Volodea Tismanetchi, critic de moda pe banii dezbracatilor

Se pare ca domnul Volodea Tismaneanu, fiul nkvd-istilor (kominternisti) de rang inalt Tismanetchi, apasat de responsabilitatea de a infiera comunisti romani – altii decat cei de la putere – simte nevoia sa-si mai ia cate o pauza de cercetare pe baricadele institutionalizarii turnatoriei, facand mici consideratii artistice, pe blogul personal, despre croielile din fashion designul romanesc de ultima ora. Avand in vedere ca Traian Basescu, angajatorul dumnealui, alt comunist care infiereaza comunisti, rasfoind dosare si santajand la drumul mare, isi va lua curand talpasita de la sefia statului, iar robinetul subventional se va inchide, ii recomand domnului Volodea sa-si incerce norocul la revistele cu tipare de rochii pentru femeile care nu-si mai permit sa-si cumpere haine intr-o Romanie curatata de comunisti de catre chiar brava ordonanta Volodea. Inainte de a trece la problemele serioase ale modei vintage si diferentele intre branduri, trenduri si marile case, il intreb direct pe sefului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania: La cate rochii cumparate de la magazinele „Toate produsele la 15 lei” au renuntat romancele pentru ca Presedintele Romaniei sa va plateasca atat amar de vreme degeaba, domnule Tismaneanu? Cate conserve de fasole ale muncitorilor au ajuns in buzunarele dumneavoastra? Cate alocatii pentru copii, cate pensii de amarat? Faceti socotelile astea in momentele de relaxare de dupa stresul cercetarii! Socotelile fac bine la nervi.

Acel “Look who’s talking!” care ma bantuie ori de cate ori imi arunc ochii pe consideratiile lui Vladimir Tismaneanu despre comunism, m-a incercat si zilele trecute, citind articolul in care era infierata si umila mea persoana, nepoata de nomenclaturist care a indraznit sa-l traga de maneca pe finantatorul cercetatorului, imbracata in zeghe, pe holurile Parlamentului Romaniei.

Domnule Volodea Tismaneanu, sunteti copil de activisti comunisti, de kominternisti. Oboseala cercetarii activitatii lui Leon Tismanetchi, tatal domniei voastre, la Soroca si in cuibarelor comuniste ale NKVD-ului si Komintern-ului, in Basarabia de dupa 27 martie 1918, când NKVD-ul a incercat distrugerea Romaniei prin provocarea asa-ziselor rascoale de la Tatarbunar si Hotin, va face sa uitati ca ati fost coleg cu Nicu Ceausescu, ca v-ati bucurat de toate privilegiile regimului comunist? Sunteti un om cu scoala, un profesionist. Ar trebui sa stiti ce a facut bine si ce a facut rau bunicul meu, Paul Niculescu-Mizil si sa intelegeti de ce “continuu fara jena linia politica a stramosilor”, lucru pe care, cu siguranta, domnia voastra nu vi-l puteti permite, legal.

Sunteti metaforic cand va referiti la zeghea purtata de mine in Parlamentul Romaniei, afirmand ca este cea purtata de intemnitatii in numele idealurilor”luminoase” ale bunicului. „Spleen”-ul vietii bune pe banii romanilor va indeamna la metafore din varful limbii. Mie nu-mi arde de metafore si poezie in Romania Reala. Este prea mare jalea pe aici, domnule, si va inteleg ca, pierzand contactul cu realitatea, va inselati inca o data. Acea zeghe apartine chiar bunicului meu, detinut la Jilava, acel om despre care stiti, cu siguranta, ca a fost unul dintre initiatorii politicii de eliberare de sub tutela Moscovei, in 1964, si a fost direct implicat in relatiile dintre Romania si URSS, in favoarea Romaniei.

Nu bunicul meu a aruncat oameni in puscarie si nu el a fost informator direct implicat in dosarele martirilor romani din Basarabia, multi dintre ei luati de la casele lor, apoi condamnati, maltratati si ucisi fara alta vina decat aceea de a fi romani. Va suna cunoscut? Va suna cunoscut faptul ca intre 28 iunie 1940 si 28 iunie 1950, din Basarabia au disparut un milion de oameni (din 3,3 milioane)? Poate ar fi trebuit sa-l intrebati pe tatal dumneavoastra. Eu va stau la dispozitie cu documente. Cu siguranta sunteti informat, inainte de a informa pe altii, ca am mostenit arhiva bunicului meu, aceea pe care a vrut sa o cumpere Hoover Institution si pe care va invit sa o rasfoiti in vederea demersurilor de depistare a tortionarilor comunisti. Cine mai stie ce surprize referitoare la propria istorie veti avea, cu aceasta ocazie…

In ceea ce-l priveste pe bunicul meu, Paul Niculescu-Mizil, cu siguranta stiti ca a fost primul oficial roman care, in 1968, a luat pozitie impotriva URSS-ului, la invadarea Cehoslovaciei, ca s-a opus deschiderii focului impotriva manifestantilor de la Timisoara, dar, mai ales, ca a fost, cu adevarat, un om de stanga cu vederi liberale, pentru romani. Nu credeti ca a cam trecut vremea in care era suficienta stampila pe fruntea comunistului pentru a fi aruncat la cosul de gunoi al istoriei? Nu cumva cunoasteti si domnia voastra, ca si mine, bisnitari care fac, acum, Romaniei mai mult rau decat a facut orice nomenclaturist comunist, vreodata?

Bunicul meu nu a fost bisnitar, a fost om serios. Ca mediator, direct implicat la nivel extern, a deschis relatiile politice si economice cu China, Vietnam si tarile arabe. Ca ministru de finante, a liberalizat sistemul financiar-bancar, deschizand Romania catre Vest, prin aducerea in tara a Societee General si a altor banci si societati occidentale. Ca ministru al educatiei si invatamantului a luptat pentru eradicarea analfabetismului, a fost initiatorul creselor si a introdus in invatamant limbile straine, altele decat limba rusa, cea vorbita atat de coerent de parintii dumneavoastra, domnule Volodea. Alte si alte lucruri bune pentru tara lui a infaptuit acest patriot, Paul Niculescu-Mizil. Dar, mai ales, bunicul meu si-a permis sa nu fie un abject turnator si un informatoar al securitatii pentru a-si construi o cariera. A trait modest si a murit sarac. A fost un bun profesionist si un iubitor de oameni. A facut pentru Romania cat nu a facut si nu va face niciodata Basescu, ca presedinte, in toate mandatele luate cu japca si cu ajutorul cucutei turnate de domnia voastre in urechile romanilor din diaspora, cu tot cu ajutorul la dosare dat de savantlacurile „cercetatorilor in ale comunismului”.

De asta ma mandresc cu bunicul meu si imi doresc sa-i calc pe urme cat mai apasat. Da, sunt politician de stanga si am fost nepoata de nomenclaturist, acel nomenclaturist descris mai sus – cel asteptat cu respect de secretarul de stat Henry A. Kissinger, niste ani in urma, la “10 pentru Romania” inainte de a se aseza pe scaun – chiar daca nu am apucat sa ma bucur de privilegiile nomenclaturistilor. Domnia voastra v-ati bucurat de toate. Ce au facut parintii dumneavoastra pentru tara asta ca sa meritati toate astea?

Chiar va recomand ca, inainte de a trata la comanda, cu atata superficialitate denigratoare un om de valoarea bunicului meu, sa faceti o cercetare prin Romania Reala si sa-i intrebati pe oameni ce a facut Paul Niculescu-Mizil pentru ei, dupa care sa va duceti si in Basarabia, incepand cu Soroca, si sa va uitati in ochii acelor oameni cand ii veti intrebati cat bine le-a facut tatal dumneavoastra, Leon Tismanetchi. Abia dupa aceea, sa va ganditi cine ar trebui sa vorbeasca si cine sa taca pentru totdeauna.

Dar, dupa cum scriati in finalul articolului in care il comparati pe bunicul meu cu Mussolini, „Nimeni nu trebuie judecat prin genealogie”, nu-i asa?

In ceea ce priveste kitsch-ul politic, trebuie sa intelegeti ca o femeie moderna, ca mine, trebuie sa fie in trend si, cum kitschul politic a fost inaugurat de finantatorul domniei voastre din banii nostri, domnul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu, ma conformez.

46 răspunsuri to “Volodea Tismanetchi, critic de moda pe banii dezbracatilor”

  1. Replica Oanei Mizil lui Vladimir Tismaneanu : Nasii Says:

    […] Tismaneanu si-a luat-o de la Oana Mizil, in urma articolului publicat de acesta pe blogul personal, acum 3 zile. Cititi si va distrati, in […]

  2. Maia Says:

    BRAVO! Orice alt cuvant e de prisos!

  3. Bibliotecaru Says:

    @ Oana Niculescu Mizil

    Nu-mi plac astfel de războaie mediatice… dar aş vrea să profit totuşi de acest post pentru a vă pune o întrebare oarecum personală.

    Acum o săptămână vorbeam cu un prieten şi profitam de cei 30 de ani de experienţă de viaţă pe care o are mai mult ca mine, precum şi de amintirile unei istorii recente pe care eu nu am trăit-o.

    Subiectul discuţiei era calitatea omului politic, tradiţia, politica ca profesie… Şi de aici… Mi-a spus că înainte politica se face din tată în fiu, se transmitea din generaţie în generaţie…

    Bătrânul Mizil (se referea la tatăl domnului Paul Niculescu-Mizil, adică străbunicul domniei voastre), era chiar din Mizil şi făcea parte din Partidul Social Democrat „Constantin Titel Petrescu”.

    Întrebarea mea este…
    Este adevărat sau prietenul meu fabulează? Am căutat pe internet, dar referinţele sunt foarte limitate şi peste tot este cam acelaşi text.

    Sper că nu vă deranjează foarte tare o întrebare atât de personală.

  4. john Says:

    o tzata psd-ista versus un respectat Profesor de istorie politica…

    „dna” Mizil, mai pune mana pe o carte si lasa politica pt cine se pricepe…

    tot comunista ai ramas…

  5. lucid Says:

    Tzi-e rusine cu numele adevarat: OANA STEFANESCU? Sunt inca destui in Magurele care isi amintesc „bautele” lui Manel care speriau blocurile dupa 1977, ca nici un meletzian nu avea curaj sa intervina. Despre mortzi numai de bine, dar retzine ca sunt inca destui care isi amintesc foarte bine de ce l-a transferat Mihulecea de la IRNE la Cernavoda.
    Macar din respect pentru ce a patzit Donca ar trebui sa faci ciocu’ mic despre bunicu-tu.

  6. alice Says:

    BRAVO!O tanara care poate depasi conditia femeii umilite chiar prin ridicarea varstei de pensionare la 65 de ani.Raspunsurile ferme si bine documentate.

  7. Remi Says:

    Sa va fie rusine daca asa stiti dvs sa raspundeti la un articol. Se pare ca aceasta postare va face cinste.

  8. scenarista Says:

    am citit primul articol al lui Tismaneanu si justificarile de dupa. mi-ar fi placut sa comentez la blogul lui, dar nu pare a lasa comentariile, asa ca nu risc sa scriu inutil.
    so, primul articol al VT este usurel. se vede ca este scris la plictis si, cu siguranta, autorul nu se astepta la o replica la obiect. anyway, eu personal sunt plictisita de aceasta marota a condamnarii unei ideologii a la „Paul Niculescu-Mizil a fost ideolog, hai cu el la carcera”. in Romania, nu ideologia a bagat oameni la carcera, ci dementa totalitarista a unora care pot fi numiti si numarati. nu comunismul ne-a adus aici, ci dictatura. daca Romania nu-l mai vrea, acum, pe Basescu, nu faptul ca a fost comunist este motivul, ci faptul ca inclinatiile lui dictatoriale sunt din ce in ce mai vizibile. voi reveni mai pe larg.

  9. karakas Says:

    mai john, ce cauta un analfabet ca tine la o discutie serioasa intre doi oameni cu scoala? nu te-au mai primit la barbut si ai ajuns pe internet?

    foarte bun articolul. felicitari.

  10. autohtonii Says:

    Cred ca romanii nu au inteles bine diferenta intre nomenclaturistii si securistii regimului comunist din Romania. Poate ar fi bine sa se explice lucrurile astea.

    In ceea ce priveste „cucuta turnata in urechile diasporei” aveti dreptate. Multi romani din strainatate apleca urechea la autoritatea intelectualilor recunoscuti si, neavand timp sau disponibilitate pentru verificare si cercetare mai amanuntita, iau de bune toate afirmatiile acestora. Multi romani imigranti in SUA ca social-democrati devin rapid de dreapta pentru pentru a fi „in trend”, ca sa parafrazez pe dna Mizil.

  11. Cetateanul din STOmer Says:

    Pardon??? Si ma rog, cu ce sunt fomeile umilite, ca sunt trimise sa munceasca pana la aceeasi varsta cu barbatii? Al dreaq de umilitor o fi, sa trebuiasca sa mai si pui osul, in loc sa dormi in parlament si din cand in cand sa te tzatzeshti pe bloguri….s-avem pardon, madam, da’ cand al dvs stimabil bunic trimitea oamenii in parnaie, „Volodea”, cum ii ziceti dvs, ne facea viata putin mai respirabila vorbind la Europa libera, asa ca ciocu’ mic, ca pute pan’aici……..Dne fereste, sa ajungeti vreodata dvs la putere, ar fi vai si-amar…….si, btw, ca sa va intre si dvs odata in scafarlie: munca la Raportul din 2006 s-a facut benevol, voluntar, adicatelea, pe intelesul comunistilor mai grei de cap, free…..mai subtire cu „finantzatorul dumneavoastra” ca, ma repet, cam pute….

  12. uzum Says:

    „Se pare ca domnul Volodea Tismaneanu, fiul nkvd-istilor (kominternisti) de rang inalt”.Ce tupeu poti sa ai!!Voiam sa citesc randurile tale ca sa inteleg disputa dar in fata unui inceput atat de nesimtit am renuntat.Aveti noroc cu poporul asta pe care l-a tampit gasca lu’ ala de-i porti numele, in conditii normale trebuia sa umpleti puscariile nu sa stati in Parlament sa faceti legi …

  13. manu lupu din CIOROgarla Says:

    nu o cunosc pe doamna mizil, dar pe tismaneanu l-am mai urmarit, in decursul timpului. uite ce am gasit, cetatene, ca sa vezi cu ce te delectai:
    INFILTRAREA LUI VLADIMIR TISMANEANU LA EUROPA LIBERA.
    ESTE ANUL I98I ANUL IN CARE CEAUSESCU ATACA FRONTAL EUROPA LIBERA. “Marele arhitect”, numele de cod al lui Nicolae Ceausescu, ordona lichidarea ziaristilor si colaboratorilor de la Europa Libera. 700 de ofiteri de securitate primesc misiunea sa aduca la tacere vocile cele mai critice la adresa regimului. Mor, unul dupa altul, in cativa ani, patru directori ai postului: Petru Bunescu, Noel Bernard, Radu Gorun si Vlad Georgescu. Ziaristii Cornel Chiriac si Emil Georgescu sunt injunghiati. Carlos Sacalul este unul dintre cei mai cunoscuti teroristi, aproximativ 20 de persoane pierzându-si viata în atentatele organizate de el în perioada 1973-1984 în mai multe tari.Printre actiunile lui Carlos, se numara si atentatul cu bomba, din 28 februarie 1981, de la postul de radio „Europa Libera“ din Munchen, la comanda lui Nicolae Ceausescu,
    Pe langa bombe si asasinate se infiltreaza Europa Libera.
    O fisa a Se­cu­ri­tatii, spune ca Vladimir a plecat din Romania in noiembrie 1981 cu ajutorul UM 0617, Directia a II-a a Securitatii, Con­tra­spionaj economic. Este absolut evident ca acesta a activat ca ofiter sub acoperire in momentul plecarii.
    Ajuns cu mama sa în Franţa vorbeşte la Europa Libera împotriva dictatorului Ceauşescu şi a familiei sale. În curând acţiunea de înfiltrare intră pe linia moartă. Cererea sa de azil politic în Franta este respinsă ca şi cea de intrare în SUA . Intrând în filajul serviciului francez şi a celui american agentul Volodea se ascunde sau călătoreşte în vestul european cu un pasaport romanesc pe care scria Republica Socialista Romania, timp de 4 ani. In tot acest timp viza ai este reinoita cu regularitate timp in toata aceasta perioada. Cu alte cuvinte pentru ceilalti colaborarea la Europa Libera insemna crima si inalta tradare dar pentru Tismaneanu insemna prelungirea vizei „pentru eternitate „. Oare cat timp societatea romaneasca va accepta aproape de varful statului un sobolan rosu , un spion cu nume sovietic adevarat Vladymir Tismanetky ?
    Robert Horvath Deva ziarist SUA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  14. P.O. Says:

    Domnule „lucid”, ma gandeam sa nu intervin pentru ca nu-mi sta in caracter sa ma cert cu necunoscuti la miez de noapte, dar mi se pare, cumva, nedrept, daca nu chiar abject, sa faceti astfel de acuzatii calomnioase la adresa domnului profesor Stefanescu. I-am fost student si i-am purtat, ii port si ii voi purta respect toata viata pentru mintea sa luminata. A fost singurul cu doctorat canadian in domeniul nuclear din acea perioada. Un om desavarsit, cu o uriasa capacitate intelectuala. In ceea ce o priveste pe fiica dumnealui, vad ca semneaza cu numele complet, inclusiv Stefanescu. Va intreb ce are una cu alta, adica replica pentru domnul Tismaneanu cu domnul profesor?

  15. iocdefender Says:

    Bravo pentru articol si pentru faptul ca nu cenzurezi parerile negative de la comentarii.

  16. Mioriticul Says:

    Bravo, Oana Mizil sau Stefanescu sau altfel. Un articol bun, coerent, pe care permite-mi sa-l preiau pe blogul meu! Nu am nimic cu Tismaneanu. Nu e vina lui ca este copilul cuiva cum nici a ta nu este ca esti nepoata altcuiva. pe mine, in schimb, ma oripileaza masina de activism pedelista pentru ca este nevoita sa existe… de foame.

    De-aia nu au argumente (vorbesc si pentru PO, acum), pentru ca sunt angajati la gramada, sa zica si ei ceva, in contra. Si eu sunt superplictisit de atata condamnare a comunismului in loc sa ne ocupam sa-l dam jos pe basescu si liota lui de imbuibati, pana nu ne lasa in fundul gol definitiv si irevocabil. Sa ne trezim odata pentru totdeauna si sa renuntam la victimizarea care ne va manca de vii!

  17. silverstar Says:

    Bibliotecaru – cand ti-am spus ca esti lătrău comunist, ai ripostat imediat. Este jenant domnule, sa te milogesti pentru date biografice privind instauratorii comunismului in Romania.
    Citem pe undeva ca asta, urmasa de comunisti, la a treia generatie, porneste lupta da’ nu spune impotriva cui… Pana n-o sa-i starpim pe toti comunistii, in Romania nu va fi liniste si nici democratie.

  18. Bibliotecaru Says:

    @ silverstar
    🙂
    Ce pot să spun, aveţi dreptate. Cum îndrăznesc să încerc să aflu biografia cuiva…
    🙂
    Trebuie să fiu un om cumplit dacă încerc să aflu aşa ceva.
    Vă rog să mă condamnaţi la moarte prin lapidare. Nu. Este o moarte prea uşoară pentru cei ca mine. Vă rog să mă condamnaţi să mor în chinuri trăind în România.

  19. waszlaw Says:

    acesti intelectauli au facut osibil acest regim falimentar…si tot nu tac naibii odatat!

  20. karakas Says:

    @teodora, linkul dat de tine e mai sus, al treilea comm de sus in jos.

    @silverstar, opinia mea e ca tu esti un latrau pedelist. Pana n-o sa-i starpim pe toti mu*stii lui basescu din Romania nu va fi liniste si nici democratie, va fi dictatura.

  21. În timpul ăsta pe Volodea l-a mâncat în fund... Says:

    […] Oana Mizil l-a scărpinat cu  niste suturi să-i ajungă . Pe de-o parte amuzant , pe de alta incredibil tupeul cu care copilul criminalilor […]

  22. thoruletz Says:

    @karakas: te inseli amice, madam „silverstar” e doar umila Silvia Holotiuc, profa-pensionara din Bacau si sugatoare la forumul blondei parasute prezidentiale Udrea . In timpul liber suge si de la ziare.com. aceeasi voma oranj. Poti sa-i admiri capodoperele culinare si injuraturile acolo

  23. karakas Says:

    @thoruletz, carevasazica, am lovit pe aproape. stii ce ma mira?! ca tocmai un actual pensionar, ex-angajat in invatamant, poate achiesa la borsul puterii care ia tocmai din invatamant si de la pensionari. foarte interesant cum un intelectual poate gandi in felul asta. crezi ca doamna silverstar are habar de acordul lui basescu cu snapanii FMI si sustinerea promisa de FMI la alegeri daca basescu le ia banii?

  24. sandman Says:

    Ati zis-o foarte bine. Jigodia aia n-ar mai trebui sa scoaat capul in lume. Si pedeleprele care isi dau cu presupusul pe aici sa ne spuna, sint platiti la cuvint sau la mesaj?

  25. waszlaw Says:

    Am scris si io:
    Scrisoare deschisa catre intelectuali

    Plecati! Falnici luptatori impotriva socialismului, zdraveni martiri ai democratiei, plecati! Plecati daca va iubiti tara! Plecati daca vreti sa va salvati neamul! Ati creat destui draci in 20 de ani, ati creat anticristi, ati creat demoni si ati vazut rosu, ati vazut secere si ciocane peste tot- in cel mai frumos luminis, in ultimul varf de munte necalcat,in versurile poetilor si in culorile pictorilor-si ati patat, pentru totdeauna ideea de integru, ideea de frumos, ideea de just. Plecati! Ati fundamentat esecul atat economic cat si politic-si inca stati alatri de el, ori ca niste orbi, ori ca niste rau-voitori. Plecati! Lasati tara asta, neamul asta, pruncii ce se nasc azi, sa mai aiba o sansa… .
    Vanati vrajitoare altundeva, dati liniste Romaniei scutind-o de a mai ridica ruguri pentru strigoi inchipuiti.
    Nu mai pupati in cur, plecati!…ati demonstrat deja ca nu puteti gandi, ca nu puteti argumenta si ca nu puteti sustine, propriile voastre idei fara a apela la inventarea unui rau inexistent-plecati, cugetand la sufletele ce vor fi salvate prin disparitia voastra.
    Plecati! va spune un tanar pe care aveti libertatea de a-l ignora precum ignorati evidenta. Plecati va spune un tanar poet, un tanar naiv, un tanar ce spera si un tanar nepatat, neatins, de vreo influenta care poate fi considerata nociva… am 24 de ani, aveam 4 ani la revolutie- traiesc astazi si apartin prezentului.
    Daca mai exista o urma de respect in voi, o urma de demnitate, lasati genratia mea sa creasca fara exorcizari, va implor. lasati tara asta sa traiasca in adevar, intr-o cunoastere prezenta a unui trecut MORT!

  26. adaam Says:

    bravo, waszlaw
    am preluat scrisoarea ta pe facebook!
    bravo, baiete!

  27. waszlaw Says:

    Guepa Marx 🙂

  28. Oana Mizil si Vladimir Tismaneanu Vor sa Intre in Istoria Romaniei « vaccin contra prostiei Says:

    […] Mizil si Vladimir Tismaneanu Vor sa Intre in Istoria Romaniei Oana Mizil si Vladimir Tismaneanu, se ocarasc pe fundalul vanatorii de vrajitoare initiata de vrajitorul sef, […]

  29. oana niculescu mizil Says:

    Va multumesc tuturor pentru lectura si opinii si, mai ales, pentru ca ati venit pe blogul meu intr-un numar atat de mare. Promit ca voi reveni cu explicatii suplimentare pentru cei care au avut intrebari sau nedumeriri.

    Pentru Bibliotecaru: Strabunicul meu a fost nascut in Bucuresti, dar a trait o perioada de timp, impreuna cu familia, la Mizil. Datorita faptului ca a facut multe lucruri bune pentru oras, primarul de atunci i-a acordat bunicului titlul onorific de Mizil pe care acesta l-a primit cu mandrie si l-a adoptat legal. Suntem singura familie Mizil din Romania.

  30. Bibliotecaru Says:

    Vă mulţumesc pentru informaţie.

  31. catalin Says:

    Doamna Mizil Stefanescu Thome,
    1.nu puteti nega vinovatia bunicului dumneavoastra in dezastrul comunist din romania. A preferat confortul nomenclaturist si nu sa fie un adevarat om de stinga cum incercati dumneavoastra sa il aratati. Exemple din celelate tari comuniste sau al lui Titel Petrescu sint relevante asa incit nu mai are rost sa o scaldati.
    2.dumneavoastra sa nu indrazniti sa spuneti ca ati suferit de foame si frig in anii 80 – povetea cu adunatul de lemne pt semineul vilei din primeverii este culmea ipocriziei. Macar atita decenta sa taceti.
    3.intre „Garantat Vanghelie” si profesor de ştiinţe politice la University of Maryland, College Park, SUA, ghice ce e de ales.
    4.cind va veti dezice public de comunism si veti recunoaste public ca bunicul dumneavoastra a gresit crezind si slujind comunismul,nu puteti da lectii. pina atunci ceea ce ati facut in parlament ramine un gest penibil prin care incercati sa iesiti in evidenta.
    5.spre stiinta dumneavoastra tindeti spre zera (cum se spune in matematica) la nivel de perceptie publica, nimeni nu incearca sa va aresteze sau sa va puna pumnul in gura. Ca va doriti dumneavoastra sa va dati persecutata de regim, stiu ca va doriti, dar din pacate pt dumneavoastra sinteti un NIMENI.
    6.cred ca va veti face mai remarcata in palamentul de la Beirut. Nu e timpul pierdut si ceva experienta de „persecutata politic”aveti, iar cu Presedintele Siriei, Bashar Al-Assad veti fi cu adevarat persecutata. Puteti sa il intrebati pe sotul dumneavoatra.
    7.Sa ii multumiti lui Fumurescu pt ca va mentionat pe Voxpublica, si astfel v a facut trafic.
    duminica NEplacuta

  32. adaam Says:

    Catalin, eu am doua doctorate si, cu toate astea, dintre „Garantat Vanghelie” si „Garantat Basescu”, prefer prima varianta, chiar daca trebuie sa-mi musc mainile. Mai tragic este ca „Garantatul Tismaneanu” este viitorul dictator, chiar daca nu va apartine PCR-ului, ci PDL-ului. Sper ca se va simti cu adevarat bine profesorul de stiinte politice despre care vorbesti cand va convinge suta la suta intelectualitatea sa voteze un dictator (se spune ca intelectualii ar putea avea, uneori, mustrari de constiinta, mai ales cei care au constiinta).
    In ceea ce priveste afirmatia cu „surcelele”, nu pot condamna decat naivitatea deputatei in fata presei si a activistilor de partid. Nu cred ca a tinut sa minta poporul cu asa o prostie.
    Ceea ce va trebui sa intelegi, chiar daca nu o vei recunoaste, este ca cei care au facut cu adevarat bine poporului, in anumite regimuri, au fost la putere, tocmai pentru ca au avut puterea sa o faca. Doizidenta este romantica si creativa pentru artisti, dar absolut neconstructiva pentru popor. Ce sa-i facem?! Din nefericire, un om are doar o viata. Iar daca alege sa si-o traisca la New York inseamna ca nu a facut decat sa aleaga binele pentru el, nu?!

  33. adaam Says:

    In ceea ce priveste „kitschul politic” cu zeghea al Oanei Mizil la care se referea autorul articolului, ii sugerez – in speranta ca citeste comentariile de aici, avand in vedere ca dumnealui nu accepta comentarii pe blog – sa trateze, in contrapartida, si „pornografia politica” a Robertei Anastase din parlament. Cu siguranta, de data asta, nu isi va imagina nimeni ca e o comanda politica si mai capata si ceva credibilitate pentru ce vrea sa intreprinda. E doar un sfat de la cineva cu doua doctorate, dintre care unul la Paris.:)

  34. Robert Says:

    @john: Ai un tupeu ieftin. Hai sa-ti exprimi parerea despre Oana Mizil fata-n fata! Astept sa-mi spui unde te gasesc.

  35. theophana Says:

    Bravo Oana! Calca apasat! Pe capul nesimtitilor astora! Auzi… profesor respectat ! De cine? Respecta si apoi cere respect ! Respectul se castiga nu se ia cu sila! Volodea … cine nu il cunoaste…! Oana Draga mea eu am lucrat cu bunicul tau cat timp a fost ministrul comertului exterior,iar cu tatal tau am fost colegi de an la IL Caragiale! Sa-i „rupem”!

  36. ahmet maranki Says:

    acesti intelectauli au facut osibil acest regim falimentar…si tot nu tac naibii odatat!

  37. Nicolae Says:

    Am avut imensa placere si onoare sa-l fi cunoscut pe cel care a fost Paul Niculescu-Mizil,nu ata ca om politic al vremi,insa mai ales ca OM.
    Nu doresc sa intru indetali plicticoase insa fiind ‘au fait’ cu protipendada politica a vremi, Paul Niculescu-Mizil a reprezentat in acei ani ADEVARATUL om politic nunumai fidel idealulirol sale insa mai ales ‘a breath of fresh air’ in ceace era considerat la acel timp varful politic al tari.
    Intr-o societate care astazi se vrea democratica,ca cea a romaniei de astazi, este necesar sa se aprecieze acele calitati care fac o personalitate dintr-o persoana.
    Si Paul Niculescu-Mizil,in opinia mea,a fost nunumai o persoana de o inteligenta deosebita insa si de o onestitate al principiilor la fel de demna de respect.

  38. Nicolae Says:

    Imensa deosebire intre Doamna Oana Niculescu-Mizil si Volodea Tismaneanu randurile scrise de catre Doamna Niculescu-Mizil ‘in memoria’ bunicului sau.
    Ar fi,totusi,interesant de citit aprecierile Domnului V.Tismaneanu fata de parinti si rudele sale apropiate.
    In mod sigur,insa, oportunismul politic al d-lui V.Tismaneanu il va impiedica si in viitor sa o faca – sau probabil un nou trip to Hawai…

  39. Prima si ultima scrisoare a Oanei Niculescu-Mizil catre Andrei Plesu « Oana Niculescu-Mizil Says:

    […] de necontestat si a unei uriase arhive pe care va invit si pe domnia voastra, ca si pe domnul Volodea Tismaneanu, sa o […]

  40. Oana Mizil îi scrie lui Andrei Pleşu | dinCalarasi.ro Says:

    […] de necontestat si a unei uriase arhive pe care va invit si pe domnia voastra, ca si pe domnul Volodea Tismaneanu, sa o […]

  41. Alexandru COVACIU Says:

    Felicitari!

  42. snapshot Says:

    proasta mai esti, cucoana mizil !


Lasă un comentariu