Mizil este o persoana care reuseste sa-si mobilizeze toate resursele in momentul in care isi propune sa realizeze un anumit lucru. De cand o cunosc m-a convins ca este o persoana pe care te poti baza si obiectivele pe care si le propune sunt realiste. Toate proiectele in care s-a implicat s-au bucurat de succes. Ii doresc sa reuseasca si de acum incolo.”

Nadia Comaneci

Photobucket

*

„Pe Oana o sustin in primul rand pentru ca este fina mea. O stiu de cand s-a nascut si am observat evolutia ei frumoasa pana in ziua de astazi. Oana este o persoana ambitioasa, talentata in tot ceea ce face si eficienta in contactul cu oamenii. Ea face parte din noua generatie de politicieni pe ai caror umeri cade soarta tarii.”

Madalin Voicu

oana niculescu-mizil, madalin voicu

*

„Despre Oana pot vorbi ca si om, ca si caracter, ca si personalitate. O cunosc de mica si pot spune ca de atunci am realizat ca este un caracter puternic, onest dar in acelasi timp bland si apropiat de oameni. Cu toate acestea, i-am urmarit ascensiunea in cariera si in formarea ca om si am fost placut surprinsa de faptul ca nimic nu a impiedicat-o sa se realizeze, sa-si demonstreze talentul si ca valorile care i-au guvernat viata nu s-au schimbat. O sustin in totalitate in acest demers de a intra in viata politica si sunt convinsa ca va avea un cuvant important de spus.
Mult success, Oana!”

Irina Loghin

irina loghin, oana niculescu-mizil

*

„This young lady for PSD is wise and strong. Go out and vote for her! Make your choice!”

Paul Nyrup Rasmussen

Photobucket

*

„O cunosc pe Oana si o apreciez! Este un om muncitor si de cuvant. Crede in puterile ei si in valorile social-democratiei. Impreuna cu PSD va pune umarul la schimbarea Ferentariului, la ridicarea nivelului de trai pentru cetatenii din Colegiul 20 si nu numai atat. Este capabila sa sprijine partidul in proiecte mari privind sanatatea si educatia dar si pentru obtinerea de fonduri externe prentu reconstruirea Romaniei. Face parte din echipa!”

Mircea Geoana

Photobucket

*

70 răspunsuri to “PRIETENII MEI”

  1. SorinPLATON Says:

    „Un om nou pentru o lume noua”, in aceasta categorie te incadrezi.
    Mult succes Oana!

    1=

  2. vlad Says:

    eu cred ca incadrezi in categoria „o printesa comunista care crede ca a venit vremea restauratiei prin slabiciunile democratiei”.

  3. oananiculescumizil Says:

    Sorin, multumesc pentru certitidinea pe care o ai. Sper sa ma inviti la cafeneaua politica.

    Vlad, tu crezi metaforic-oximoronic. Viata este mult mai simpla. A trecut vremea printeselor. Slabiciuni sunt destule, insa. Diguim.

    ONM

  4. SorinPLATON Says:

    ok..
    soon…very soon

    1=

  5. vlad Says:

    Ai dreptate, a trecut vremea printeselor, dar la tine nu ma refeream in sensul de „singe albastru” ci, mai degraba, in sens telenovelistic. Ma intreb daca in Germania ar fi avut tupeul sa candideze nepoata lui Goebbels. Sau tu crezi ca nazismul a fost mai rau decit comunismul? Asta se cheama „o slabiciune a democratiei”. N-ai ce indigui (cred ca asa e romaneste). Nu e ilegal sa candidezi, e doar imoral. Dar de ce sa fii tu morala daca parlamentul e plin de securisti si fosti activisti ai p.c.r. sau de fiii si nepotii lor?! Din cauza lor au disparut printesele, cum spuneai… Cind erai mica, voi il serbati pe Mos Craciun, sau pe Mos Gerila? Intreb din pura curiozitate, n-am avut ocazia sa cunosc personal o persoana din nomenclatura comunista.

  6. adina Says:

    vlad…….cata dreptate ai!!!

  7. AAA Says:

    Scumpo,

    am fost colege de clasa la Scoala Generala 45 (I.L.Caragiale). In afara ca congelatoarele de la tine de acasa erau pline cand altii mureau de foame nu mi s-a parut ca ai fi sarbatorit lasata secului si alte sarbatori crestine cum te lauzi acum. Si nici cu adunatul vreascurilor prin parcuri nu dadeai in branci.
    Cand unii amarati aveau paine goala sau cu unt tu aveai senvisuri cu salam de sibiu. In locul tau n-as mai mima nesfarsitele tale greutati dinainte de 90, ca nu impresionezi pe nimeni.

    Bafta multa

  8. florin racoci Says:

    cred ca oana era prea mica in acele vremuri ptr a o condamna ca a facut a dres ……mentalitatea romaneasca …..nu avem dreptul sa taiem aripile nimanui
    dar asa suntem noi romani la cuvinte grele ne pricepem

  9. iulian Says:

    Vlad si AAA nu cred k ati cunoscuto pe Oana inainte de ani 90.Intradevar in aceea perioada era prea mica pt a putea schimba ceva sau pt a fi condamnata pentru sandvisurile ei.

    Mult succes Oana !

  10. scenarista Says:

    vlad, citesc comentariile tale de cand s-a deschis blogul asta si ma minunez de cata ura si frustrare pot incapea in cineva. nu stiu ce varsta ai, daca ai fost sau nu comunist, daca parintii sau bunicii tai au fost comunisti dar, cu siguranta, nu esti blogger, altfel ai fi stiut ca articolele de blog care ies din pagina curenta se gasesc la arhiva sau la older entries, asa ca poti apasa pe sagetica din josul paginii si poti ajunge la cel pe care il cauti. mai mult decat atat, nu cred ca esti in masura sa te adresezi cu peiorativul „fata” unei persoane care nu ti-a adresat vreun apelativ injuros si nu te-a jignit cu ceva. eu personal, nu cred ca oana a avut o colega numita AAA (afirmatiile facute sub un astfel de ID nu pot fi luate in serios), ca nu era ceva iesit din comun sa mananci si sandwich cu salam de sibiu inainte de revolutie (eu am mancat si nu eram copil de nomenclaturist) iar legendele referitoare la cosul zilnic al romanului din acea perioada sunt, in mare masura, false. se manca mult mai bine ca acum, cu siguranta.
    mai cred ca tu esti platit sa o denigrezi pe oana, profitand de faptul ca nu modereaza comentariile, adica sa-i faci anti-campanie. nu-i asa? eu personal iti dadeam spam de la primele aberatii. trust me! de unde stiu? un novice in blogosfera, ca tine, nu putea aparea de la primele posturi intr-un blog abia deschis, pana ca acesta sa intre pe google, decat daca era informat ca trebuie sa o faca. voila! ne vedem cu bine…

  11. vlad Says:

    Pai, Iulian, AAA tocmai ti-a zis ca a fost colega de clasa cu ea, deci a cunoscut-o. N-o judeca nimeni pentru descendenta ei ilustra ci doar pentru praful in ochi pe care ni-l arunca pretinzind ca e altceva decit e: un pui de nomenclaturist. Vad, insa, ca pentru multi romani chestia asta nu conteaza. Am impresia ca suntem o natie care a dezvoltat un fel de sindrom Stockholm care se traduce printr-un atasament maladiv pentru proprii nostri teroristi, caci asta au fost comunistii, niste teroristi. De aia ii votam pe ei sau pe odraslele lor si e prea adevarat ca, daca mai traia, l-am fi votat chiar si pe Ceausescu.

  12. vlad Says:

    … de altfel vad ca fata si-a scos articolul in care protesta impotriva felului in care s-a relatat prestatia ei de la Cotidianul si unde avea parte de foarte multe nedumeriri din partea noastra. Ca sa vedeti toti ce fel de atitudine are si cum se va comporta politicianul Oana NM. De ce sa ma confrunt cu voi? Mai bine va elimin direct. Asta o fi invatat-o bunicul gindindu-se cu nostalgie la obsedantul deceniu. Adica anii 50, draga Oana.

  13. iulian Says:

    Oana comunista? credeti voi asta? eu nu.Iar bunicul ei a fost un politician pe vremea comunismului,un om bun.De ce toti cei care au fost politicieni inainte de 90 trebuie catalogati k si teroristi sau oameni care au facut numai rau?
    Oana este nepoata unui om care a facut parte din conducerea PCR,trebuie condamnata pt asta?Hai sa o votam si daca nu face ceea ce promite in campanie atunci sa o condamnam, pt faptele ei si nu k este nepoata unui fost ministru din PCR.

  14. vlad Says:

    scenaristo, intr-adevar, nu sunt un blogger, am gresit banuind ca ONM a sters articolul (scuze ONM), dar ce minte murdara trebuie sa ai ca sa spui despre cineva care nu a dat decit argumente de bun-simt in comentariile lui, ca e platit. Aceasta adresa se gasea pe blogul lui IT Morar, cred, asa am ajuns la ea. Nu stiu nici eu ce virsta ai tu (nici nu ma intereseaza) dar in Bucuresti in anii 80 era pur si simplu rau, rau de tot, iar a relativiza raul pe care nomenclaturistii astia ni l-au facut, este nedemn. Oricum e un blog pe care nu-l citeste nici dracu’ cu atit mai putin votantii ONM. Si, da, sunt frustrat ca raul din tara asta nu se mai sfirseste, ba mai mult se perpetueaza prin copii si nepoti si noi nu stim sa il oprim. De aia un iulian spune mai sus ca Paul Niculescu-Mizil a fost un politician de pe vremea comunismului si nimic mai mult, imaginindu-si, probabil, ca in perioada comunista a fost tot democratie si ca politica putea face oricine. Daca ai putea sa numesti o singura aberatie din ce am scris pina acum ai creste in ochii mei. toate cele bune.

  15. alina Says:

    Vlad, iti spun eu o aberatie: tonul dictatorial de sorginte legionara prin care vrei sa pari dastept. Verdictele ghilotinante si ura viscerala sunt avatarii ale frustrarii si neputintei. Haide pa ca m-ai plictisit!!!

  16. vlad Says:

    Alina, daca nu esti cumva chiar Oana NM, esti probabil vreo prietena apropiata. Faci parte din aceeasi categorie care isi imagineaza ca obraznicia tine loc de inteligenta si care mai crede ca exista legionari, precum Iliescu in 1990. Daca te-am plictisit nu ma mai citi, uita-te pe Acasa. Sau citeste niste carti de istorie recenta. Sau stii deja istoria recenta din familie? Unde ai invatat ca dusmanii vostri naturali sunt legionarii. Himere, draguto.

  17. Black Wolf Says:

    Mult succes Oana!

  18. AAA Says:

    Cum spuneam, insa evident greu de crezut pentru cine nu isi doreste asta, chiar am fost colega de clasa cu Oana (pe vremea aceea o chema Oana Stefanescu Niculescu-Mizil, dar intre timp se pare ca a trecut partea Stefanescu la coada, de ce oare?!). Insa se poate verifica, la Scoala Generala 45, calea Dorobantilor 163, Bucuresti, intre 1986-1990 am fost colege in clasele 5-8 la doamna diriginta Ileana Stoinescu (inaintea Oanei la catalog: Serbanescu R. – Stefanescu Niculescu…- dupa Oana la catalog Teusan T.). Sa dezminta Oana daca poate.
    Nu spun ca era singura care manca salam de Sibiu, nici ca era singura din scoala care avea trening roz, cand toti aveam treninguri bleumarin-cenusii, ci ideea era numai de praful in ochi pe care ni-l arunca (merci Vlad petru expresie – perfecta!). Nu ca nu ar fi fost nomenclaturista, ca nu se poate nega asta, ci ca ar fi suferit ingrozitor inainte de 1990. Cu adunat vreascuri si chiar mancat de mamaliga. Imi pare nespus de rau daca mi se pare numai mie ca avem o problema cu praful asta aruncat, cu drama de a fi trait in conditii grele inainte de 90, intr-un cuvant cu minciuna insasi din partea unui om care tocmai intra in politica. Macar majoritatea celorlalti incep sa minta odata intrati in politica. Cam devreme. Prea devreme.

  19. AAA Says:

    P.S. nu as vrea sa se inteleaga gresit ca o condamn pe Oana pentru ca e nepoata de nomenclaturist. Nicidecum. Nu cred in ideea care sustine spalarea pacatelor familiei de catre urmasi. Dar, cum sper ca reiese de mai sus, am o problema majora cu MINCIUNA!

  20. Black Wolf Says:

    FELICITARI OANA!

  21. iulian Says:

    Felicitari ! succes in parlament

  22. vlad Says:

    Bun, ai cistigat, bravo. Acum pune-te cu burta pe carte, casca ochii, intreaba, fa ceva bun din acest succes. Apropo, un amanunt interesant: probabil ca ai mai multe voturi decit prostanacul tau sef de partid.

  23. vlad Says:

    am uitat: …si nu mai incerca sa ne mai aburesti.

  24. der Says:

    1. Condoleante pentru bunicul tau, Oana. Mare pierdere. Dar macar e cu Razvan acum…
    2. AAA: daca tot ai fost colega Oanei, de ce nu ne spui cum te cheama?? Crezi ca te cauta Serghei cu „baietzii” sa iti potriveasca falcile :)?? Te-a suparat rau de tot cu treningul ala, i-ai jurat razbunare si acum ai prins momentul. Cred ca acest efort merita o cauza mai buna.
    3. Vlad: si tu la fel, ai putea sa gasesti altceva mai bun de facut. Se vede ca iti merge mintea mult mai mult decat atat (scris contra Oanei pe blog). In plus, cred ca e mult mai util sa aplici tactica „nu iti place, nu mananci”.
    4. Nu e cazul sa refaceti aici procesul comunismului. Bagatul tuturor in aceeasi oala e ca si cum am zice acum ca daca erai nascut inainte de 89 erai comunist. Fara alte diferentieri. Comunismul a avut si avantaje si efecte pozitive. Acum insa, e o chestie pur conjuncturala sa il condamni sau nu. De aia e bine sa traiesti in prezent.

  25. Baruch Spinosul Says:

    stau si citesc comentariile de pe blog si ma crucesc
    e tragic pentru Romania ca la aproape 20 de ani de la lovitura de stat inca fostii securisti, activisti conduc tara
    Spunea cineva odata ca e bine sa te feresti de comunistii mai „capitalisti” aia sunt cei mai periculosi
    Doar astia au furat tara cat au putut si au devenit miliardari. Pe spinarea oamenilor de rand, care isi duc traiul de pe o zi pe alta si sunt mintiti si furati continuu. E pacat ca romanul are tot timpul de ales intre doua rele (vezi Basescu/Nastase; Vadim/Iliescu; Becali/Oana Mizil, etc.). Societatea nu se va insanatosi moral niciodata. Fiindca cei care o conduc nu vor. Ma uitam la poze si am vazut pe bunicul tau in ce jilt statea intr-una din poze si cat lux se vedea in jur. Lucrurile astea nu sunt din munca cinstita iar multi au patimit ani de zile prin inchisori sau Canal si s-au vazut cu averile furate pentru huzurul comunistilor.
    Pacat, de Romania!

  26. puia Says:

    der, dupa post-ul cu ‘te cauta Serghei cu “baietzii” sa iti potriveasca falcile’ sint convinsa ca si tu esti vreun pui de nomenclaturist care aplauda minerii adusi de iliescu sa starpeasca intelectualii …
    vlad a fost foarte logic si cu bun simt in ceea ce a spus dar ati sarit mai multi la gatul lui in apararea comunismului si a nomenclaturistilor … probabil ca asta e soarta pe care o merita tara asta…dam cu pietre in intelectuali si aplaudam impostorii..
    personal nu stiu cat de buna va fi ONM, dar m-a frapat modul greoi in care se exprima la emisiunea lui cristoiu; a trebuit sa admit ca pana si Vanghelie o facea mai bine… nu sariti cu replici de genul ‘dar tu cum te-ai descurca, ba?’ ca eu nu am avut tupeul sa acced spre pozitii care ma depasesc

  27. der Says:

    Draga Puia, incerc doar sa fiu obiectiv. Incerc de asemenea sa traiesc cat de cat in prezent, nu in trecut. Nu prefer si nici nu apar hotzia, indiferent de culoarea ei politica. Nu vad absolut nicio diferenta intre un hotz marca PSD sau PD-L.

    E mult mai important ce se va intampla de acum incolo, de asta sunt absolut curios. Promit ca o sa testez personal cat de receptiva este Oana la alegatori.

    Si in incheiere, draga Puia, daca ai cunoaste istoria familiei Niculescu-Mizil, ai intelege nuantza mea. Si gluma, dar cred ca pentru aia ti-ar trebui minimum simtzul umorului, ca sa spun doar atat.

    Sarbatori Fericite!

  28. oananiculescumizil Says:

    Va multumesc tuturor pentru felicitari, aprecieri si faptul ca ma cititi si lasati comentarii aici, pe blog, indiferent daca sunt pro sau impotriva mea.

    @vlad, esti vizibil ostil si fara dorinta constructiva de a dialoga. Nu cred ca ma intereseaza apetenta ta pentru agresivitate cu extinderi spre marlanie (si aici nu ma refer la reactia ta fata de mine, ci fata de ceilalti cititori de pe blog). Iti raspund aici si la celelalte comentarii rugandu-te sa te abtii de a mai da verdicte atunci cand nu cunosti realitatile si oamenii despre care si cu care vorbesti. Multumesc.

    @AAA, nu am avut niciodata o colega AAA. Am avut, insa, o colega BCD putin geloasa pe mine din cauza treningului meu vernil deschis cu dunga mov. Sunteti una si aceeasi persoana?

    @der, multumesc pentru condoleante si interventie.

    @Baruch, este de preferat sa aduci si ceva argumente afirmatiilor tale ca sa nu ramana doar vorbe goale. Iar problema cu jiltul pe care statea bunicul meu… sper ca nu vorbesti serios!:)

  29. Teodora Adamache Says:

    Eu chiar cred ca ar trebui sa apreciem ca cineva se lanseaza in politica bazandu-se pe idei si programe si mai ales batand strazile la picior si vorbind cu oamenii. Nu e nevoie de biletele si alte scandaluri ca sa castigi voturile oamenilor. Sunt foarte multi fosti membri PCR care se dezic de asta si o admir pe Oana pentru abordarea pe care o are asupra traditiei politice din familie. Se mandreste cu originea sa si evidentiaza lucrurile bune pe care le-a invatat in familie. Mult succes in ale politicii si rabdare cu rautatile ca sigur vor fi multe!

  30. artemis Says:

    se vede de la o posta o adevarata comunista sustinuta de securistii de alta data ……de aia ii tot trimite mesaje de felicitari,de exemplu black wolf……uitati-va si va cruciti cine este acest black wolf

  31. artemis Says:

    oare de aia avea curajul sa mearga in tiganie singura? Gigi Becali cu toate garzile lui nu a intrat pe unde mergea comunista asta mica………

  32. Raluca Says:

    eu cred ca sunt banii sotului la mijloc atat pentru campanie cat si pentru „curajul” de a intra singura in acele cartiere de tigani.cat despre Black Wolf artemis ,nu poti sa afirmi ca cei de acolo sunt fosti securisti ,pentru ca sunt prea tineri sa fi prins perioada aceea.

  33. oananiculescumizil Says:

    @Theodora, multumesc pentru sustinere si ma bucur ca imi intelegi punctul de vedere. Nu ma voi dezice niciodata de convingerile mele, chiar daca au parut, in istorie, utopice.

    @artemis, nu inteleg ce insinuezi si nici nu cred ca ma intereseaza.

    @Raluca, banii sotului meu sunt si ai mei, iar ai mei sunt si ai lui. Asa este normal intr-o familie adevarata. Locuitorii colegiului 20 sunt oameni obismuiti. Nu mi-a fost teama sa merg sa-i cunosc.

  34. echipa ONM Says:

    @Mihai, dy, dodo…
    Ai incalcat repetat regulamentul blogului in ceea ce priveste protocolul comentariilor (la toate punctele – vezi pg. „Oana”/Disclaimer). Reciteste-l si, in masura in care reusesti sa te incadrezi in „bunul simt” cerut in regulament, vei putea comenta din nou fara moderare.

    Multumim pentru intelegere,
    echipa ONM

  35. Mihai, dy, dodo… Says:

    felicit echipa ONM.am scris la suparare si pe buna dreptate .eu am facut ceva si nu putin .nu ma face sa folosesc ip rutabil .va salut si sant bucuros ca ati citit macar voi .

  36. dodo Says:

    cineva a trisat si ne’asuparat pe cativa si cu asta am incheiat.vom hotara ce vom face .echipa onm , mi’ai dat restrictie ,nui frumos , nu asta merit.ok ?

  37. vanda Says:

    ai dreptate artemis,ramai uimit de acest black wolf . eu una nu am mai vazut asa ceva decat in filme.si eu tot asa cred,Oana nu avea curajul de a merge singura in tiganie cum nu au avut nici altii,decat insotita de asemenea luptatori periculosi.

  38. simon Says:

    cum sa nu mearga super protejata ,cand barbatu ei e un arab cu o gramada de bani.

  39. Larisa Says:

    si eu as vrea sa fiu protejata de BLACK WOLF! Numai ca nu sunt nepoata de comunist, si nici maritata cu un arab cu multi bani.

  40. Larisa Says:

    Oana imi faci si mie cunostinta cu tipul acela care conduce BLACK WOLF? Un telefon de-al lui se poate?

  41. smedoiu paul-mizil Says:

    nu te supara dar mai ai vreo amintire din mizil ,din orasu carui ii porti numele
    de la domnu niculescu ionel?
    mai iti aduci aminte de mine?
    cu respect paul
    si cu aceasta ocazie iti doresc din toata inima un calduros la multi ani
    chiar daca pentru tine sunt un necunoscut

  42. oananiculescumizil Says:

    Paul, am fost o singura data in Mizil, in toata viata mea. Imi pare rau dar chiar nu te cunosc. Dealtfel, nu prea cunosc persoane din Mizil…

    La Multi Ani!

    ONM

  43. Maranda Mara Says:

    Sunt o persoana trecuta de varsta tineretii ,intamplator am citit rautatile lui Vlad. Draga Vlad ,eu cred ca as putea fi mama ta de aceia te rog sa ma intelegi asa cum trbbuie,nu ca rautati . Am trait in era comunista am si eu copil de varsta Oanei ,a fost si bine si rau in acele vremuri dar un lucru nu am vazut la televizor ascensiunea unei Monici doar ca un fiu de fost comunist cum ai zice tu miliardar acum indragostit de o pustoaica de care sincer imi este mila. Imi este mila de toate fetele care doresc sa fie ca ea de tinerii care isi doresc sa fie Columbeni. Va multumesc frumos , mai bine doua ore de televizor cu impuscatul decat sa vad cat de „urat traiti mai ales voi tinerii. Voi veti muri fara sa va fi nascut,adica nu stiu de fapt pentru ce ati nascut? Pentru bani, pentru impertinenta? pentru consum? pentru rautati?. Noi generatia comunista de care ne faceti vinovati am fost si fericiti,ciudat chear daca acum nu prea taim decent totusi suntem fericiti.Pentru multi ca noi banii nu fac nici doi bani ar spune h Fallada. Stim sa induram varsta nsi nu-i fericesc pecei ce se poarta urat din pustiu sufletesc,de care cu parere de rau suferi si tu. Astazi nu se mai citeste,nu se mai merge la teatru,la filme, dar voba uni scriitor rus ,nu american cum ti-ai dori „urat mai traiti domnilor” Maranda

  44. ciprian padure Says:

    eu te cunosc si pe tine si familia ta. nu cred ca ai intrat in aceasta hora cu inima curata ci doar ca se poarta si , probabil, sa poti apuca si tu o bucatica de ciolan. vom vedea ce si cum va fi. eu nu cred in tine nici macar putin si asta nu uita, ptr ca te cunosc. nu te-am votat dar … oricum … succes.

  45. ciprian padure Says:

    aduc pe aceasta cale acum si aici un omagiu care vine din suflet tatalui tau care a fost un om deosebit si cu care m-am inteles f bine. a insemnat foarte mult pentru mine. Dumnezeu sa il odihneasca oriunde se afla si sper ca il voi intalni in viata de apoi sa ii spun cat il apreciez si in ziua de azi ptr ce a fost si ptr cat m-a ajutat. imi amintesc mereu noptile petrecute impreuna si povestirile din viata lui care mi le spunea pana dimineata. Te rog ca in amintirea lui sa faci lucruri bune pentru oameni. nu uita ca si eu locuiesc in Ferentari. eu stiu mai bine ca tine, acolo oamenii sunt singuri si nici macar in ziua de azi nimeni nu ii ajuta. Fa-o tu, Oana. Fa-le bine.

  46. oananiculescumizil Says:

    Mara, mitul Printului care gaseste condurul Cenusaresei, dupa care traiesc fericiti pana la adanci batraneti, face plotul in toate telenovelele. Sa fii tanara si saraca si sa te mariti cu un barbat bogat, indiferent de varsta, este un business des intalnit in lume, nu numai in Romania. Imi permit sa fac o gluma afirmand ca aceasta criza economica mondiala va afecta si business-ul despre care vorbeam…:)

    Domnule Padure, va multumesc pentru gandurile bune si amintirile frumoase. Stiti bine ce inseamna familia pentru mine… Totul. Din familia mea fac parte si locuitorii Ferentariului, cu siguranta.

    ONM

  47. bogdan Says:

    stimata doamna Mara,
    probabil ca si eu fac parte din cei carora le-ati putea fi mama. am aproape 33 de ani iar la lovitura de stat din decembrie aveam 14 ani. poate prea putin sau prea mult, depinde cum priviti lucrurile.
    va rog pe toti, nu ne mai pacaliti cu binefacerile comunismului. am trait sfarsitul deceniului respectiv cu pachetele cu capete, picioare si gaturi de pui, cu lectiile facute la lumanare, cu frigul din case. dormeam in trening, stimata doamna, cu pijama sub el si cu plapuma peste cap. chiar ni s-au pierdut amintirile atat de mult?
    si nu e adevarat, stimata doamna, ca m-am nascut pentru bani. citesc carti, merg la teatru, divinizez literatura rusa si nu apreciez consumerismul occidental. insa detest profund comunismul.
    sistemul asta in care au trait oameni ca tatal proprietarei blogului acesta a schilodit cultura romana, a distrus credinta noastra strabuna, a asasinat direct sau indirect (va amintiti canalul din anii stalinismului?) elita politica, economica sau intelectuala a tarii.
    si acum vin copiii, nepotii, ginerii tovarasilor sa ne ceara voturile. mai degraba mi-as taia mana dreapta decat sa pun stampila pe cei trei trandafiri.
    si nu, nu sunt legionar iar tata a fost secretar de partid.

  48. vlad Says:

    Draga Mara, imi dau seama dupa coerenta exprimarii si limpezimea ortografica a postarii tale, ca esti o devoratoare de literatura. Uite, iti recomand un roman :”Sunt o baba comunista” de Dan Lungu, editura Polirom. Citeste-l, s-ar putea sa ai o revelatie, la fel ca personajul principal.
    Citeste-l si tu, Oana Niculescu Mizil aripa Iliescu – Nastase.

  49. alegator inselat Says:

    STIE CINEVA CE SANT ALEA AUDIENTE ? CA NICI OANA MIZIL SI NICI VANGHELIE NU STIU CU CE SE MANANCA

  50. alegator inselat Says:

    *
    oananiculescumizil
    ianuarie 25, 2009 la 10:50 pm

    Mara, mitul Printului care gaseste condurul Cenusaresei, dupa care traiesc fericiti pana la adanci batraneti, face plotul in toate telenovelele. Sa fii tanara si saraca si sa te mariti cu un barbat bogat, indiferent de varsta, este un business des intalnit in lume, nu numai in Romania. Imi permit sa fac o gluma afirmand ca aceasta criza economica mondiala va afecta si business-ul despre care vorbeam… 🙂

    Domnule Padure, va multumesc pentru gandurile bune si amintirile frumoase. Stiti bine ce inseamna familia pentru mine… Totul. Din familia mea fac parte si locuitorii Ferentariului, cu siguranta.

    ONM
    *
    bogdan
    februarie 4, 2009 la 10:00 am

    ore a scris laleaua sau aiea mica ??!!

  51. alegator inselat Says:

    ce am incalcat , dar promisiunile din campanie , nu au fost incalcate ?

  52. alegator inselat Says:

    PROMISIUNI SI ATAT .

  53. alegator inselat Says:

    PROMISIUNI SI ATAT .de cand s’a terminat campaniea nu mai cunoastem oameni care ne’au trimis in parlament , cu dulci promisiuni .multumiri.

  54. alegator inselat Says:

    .de cand s’a terminat campaniea nu mai cunoastem oameni care ne’au trimis in parlament , cu dulci promisiuni .multumiri.

  55. alegator Says:

    Locuitorii colegiului 20 . ce facem cu cele 70000 de mii de euro, primiti de doamna deputat ?! sau nu sant pen. folosul comunitatii ?

  56. alegator (?????) Says:

    bravo Oana , asa te vrem . din cand in cand mai treci si pe la noi . Ai vazut ce necajiti sintem , si macar prezenta ta , fie si cu ….. asa cum ai venit , tot e bine . Creaza putina speranta . multumim . Tine’o tot asa si ne vei castiga . si daca tot ai venit spunei te rugam si lui Vanghelie ca el a uitat cum este .nu mai stie nimic concret.

  57. oananiculescumizil Says:

    Alegator inselat, Oana Niculescu Mizil este o femeie de onoare, crescuta si educata in spiritul adevarului. Eu nu am intrat in Parlament ca sa fac averi sau pentru gloria personala. Am candidat si am castigat pentru ca vreau si pot sa schimb in bine viata cetatenilor din Colegiul 20. Eu nu imi voi incalca niciodata promisiunile!

  58. Tudor Says:

    Da, eram curios sa vad cine sant tinerii care intra acum in politica in Romania. Poate ca Oana va face ceva pentru oamenii din Colegiul 20. Asta e mandatul. Oare? Pare mai mult mandatul unui primar. Pentru un membru in parlament nivelul ar trebui sa fie mult, mult mai ridicat. Altfel cum va fi Romania vreodata la nivel european? Este inutil sa va urez succes, atata vreme cat cred ca fara pregatirea necesara este imposibil. Si se vede ca in Romania ascensiunea persoanelor capabile este in continuare blocata.

  59. Onu Ionescu Says:

    Daca este vorba de persoana capabila, contracandidatul Oanei, in colegiul 20, este clar nivelul lui Tudor. In ocluzia sa cerebrala/v .intestinala se poate confunda un deputat cu un primar, dupa cum un plin de sine editorialist, a confundat Bucurestii cu Tampitopole
    Se reconfirma bancul prost al cazanului cu smoala pentru romani, din IAD. Patologia romaneasca!

    @AVRAAM, stil voltairian, unde esti?

  60. geomarz Says:

    Nici unul dintre aceşti prieteni ai domniei tale nu face două parale.

  61. UNUL CARE VA STIMEAZA Says:

    IN CAMPANIA ELECTORALA ATI PROMIS CA VETI INDULCI RELATIA DINTRE DOMNUL PRIMAR VANGHELIE SI POLITIA COMUNITARA SECTOR 5 (SEDIU, NORMA DE HRANA) VA MULTUMESC CU STIMA LUCRATORII POLITIEI COMUNITARE SECTOR 5.

  62. Marius Badea Says:

    Te salut Oana,
    Mult succes in tot ce-ti propui.
    nu ne-am mai auzit din 2002 de la CNAp

  63. oana niculescu mizil Says:

    Marius Badea, te salut si ma bucur ca imi citesti blogul. Iti urez, la randul meu, mult succes in activitate!

  64. rycyu Says:

    nu stiam de tine daca nu aparea SERGHEI MIZIL la tv cu povestile sale spumoase…..arati bine rau…imi place mult de tine ca femeie:X:X:X:X:*:*:*:*:*

  65. minodora Says:

    ESTI O FEMEIE PUTERNICA,PLINA DE PERSONALITATE TEADMIR PENTRU TOT CEEA CE FACI.POATE CA DACA VIATA MI AR FI OFEIT OPURTUNITATIILE TALE AS FI PUTUT SI EU SA RAZBAT PE ACESTE DRUMURI PLINE UNEORI CU SPINI PE CARE RAND PE RAND TREBUIE SA I INLATURI SI DUPA EFORTURI SUPRAOMENESTI SA POTI INTR O ZI SA SPUI ,,IN SAFRSIT V AM BIRUIT SUNT EU CEEA CARE MI AM DORIT NU CEEA CARE ATI DORIT SA FACETI VOI CEI CARE OPRITI VISURLE SI IDEALURIILE OAMENILOR,,TE APRECIEZ SI TE RESPECT OANA MI AS DORII FFFF MULT SA POT SA TE CUNOSC INTR O ZII…

  66. candit Says:

    Doamna Oana Niculescu Mizil,
    meseria de politician are multe fatete pe care trebuie sa le lustruiesti la fel cum face un maistru mozaicar. Unui mozaicar ii trebuie 25 de ani sa ajunga de la ucenic la maestru.
    Mult succes la realizarea mozaicului pe care vreti sa-l construiti.
    Dar nu despre asta vroiam sa va scriu, ci despre amareala zilelor traite in comunism.
    Am avut de indurat si de fig si de foame, dar nu am murit.(clar daca iti scriu aceste rinduri.)
    Stateam la cozi la alimentara cu rindul,dar nici asta nu era chiar atit de rau caci mai schimbai o vorba cu veciini, sau mai spuniai un banc politic. Toate astea nu le uiti dar le treci in sertarul cu diverse. Dar ce nu poti trece la diverse este meschinaria comunismului.
    Eram tinar inginer si lucram la interprindere din municipiul nostru, aveam depusa cerere pentru alocarea unui apartament de stat. ( nu stiu de ce nu se intitula : apartament de locuit?)
    Eram pe lista si urma sa primesc unul. Intre timp ca orice tinar am cunoscut o fata si ma-am indragostit, ne-am hotarit sa intemeiam o familie. Credeam ca totul este asa usor.
    Am fost chemat la secretara cu propaganda a municipiului :” tov. Inginer nu este bine sa va casatoriti cu tovarasa T. are rude in RFG”. Si care este problema, ea este aici si noi ne iubim.
    Dar atunic trebuie sa mai asteptati pentru apartament, astept si azi. Nu s-au oprit la apartament.
    Abia atunci a inceput intradevar greul.(as putea sa scriu o trilogie, despre vremurile din inchisoare, despre cum am parasit Romania, cum am pribagit prin strainatate)
    Acum sintem bunici, si pe linga Germana, nepotii invata si Romana ca limba straina.
    Un singur cuvint nu vreau sa invete: COMUNISM.

    Candit

  67. oana niculescu mizil Says:

    Minodora, dorinta de a schimba lucrurile in societatea romana mi-a dat puterea de munca pe care o am. Nu voi obosi niciodata sa lupt pentru evolutie. Ambitia mea este una pozitiva si cred ca fiecare femeie are o putere de munca de nebanuit pe care o poate utiliza in cele mai indraznete proiecte. M-as bucura, la randul meu, sa ne cunoastem intr-o zi. Pana atunci, insa iti urez sa ai incredere in proiectele si sperantele tale si sa-ti mobilizezi intreaga putere de munca pentru a le transforma in realitate! Indiferent de unde pornim putem decide unde vrem sa ajungem!

    Candit, inteleg gustul amar pe care ti l-au lasat acele vremuri. Imi doresc sa privim spre viitor cu mai multa incredere. Trebuie sa avem in minte trecutul pentru a gasi optimismul si argumentele pentru a lupta pentru un viitor mai bun. Sper ca acest viitor sa fie unul decent in care sa te poti intoarce impreuna cu familia ta! In ceea ce ma priveste voi lupta pentru un viitor demn si curat!

  68. candit Says:

    Oana, cred si sper ca numai nu ai inteles mesajul meu.
    Daca o singura piesa din mozaic este gresita, trebuie sa refaci mozaicul de la inceput.
    Ca sa poti privi deschis spre viitor trebuie sa-ti fie limpede ce ai facut rau in trecut. Cu vreascuri putrede poti sa faci un foc, dar nu va da destula caldura sa-ti incalzeasca caminul.
    Cei care m-au ” incurajat” sa plec din tara in acele vremuri, sint tot acolo si „incurajeaza” in continuare generatii de tineri sa-si caute norocul in lumea larga.
    Din pacate nici nu incearca sa recunoasca raul pe care l-au facut, mai si apare cite unul si arunca cu noroi facindu_ne tradatori de tara.
    Eu am un trcut decent,un prezent decent si un viitor deschis. La fel copilul meu, nepotii mei.
    Mozaicul meu se apropie incet , incet de finisare cei 25 de ani sa-u scurs, acum vin ucenici si incep si ei sa-si faca mozaicul.
    Nu ma intrebat nimeni din Romania daca as vrea sa fac un mozaic si in Ro. daca tot am facut pentru cele mai mari firme din domeniu din Lume.

    Candit

  69. oana niculescu mizil Says:

    @candit, te intreb eu: de ce nu vrei sa faci un mozaic si in Romania? Astept raspunsul!

    Cu bine,


Comentariile sunt închise.