Traian Basescu a (re)intrat in campanie electorala

Trebuie sa recunoastem ca Traian Basescu a facut prima miscare electorala interesanta a noului an. Ii prieste anatema de presedinte jucator. L-am ascultat pe Traian Basescu intr-o emisiune televizata – parca la “Nasul” – spunand ca alianta cu PSD ii va stirbi din imagine si, in consecinta, va pierde din electorat. Cu toate acestea, a fost de acord cu aceasta majoritate parlamentara in contextul crizei economice mondiale si cu speranta in reformarea clasei politice. Chiar daca presedintele Romaniei trebuie sa fie, prin litera Constitutiei (inca), echidistant si aceasta declaratie nu isi avea rostul, am crezut ca Traian Basescu chiar doreste stabilitatea politica in Romania, in ciuda prestidigitatiei ludice de care a dat dovada cu guvernul aliantei D.A.

Traian Basescu l-a numit in functia de consilier prezidential pentru problemele minoritatilor pe domnul Peter Eckstein Kovacs. Era un post inexistent in aparatul prezidential de pana acum, asta pentru ca in Romania minoritatile nationale se bucura de toate drepturile constitutionale ale cetatenilor romani. Decizia presedintelui Romaniei are conotatii cu mult mai adanci. Traian Basescu a creat aceasta functie special pentru un membru al UDMR incercand, astfel, sa-si apropie in mod decisiv electoratul de etnie maghiara care, dupa cum se stie, voteaza extrem de disciplinat. Este inutil sa va amintesc ca Partidul Social Democrat s-a opus in mod vehement participarii la guvernare a UDMR-ului.

Am citit astazi in Jurnalul National articolul “Parlament 2009: cu ce ne-am ales?” semnat de Adrian Severin. Domnia sa face o radiografie perfecta a esicherului politic autohton. Sesizeaza discrepanta flagranta dintre putere si opozitie, dezechilibrul vizibil dintre majoritate si minoritate. In opinia dumnealui, acest lucru poate favoriza aparitia dictaturii si dinamitarea sistemului democratic. Dupa Adrian Severin, Traian Basescu devine pe zi ce trece “cezarul” omnipotent si polivalent al natiunii, liderul providential al romanilor, insusi Messia coborat printre noi, muritorii de rand.

Iata ca, prin numirea domnului Peter Eckstein Kovacs ca si consilier prezidential, Traian Basescu si-a asigurat, implicit, majoritatea parlamentara a unui eventual guvern PDL-UDMR. Mai ales, in conditiile in care in PSD-ul din actualul guvern poate fi usor compromis, detinand majoritatea ministerelor cu directa atingere la mase, precum Ministerul Invatamantului sau Ministerul Muncii.

Cu multumiri anticipate, mi-as dori sa cunosc opinia bloggerilor Ion Ilescu, Adrian Nastase, Miron Mitrea, Corina Cretu, Anca Alexandrescu, Elena UdreaCristian Sutu, Victor Ciutacu, Mircea Badea, Oana Dobre, Gabriela Cretu, Roxana Iordache, Ioan T Morar, Gramo, Moshe&Mordechai, Vasile Dancu, Theodor Paleologu, Huidu la acest entry.

23 răspunsuri to “Traian Basescu a (re)intrat in campanie electorala”

  1. Ion Mihaescu Says:

    Oana Mizil a tras un semnal de alarma. Sa nu fie un Vasile Roaita al PSD-ului!!!

  2. ALBERTO RODRIGUEZ Says:

    Trebuie sa il intelegem pe dl Basescu dansul a castigat tot ce se putea castiga doar din postura de victima si culma numai cand era persecutat
    ACUM FIND CA SE AFLA IN TRO POSTURA SIMILARE CU CEL AL LUI DL ADRIAN NASTASE DIN 2004
    adica avea tot ce i trebuia ca sa castige insa a pierdut tot ba mai mult sa trezit apoi umilit pe la usi DNA
    avand un exemplu ca acest este normal ca dl basescu sa ii fi teama mai ales ca patriciu scoate la inaintare artileria grea

  3. Ovidiu Says:

    Vreti sa-mi spuneti ca PSD-ul e partid mai patriot decat PD-L? nu, tot e de la FSN.
    Pe mine nu ma intereseaza de basescu dar recunosc ca-i destept a reusit sa faca praf din psd.

  4. instalatorul Says:

    Asta este, sa asteptam opiniile bloggerilor nominalizati.

  5. Onu Ionescu Says:

    Oana,
    Va fi probabil al4-5lea comentariu ratat; nu ma impacientez; o dau pe nepriceperea mea intr-ale calculatorului. Dar inainte de a scrie ce gandesc, te asigur de pretuirea mea speciala; aproape cat si pe sotia mea, careia nu-i gasesc echivalent in eternul feminin; nu spun vorbe, exprim trairi, pe care toata masculinitatea romaneasca ar trebui sa le realizeze. Dar, Oana draga, incet-incet, incepi sa devii psd-ista.Tara este intr-o debandada totala, iar tu imi vorbesti despre eructatiile unuia vizavi de Basescu. Pericolul pt.PSD nu in cosilierul Presedintiei pt. minoritati sta, ci in escaladarea violentei sub orice forma din viata noastra. Nu-l mai discutati pe B.; prin ce face, va dovedeste ca este mai inteligent decat voi(el este o individualitate puternica cm isi dorea Radulescu- Motru sa fim noi, toti romanii, nu o multime dirijata).Imi amintesc de o poza dintr-o carte de istorie(o caricatura,de fapt), sub care scria Bismarck conduce Reichstagul; iar imaginea il prezenta pe Cancelarul Bismarck, cu un harapnic in mana, pe care-l pocnea pe deasupra capetelor parlamentarilor germani. Si, daca nu confund, acest dictator feroce, a fost un pic de Messia pentru Germania. Vorbesc in spiritul obsesiei mele de Salus populi suprema lex esto. Ia incercati sa eradicati violenta din scoli, contraventionalitatea rutiera, lezdecenta /respectul , macar unde aveti parghii, recte la antene(mi se par incalificabile: afirmatia despre Primul Ministru, facuta intr-un dispret suveran, ca „este o fictiune”,tonul sarcastic la adresa Presedintelui fata de mitocania unui Putin,poate si el un Basescu in felul sau; interpelarea pe calea undelor a unor ministri;limbajul criptat ireverentios si indecent al unui MB,tratamentul inchizitorial aplicat autoasumatorului de responsabilitate ministru al Economiei.). Ia sa dea PSD un exemplu personal:sa renunte la salariul si la pensia de parlamentar,macar pe perioada crizei; si intr-un gest demagogic, sa se transforme in autohaiduci si sa-si imparta bunurile celor in nevoie sau cum ar zice Sysla, intr-o chestie din asta. Doar aparent, nu aveti in guvern posturi cheie.Depinde de voi sa deveniti corifei nationali. Dar apucati-va odata de treburile zilnice! In incheierea acestui zvacnet psd-ist, imi doresc, asa cum te aprecia sotul tau, ca PSD-ul sa aiba creativitatea,consecventa si curajul tau personale,in ce are de facut! Altfel, nu-l vad bine, si nici pe Romania

  6. Neagu G. Says:

    Draga Oana, ma adresez tie de pe pozitia de elector direct al tau. Acest articol al tau imi da speranta ca incepi sa fii tu insati. Iti propun sa mergi mai departe spunand si cum vezi tu salvarea PSD-ului de la dezastrul ce-l pandeste, intrand in aceasta alianta de SUPUNERE fata de PDL si TB. Daca si voi parlamentarii veti vota in sprijinul acestei aliante, fara a filtra actiunile guvernului Boc, doar pentru a da ascultare tradatorilor din PSD (Geoana, Ilie Sarbu, V.Ponta si Corlateanu), atunci nu mai avem nici un viitor. Nu uita, tu esti datoare fata de partid si electorat, iar nu fata de cei cocotati in conducere prin mijloace oculte si care, fara acordul nimanui, au jucat in interesul lui TB, inca dinaintea alegerilor, in campania electorala ei doar MIMAU opozitia fata de PDL si TB. Iti doresc succes.

  7. gigi Says:

    Cine-i si rodriguez asta,care-si da cu parerea mai nou, pe toate blogurile?

  8. romaniavesela Says:

    „majoritate parlamentara in contextul crizei economice mondiale si cu speranta in reformarea clasei politice”?! „interesul national”?! Politicienii ii considera chiar pe toti romanii cretini? Configuratia actualei majoritati parlamentare arata limpede un singur lucru: ca nu exista decat un singur interes al celor ce le cer votul romanilor odata la patru ani, si anume interesul propriu, interesul de grup, interesul de gasca! In fata acestui interes se evapora intr-o secunda diferentele ideologice (care ideologie, oricum?!), si cei care se scuipau cu o saptamana inainte de alegeri acum guverneaza fara probleme cot la cot. Pentru interesul national, bineinteles! Probabil ca nu veti avea curajul sa admiteti acest lucru, doamna Oana Niculescu Mizil, dar mesajul pe care Partidul asa-zis Social Democrat l-a transmis electoratului sau si intregii tari este unul singur: ca pe politicienii sai (exact ca si pe ceilalti) nu i-a interesat decat sa primeasca puterea, mintind cat s-a putut in campania electorala si facand aliante cu cei pe care-i combatusera vajnic pana atunci – totul pentru a ajunge la cascaval. Cam asa se vede de aici, din Romania celor ce nu au averile de milioane de euro ale noilor guvernanti si alesi ai poporului. Romania celor loviti nu de PDL ori PNL cu ordonanta 230, ci de PSD – Partid Social Democrat! Asta e realitatea – in rest e minciuna cat cuprinde, discurs politicianist, de o gaunosenie vizibila de pe Luna. Pacat ca ati ales sa le faceti viata mai grea celor care v-au votat pentru a le face viata mai buna.

    http://romaniavesela.wordpress.com

  9. ALBERTO RODRIGUEZ Says:

    ATI VAZUT CA JIJI SE INTERESEAZA DE MINE
    daca el cel vestit va trebuie sa ma ascunde in munti
    daca nu stie dl jiji poate da un search pe google ALBERTO RODRIGUEZ SI AMBASADA BRAZILIA
    sau eventual intra pe situl http://www.rodrigo.ro

  10. ALBERTO RODRIGUEZ Says:

    daca dau cu parere inseamna ca inca am ce sa spun si asta pentru ca inca nu fac parte de vrun grup media ,dearece stiti daca faci parte de un grup media de atunci trebuie sa dai cu parerea despre o „realitate „asa cum bate „vant”

  11. Onu Ionescu Says:

    Oana,
    Aseara, am aflat despre un articol interesant din Cotidianul. Azi, dupa comentariul pe blog, am cumparat ziarul, in care am citit dezvaluirea ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu:”Eu si Basescu planuim de doi ani coalitia dintre PSD si PDL”. Ce-i de crezut atunci despre articolul lui Adrian Severin? O noua naivitate? Sa cred ca atunci cand dl. Iliescu sustinea o colaborare cu PNL dorea sa contracareze ceva? Dar cand se desfasura Planuiala, conducerea PSD ce facea? Cine era in conducere?.Cand scriu, imi amintesc de comentarii care ma mahneau. Ma simt vinovat pentru autorii lor si, in sinea mea, le prezint scuzele mele de credul batjocorit. Probabil acelasi lucru se intampla si cu restul electoratului. Halal,
    sa ne fie! Totusi, cum o fi fost posibila o asemenea actiune, fara sa se stie? Sau in PSD, spiritul duplicitar este atat de strain, incat nici macar nu s-a intuit urzeala? Stirea ma confirma ca Basescu este o valoare politica. Din carti si filme de spioni si partizani, ma impresiona faptul ca tradatorii erau executati imediat! Si in Mafie, se intampla acelasi act justitiar. Cred ca nu este gresit, pentru reusita actiunii!
    @Alberto, de ce spui Jiji? Asa se pronunta corect?

  12. zexe Says:

    PSD-ul a facut ceea ce trebuia sa faca de mai mult timp, si anume, sa intre sub comanda presedintelui ales al tuturor romanilor de pretutindeni, domnul Traian Basescu. Numai asa a reusit sa isi pastreze unitatea. Tot atat de adevarat este ca ,daca nu ar fi fost Mircea Geoana, presedintele de partid care sa coaguleze interesul partidului spre guvernare, PSD-ul ar mai fi stat o tura in opozitie. Daca nu ar fi spus-o Ion Iliescu, nici nu ma gandeam ca exista vreun social-democrat care sa nu isi doreasca guvernarea. Presa spune ca Basescu isi doreste sa fie presedinte, premier, magistrat, si toate acestea in acelasi timp. Asa, si ? Cum dracului se face ca nu se gaseste niciunul care sa ii tina piept?…dar ce spun eu unul? 323, ca 322 au incercat si au esuat lamentabil.
    Basescu a reusit sa polarizeze in jurul sau chiar si minoritatile, mai putin pe rromi, care sunt prin definitie social-democrati. Basescu este un fenomen politic greu de inteles pentru cei care se impotmolesc in aceasta ura viscerala in loc sa sectioneze cu atentie, bucata cu bucata, succesul electoral al acestuia, si sa invete cate ceva din el. Basescu a inteles inaintea tuturor ca, daca va reusi sa ingenuncheze categoria de politicieni corupti, daca va reusi sa isi ridice constructia sapand adanc in jurul acesteia, si incercand sa inlature cangrena mostenirii comuniste prin cei care sunt purtatori de imagine ai acesteia, electoratul il va iubi vesnic. Ma rog, chestia asta cu iubirea vesnica este o expresie pe care Dl. Voicu o va intelege :))
    In naivitatea lor, multi dintre cei care considera ca au descoperit apa calda prin faptul ca Peter Eckstein Kovacs a devenit un apropiat presedintelui, si mizand pe sentimente nationaliste ale extremistilor anti-maghiari, cred ca este si suficient sa devoaleze acest aspect pentru ca efectul sa fie inlaturat. Raman uimit ca asa-zisa opozitie este paralizata. Nici-o forta politica nu mai misca in front. Toti scriu pe bloguri 🙂
    Priviti, va rog, la Ion Ilescu, Adrian Nastase, Miron Mitrea, Corina Cretu, Anca Alexandrescu, Elena Udrea, Cristian Sutu, Victor Ciutacu, Mircea Badea, Oana Dobre, Gabriela Cretu, Roxana Iordache, Ioan T Morar, Gramo, Moshe&Mordechai, Vasile Dancu…. si lista poate continua. Daca toti acestia cred ca opozitia se face pe bloguri, nu m-ar mira ca Basescu sa intre in istorie ca fiind un alt Vlad Tepes al Romaniei.
    Sa fiti iubiti!
    Zexe.

  13. Onu Ionescu Says:

    Zexe emite cateva consideratii, interesante, sub prezumtia de veridicitate. 1.In conditiile absenteismului penibil, dl.TB nu poate fi considerat decat partizan, presedintele ales de toti romanii(rigoarea exprimarii); este ca un sportiv iesit in castigator, prin accidentarea partenerului.
    2.Dupa mine, artizanul aducerii PSD la guvernare este dl. Ilie Sarbu(zic eu, actualul Talleyrand al PSD-ului); cateva comentarii:dl.I.Sarbu, ca si omologul sau francez-in viziunea mea-,a riscat reactia sefului statului; Napoleon l-a gratulat pe ministrul sau, cu apelativul de ciorapi de matase plini cu fecale; gura sloboda inspirata a dlui TB a fost insa mai diplomata; post factum, a pronuntat doar, sa fie ministru la Agricultura; sau asta a fost pretul intelegerii? apoi, T a atras Rusia in razboi cu Franta si a devenit astfel, pe cale de consecinta, groparul lui Napoleon; cand probabil a razbunat si ciorapii de matase plini cu fecale; apoi, ambii, provin din lumea clerului; si insfarsit, fiecare avea si cate ceva special; unul un picior neschilod, altul, o gonada neimpuscata.
    3.nu este greu la noi sa te descurci, cand „divide et impera” este la el acasa-vezi sorgintea noastra latina; asa a reusit si socialismul sa ne subjuge, indemnandu-ne spre critica tovaraseasca;
    4. polarizarea minoritatilor, cand interesul poarta fesul, este o bagatela! Cu rromii este mai dificil, spiritul lor de independenta/libertate inteligenta, putandu-ne fi exemplu!
    5.de acord ca dl. TB este un fenomen politic greu de inteles; nimeni nu i-a inteles consecventa fata de sine insusi; chiar si in atitudine morbida de razbunare, care merge pana la riscul sacrificiului de sine; dupa Karl Leonhard, specialist in psihiatrie, este o „personalitate accentuata” in viata, si deocamdata in literatura on- line; sigur, si in istorie, dar nu ca Vlad Tepes, ci ca un gen aparte; poate un fel de Nero!
    6.pacat ca ai dreptate cu ura viscerala, si nu-mi explic de ce! avem oare un virus care , ca in cazul rabiei, ne atata pe unii impotriva altora?
    7.neclar cu iubirea la moda si cu identitatea dlui Voicu; oricum, in lumea noastra mercantila(vezi goana nedemna tv dupa rating), nimic nu este interzis;nici femeilor sa-si arate goliciunea impudica pe sticla; si nu sunt convis, ca daca unii politicieni n-ar avea coapse si abdomene fara elastina, n-ar ezita sa imite „blondele lui Dan Negru” (hi, hi!) Scabros, nu?
    8.inca nu mi-e clar cuvantul coruptie! Cumva lacomie imunda din banii statului? Pensii de parlamentari?
    Esti malitios, cand reproduci Ion Ilescu;cumva, ceva visceral?
    Cu aceeasi urare,Onu

  14. Stamate Says:

    Basescu nu a avut nici o secunda de gind sa guverneze alaturi de PSD, a profitat insa stralucit de „foamea baronilor locali PSD pentru a compromite definitiv PSD-ul. Din pacate PSD nu a invatat nimic dupa 4 ani de opozitie, sincer asteptam un moment de luciditate urmat de o analiza obiectiva a personalitatilor de la virf, o epurare si o intinerire a partidului. Se vede de departe ca partidul este scindat de lupte interne.
    Daca asta numiti voi partid reformat, daca asta numiti voi Partid Social Democrat, dati-ne voie sa ne bufneasca putin risul. Nu v-ati facut temele si din pacate ne-ati spulberat orice incredere in sansa de a scapa de DICTATORUL Traian Basescu, odata ce v-ati asociat lui la guvernare (contrar votului nostru care era negativ la adresa celui de mai sus, a Elenei Udrea, Boc, Videanu, Blaga etc).
    Asteptam ca voi cei tineri si nu nominalizez, sa va lepadati de cadavrele de prin dulapuri si sa va faceti temele, avem nevoie de un partid social democrat in tara asta si daca voi stati cu miinile in sin o sa compromiteti doctrina social democrata si Romania, pe veci.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  15. oananiculescumizil Says:

    Va raspund aici tuturor printr-o simpla si, sper eu, de bun simt, replica. Romania nu se poate intoarce la dictatura. Am iesit dintr-un regim totalitar care s-a bazat pe folosirea fortei si violenta. Pe dictatura. Impotriva totalitarismul au luptat romanii in 1989, pentru libertate au murit tinerii in Revolutie. Asta nu trebuie sa uitam niciodata cand facem analize politice dar, mai ales, cand ne aflam in fata urnei de vot, la alegeri.

  16. Onu Ionescu Says:

    Oana,

    Intr-un raspuns dat tuturor, si pe care-l consideri de bun simt, afirmi:”Romania nu se poate intoarce la dictatura”(ghilimoaiele imi apartin!) In comentariile mele, pe care eu incerc sa le fac de buna credinta, fata de mine insumi, mai ales, nu-mi amintesc sa fi sugerat dictatura. Eu pot cel mult sa pronunt dictatura legii.Lege conf. dictionar, este si Constitutia si orice act normativ (de fapt,un regulament) care reglementeaza viata in societate, spre a o feri de specificul de turma in care functioneaza instinctele.Statutul unei organizatii (partid) este un act generator de dictatura?; fermitatea in respectarea unui statut, este un act dictatorial? Aicea-i buba!, ne justificam neputinta manageriala, ascunzandu-ne dupa cuvinte circumstantiale.Abia acum realizez valoarea filonului de personalitate care este dr.Sorin Oprescu. Ca medic valoros,stie ca raul dintr-un organism, trebuie obligatoriu extirpat pentru salvarea organismului respectiv. Si, cu voia ta,ce alt organism mai viu ca omul, exista in afara unui partid; in el, fiecare individ este o celula,un tesut, un organ,un aparat, un sistem; care are nevoie de ingrijire medicala pentru sanatatea intregului.Si orice tratament, de care unul este constient sau nu, poate constitui,demagogic, un act dictatorial? Ma opresc, sa rasuflu! Cu parere de rau, intram in disjunctie ideatica. Imi impun sa observ discret, consecintele nondictaturii din PSD! La Antene, sunt consultati astrologi, si mai cate asemenea oracole. Eu pufnesc in ras. Stiu ce-i trebuie PSD-ului.Ii prisoseste rafinamentul nondictatorial. BRAVO!, autoritarismului basescian.Ne-a priceput firea.

  17. Onu Ionescu Says:

    Cred ca m-am pripit, si imi fac mea culpa.

  18. NeluColonelu' Says:

    Oanooo, unde kilu’ meu erai la Revolutie, de-ti dai cu parerea..regim dictatorial ?? Intr-adevar stim ca Dl. Paul nu aplauda k restu’ din CC, dar…va-ti complacut in ..vila de la Snagov..
    De la Lugano se vedea cum mor prostii vostrii pe Magheru ???
    ..pai se poate ???
    In alta ordine de idei, ce te-a mancat sa te bagi in politica ??

    Sa-I ierte Dumnezeu pe toti care s-au dus din familia Mizil, dar mai fato, revino cu picioarele pe pamant si du-te si termina ASE-ul ala…auzi tu ..in Parlamentul Romaniei..si sprijinita de cine ????
    Poc, trosc, fleosc…

  19. mariabrasov Says:

    Pentru ca m-am saturat de atatea minciuni si de atatea promisiuni fara nicio finalizare,nu m-ai votez Basescu,La Brasov votam MIRCEA GEOANA

  20. oana niculescu mizil Says:

    Maria, iti multumesc ca, prin alegerea ta, esti alaturi de candidatul nostru!Ma bucur cand vad ca din ce in ce mai multi romani isi dau seama de problemele grave pe care Traian Basescu le are in a-si construi programe viabile si in a-si respecta promisiunile.

  21. roxana Says:

    Pentru ca vreau o schimbare,pentru ca vreau o Romanie mai buna,pentru ca vreau mai multe locuri de munca pentru ca m-am saturat de atatea promisiuni fara niciun rezultat la Brasov votam MIRCEA GEOANA.

  22. tudose Says:

    domnule traiaqn basescu mati descurajat de tot nas mai vota find ca vam votat si miam perdut increderea de tot am crezut ca faceti ceva pentru tineri dar maqi multe vorbe am fost si in partidul a lui stolojan cel ce a minbtit ce puteti face in continuare sa duceti tara mai de ripa cu ce ati ajutat tineretu ca va votat in totalitate ca stau un an pentru un proiuect de casa sau ca fiecare om in primarie pina nusi bea cafeaua nu da druma la usa unde sunt locuri de munca pentru cei saraci ce ati facut sau ce veti face

  23. Rame De Ochelari 2023 » Modele 5352 » Pret >88 Lei » Lensa Ro® — Минимус Says:

    […] să stocheze cookie-uri în browser-ul tău. Profită acum și alege rame ochelari de vedere; Obtineti mai multe informatii, de cea mai bună calitate, din gama de lux până la buget. De e-mail este în siguranță la noi: […]


Lasă un comentariu